Wednesday, March 20, 2013

Ζωές συνωμοσίας Ν2


19 Μαρτίου 2013Μια ιστορική μέρα για τη Κύπρο, όχι τόσο για το "βροντερό" ΟΧΙ της βουλής αλλά περισσότερο, όπως προβλέπω για τη βροντερή κωλοτούμπα ολκής που θα επέλθει λίγες μέρες αργότερα, το ΟΧΙ ήταν απλά και αυτό ακόμη μία πρόχειρη απέλπιδη ενέργεια προχειρότητας από τη νεοσύστατη κυβέρνηση που έστω και απέλπιδα ελπίζει πως θα "πίεζε" έτσι τη Τρόικα..

Το ίδιο βράδυ

     ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ με αυστηρό ύφος λέει στο Χρ. Τσουρούλη πως όλοι οι αρχισυντάκτες ήξεραν/ξέρατε για το κούρεμα και είχαν/είχατε οδηγίες να μην πουνε τπτ επειδή "η οικονομία είναι ψυχολογία." κτλ κλτ. Η σκηνή αυτή αποτυπώνει την επιτομή μιας αρρωστημένης συμπαιγνίας - παραπλάνησης του κόσμου που κορυφώθηκε τούτες τις μέρες. Ο ανόητος Τσουρούλλης -λίγο μετά το ψήφισμα της βουλής- ανήμπορος να αντιληφθεί πως τώρα πια το θέατρο τελείωσε.. Οταν ο παπαπέτρου αναφέρθηκε με παράπονο στο πως η ΕΚΤ θα "εγγυόταν" τη διαρροή κεφαλαίων με ρευστό. Ο Τσουρούλλης "πετάχτηκε" για να προσθέσει, "Ναι αλλά προφορικά μας είχαν πει πως δεν θα γινόταν και κούρεμα.." Για να αποσπάσει την εν βρασμό ψυχής έκρηξη του ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ που ξεσκέπασε (άθελα του φυσικά) τη συμπαιγνία ΜΜΕ-ΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Είναι βαριές ασήκωτες οι ευθύνες για το πως φτάσαμε ως εδώ, ειλικρινά όμως δεν ξέρω ποιο θα ήταν το καλύτερο σενάριο για αυτό τον τόπο.. σενάριο α, plan b ότι και να μας μπει.. Σημασία έχει πως οι πραγματικοί ένοχοι απολαμβάνουν τα παχυλά τους μπόνους, τις μίζες τους, τις προμήθειες τους οι μεν που φόρτωσαν τη τράπεζα κύπρου και ανυποψίαστους/υποψιασμένους καταθέτες λίγες μέρες πριν το ελληνικό PSI με ελληνικά ομόλογα αγορασμένα από την Γερμανική Τράπεζα που ήθελε να τα ξεφορτωθεί.. οι δε που μετάτρεψαν τη λαική σε μία bad-bank του Βγενόπουλου φορτώνοντας σε μια νύχτα στη πλάτη του λαού 4δις.. και όλα αυτά μετά που το κράτος έδωσε 3 ολόκληρα δις στήριξη ρευστότητας στις τράπεζες επιφορτίζοντας ακόμη περισσότερο το δημοσιονομικό έλλειμμα - με υπόσχεση να ρίξουν τα επιτόκια και να τα διοχετεύσουν στην αγορά.. Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε τα επιτόκια όχι μόνο δεν έπεσαν αλλά ανέβηκαν, και τα λεφτά μας αντί να καταλήξουν στην αγορά κατέληξαν σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις..Σε αντίθεση με την Ισλανδία, στη Κύπρο τα διευθυντικά στελέχη - πολιτικοί όχι μόνο δεν μπήκαν φυλακή που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας  αλλά συνέχισαν το έργο τους μηχανευόμενοι μια πλεκτάνη- ένα κόλπο που θα τους έβγαζε από το αδιέξοδο.. Να ρίξουν τη χώρα στα γρανάζια της ΤΡΟΙΚΑ.Στόχος: το ξελάσπωμα του σκανδαλωδώς ανεύθυνου τραπεζικού συστήματος από το φορολογούμενο και αποσιώπηση των δικών τους ευθυνών - το κόλπο είχε σχεδιαστεί προ πολλού σε συνεννόηση με αρχισυντάκτες εφημερίδες δημοσιογράφους πολιτικούς κτλ. "για το καλό του τόπου" Η ατζέντα προνοούσε δαιμονοποίηση του "σπάταλου κράτους", των δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων της CYTA και γενικά της κυπριακής μεσαίας τάξης που με την αλόγιστη σπατάλη σαν μια άλλη ελλάδα οδήγησε τη χώρα σε αρνητικό  προϋπολογισμό - μη βιώσιμο χρέος κτλ κτλ. Μισές αλήθειες και ενίοτε ψυχρά ψέματα και ούτε λόγος για τους πραγματικούς λόγους χρεοκοπίας. Βοήθησε αφάνταστα και το μαρί.. αν και τώρα που το σκέφτομαι (ας αφήσουμε αυτό το θέμα)Πέρασαν λοιπόν νόμους περικοπές μνημονιακά μέτρα - υφάρπαξαν ταμία συντάξεις. Ηταν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι να βουτήξουν στις αγγάλες της ΤΡΟΙΚΑ και να ζητήσουν κάτι 7-10ψοροδισεκατομμύρια. Τι είναι ρε παιδί μου , ψίχουλα. Ελα όμως που λογάριασαν χωρίς το ξενοδόχο. Ξενοδόχους καλύτερα.. Από τη μία ο Χριστόφιας που δεν έπαιζε μπάλα, ήξερε τους σχεδιασμούς τους, ήξερε πως δεν μπορούσε να κάνει τπτ μιας και έλεγχαν την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ και δε γούσταρε στη τελική να είναι ο πρόεδρος που θα υπέγραφε ένα μνημόνιο που θα ξελάσπωνε τις βρομιές και τα σκάνδαλα των τραπεζιτών, τελικά μετά από συζητήσεις, εξυπηρετήσεις διαγραφές χρεών - οι οποίες μετά χρησιμοποιήθηκαν και προεκλογικά - δέχθηκε να κάνει αίτηση, δεν τον έπαιρνε άλλο.. Εξασφάλισε ρευστότητα στήριξη στις χρεοκοπημένες τράπεζες και υπέγραψε ένα προσύμφωνο. Κέρδισε και λίγο χρόνο με τον Σύντροφο Πούτιν και τελικά πέτυχε το στόχο του.
Τα κόμματα των τραπεζών ζήτησαν άμεση υπογραφή πείραν αρχίδια. Ο Χριστόφιας αρνήθηκε να συνδέσει το όνομα του με το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο στην ιστορία του δύσμοιρου τούτου τόπου. Ετσι η προεκλογική περίοδος κύλισε ομαλά , ο Μαλάς έπαιξε το ρόλο του ως τυπικός υποψήφιος λούζερ, και γενικά το ΑΚΕΛ έκανε οτι περνούσε από το χέρι του για να μη βγει ξανά στην εξουσία, στόχος επιτεύθει ποσοστά διεσώθην..  Οι αντιπροέδροι των κομμάτων των τραπεζών που ειναι στελέχη στην ίδια τράπεζα άφησαν πίσω τις μικροδιαφορές τους και παρουσιάστηκαν ως ένα ..