Tuesday, March 19, 2013

Τα Ιδεολογικά κολλήματα του Χριστόφια
Αν περιμένετε από αυτό το χώρο ακόμα ένα τυπικό λογύδριο επίρριψης ευθυνών δεξιά αριστερά καλύτερα σταματήστε απο τώρα το διάβασμα. 

Αλλαξα γνώμη, είναι καιρός να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο.        Οι αριθμοί ήταν αδιάψευστος μάρτυρας πως η Κύπρος είχε να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Στο προηγούμενο μου κείμενο - εν βρασμό ψυχής σχεδόν είχα γράψει πως ήταν ξεκάθαρο πως η Κύπρος οδηγήθηκε με τους λανθασμένους χειρισμούς σε ένα καταστροφικό μονόδρομο - όπως αυτό παρουσιάσθηκε από τη κυβέρνηση Αναστασιάδη. Εκανα όμως ένα λάθος που εγώ ο ίδιος μέσα στο κείμενο είχα αναφέρει. Εμπιστεύθηκα τυφλά ξανά αυτούς που ως πριν μία εβδομάδα μου είχαν πει τα ψέματα..

Ο κύριος Σοιμπλε έκανε δηλώσεις χθες - λίγες μέρες μετά τη πρωτοφανή απόφαση να επιχειρηθεί κούρεμα καταθέσεων στη Κύπρο:

 "οι ξένοι καταθέτες που επέλεξαν να πάρουν τα κεφάλαια τους σε φορολογικούς παράδεισους με χαμηλή εποπτεία θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα"

Σήμερα τα Γερμανικά Ομολογα έγιναν ανάρπαστα με ακόμα πιο χαμηλή απόδοση, ενώ χώρες όπως Ισπανία - Ιταλία δανείστηκαν με μη βιώσιμα επιτόκια με βάση το ΑΕΠ τους.

Τούτο σημαίνει το εξής

η Γερμανία ξεκάθαρα κερδίζει δισεκατομμύρια με αυτή τη κατάσταση, όπως έκανε και με τη περίπτωση της Ελλάδας. Μετέτρεψε μια χώρα κράτος μέλος- σύμμαχο της ΕΕ. Ως μία διαφημιστική καμπάνια υπέρ των Γερμανικών Ομολόγων.

Οσο για τη πτώση του ευρώ, πάλι αυτό θα ευνοήσει τη Γερμανία στο θέμα των εξαγωγών αυτή η 'υποτίμηση' εξάλλου θα είναι σίγουρα προσωρινή και σε ελεγχόμενα επίπεδα. Σε 5-6 μήνες είτε θα ξανα ανέβει είτε το πολύ πολύ θα καταργηθεί και το Γερμανικό ευρώ θα γίνει πιο ισχυρό.

είναι μια κερδοφόρα κατάσταση για τη Γερμανία
μία αρνητική κατάσταση για την υπόλοιπη ευρώπη
και μία καταστροφική κατάσταση για τη Κύπρο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τη χώρα του, όχι απλά για να μη δυσαρεστήσει τη Μερκελ, όχι απλά για να μη ζημιώσει η Γερμανία, αλλά για  να ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ

Το κακό έχει ήδη γίνει.

Τι μπορούσε να κάνει;
  • Να παγώσει τις τράπεζες μέχρι να βρει τα 6δις
  • Να χρεοκοπήσει έξω από το ευρώ αν δεν τα βρει
  • Να πάει όπως πήγε και ο Χριστόφιας, με ένα σχέδιο β.
το σίγουρο είναι πως δεν έπρεπε να αποδεχθεί ως μονόδρομο κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμαστεί ποτέ σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Κάτι που ουσιαστικά ίσως διαλύσει τους 3 βασικούς πυλώνες της οικονομίας του που είναι το τραπεζικό σύστημα η οικοδομική βιομηχανία και ο τουρισμός. Κάτι που στη τελική είναι ξεκάθαρα ένα σχέδιο με πολιτική σκοπιμότητα το οποίο ολόκληρος ο κόσμος χαρακτήρισε ως σχέδιο αυτοκτονίας. 

Κάποιοι  λενε για το φυσικό αέριο που θα κερδίσουμε αν χάσουμε τους άλλους 3 τομείς

Πώς θα βγάλεις το φυσικό αέριο χωρίς τη στήριξη της Ρωσσίας;
Πώς θα σε αφήσει η Τουρκία ή ακόμα και το Ισραήλ όταν θα χάσεις τη στήριξη της Ρωσσίας;

Αυτοί οι αφελέστατοι φαφλατάδες του ΝΑΤΟικού συνεταιρισμού της ...ειρήνης που σκότωσε 1εκ Ιρακινούς για να κλέψει πετρέλαια επέλεξαν να υποσκάπτουν το ίδιο τους το κράτος και αφού ανελιχθηκαν στην εξουσία λέγοντας ασύστολα ψέματα  κατάφεραν να διαλύσουν σχεδόν τα πάντα σε 24 ώρες.

Δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα πόσο μπροστά ήταν το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας σε σχέση με τους Ευρωλάγνους και το πόσο σωστά διαχειρίστηκε τη κρίση που προκάλεσαν οι τραπεζίτες που τζόγαραν 10δις σε Ελληνικά Ομολογα αλλά και τις Ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Γερμνανικής Ενωσης. - Αν όχι Ιμπεριαλιστικές, σίγουρα - αποδεδειγμένα- κερδοσκοπικές εις βάρος μας.

Αυτά παθαίνεις όταν είσαι ασόβαρός, όταν λες ψέματα, όταν μηδενίζεις και απαξιώνεις τα θετικά βαφτίζοντας τα "ιδεολογικά κολλήματα". Αλλά και κυριοτέρως όταν δεν επιρρίπτεις τις ευθύνες εκεί που πρέπει αλλά επιλέγεις με βάση κομματικές σκοπιμότητες να πορευθείς.


Με πλάτη τα καθαρά πολιτικά χρωματισμένα ΜΜΕ υπάρχει μια μοντέρνα τάση, γενικής απαξίωσης όλων των πολιτικών κομμάτων της κύπρου, "οι μεν μας έφεραν τη κρίση, οι δε τη τρόικα"Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Και συγκεκριμένα:

Στο Μαρί.

Υπάρχουν κάποια ερωτήματα
που έθεσε η γνωμάτευση των εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα:

Γιατί δεν φυλάκτικε σωστά το φορτίο;
Γιατί δεν διαχωρίστηκε η πυρίτιδα από τα χημικά;
Γιατί δεν έγινε διασπορά φορτίου;
Γαιτί έμειναν άδειες αποθήκες της ΕΦ;
Γιατί ενώ δόθηκαν εκατομμύρια στη Ναυτική Βάση αυτά ξοδεύτηκαν σε "άλλα" και δεν έγινε ΤΠΤ για το φορτίο
Γιατι 'ραντίστικαν' συστηματικά κιβώτια που περιείχαν χημικά που αναφλέγονταν με υγρασία;

Απαντηση σε αυτά τα ερωτήματα:

Φταίει ο χριστόφιας που έπρεπε να ξέρει πως θα γινόταν έκρηξη, επειδή δεν έκανε τπτ όταν οι γιδοφοσκοί του ΓΕΕΦ που εμφανέστατα προκάλεσαν την έκρηξη με τη μη τήρηση στοιχειωδών κανονισμών φύλαξης πολεμικού υλικού, που μέχρι και ο τελευταίος Δοκιμος Πυροβολικού οφείλει να ξέρει.  Φταίει ο χριστόφιας επειδή  έκαναν μια επιστολή για να μεταθέσουν την ευθύνη λίγες μέρες πριν οι κακοί χειρισμοί τους* φέρουν το αναπόφευκτο *το ράντισμα που συνεχίστηκε μέχρι να κορυφωθεί το κακό. Ειναι ξεκάθαρο πως ένα αδρανές φορτίο δεν ήταν ποτέ από μόνο του μια ορολογιακή βόμβα που θα έσκαγε σε 5 χρόνια, κάποιοι με την ανικανότητα τους το μετέτρεψαν σε μίνι πυρινικό εκρηκτικό μηχανισμό. Παρόλα αυτά έφταιξε ο Χριστόφιας.. επειδή έπρεπε να ήξερε


Στα Ομολογα:

Ποιοι τα έφεραν στη κύπρο; (κρυφά -φανερά) ποιοι τα αγόρασαν και μετά τα πλάσαραν ως επενδυτικά προγράμματα σε υποψιασμένους αλλά και ανυποψίαστους. Ποιοι έκαναν και στο παρελθόν τέτοια καπιταλιστικά κόλπα;
Ποιοι πολέμισαν το Χριστόφια όταν προσπάθησε να απομακρύνει τον ΟΡΦΑΝΙΔΗ, ένα άνθρωπο υπεύθυνο για την εποπτεία των τραπεζών - που εγγυήθηκε δημόσια τα ελληνικά ομόλογα; Ποιοι καταψήφιζαν κάθε μέτρο που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση για να μαζέψει ρευστό και να στηρίξει τις τράπεζες και ήθελαν να υπογράψουμε ΑΜΕΣΩΣ το μνημόνιο;


Απάντηση σας

Ο Χριστόφιας φταίει επειδή έπρεπε να ξέρει.

