Saturday, March 26, 2011

"Pass a law create a business"


Σώστε τον πλανήτη!   ..από την ανθρώπινη βλακεία

Photobucket


Σήμερα για όσους τους απασχολεί η μουχλιασμένη λάμπα στο Youtube και ο μυστηριώδης διακόπτης, είναι και (πάλι) η παγκόσμια μέρα του (ξανά)σώζουμε τον πλανήτη σβήνοντας τα φώτα.

Αχ τι ωραία..

Την ίδια στιγμή που τα Νατοϊκά "αγεροσκάφη" θα βομβαρδίζουν τους αμάχους που οι μισθοφόροι του Καντάφη θα αποκεφαλίζουν ταυτοχρόνως, εμείς θα σώζουμε τον πλανήτη σβήνοντας τα φώτα!
Να σβήσουμε τα φώτα την ίδια ώρα που τα κατοχικά στρατεύματα του "ΟΗΕ" θα σβήνουν τα κεράκια τους για τα 12χρονα της εισβολής στις σπηλιές του Αφγανιστάν και της ισοπέδωσης του Ιρακ που τελικά δεν είχε πυρηνικά όπλα, αλλά η Αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα μείνει εκεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ μέχρι το 2014! Δεν βαριέσαι ρε παιδί μου, ωραία δεν είναι τώρα που εισβάλαμε που να σηκωθούμε να πάμε καταχείμωνα. Ας σβήσουμε και εμείς τα φώτα να το γιορτάσουμε. Να σώσουμε τον πλανήτη!
Να σώσουμε τον πλανήτη όμως από τί;
Από εμάς; Τα ανθρώπινα ζώα που -πως τολμούν- να αερίζουν και να γεμίζουν τον πλανήτη με το δηλητήριο του διοξειδίου του άνθρακα.

Να καταναλώνουν ηλεκτρισμό!
Ποια είναι όμως η τραγική ειρωνεία;
Η τραγική ειρωνεία είναι πως ακόμη και αν ΟΛΟΣ ο πλανήτης, όλος ο ανθρώπινος πληθυσμός σαν αποχαυνωμένο ζόμπι κλείσει όλα τα φώτα ταυτοχρόνως. Δεν θα σωθεί ούτε σεντ και δεν θα αλλάξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ που έχει να κάνει με την όποια μόλυνση που παράγεται με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

ΓΙΑΤΙ;

Διότι κ. Χριστόφια μου (ξέρω.. ήρθε διαταγή εκ των άνωθεν) η ΑΗΚ όμως φερ' ειπείν ή ο οποιοσδήποτε άλλος παροχέας ηλεκτρικής ενέργειας, δεν παράγει ρεύμα αναλόγως με το πόσες λάμπες έχεις ανοικτές στο σπίτι σου την εκάστοτε στιγμή. Ούτε με το πότε θα βάλεις πλυντήριο.

Παράγει ρεύμα αναλόγως της κατανάλωσης της ίδιας μέρας του περασμένου χρόνου και  λαμβάνοντας υπόψιν μερικές άλλες μεταβλητές (πχ συσχετισμός με τους προηγούμενους μήνες) και έτσι αναλόγως ρυθμίζει τη παραγωγή.
Δηλαδή προγραμματίζει να παράγει τόσα εκατομμύρια watt την ημέρα και αν η κατανάλωση είναι μικρότερη από τη προβλεπόμενη ζήτηση τότε το ρεύμα που περισσεύει απλούστατα το αποφορτίζει μέσω της γείωσης. Το πετά δηλαδή. Δεν θα μειώσει την παραγωγή της η ΑΗΚ για ένα λεπτό που θα πέσει η ζήτηση, οπως και όταν η ζήτηση είναι κατα πολύ μεγαλύτερη από όση μπορεί να αντεπεξέλθει το δίκτυο δεν θα την αυξήσει. Ο παροχέας "κόβει" το ρεύμα σε μια περιοχή για λίγη ώρα για να αποφευχθεί γενικό μπλακ άουτ, και του χρόνου κτίζει μεγαλύτερη γεννήτρια για να μπορεί να αντεπεξέλθει στη ζήτηση. Εξού και ή ΑΗΚ ζητούσε να πάρει τις μονάδες αφαλάτωσης για να διοχετεύει εκεί το επιπλέον ρεύμα της και να μην το πετάει. (για όσους θυμούνται το debate επι εποχής Κληρίδη).

Επομένως την ώρα που θα κλείνετε τα φώτα νομιζόμενοι πως σώζετε τον πλανήτη στην ουσία απλά του κάνετε ηλεκτροσόκ. Η αλληγορική "θυσία" σας θα έχει τόση αποτελεσματικότητα όσο η προβατόθυσία μιας φυλής στην ουζουμπούρου προς τη μητέρα γαία. Θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια οποιαδήποτε άλλη παγανιστική τελετή που δείχνει το σεβασμό σε ένα φυσικό αντικείμενο (πχ πλανήτης γη) και για να εξηγόμεθα είμαι άθεος. Δεν αντιστέκομαι στη πλανητολατρεία επειδή μου προσβάλλει τις Χριστιανικές μου πεποιθήσεις. Ομως οφείλετε να ξέρετε πως περι τούτου ακριβώς πρόκειται. Το κλείσιμο των φώτων δεν έχει καμία απολύτως πρακτική ουσία ή αξία παρά μονάχα ως ένας παγανιστικός συμβολισμός της λατρείας ή του σεβασμού μας προς τη "μητέρα φύση". Ή την θεά Γαία.