ανδρόγυνο (Νίκο μου, Μάριε μου) και σθεναρά  δήλωσαν υποψηφιότητα.. Το ακέλ δεν θα έμπαινε στο δρόμο τους, αλλά βρέθηκε ένας ρομαντικός τυχοδιώχτης με τη δική του ατζέντα να τους χαλάσει τα σχέδια.. Ποτέ δε μπόρεσα να κατανοήσω το φαινόμενο Λιλικα έτσι ας μπούμε στο ψητό.Κέρδισαν με τη βοήθεια των μέσων μαζικής εξαπάτησης τη ψήφο του αδαή λαού που την ώρα που τα διεθνή παγκόσμια ΜΜΕ -μέχρι και τα ελληνικά βούιζαν για φήμες περι κουρέματος.. αυτοί έβλεπαν φιλτραρισμένες ειδήσεις και κατασκευασμένα ντιμπέιτ.  Ψήφιζαν τα ζώα με ύψιστη ευθύνη τον υποψήφιο που θα υπέγραφε όσο πιο γρήγορα γινόταν το μνημόνιο σωτηρίας με τη ΤΡΟΙΚΑ ..αλλά που να ήξεραν ότι την ίδια ώρα που σαν αποβλακωμένοι έβλεπαν τα ντιμπέιτ, λεφτά έφευγαν από τη Κύπρο με βάρκα την ελπίδα.. (16δις σε κυπριακά κεφάλαια) Αλλά παράλληλα οι δύο μεγάλες Τράπεζες έβγαζαν 'πακετα' με καλύτερες αποδώσεις αν έβαζες πχ ολα τα λεφτά της οικογένειας σου σε ένα λογαριασμό.. Σε βάφτησαν και μεγαλοκαταθέτη τρομάρα σου..Αψεγάδιαστο σχέδιο - ΝΙΚΗ!! Εκλεισαν και τα σχόλια στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ την επομένη των εκλογών - επιτέλεσαν το καθήκον τους πλέον. Πλώρη για τη ΤΡΟΙΚΑ πλέων επι αποχαυνωμένης λαοθάλασσας.  Η δουλειά της Τρόικας είναι να δανείζει λεφτά, να υφαρπάζει κρατικά κεκτημένα, για να σώζει τράπεζες θα έπαιρναν τα λεφτά του λαού θα τα έδιναν στις τράπεζες για να καλύψουν τα δικά τους "λάθη" (σε εισαγωγικά δίοτι περι μαλακίας πρόκειται) και η ζωή στη μακάρια νήσο θα συνεχιζόταν ως έχει.. Ασε που στη τελική ίσως να έβαζαν και χέρι σε κερδοφόρες κρατικές εταιρίες που λιγουρεύονταν χρόνια.  Ελα όμως που λογάριασαν χωρίς τον δεύτερο ξενοδόχο, τον παράλυτο που δεν μάσαγε κόλλιφα και έβλεπε τους ψυχρούς αριθμούς.. Το συμφέρον της Γερμανίας αλλά και τα καρκινώματα του τραπεζικού συστήματος που τόσο καλά κρύφτηκαν από τα αρνιά της μακάριας νήσου κάτω απο το χαλί. Ναι μεν 7-10 δις για τη ΤΡΟΙΚΑ είναι ψίχουλα όμως στην ουσία το ξελάσπωμα που ζητούσε η Κύπρος, αυτό του τραπεζικού της συστήματος είναι το 2ο μεγαλύτερο στο κόσμο με βάση το ΑΕΠ της χώρας. Τα ΜΜΕ πραγματικά έκαναν απίστευτη δουλειά.. βάφτησαν το πόρισμα της PIMCO ως κακεντρεχές (έβαλεν τους ο Γριστόφκιας) ..σχεδόν κατάφεραν να πείσουν τους πάντες στη κύπρο - μέχρι και το Χατζιγιάννη δλδ.. αλλά όσο καλοί και συντονισμένοι παλιάτσοι και να ήταν .. η τρόικα δεν πείστηκε από τις ιαχές του Τσουρούλλη.


-ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ρωτούσε επίμονα ο Σοιμπλε.. και ο αφελέστατος Νίκος νόμιζε πως η γοητεία του και το πόσο καλό σκυλάκι ήταν θα τον βοηθούσαν να βρει λύση..είχε εξαγγείλει και αίτηση για το ΝΑΤΟ.. 

-ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Τελικά όταν με τα πολλά πολλά δέχθηκε να μιλήσει για ένα περιορισμένο κούρεμα, έχαψε τη μπλόφα Σοιμπλε ο πανούργος και έξυπνος αλλα κουρασμένος Νικαρος.. και δέχθηκε να παγιοποιηθούν οι λογαριασμοί των τραπεζών για να αποφευχθούν οι φυγές κεφαλαίων αν διέρρεε κάτι..
Αυτό ήταν και η καταστροφή της κύπρου, ένας δρόμος χωρίς επιστροφή, ένα διαπραγματευτικό πατατράκ. θέλω 18% κούρεμα λέει ο Σοιμπλε σε όλους τους μεγαλοκαταθέτες  - Η ειρωνεία της θεάς τύχης σε όλο της το μεγαλείο, ήταν αυτός ο Νικος ο Αναστασιάδης το 'χωρκατούι' τελικά. Πάτησε τη μπανανόφλουδα και τώρα άντε να ξεμπλέξεις.. τελικά άλλο να μαθαινεις τα μυστικά της πολιτικής διαπραγμάτευσης στα άδυτα της ΕΣΣΔ και μετά να κάνεις διατριβή με τον Ταλατ και τον Ερογλου και άλλο να αγορεύεις με τα λεφτά του μπαμπά στο τελευταίο κωλοπανεπιστιμιο της Αγιά Νάπας.. Ένοιωσε ψοφίμι ο Σόιμπλε - νόμιζε ο χαζός πως είχε να κάνει με ελιτ ιδεαλιστών καπιταλιστών συντρόφων που μοιράζονταν όχι μόνο τη περιφρόνηση του για τους φτωχούς και τον χριστόφια αλλά και την αγάπη του για της Τράπεζες και υπέγραψε άθελα του τη καταδίκη του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου..Αυτού του σαθρού συστήματος που λειτουργούσε τόσο καλα.. Πήγε να ξελασπώσει με τα λεφτά των φορολογουμένων όπως θα έκανε και ο Σόιμπλε για τις δικές του τράπεζες αν ήταν στη θέση του όμως έπεσε έξω.. ο Σοιμπλε σκεφτόταν μόνάχα τις δικές του τράπεζες.Το σχέδιο ήταν τόσο τέλειο..800% του ΑΕΠ ο όγκος των κυπριακών τραπεζών διπλάσιος απο το μέσο όρο της Ευρώπης αλλά ήθελαν να μην βάλουν ούτε σεντ από τη τσέπη τους. Θεωρούν άλλωστε πως δουλειά των τραπεζών ειναι να τζογάρουν ασύστολα με λεφτά του κράτους και του κοσμάκη και στη πρώτη στραβή τα σπασμένα να τα πληρώνει ο απλός πολίτης, όσο μεγάλο και ας είναι το τραπεζικό σύστημα..
Εκανε μια ύστατη προσπάθεια να αποφορτίσει τους μεγαλοκαταθέτες προτείνοντας τη παράνομη υφαρπαγή λεφτών από μικροκαταθέτες κάτω των 100.000 που το κράτος υποτίθεται έπρεπε να εγγυηθεί ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας..Ο Σοιμπλε κοιτούσε με απορία, ήθελε να πάει τουαλέτα όμως βαριότανε, Καλά δε ξέρει αυτός πως αν κουρέψει και τους μικρούς θα βγουν στους δρόμους και θα έχει πρόβλημα; "Ο nicos exei mono plusius psifoforus"θα τον πληροφορούσε μετά το Economist.