Η ειρωνεία..  λίγο μετά αποδείχθηκε πως ο κ.Αναστασιάδης ΗΞΕΡΕ πως το κούρεμα ήταν στο τραπέζι, και όπως φαίνεται πολλοί καταθέτες προσκείμενοι σε συγκεκριμένους πολιτικους χώρους έβγαζαν τα λεφτά τους έξω από τη πατρίδα τους! Και ενώ ΗΞΕΡΕ και μάλιστα όπως φάνηκε από τα πρακτικά του ΡΟΙΤΕΡ το μόνο που έκανε ήταν να ...διαπραγματευτεί μονάχα το ποσοστό που θα έκοβαν από τους μεγάλους παίχτες προτάσσοντας ως αντι-πρόταση το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κούρεμα των εγγυημένων μικροκαταθέσεων..

Εντούτοις δεν φταίει.. Φταίει ο Χριστόφιας που δεν το υπέγραψε αμέσως και προσπάθησε να το αποφύγει βάζοντας στο παιχνίδι τη Ρωσσία.

Σήμερα πολλοί από αυτούς επέκριναν το Χριστόφια για τα πάρε δώσε με τους Ρώσους  μιλάνε για την άμεση άνάγκη απεγκλωβισμού από τη ΤΡΟΙΚΑ.

Μόνο στη Κύπρο στα μυαλά κάποιων δεν φταίει αυτός που ήξερε και κορόιδεψε - αλλά φταίει και πρέπει να πεθάνει - να παραιτηθεί - να δικασθεί - να εκτελεσθεί - αυτός που δεν ήξερε τι του μαγείρευαν οι ανίκανοι γύρω του.. Εστω και αν τελικά αποδείχτηκε πως παρόλα αυτά διαχειρίστηκε σωστά την έκτακτη κατάσταση κάνοντας συμμαχίες εκτός ευρώπης, αρνούμενος να βάλει τη χώρα στα γρανάζια της ΤΡΟΙΚΑ.


Συμπαιγνία ψεμάτων με σκοπό την εξαπατήση, συνωμοσία.


Η απάντηση:

Φταίει ο Χριστόφιας που δεν έβαλε τη Χωρα στη τροικα μια ώρα αρχύτερα.Ο κόσμος πλέον κάθεται αποσβολωμένος μπροστά από ένα χαζοκούτι και περιμένει τους ειδήμονες να τον φωτίσουν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ειδήμονες, προς θεού, απλά αυτοί οι ειδήμονες είναι που τους παραπλάνησαν επομένως αν μη τι άλλο δημιουργείται ένα οξύμωρο.Υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

Η ρωσσία για τη Κυπρο είναι η μεγαλύτερη επενδυτική δύναμη, η μεγαλύτερη τουριστική δυναμη, η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον τομέα των ακινήτων. Πως θα σώσεις τη Χώρα σου και την οικονομία σου γυρίζοντας τη πλάτη σε Αγγλους και Ρώσσους  για να υπηρετήσεις τους Γερμανούς που με εξαίρεση τον μεγάλο Ράινερ δεν έχουν δώσει τπτ στη Κύπρο;

Ποιοι έχουν ιδεολογικά κολλήματα τελικά;

Οι μεν που έβλεπαν στη σύγχρονη Αγγλία τον Αγγλο της Αγιας Ναπας αποικιοκράτες και στους Ρώσσους έβλεπαν τη σοβιετική ένωση και κουμμουνιστάς ενώ  στη... Γερμανία και τη ΕΕ της Μερκελ έβλεπαν "εταίρους" και θεωρητικά κουραφέξαλα διότι στη πράξη και με το ΕΔΑΔ και με το παράδειγμα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας αλλά και χιλια δυο άλλα σημεία η ΕΕ απέδειξε πως εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα της. Ποιοί είχαν τελικά ιδεολογικά κολλήματα και δεν έβαλαν το καλό της Κύπρου ΠΑΝΩ από τα ιδεολογικά τους κολλήματα;  Αυτοί ή το Ακελ που μέχρι και με την περίπτωση του Ισραήλ επέλεξε να αναθεωρήσει στάση ιδαιολογίας και αρχής στο θέμα των παλαιστινίων βάζοντας το εθνικό συμφέρον ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ κάτω από το κομματικό.

Εφεραν τη Κύπρο σε ένα σε ένα καταστροφικό δίλημμα

ενα ΝΑΙ που θα μας μετατρέψει σε ένα μισο-χρεοκοπημένο αλλά καταχρεωμένου ζόμπι - μια φάρσα κράτους. Στην ουσία και τα δύο

ή σε ένα ΟΧΙ που θα οδηγεί  στην ελεγχόμενη ή μη χρεοκοπία αλλά θα δίνει ελπίδα για ένα αξιοπρεπές αύριο.