Ας επεκταθούμε όμως λίγο σε αυτό το θέμα και ας εξερευνήσουμε τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της περιβαλλοντολαγνείας.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως ο γραφών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την "οικολογική συνείδηση". Δεν πετάω ούτε αποτσίγαρο στο δρόμο και συχνά γυρίζω σπίτι με τσέπες γεμάτες σκουπίδια τα οποία αντί να πετάξω στο δρόμο επέλεξα να βάλω στη τσέπη ή τη τσάντα για να τα πετάξω εκεί που πρέπει. Δεν κάνω όμως αυτές τις ηλιθιότητες διότι περι ηλιθιότητας πρόκειται να βάζω σκουπίδια στη τσάντα μου για να.. "σώσω" τον πλανήτη.
Επιλέγω να μην πετάξω τα σκουπίδια στο δρόμο α. Από σεβασμό στον εαυτό μου. β. Από σεβασμό στους συνανθρώπους μου.

Τι απίστευτη αλαζονεία είναι να νομίζω πως θα σώσω τον πλανήτη. Ποιος είμαι ΕΓΩ που θα σώσω τον πλανήτη ή την φύση ως-αν να είμαι ΕΓΩ κάτι το ξεχωριστό; Αυτό μονάχα δείχνει πως ο άνθρωπος έχει ξεχάσει πως είναι και ο ίδιος μέρος της φύσης.

Δεν θα κάνει και ιδιαίτερη διαφορά για τον πλανήτη αν πετάξεις τα σκουπίδια σου στον κάλαθο ή στη μέση του δρόμου.
Ο πλανήτης υπάρχει για δισεκατομμύρια χρόνια και θα υπάρχει γιά άλλα τόσα και τόσα δισεκατομμύρια χρόνια. Σε 80 χρόνια όσα σκουπίδια και να πετάξεις, σε 100-200-300 χρόνια από σήμερα ο πλανήτης θα έχει λιώσει όλα τα σκουπίδια και θα είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα είτε τα πέταξες στο δρόμο, είτε τα έκανες ανακύκλωση είτε ξεκύκλωση. Επιπλέον για να καταλάβετε πόσο τεράστια είναι η φύση σε σχέση με την δραστηριότητα μας, μελέτες που έγιναν στο Τσέρνομπυλ έδειξαν πως τα δέντρα και το περιβάλλον όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από την τρομακτική ραδιενέργεια αλλά αντιθέτως προσαρμόστηκαν σε αυτή αλλάζοντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες. Οι άνθρωποι ναι, ψόφησαν. Η φύση όμως, μια χαρά τα πάει.
Επομένως το να λες πως σκοτώνεις ή σώζεις τη φύση είναι κάπως οξύμωρο .

Οσο για το δαιμονικό διοξείδιο του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι καν δηλητήριο. Καθε άλλο, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ίδιας της ζωής. Είναι το Οξυγόνο των δέντρων. Χωρίς διοξείδιο του άνθρακα δεν θα υπήρχαν ούτε δέντρα ούτε ζωή. Ολοι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι φτιαγμένοι από χημικές ενώσεις άνθρακα.
Είναι μάλιστα τόσο αμελητέα η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από τους ανθρώπους σε σχέση με τις ποσότητες που παράγονται από τη φύση που είναι πραγματικά γελοίο να νομίζουμε πως επηρεάζουμε τον πλανήτη με την δραστηριότητα μας.
Τα ηφαίστεια παράγουν δεκαπλάσιο διοξείδιο του άνθρακα σε ένα χρόνο από όλο το διοξείδιο του άνθρακα που παράγουν οι άνθρωποι τα ζώα μαζί σε δέκα χρόνια. Οι ωκεανοί παράγουν εκατοντάδες φορές περισσότερο διοξείδιο από εμάς.
Μέχρι και τα δέντρα παράγουν εκατοντάδες φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα όταν ρίχνουν τα φύλλα τους. Η πραγματικότητα είναι πως το διοξείδιο του άνθρακα δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Το κλίμα της γης αλλάζει και γίνεται πιο ζεστό επειδή πολύ απλά βρισκόμαστε στη τελική μεταβατική περίοδο της εποχής των παγετώνων που προήλθε κατα πάσα πιθανότητα από την εποχική δραστηριότητα του ήλιου. Κατακρίβεια μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων αμφισβητεί εντελώς την θεωρία της ανθρώπινης επίδρασης στο περιβάλλον. Το βασικό επιχείρημα εξάλλου πως το διοξείδιο αυξάνει την θερμοκρασία έχει αποδειχθεί με πιο προσεκτικές μελέτες πως ήταν εντελώς λανθασμένο. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν αυξάνει την θερμοκρασία, αντιθέτως η θερμοκρασία ανεβαίνει και ακολούθως 100 χρόνια μετά ακολουθούν και τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.

Παρόλα αυτά ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως με την ύπαρξη μας σκοτώνουμε τη φύση, πως φταίμε μόνο και μόνο που αυξανόμαστε και πληθύνουμε! Φταίμε δηλαδή απλά επειδή υπάρχουμε.
 Συγνώμη αλλά βρίσκω αυτή την μισανθρωπική ιδεολογία αηδιαστική και εξαιρετικά επικίνδυνη.


