Thursday, March 21, 2013

ΨΕΜΑΤΑ

Πώς μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως είναι πιο ηθικό πιο δίκαιο ή σωστότερο το κλείσιμο της Λαικής από το κούρεμα 18% που προτείνει ο Σοιμπλε;

Καταρχάς πως μπορεί να είναι καλύτερο για την εικόνα της οικονομίας σου όταν 1 από τις δύο σου τράπεζες έχει χρεοκοπήσει; Το εποπτικό σου σύστημα πάσχει, το τραπεζικό σου σύστημα πάσχει και φυσικότατα είσαι 100 φορές το ίδιο αναξιόπιστος με το να έκανες κούρεμα. Η φυγή κεφαλαίων θα γίνει ούτως η αλλιώς, ποιος τρελός θα αφήσει τα λεφτά του εδω μέσα μετά από όλο αυτό που έγινε; Επομένως το σκεπτικό για να κρατήσουμε τα ξένα κεφάλαια είναι κατ' εμένα λανθασμένο 100%. Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και πιστεύουμε πως στο τραπεζικό μας σύστημα είναι όλα καλά και άγια. Νομίζουμε πως η επόμενη μέρα θα είναι σαν εχθές. Δεν θα είναι όμως και για να φτάσουμε ως έδω έγιναν αίσχη. Κάποιοι αφέθηκαν να αλωνίζουν ανενόχλητοι χωρίς εποπτεία και έφεραν τη χώρα στη καταστροφή και μετά τα ρίξαν στη κρίση και το σπάταλο κράτος του Χριστόφια κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς στη κύπρο είναι "too big to fail"


Να θυσιάσουμε λοιπόν ανθρώπινες ζωές για να σώσουμε ένα τραπεζικό σύστημα που μας έφερε στο χείλος της καταστροφής; Δυστυχώς δεν έχουμε κάνει σωστή διάγνωση και πολύ φοβάμαι με αυτούς τους ακροβατισμούς τελευταίας στιγμής θα οδηγηθεί η χώρα κατευθείαν  στα τάρταρα.

Υπάρχουν τα εξής σημαντικότατα προβλήματα σε αυτό το σενάριο, εκτός του ότι δεν εγκρίνεται από την ΤΡΟΙΚΑ επειδή το θεωρεί άδικο (ιδού και το οξύμωρο) που δεν συμπεριλαμβάνονται αρκετά μεγάλα κεφάλαια, ειναι όλοι σχετικά μικροί οι παίχτες εκει πέρα το είπε και ο ΑβεροΦ.
Πέραν όμως από τα γούστα της ΤΡΟΙΚΑ καταρχάς είναι στοχευμένο αυτό το μέτρο για ένα γενικότερο πρόβλημα. Δηλαδή για ακόμη μία φορά σε αυτό τον τόπο να πληρώσουν τη νύφη κάποιοι για να τη βγάλουμε καθαρή οι υπόλοιποι. Το 74 με τους πρόσφυγες, στο χρηματιστήριο, η Δήμητρα, τα ομόλογα και τώρα αυτό. Κάπου θα πρέπει τουλάχιστο να ερωτηθούμε αν είναι αυτό σωστό τελικά. "Για να είμαστε εντάξει προς τους ξένους" και οι δικοί μας στα αρχίδια μας.. 

Εν τω μεταξύ οι ξένοι μας γύρισαν την πλάτη..

Ξέρουμε πολύ καλά πως οι μεγάλοι παίχτες τα έχουν σηκώσει προ πολλού από τη Λαική και εκει πέρα έχουν απομείνει οι "μικροι",  πολλοί υπάλληλοι της τράπεζας που έχουν όλες τους τις οικονομίες, όπως είναι λογικό στη τράπεζα τους.. Οπως μας είπε ο Αβέροφ μόνο 70.000 δεν είναι εγγυημένοι και έχουν πάνω των 100.000 αυτό που δεν θα σας πουν τα κανάλια φυσικά είναι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του κ. Αβέρωφ ο οποίος ήταν στέλεχος αλλά και συνεργάτης της Λαικής όπως και η οικογένεια Παπαδόπουλου. Να υποθέσω πως αυτοί που έχουν από 100 εκατομμύρια ο καθένας.. θα μείνουν με 100.000 και θα ψηφίσουν ναι για το καλό της πατρίδας; Μάλλον κάπου αλλού αναπαύονται τα λεφτουδάκια τους, εδώ μέχρι και το ΑΠΟΕΛ που μέχρι πριν μερικούς μήνες μας είχε ανακοινώσει ότι τα είχε εκεί τα σήκωσε και τα πήρε αλλού.

Ασε που αυτό το πράγμα , το να στοχεύσεις δλδ μια συγκεκριμένη τράπεζα αφήνει και ένα παραθυράκι τελευταίας στιγμής να μεταπηδήσουν λεφτά από τράπεζα σε τράπεζα για όσους έχουν τα μέσα..

Σίγουρα αυτό το πράγμα που πάει να γίνει είναι άδικο και παράλληλα επικίνδυνο να χάσουμε και τα αυγά και το καλάθι. 

Καταρχάς είναι πλέον ξεκάθαρο από όλους τους οικονομικούς αναλυτές πως υπάρχουν δύο επιλογές, 

ή να βρούμε τα 6 δισεκατομμύρια ή να χρεοκοπήσουμε εκτός ευρώ Ευρώπης και Τροικας κάνοντας ένα καινούριο ξεκίνημα. 