Χρεοκοπία μέσα ή έξω, αυτό ήταν το δίλημμα στην ουσία.

Ισως να ήταν καλύτερη η χρεοκοπία έξω από το ευρώ, ουτως ώστε να περάσει ένα νομοσχέδιο που να απαγορεύσει την έξοδο κεφαλαίων.. αντί για κούρεμα να γίνει συμφωνία για δάνειο από καταθέσεις το οποίο θα έχει ισχύ 8 χρόνια και το κράτος θα εξακολουθεί να εγγυάται τις καταθέσεις..

Τα πάντα είναι ρευστά κανείς δε ξέρει τι θα γίνει..

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες αν δεν έχουν βρεθεί τα 6δις.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα, γιατί λαμπει ο ήλιος έτσι γιατι φέγγει έτσι η μέρα..


διερωτήθηκε κάποτε ένα παιδί το 41'
5 comments:

Hlithio Agrino said...

Ξεχάννεις κάτι στην ανάλυση σου...

Όλοι μιλάνε για το πως οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν τα ρούσκι ντόλαρς από την Κυπρούλλα μας.

Εσύ αναφέρεις και τα "κέρδη" τους από τα διάφορα παιχνίδα αλλά...

Για την προσπάθεια των Γερμανών να σπάσουν την σχεδόν μονοπωλιακή κατάσταση του Ρωσικού αερίου στην ευρώπη γιατί δενι μιλά κανένας "δικός" μας;

Μήπως επειδή ήταν απόφαση της Κυβέρνησης Χριστόφια -και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, όλοι στήριξαν τη βλακεία του "κάμνουμε στρατηγικές συμμαχίες με όλους", ξέροντας ότι αυτοί οι "όλοι" είναι και αντίπαλοι -να μπάσει τους Ρούσκι στο παιχνίδι των αερίων μας...

Δηλαδή -σαν άλλος Μακάριος -η απόπειρα του,,, η απόπειρα όλων μας ως Κύπρος... για ακροβατισμούς ανάμεσα σε Μεγάλες Δυνάμεις απεδείχθει "σάλτο μορτάλε";


http://www.youtube.com/watch?v=6GZT4XhaJbE

Hlithio Agrino said...

Τζιαι γιατί εξαφάνισες το προηγούμενο ποστ;

kyriakos said...

Εννα το εξαφανήσω τζαι τούτο ρε φίλε..

όντως παίζει τζαι τούτο που λες αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί.. ... τούτα που γράφω για κέρδη στην αγορά ομολόγων αποδείχθηκαν και στη πράξη.. υπάρχουν νούμερα 16δις που έπιασαν σήμερα η Γερμανοί

εφέραν μας ένα πράμα που είτε ναι είτε όχι θα ήταν καταστροφικό

...Τωρά εψηφίστικε το ΟΧΙ ετοιμαζούμαστε για bank run τζαι χρεοκοπία

άρα ο μόνος τρόπος να σταματήσεις τούτο το πράμα είναι είτε να πουλήσεις τη Τράπεζα στoυς Ρώσους δίνοντας γη και ύδωρ πετρόλαο τζαι κώλο σαρρή


έιτε να φκεις που το ευρώ.

Τούτος ο αναστασιάδης πρέπει να παραιτηθεί. Εν θέμα πλέον εθνικού συμφέροντος

εφερε ένα σχέδιο που ούτε το δικό του κόμμα δεν επέρασε.. τζαι εκατηγορησε τα άλλα κομματα ότι το απορρύψαν τζαι λεν πως δεν βλέπουν άλλη λύση ...αλλά εκάμαν αποχή (ελεος δλδ) υποτίθεται τούτη είναι η πιο κρίσιμη απόφαση του τόπου που τον τζαιρό της ίδρυσης του τζαι δεν ξέρεις;

Δεν μπορεί να έχεις στην εξουσία ένα άνθρωπο
που ούτε τζείνος ούτε το κόμμα του πιστέυκει πως μπορεί να σωθεί η κύπρος

kyriakos said...

εξάλλου άλλο να έχεις ένα πρόεδρο που οι ξένοι επενδυτές τζαι ο κόσμος θα ξέρουν πως εδέχτηκε κούρεμα των λεφτών τους. Αλλο να ξέρουν πως με τπτ δεν θα εδέχετουν. Τζαι τούτος ακόμα ένας λόγο που έπρεπε να πουν είτε ούλλλοι όχι είτε ούλλοι ναι

Anef_Oriwn said...


http://aneforiwn.blogspot.com/2013/03/522013.html

http://aneforiwn.blogspot.com/2013/03/512013.html