Φανταστείτε να λέγαμε πως ο πληθυσμός των γάτων ή των σκύλων αυξάνεται δραματικά σε σχέση με τη "φυσική ισορροπία" και άρα θα πρέπει να παρθούν πολιτικά μέτρα για τον περιορισμό τους; ..για ένα "ανώτερο καλό".
Γιατί είναι τόσο αηδιαστικό αν το λέμε για τους σκύλους και τους γάτους αλλά όχι για τους ανθρώπους;

Γιατί προσπαθούν να μας δημιουργήσουν τα ενοχικά σύνδρομα του Denver (βλέπε σκύλο στο  πρώτο βίντεο) επειδή  απλά υπάρχουμε ως ανθρώπινα όντα;

Γιατί δεν μπορούν να μας αφήσουν να ζήσουμε στην ησυχία μας..UPDATE

Ας πιάσουμε την Ιστορία από την αρχή.

Το 2006 ο Αλ. Γκόρ (πολιτικός) με το ντοκιμαντέρ του (όχι επιστημονική δημοσίευση) Κατηγόρησε την επιστημονική κοινότητα πως χρηματίζεται από τις πετρελαιοβιομηχανίες για να αγνοεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αυτό καταρχάς, που έκανε ο Γκόρ  ονομάζεται "υπόσκαψη της αξιοπιστίας του αντιπάλου" και είναι ένα φτηνό πολιτικό τέχνασμα, που όμως δουλεύει σχεδόν πάντα διότι το ακροατήριο δεν είναι σε θέση να ξέρει την αλήθεια και ο αντίπαλος δεν είναι παρόν στη συζήτηση για να απαντήσει.

Μια παρένθεση.

Η επιστημονική κοινότητα ποτέ δεν αγνόησε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, απλώς δεν θεωρούσε τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα ως τον πραγματικό λόγο αύξησης της Θερμοκρασίας, επειδή πολύ απλά δεν υπήρχαν επιστημονικά τεκμήρια για κάτι τέτοιο.

Ο Γκορ λοιπόν χρησιμοποίησε την γνωστή κλίμακα συσχετισμού θερμοκρασίας με CO2 και είπε, "δεν ταιριάζουν;" Ναι φυσικά και ταιριάζουν. Αμέλησε όμως να πει στον Κόσμο πως αυτό που ανέβαινε πρώτα ήταν η θερμοκρασία και το Διοξείδιο του άνθρακα απλά ακολουθούσε μετά από 100 χρόνια. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Χρησιμοποιώντας έτσι το λαϊκό πολιτικό μομέντουμ που δημιουργήθηκε από τον πολιτικό (όχι επιστήμονα) Αλ Γκορ. Η Αμερική (υπό τη μάσκα του ΟΗΕ) προώθησε την συμφωνία του Κιότο. Η "συμφωνία" του Κιότο στην ουσία εξανάγκαζε όλα τα έθνη του Κόσμου να στραγγαλίσουν τις οικονομίες τους.. για να .."σώσουν" τον πλανήτη.

Οσοι ξέρουν Ιστορία φυσικά, ΞΕΡΟΥΝ πως ο λόγος που τα Αναπτυγμένα Εθνη είναι "αναπτυγμένα"- και "υπερδυνάμεις" σήμερα. Ηταν η φτηνή ενέργεια που παρείχε το πετρέλαιο.

Αρα η συμφωνία του Κίοτο καταδίκαζε τα αναπτυσσόμενα έθνη (μεταξύ τους και η Κύπρος) σε Οικονομικό κυκεώνα.

Τη "συμφωνία" του Κιότο αρνήθηκε να υπογράψει (φυσικά) μονάχα η Αμερική (ω τι έκπληξη) Ετσι και η Κίνα τους είπε παρτε τα κόκκινα μπαλάκια μου και σημερα (ώ τι έκπληξη) η Κίνα είναι η No1 σε ανάπτυξη χώρα που δεν καταλαβαίνει ούτε από οικονομικές κρίσεις ούτε από τίποτε και οδεύει στο να γίνει η Νέα υπερδύναμη.

Πραγματικότητα:

Τα αποθέματα πετρελαίου είναι συγκεκριμένα. Χώρες όπως η Κίνα, Ινδία κτλ. Άρχισαν και αυτές να αγοράζουν πετρέλαιο. Αυτό σήμαινε αλλαγή των παγκόσμιων Ισορροπιών. Η Αμερική προσπάθησε αρχικά να στραγγαλίσει την ανάπτυξη τους με τον Πόλεμο στο ΙΡΑΚ που εκτόξευσε τις τιμές του Πετρελαίου (μεταξύ άλλων). Αλλά ούτε αυτό τελικά δεν σταμάτησε τις "φτωχές" χώρες από το να αγοράζουν Πετρέλαιο. Η τιμή του πετρελαίου δεν μπορούσε να πάει πιο πάνω δεν συνέφερε ούτε την Αμερική ούτε τις πετρελαιοβιομηχανίες αυτό το πράμα.  Ουτε πόλεμο μπορούσε να κηρύξει σε Κίνα και Ινδία.
(Οπως έκανε στα μουσουλμανικά έθνη)

Επομένως..

Πραγματικότητα Ν2:

Η συμφωνία του Κιότο το 2006 ήταν μια απέλπιδη μεθόδευση της Υπερδύναμης Αμερικής να σταματήσει τα αναπτυσσόμενα Εθνη να καταναλώνουν πετρέλαιο και να αναπτύσσονται. Αν νομίζεις πως είναι ακραίο. Αναλογίσου πως η Αμερική είχε ήδη εισβάλει από το 2003 στο ΙΡΑΚ για αυτό ακριβώς τον λόγο. Τι είναι πιο ακραίο ο πόλεμος ή μία σκηνοθετημένη συμφωνία;

Infact, όπως αποδείχθηκε, it's like taking candy from a child..

Είναι καιρός να ανοίξουμε τα φώτα όχι να τα κλείσουμε.