Αρκετοί οικονομικοί αναλυτές, με πραγματικά Νομπελ,  που έχουν επισκύψει πάνω από την περίπτωση μας θεωρούν πως η περίπτωση εξόδου από το ευρώ ίσως να είναι πιο εποικοδομητική και εύκολη από αυτή της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ διότι έχουμε αυτό το φανταστικό νησί από κάτω μας το οποίο μέσα στο ΕΥΡΩ υποφέρει από τη χειρότερη υπερτιμολόγηση -της ευρώζώνης. Ολα είναι πανάκριβα και υπερεκτιμημένα ενώ με μια χρεοκοπία όλα θα είναι ελκυστικά ξανά όπως παλιά.. Το  μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την έξοδο από το Ευρώ θα είναι το ενεργειακό.

Ο Σόιμπλε είπε 18% σε όσους έχουν πάνω από 100.000 και τελειώσαμε


Οι μεγαλοδικηγόροι της βουλής όπως φαίνεται δεν μπορούν να το χωνέψουν πως θα χάσουν λεφτουδάκια ή μπίζινες με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ψάχνουν να υφαρπάξουν ταμεία συντάξεις πετρέλαια και ότι δεν είναι δικό τους.


Ντροπή και αίσχος μόνο αυτό έχω να πω.

κούρεμα η λίρα ψηφίστε να τελειώνουμε αφήστε αυτά που δεν είναι δικά σας ήσυχα αλήτες

Για να εξηγούμαι δεν έχω ούτε σεντ στη Λαική ούτε και ξέρω (προς το παρόν) κάποιον που να έχει


Ομως δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι πιο "σωστό" μια ζωή σε αυτό τον τόπο
να χάνουν κάποιοι τα πάντα για να τη σκαπουλάρουμε οι υπόλοιποι..

..και καλά οι 100.000 θα είναι "εγγυημένες" από τη κεντρική τράπεζα με αέρια φαντάζομαι και όλα τα κομφόρ.

Αν κάποιος είχε 1 εκατομμύριο; 150 200 χιλιάδες; αν μία επιχείρηση είχε τα ταμία της και αυτά είναι λεφτά από παραγγελίες τις οποίες πρέπει να παραδώσει; ή τα ταμεία μας; οι συντάξεις μας να χαθούν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αυτά είναι καλύτερα;

Μιλάμε για τραγικές αθλιότητες.


4 comments:

Anonymous said...

Τούντη στιγμή, προοπτική δε φαίνεται με καμιά επιλογή. Σίγουρη χρεωκοπία εντός ευρώ ή Ισλανδία ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ κι ότι θέλει να γινεί από θέματα ασφαλείας....

kyriakos said...

Η ειρωνεία πια είναι, θα θυσιάσουν τώρα την ΛΑΙΚΗ θα υφαρπάξουν τα ΤΑΜΙΑ για να μείνουν στο ευρώ και όταν θα αφήσουν το κράτος στα πρόθυρα της διάλυσης θα ΓΑΜΗΘΟΥΜΕ στη κυριολεξία
επειδή στο τέλος θα διαλύσει από μόνο του το ευρώ.
και ο λόγος είναι ξεκάθαρος, είναι ένα νόμισμα που έχει χάσει την επενδυτική του αξία, ποιος ΤΡΕΛΟΣ θα επένδυε σε ένα νόμισμα όπου η χώρα *η ευρωζώνη δλδ δεν σέβεται της δημοκρατικές αξίες αλλά και τις ίδιες του τις καταθέσεις, όταν μπορεί ανα πάσα στιγμή να επιβάλουν κούρεμα, όταν μπορεί ανα πάσα στιγμή να τινάξουν στη κυριολεξία τα πάντα.

Ακομα και στη γερμανία να τα έχεις σε ευρώ η υποτίμηση που θα υπάρξει θα ειναι δραματικότατη σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο ξανά - και κανείς δεν ξέρει αν θα ξαναγίνει, οι φήμες λένε πως Ισπανία Ιταλία έχουν πάρει σειρά!

Επομένως ένα δικό σου νόμισμα σε ένα κράτος δικαίου με αυστηρό εποπτικό σύστημα ίσως να ηταν ένα πιο ελκυστικό πακκέτο

Ομως η άποψη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει τώρα ένα γενναιόδωρο κούρεμα σε σημείο που να απεγκλωβιστούμε από τη τρόικα
και μετά από λίγο καιρό να βγούμε από το ευρώ

Αυτό θα αποτρέψει τον υπερπληθωρισμό. Θα είναι μια καθαρή έξωδος που θα ΔΙΑΛΥΣΕΙ και την ευροζώνη. πλήττοντας δραματικά και τη Γερμανία.

Αυτά που πάνε να κάνουν τώρα είναι έγκλημα

Δεν μπορείς να βγεις από το ευρώ έτσι.

Αυστηρό κούρεμμα 18 -20% νοικοκύρεμα και έξοδος.

Hlithio Agrino said...

Επιμένω, οι ακροβατισμοί είναι από καιρό που συμβαίνουν... και από όλους.

Γνήσιοι απογόνοι του Μακαρίου...

http://www.youtube.com/watch?v=4gO7uemm6Yo

kyriakos said...

ε βέβαια συζητάστο ρε φίλε; ο ένας τραβά τζει ό άλλος δα μετά ο άλλος τζει ο άλλος δα.. εν θαυμα που δεν ετραβήσαμε πουκάτω που τη θάλασσα ακομα