"Οτι μπορούσε να πάει λάθος στη περίπτωση της Κύπρου έχει πάει λάθος.."
..ή μήπως όχι;
Μπας και είναι αυτή η χρεοκοπία μια κάθαρσης που δεν θα έρθει ποτέ αλλιώς μέσα από αυτό το σαθρό κατεστημένο της Κύπρου;
Ισως η πιο δίκαιη λύση θα ήταν το κουρεμα μονάχα των Κυπρίων μεγαλομετόχων που έφεραν αυτή τη καταστροφή με την ανευθυνότητα τους μέχρι και 100% αλλα αυτό δεν θα γίνει, αρα μπας και είναι η κάθαρση η χρεοκοπία;Γίνεται τώρα μια απέλπιδη προσπάθεια από δαύτους να μη χαθεί η κότα με τα χρυσά αυγά -  στρατηγικός στόχος να μην γίνει κούρεμα - αλλά θα γίνει, για να το περιορίσουν θα υφαρπάξουν ασύστολα ΤΑΜΕΙΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΣθα ξεπουλήσουν ότι έχει και δεν έχει αυτό το κράτος.. απλά και μόνο για να μην αγγίξουν αυτό το τέρας που ονομάζεται κότα με τα χρυσά αυγά;
Οι επιλογές μας δηλαδή είναι είτε γερμανοπροσκυνημένοι ή να ξεπουλήσουμε όπως-όπως υπο καθεστώς πανικού περιουσιακά στοιχεία των παιδιών των παιδιών μας σε Ρώσσους μεγιστάνες.
Κάποτε για αυτή τη γη άνθρωποι έδωσαν και τη ζωή τους για να ειναι ελεύθεροι, σήμερα δεν θέλουμε να δώσουμε ούτε τα λεφτά μας..
Η ελευθερία όμως κάποιοι λένε δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται με αυτοθυσία.


5 comments:

Hlithio Agrino said...

Μια απορία.

Αν ο Νίκος έλεγε όχι στο Γιουρογκρουπ και επέστρεφε... αλλά με την απειλή για διακοπή της έκτακτης χρηματοδότησης των τραπεζών μαςνα ισχύει και να έχει γίνει γνωστή... πάλι δεν θα υπήρχε η διαφυγή κεφαλαίων, ο πανικός και η ανάγκη για "τραπεζική αργία";

zep said...

Οποτε σε απειλουν εννα λαλεις ναι δηλαδη?

Εφκαλαμεν προεδρο οξα σιεσην?

Hlithio Agrino said...

Αν είναι σε εμένα που απευθύνεσαι, πότε εμίλησα για ναι;

Hlithio Agrino said...

@Kyr.

Κάμνουν τζιαι οι καλαμαράδες πλάκα μαζί μας. λεν ότι τωρά στέκουν πουπάνω μας οι διάφοροι με το καλαμάκι τζιαι περιμένουν ποιος εννά ρουφήσει πρώτος...

Καλόοοοοο

kyriakos said...

βασικά που τη στιγμή που ξέρεις πως κουρεμα σημαίνει bankrun

και αν δεν το ήξερε τότε φταίει διπλά, τόσο καιρό μας έλεγαν πως τούτοι καταλάβουν καλλίτερα κτλ κτλ.

παράδειγμα από άρθρο της εφ. TA NEA στην ελλάδα:

27/02/2013:
""Οι πολέμιοι αυτής της κίνησης ανησυχούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική φυγή κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες και να υπονομεύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.""
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5003627/parathyro-gia-koyrema-katathesewn-sthn-kypro-anoigei-h-ekt/


Οταν μια εφημερίδα προβλέπει αυτό το σενάριο, Οταν ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία αναλώνεται γύρω από αυτό και εσύ πάεις και ασελγείς με τέτοιο τρόπο στο ψήφο του λαού τότε το λιγότερο πρέπει να θεωρηθεί Γκάφα ολκής να δεχθεί να μπει στο τραπέζει να συζητηθεί τέτοιο πράμα.

Μετά άλλη γκάφα.. που δέχθηκε να παγιοποιηθούν συναλλαγές. Που ξανάγινε τούτο το πράμα; Μόνο του τούτο θα δημιουργούσε πανικό την επόμενη μέρα και τον εγκλώβισε διαπραγματευτικά

Αλλά ακόμα και τη τελευταία στιγμή ας μη δεχόταν να φέρει για ψήφισμα τούτο το πράμα

χίλιες δύο φορές να έβγαινε μια ανακοίνωση για αδιέξοδο Η ΕΕ μας γύρισε τη πλάτη και πάμε για χρεοκοπία - εναλλακτικές λύσεις παρά να μπει στο τραπέζι τούτο το πράμα


Θα μου πεις εκ των υστέρων προφήτες? καθόλου.