Friday, March 11, 2011

Ζωές συνωμοσίας 2001: Η Οδύσσεια της ανθρωπότηταςΚαλοκαίρι, Ιούνιος του 2001 και ο Μπιλ, ο πιο επικίνδυνος ραδιοφωνικός παρουσιαστής στην Αμερική σύμφωνα με τον Μπίλ Κλίντον ετοιμάζει τον καφέ του, ανοίγει το μικρόφωνο και εξαπολύει μια ατάκα που στιγματίζει για πάντα τη ζωή του.

"Μέσα στους επόμενους μήνες κάτι πραγματικά απαίσιο θα συμβεί και θα το ρίξουνε στον Οσάμα Μπιν Λαντεν, αν το πιστέψετε θα είσαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα της οικουμένης"
 

5 μήνες αργότερα ήρθε η 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Μπίλ Κούπερ ήταν φυσικά θεότρελος, βαθιά φιλοσοφημένος μεν, εξαιρετικά μορφωμένος αλλά.. θεότρελλος. Εγκλωβισμένος μέσα στις χριστιανικές του εμμονές και την εξαιρετική του ευφυία ακροβατούσε συχνά μέσα στον παραλογισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να "προειδοποιήσει" και να "επιμορφώσει" τους ακροατές του για τα διαβολικά σχέδια των οργανωμένων θρησκειών, την νέα τάξη πραγμάτων και την λουσεφιριανή φιλοσοφία. Τελικά προς έκπληξη όλων "προφήτεψε" με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την Εντεκάτη Σεπτεμβρίου, την οικονομική κρίση ίσως ακόμη και το θάνατό του.

Το πιο κάτω είναι ένα απόσπασμα από τις εκπομπές του.(πριν την 11η Σεπτεμβρίου)Δεν μπορώ να κρύψω πως δημιουργείται ένα πραγματικά περίεργο συναίσθημα ακούγοντάς τα λόγια του Κούπερ. Και το εκνευριστικότερο αν κάποιος ακούσει με προσοχή μια σειρά από κασέτες του Μπίλ θα διαπιστώσει πως στη πραγματικότητα ήταν άθεος, δεν υπάρχει μεταφυσικό ενδιάμεσο.
Μιλάμε απλά για διαβολική σύμπτωση ή εξαιρετική διαύγεια.

Τα πράγματα δυστυχώς λίγους μήνες μετά πήραν μια ακόμη πιο περίεργη τροπή..
Στις 6 Νοεμβρίου 2001 (11/6) 2 μήνες μετά την.. εκπλήρωση της "προφητείας" της Εντεκάτης Σεπτεμβρίου (9/11) 2 αστυνομικοί με πολιτικά (...) πλησίασαν τον Κούπερ στο σπίτι του στην Αριζόνα και μετά από ένα περίεργο συμβάν τον πυροβολούν στο κεφάλι ισχυριζόμενοι αυτοάμυνα. Παράλληλα τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο εν ονόματι Robert Martinez. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας - ο μοναδικός επιζήσας του συμβάν - ο αστυνομικός με πολιτικά ν1 του οποίου το όνομα παραμένει κρυφό για λόγους προστασίας.

Ο βραχνός προφήτης είναι νεκρός.
Οι Αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως είχαν εντολές να φορέσουν πολιτικά για να μην τρομάξουν τον Κούπερ. Ο οποίος όμως όπως υποστηρίζουν στην αναφορά τους αντί να συνεργαστεί, τράπηκε σε φυγή πυροβολώντας παράλληλα με ένα δίκαννο κυνηγετικό τυφέκιο. Κάποιοι λιγοστοί φίλοι του Κούπερ δηλώνουν δυσπιστία στην εκδοχή του αστυνομικού υποστηρίζοντας πως ο Κούπερ είναι αδύνατο να τράπηκε σε φυγή καθότι είχε μονάχα ένα πόδι αφού το άλλο το έχασε στο Βιετνάμ(!) Μετά το περίεργο περιστατικό ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν το σπίτι του Κούπερ ισχυριζόμενοι πως έψαχναν να βρούνε τυχών εκρηκτικά.

Ο Μπιλ Κούπερ έπαθε αυτό ακριβώς που φοβόταν, έπεσε θύμα της πρώτης πράξης του "περι τρομοκρατίας νόμου". [εδώ θα επανέλθουμε αργότερα]

Αν αναλογιστεί κανείς πως οι Ρωμαίοι έχτισαν και κράτησαν μια τεράστια αυτοκρατορία με ένα σπαθί και μισή ασπίδα, σκλαβώνοντας συνήθως νομαδικούς και άμαχους λαούς φανταστείτε πόσο μάταιο είναι να ελπίζει κανείς σε ελευθερία στο μάταιο τούτο κόσμο που ζούμε σήμερα. Οπου τα κράτη και οι ισχυροί έχουν στρατούς στη διάθεση τους. Βομβάρδισε λέει ο Καντάφης τους διαδηλωτές του. Πάτησε με τάνκς λέει ο Μουμπάρακ τους δικούς του.

Ο Leo Tolstoy είπε κάποτε την εξής ατάκα..
"Οι κυβερνήσεις χρειάζονται τους στρατούς για να υπερασπίζουν εαυτούς από τους σκλαβωμένους πολίτες."

Κατ' επέκταση οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται στρατούς, έχουν όμως το δικαίωμα να υπερασπιστούν εαυτούς. Εξ ου και η περιβόητη 2η πρόνοια του Αμερικάνικου συντάγματος που επιτρέπει την οπλοφορία..

"Αυτοί οι ηγέτες που θα θελήσουν να σας πείσουν να παραδώσετε τα όπλα σας για την προστασία σας είναι αυτοί που θέλουν να σας σκλαβώσουν" 
..Έγραψαν οι οι επινοητές του Αμερικανικού συντάγματος και κάθε μέρα που περνάει αρχίζει να γίνεται και πιο ξεκάθαρο το τι ακριβώς εννοούσαν.

Αυτοί που θα θυσιάσουν τις ελευθερίες τους στο βωμό της "ασφάλειας" δεν τους αξίζει ελευθερία έγραψε ο Β. Φραγκλίνος. Δεν ξέρω όμως αν στο μυαλό του είχε τους .τερροριστ. του κύριου Μπούς.

Ποιον κοροϊδεύουμε; Αντιλαμβάνεστε πόσο εύθραυστη είναι αυτή η μικρή - ελάχιστη σχετική ελευθερία που κατέχουμε; Για χιλιάδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια ο άνθρωπος ήταν σκλάβος. Ελευθερία - "Δημοκρατία"παρατηρήθηκε μια φορά και ένα καιρό στην αρχαία Ελλάδα και μετά ξανά από ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια στην Αμερική λίγο μετά την εκδίωξη των Εγγλέζων. Δεν ήθελαν ούτε στρατούς ούτε τίποτε. Ο κάθε άνθρωπος το τουφέκι του για αυτοάμυνα και είσαι ελεύθερος, έλεγαν. Ελα όμως που ανέκαθεν το ανθρώπινο ζώο με λεφτά και δύναμη θέλει να εξουσιάζει τα υπόλοιπα ανθρωπάκια.. Η κατάρα - η ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι να υπομένεις καθημερινά όλη αυτή την ανθρώπινη κανιβαλιστική-φαλλιστική βλακεία.  Μέσα από το πρίσμα ενός παγκόσμιου οικοδομήματος, είναι απλά θέμα χρόνου προτού βρούμε τους εαυτούς μας να ζούν κάτω από ένα απολυταρχικό καθεστώς. Αν δεν ζούμε ήδη και δεν το πείραμε χαμπάρι. Ο Ερνστς Μπέργκμαν εξάλλου είχε γράψει στο επικό βιβλίο του Das Patriarchy πως ο μανδύας της ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη σκλαβιά.

Για όσους θέλουν να συνεχίσουν, απολέστε πρώτα την κάθε ελπίδα.

Και πρόσθεσε ο Κούπερ την μέρα των επιθέσεων "Αν οι επιβάτες των αεροπλάνων είχαν το δικαίωμα που κανονικά τους παρέχεται από το σύνταγμα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους στο αεροπλάνο, κανένας "τρομοκράτης"(προσθέτει με σαρκαστικό τόνο στη φωνή του) δεν θα τόλμαγε να επιχειρήσει κάτι τέτοιο."

Μετά υποστήριξε πως το συμβάν θα δώσει το άλλοθι που έψαχναν "όλοι αυτοί" να μας στερήσουν τις ελευθερίες μας και να μας οδηγήσουν σε μια μιλιταριστική κοινωνία όπου αυτοί θα κυβερνούν και όποιος τους αντιστέκεται ιδεολογικά θα τον εξουδετερώνουν με το πρόσχημα της "τρομοκρατίας".

Στις 4 Σεπτεμβρίου περνάει ο πρώτος "περι τρομοκρατίας νόμος" στην Αμερική και σύντομα ακολουθούν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες που ενισχύουν την λεγόμενη ασφάλεια. Σαρωτικές αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε "αρχηγό κράτους" μεταξύ πολλών άλλων να διατάξει πχ κατάρριψη πολιτικού αεροσκάφους αν υπάρχει υπόνοια για "τρομοκρατία" (βλέπε πτήση ήλιος).

Μπορεί προς το παρών να θεωρούμε τους τρομοκράτες ταλιμπάν. μουσουλμάνους κτλ. κτλ. όμως αν κοιτάξεις στο λεξικό ο όρος "τρομοκρατία" είναι πολύ πιο ευρύς και κάλλιστα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε. Ξεκάθαρο παράδειγμα η υπόθεση των δύο Κύπριων φοιτητών που δικάστηκαν με τον περι τρομοκρατίας νόμο και φυλακίστηκαν για αρκετούς μήνες επειδή τόλμησαν να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που διεκδικούσε άκουσων άκουσων δωρεάν παιδεία. Η αν πιστέψουμε τους ισχυρισμούς των ιδίων απλά έτυχε να περάσουν τυχαία από εκεί και να στραβοκοιτάξουν τον λάθος μπάτσο. Και αν θέλετε να το δείτε αλλιώς, αλήθεια ποιοι "επικρατούν" σήμερα χρησιμοποιώντας τον "τρόμο"; Ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες;

Πείτε με γραφικό ομως το σύνταγμα μια φορά και ένα καιρό υποτίθεται μας είχε πει πως κάθε πολίτης είναι ίσος προς τον νόμο και τα δικαιώματα. Ομως ξαφνικά σε μια νύχτα έχουμε πολίτες 3 κατηγοριών. Στη μέση έχουμε τους λεγόμενους "πολίτες", που απολαμβάνουν τα σχετικά δικαιώματα που τους παρέχουν τα αφεντικά χωρίς φυσικά την υπόνοια δικαιώματος να διεκδικήσουν ή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Πάνω από τους πολίτες έχουμε τους "μπάτσους" οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, να συλλάβουν όποιον θέλουν αν τους στραβοκοιτάξει αν τους μυρίσει αν τους ξινίσει επειδή πολύ απλά τους παρέχει αυτό το δικαίωμα ο "νόμος". Και τέλος όπως σε κάθε απολυταρχική κοινωνία έχουμε τον "εχθρό"-"τρομοκράτη". Αυτούς που δεν υπακούνε, πάνε κόντρα στο σύστημα.. Η όπως το έθεσε ο Μπούς: "ζηλεύουν τις ελευθερίες των πολιτών και θέλουν να τις καταστρέψουν".
Το κάθε άτομο μπορεί να περάσει από όλες τις κατηγορίες του συστήματος. Αναλόγως με το πόσο "υγιής πολίτης" είναι. Ομως το μόνο σίγουρο είναι πως αν τυχών παραλάβεις την επίσημη σφραγίδα του "τρομοκράτη" ίσως θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχεις πλέον.
Αν βάλεις μέσα στο παιχνίδι και τα μεγάλα αφεντικά στην ουσία έχουμε 4 ειδών κατα τα άλλα ίσων πολιτών.
Αν νομίζεις πως είσαι τόσο ξεχωριστός, απλά ξανασκέψου το.


Ο Τυχερός κ. Λάρρυ ΣύλβερστέινΤον Ιανουάριο του 2001 ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης George Pataki αποφασίζει να ιδιωτικοποιήσει τους 7 πύργους του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου. Με συνοπτικές διαδικασίες "ξεπουλάει" (με τη μέθοδο του μακροχρόνιου δανεισμού για 99 χρόνια) και τα 7 κτήρια στο Λάρρυ Σίλβερστέιν στην εξευτελιστική τιμή των 3.5δισ. Αναλογιστείτε πως ένα φτηνό 20όροφο κτήριο στοιχίζει κοντά στα 200 εκατομμύρια και η συνολική τιμή εμπεριείχε 7 κτίρια κορυφαίας κατασκευαστικής αρχιτεκτονικής. Τα δύο εκ των οποίων ήταν 110όροφα! Έδωσε δηλαδή πάνω-κάτω μονάχα 500 εκατομμύρια για το κάθε κτήριο.

Το σατανικό επιχειρηματικό ένστιχτο του κ.Σίλβερστέιν τον ώθησε να ασφαλίσει την καινούρια του επένδυση με 24 ασφαλιστικές εταιρίες από όλο τον κόσμο, κυρίως από την Ευρώπη. Για πάσης φύσεως τρομοκρατικές επιθέσεις. Σημείωση. Είναι κάπως παράξενο το όλο συμβάν, συνήθως είναι εξαιρετικά σπάνιο ο ενοικιαστής να ασφαλίζει το σπίτι και όχι ο ιδιοκτήτης. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει λόγος αφού αν ω μη γένοιτο γίνει κάτι ο ενοικιαστής απλά ακυρώνει την συμφωνία και σταματάει να πληρώνει ενοίκιο. Ο Σίλβερστέιν εξάλλου δεν ήταν υποχρεωμένος να δώσει όλα τα λεφτά εξαρχής και είχε δώσει μονάχα 14 εκατομμύρια στο δήμο της Ν. Υόρκης. Εξάλλου τα κτήρια ήταν τόσο εξαιρετικά φτιαγμένα που οι επιστήμονες πίστευαν πως αν η ανθρωπότητα εξαφανιζόταν αύριο αυτά τα κτήρια θα στέκονταν όρθια μετά από 5000 χιλιάδες χρόνια μαζί με το φράγμα του χούβερ. Πίστευαν πως κυριολεκτικά ο μόνος τρόπος να πέσουν θα ήταν αν ανέβαινε η στάθμη της θάλασσας και έτρωγε τα θεμέλια εξού και για 31 χρόνια τα κτήρια ήταν ανασφάλιστα. Τι στο διάβολο μπορούσε να συμβεί όταν τα κτίρια ήταν σχεδιασμένα να αντέξουν ακόμη και σύγκρουση με τετρακινητήριο επιβατικό αεροσκάφος! (διότι το 1950 ένα βομβαρδιστικό B-25 συγκρούστηκε καταλάθος με το Empire state building.) Γιαυτό και είχαν στην ουσία δύο ατσαλένιους σκελετούς: ένα εξωτερικό κέλυφος που έκλεινε ολόκληρο το κτήριο σε ατσάλινο πλέγμα και στο εσωτερικό πλέγμα σαν εσωτερική σκαλωσιά Οι Δίδιμοι πύργοι ήταν στην ουσία ο καθένας ένα διπλό κτήριο σαν ένας σωλήνας μέσα σε σωλήνα . Οι ατσαλένιοι δοκοί τους επιπλέον ήταν επενδυμένοι με αντιπυρακτική μπογιά αλλά και με μονωτικό υλικό που προφύλασσε από τις πυρκαγιές.

Τα 7 κτήρια παρόλα αυτά κατέρρευσαν και έτσι ο κ. Σίλβερστέιν δικαίως διεκδίκησε την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Παρόλο που η συμφωνία προνοούσε 3.6δισ ο Σιλβερστέιν κίνησε αγωγή στις ασφαλιστικές εταιρίες διεκδικώντας διπλή αποζημίωση αφού θεωρούσε πως τα κτήρια κτυπήθηκαν από δύο διαφορετικές καταστροφές (δύο διαφορετικά αεροσκάφη) Το ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής δικαίωσε τελικά τον επιχειρηματία και έτσι οι ασφαλιστικές εταιρίες οφείλουν στον κύριο Σίλβερστέιν το αστρονομικό ποσό των 7.2δισ Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα λεφτά θα τα πάρει ο Σίλβερστέιν και όχι στο Αμερικανικό δημόσιο που ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης των κτηρίων. Το συμβόλαιο επίσης παραδόξως έδινε και τη δυνατότητα στο Σίλβερστέιν να ξανακτίσει τα κτήρια σε περίπτωση καταστροφής τους.

Ο Σίλβερστέιν είχε τυχερό αστέρι!Ο τυχερός γιος. ένα μπερδεμένο κείμενο.

18 Ιουλίου, 2001 και ο αμερικανός συγγραφέας James Howard Hatfield βρίσκεται νεκρός στο διαμέρισμα του από αστυνομικούς που κατέφτασαν στη σκηνή για να τον συλλάβουν για οικονομική απάτη. Αίτια θανάτου: αυτοκτονία από υπερβολική δόση συνταγογράφημένου φαρμάκου. Ο Χάτφιλντ ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου "ο τυχερός γιος" ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε κατα την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τζ.Μπους του νεότερου και ήταν μία δριμύ κατήγορο τόσο για τον ιό Μπους όσο και για τον πρεσβύτερο αλλά ακόμη και τον παππού Μπους τον οποίο κατηγορούσε για σχέσεις με τον Αδόλφο Χίτλερ!

Το βιβλίο αποσύρθηκε από τα ράφια και σχεδόν όλα τα αντίτυπα καταστράφηκαν. Ο Τζ. Μπούς χαρακτήρισε το βιβλίο γελοίο.

Ο αυτόχειρας συγγραφέας κατηγορούσε τον υιό Μπους για κερδοσκοπία στο πρώτο πόλεμο του Ιρακ. Ισχυρίστηκε πως ο Μπους πούλησε τις μετοχές του λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Επίσης ισχυρίστηκε πως αν ο Ιός Μπους επανεκλέγει οι Ηπα θα ξαναεισβάλουν στο Ιρακ.
Κατηγόρησε την οικογένεια Μπους για σχέση με το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών (Ηρωίνη και Κοκαΐνη) στις Ηπα.

Εν τω μεταξύ περίπου την ίδια περίοδο με την προεκλογική εκστρατεία, την κυκλοφορία του βιβλίο και την αυτοκτονία τον Ιούλιο του 2000, ο οραματιστής ηγέτης των ταλιμπάν Mullah Mohammed Omar, κήρυξε ιερό πόλεμο ενάντια στη παραγωγή ηρωίνης (όπιου) θεωρώντας την καλλιέργειες "ανισλαμικές". Ως αποτέλεσμα του "ιερού πολέμου" παρατηρήθηκε η πιο αποτελεσματική εκστρατεία στην ιστορία της ανθρωπότητας στη καταπολέμηση των ναρκωτικών! Το αφγανιστάν εξάλλου ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή ηρωίνης παγκοσμίως! Η καλλιέργεια μειώθηκε κατά 91%! μονάχα μέσα σε ένα χρόνο!

Το γράφημα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:
Ενα χρόνο πριν την εισβολή των ΗΠΑ το Αφγανιστάν είχε σταματήσει να παράγει Όπιο και αμέσως μετά την εισβολή και την δεκάχρονη κατοχή η παραγωγή διπλασιάστηκε! Με την οικονομική κρίση βλέπουμε και μια σχετική μείωση όμως συγκριτικά πάντα με τα νούμερα πριν την εισβολή οι αριθμοί παραμένουν διπλάσιοι.

Γιατί;

Προς ατυχία του προέδρου Ομάρ ο ανυπότακτος επαναστάτης έφηβος Οσάμας Μπιν λάντεν αποφασίζει να κάνει τζιχάτ στους δίδυμους πύργους ενώ την ίδια μέρα 5 ώρες μετά τις επιθέσεις σημειώθηκαν εκρήξεις στη Καμπούλ. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή τον Οκτόμβριο του 2001 οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τα πάντα στο Αβγανιστάν ο πρόεδρος Ομαρ για κάποιο λόγο είναι και αυτός μέσα στη λίστα των "τρομοκρατών" και η οικονομία του Αφγανιστάν καταρρέει. Το μόνο που απέμεινε όρθιο είναι οι σπηλιές. Μη έχοντας άλλη επιλογή οι αγρότες ξαναστρέφονται στη καλλιέργεια Οπίου. Δεν είναι τραγική ειρωνεία; Η χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση ναρκωτικών παγκοσμίως να εισβάλλει στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή; Ενώ επίσημα ισχυρίζονται πως "πολεμούν" τα ναρκωτικά..

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Μπίν λάντεν λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στις 17 Σεπτεμβρίου του 2001 αρνήθηκε κάθε ανάμειξη δηλώνοντας στο Αλ τζαζίρα μεταξύ άλλων τα εξής:

"Οι Ην. Πολιτείες με κατηγορούν συστηματικά για κάθε επίθεση που συμβαίνει στο έδαφος τους, θέλω να διαβεβαιώσω ολόκληρο τον κόσμο πως δεν ευθύνομαι εγώ για τις επιθέσεις, αυτές οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από άλλους για προσωπικό όφελος"

Επίλογος.

Σε προσωπικό επίπεδο όσοι διαβάζετε το μπλόκ θα γνωρίζετε πως είμαι λάτρης της ελευθερίας, δεν γουστάρω νόμους δεν γουστάρω απαγορεύσεις ούτε καπιταλιστικές ούτε σοσιαλιστικές. Οπως δεν γουστάρω την απαγόρευση του εμπορίου μπύρας ή του χρήματος δεν γουστάρω ούτε την απαγόρευση του οτιδήποτε. Η είσαι ελεύθερος άνθρωπος ή δεν είσαι. Τα ναρκωτικά θα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να σπάσει επιτέλους το καρτέλ που τα συνοδεύει. (Διότι ναι, τα συνοδεύει) Η αστυνομία συλλαμβάνει πάντα τις μικρές ψείρες και οι μεγάλοκαρχαρίες αφήνονται να έχουν μονοπώλιο. Δεν χρειάζομαι αστυνομία να μου πει να μην κάνω χρήση, είμαι ελεύθερος άνθρωπος. Αναλύσαμε πολλές φορές σε αυτό το χώρο το πως η αφηρημένη έννοια κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από μία μέθοδος προστασίας των εκάστοτε "βασιλιάδων". Η αφηρημένη έννοια νόμος δεν είναι τίποτε άλλο από από στέρηση ελευθερίας.


Ο άνθρωπος είναι κύριος του εαυτού του, έγραψε κάποτε ένα ιερό κείμενο. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αμαρτήσει, είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Είναι ελεύθερος και να μετανοήσει. Δεν ξέρω αν θα σας φανεί παράξενο όμως δηλώνω πως είμαι Χριστιανός, με την εσωτερική όμως έννοια του κειμένου. Δηλαδή δεν πιστεύω σε ανώτερη δύναμη που ελέγχει το σύμπαν, δηλαδή στην ιεραρχία και το αφεντικό, πιστεύω στη Χριστιανική ηθική μέχρι το τελευταίο ν. όμως δεν πιστεύω σε ανώτερη δύναμη. Δεν με ενδιαφέρει, Πως είναι λογικό να κάνεις μια "καλή" πράξη επειδή νομίζεις πως για αντάλλαγμα θα πας στον παράδεισο και αυτή η πράξη να παραμείνει ηθική; Εχασες ήδη το παιχνίδι αν σκέφτεσαι έτσι. Κάνεις την πράξη επειδή πραγματικά πιστεύεις σε κάτι ηθικό όχι επειδή είσαι σκλάβος της πίστης και φοβάσαι το μεγάλο "αφεντικό". Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει οτιδήποτε "ανώτερο" και ως εκ τούτου είναι ανήθικο να λες πως πιστεύεις ή δεν πιστεύεις σε κάτι διότι που πολύ απλά δεν ξέρεις στα σίγουρα αν υπάρχει. Ο "παράδεισος" είναι ξεκάθαρο για κάποιον που μπήκε στο κόπο να διαβάσει πέντε πράγματα πως είναι ένα αλληγορικό μέρος - εσωτερικό στη ψυχή του εκάστοτε ανθρώπου. Ο παράδεισος - η ευτυχία και το ταξίδι προς αυτή ή η διαδικασία προς αυτή έχει να κάνει με τη χριστιανική ηθική δηλαδή με την έννοια χριστιανική φιλοσοφία. Ακολούθησε τον Χριστό (τις πράξεις του, την ηθική του, την ιδιοσυγκρασία του) και θα μπεις στον παράδεισο - σε κατάσταση δηλαδή διαρκούς ευτυχίας. Ακολούθησε την Λουσεφιρική - αλαζωνική φιλοσοφία του "Εγώ" (ότι αρπάξει ο κώλος μας) και θα πας στη κόλαση - δηλαδή στη ψυχική δυστυχία. (όχι δηλαδή σε ένα μέρος με λάβα και φωτιά) τόσο η κόλαση όσο και ο παράδεισος είναι εσωτερικές έννοιες της κατάστασης αυτού που λέμε ψυχή.

Τι είναι ψυχή; Ψυχή είναι η ειδοποιός διαφορά των ανθρώπων με τα ζώα. Η αυτογνωσία της ύπαρξης, η ικανότητα να μπορείς να αντιληφθείς τόσο πως υπάρχεις αλλά και το πως θα κάποτε θα πεθάνεις. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα ζώα. Ενα ζώο είναι χαρούμενο με το να ικανοποιήσει τις υλικές του απολαύσεις, να έχει φαγητό, καταφύγιο, και σεξ την περίοδο του ζευγαρώματος. Στον άνθρωπο μπαίνει ακόμη μία μεταβλητή. Μία παρενέργεια αν θέλετε των εγκεφαλικών νευρώνων και των χημικών ενώσεων. Αυτό ονομάζεται ψυχή ότι και να είναι, φαντασία - παρενέργεια - πνεύμα σημασία έχει πως υπάρχει. Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την έννοια της ύπαρξης του και τις πραγματικές επιπτώσεις του θανάτου του. Το τέλος.

Ο πλανήτης σήμερα ασπάζεται την Λουσεφιρική φιλοσοφία ιεραρχούμε τις υλικές απολαύσεις πάνω από την ηθική, την αυτοσυγκράτηση και την εσωτερική γαλήνη. Οι άνθρωποι όμως αυτού του είδους χρειάζονται στρατό για να τους κουμαντάρει. Δεν είναι κύριοι του εαυτού τους - δεν είναι ελεύθεροι. Είναι σκλάβοι. Πιστεύουν στην ιεραρχία όχι την ισότητα που πρεσβεύει η χριστιανική φιλοσοφία. Είναι είτε σκλάβοι στον θεό με τα γένια, είτε σκλάβοι στα ανθρωπόμορφα αφεντικά του κόσμου τούτου.

Ανα πάσα στιγμή όμως λένε πως μπορείς να "μετανοήσεις"..