Saturday, March 26, 2011

"Pass a law create a business"


Σώστε τον πλανήτη!   ..από την ανθρώπινη βλακεία

Photobucket


Σήμερα για όσους τους απασχολεί η μουχλιασμένη λάμπα στο Youtube και ο μυστηριώδης διακόπτης, είναι και (πάλι) η παγκόσμια μέρα του (ξανά)σώζουμε τον πλανήτη σβήνοντας τα φώτα.

Αχ τι ωραία..

Την ίδια στιγμή που τα Νατοϊκά "αγεροσκάφη" θα βομβαρδίζουν τους αμάχους που οι μισθοφόροι του Καντάφη θα αποκεφαλίζουν ταυτοχρόνως, εμείς θα σώζουμε τον πλανήτη σβήνοντας τα φώτα!
Να σβήσουμε τα φώτα την ίδια ώρα που τα κατοχικά στρατεύματα του "ΟΗΕ" θα σβήνουν τα κεράκια τους για τα 12χρονα της εισβολής στις σπηλιές του Αφγανιστάν και της ισοπέδωσης του Ιρακ που τελικά δεν είχε πυρηνικά όπλα, αλλά η Αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα μείνει εκεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ μέχρι το 2014! Δεν βαριέσαι ρε παιδί μου, ωραία δεν είναι τώρα που εισβάλαμε που να σηκωθούμε να πάμε καταχείμωνα. Ας σβήσουμε και εμείς τα φώτα να το γιορτάσουμε. Να σώσουμε τον πλανήτη!
Να σώσουμε τον πλανήτη όμως από τί;
Από εμάς; Τα ανθρώπινα ζώα που -πως τολμούν- να αερίζουν και να γεμίζουν τον πλανήτη με το δηλητήριο του διοξειδίου του άνθρακα.

Να καταναλώνουν ηλεκτρισμό!
Ποια είναι όμως η τραγική ειρωνεία;
Η τραγική ειρωνεία είναι πως ακόμη και αν ΟΛΟΣ ο πλανήτης, όλος ο ανθρώπινος πληθυσμός σαν αποχαυνωμένο ζόμπι κλείσει όλα τα φώτα ταυτοχρόνως. Δεν θα σωθεί ούτε σεντ και δεν θα αλλάξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ που έχει να κάνει με την όποια μόλυνση που παράγεται με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

ΓΙΑΤΙ;

Διότι κ. Χριστόφια μου (ξέρω.. ήρθε διαταγή εκ των άνωθεν) η ΑΗΚ όμως φερ' ειπείν ή ο οποιοσδήποτε άλλος παροχέας ηλεκτρικής ενέργειας, δεν παράγει ρεύμα αναλόγως με το πόσες λάμπες έχεις ανοικτές στο σπίτι σου την εκάστοτε στιγμή. Ούτε με το πότε θα βάλεις πλυντήριο.

Παράγει ρεύμα αναλόγως της κατανάλωσης της ίδιας μέρας του περασμένου χρόνου και  λαμβάνοντας υπόψιν μερικές άλλες μεταβλητές (πχ συσχετισμός με τους προηγούμενους μήνες) και έτσι αναλόγως ρυθμίζει τη παραγωγή.
Δηλαδή προγραμματίζει να παράγει τόσα εκατομμύρια watt την ημέρα και αν η κατανάλωση είναι μικρότερη από τη προβλεπόμενη ζήτηση τότε το ρεύμα που περισσεύει απλούστατα το αποφορτίζει μέσω της γείωσης. Το πετά δηλαδή. Δεν θα μειώσει την παραγωγή της η ΑΗΚ για ένα λεπτό που θα πέσει η ζήτηση, οπως και όταν η ζήτηση είναι κατα πολύ μεγαλύτερη από όση μπορεί να αντεπεξέλθει το δίκτυο δεν θα την αυξήσει. Ο παροχέας "κόβει" το ρεύμα σε μια περιοχή για λίγη ώρα για να αποφευχθεί γενικό μπλακ άουτ, και του χρόνου κτίζει μεγαλύτερη γεννήτρια για να μπορεί να αντεπεξέλθει στη ζήτηση. Εξού και ή ΑΗΚ ζητούσε να πάρει τις μονάδες αφαλάτωσης για να διοχετεύει εκεί το επιπλέον ρεύμα της και να μην το πετάει. (για όσους θυμούνται το debate επι εποχής Κληρίδη).

Επομένως την ώρα που θα κλείνετε τα φώτα νομιζόμενοι πως σώζετε τον πλανήτη στην ουσία απλά του κάνετε ηλεκτροσόκ. Η αλληγορική "θυσία" σας θα έχει τόση αποτελεσματικότητα όσο η προβατόθυσία μιας φυλής στην ουζουμπούρου προς τη μητέρα γαία. Θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια οποιαδήποτε άλλη παγανιστική τελετή που δείχνει το σεβασμό σε ένα φυσικό αντικείμενο (πχ πλανήτης γη) και για να εξηγόμεθα είμαι άθεος. Δεν αντιστέκομαι στη πλανητολατρεία επειδή μου προσβάλλει τις Χριστιανικές μου πεποιθήσεις. Ομως οφείλετε να ξέρετε πως περι τούτου ακριβώς πρόκειται. Το κλείσιμο των φώτων δεν έχει καμία απολύτως πρακτική ουσία ή αξία παρά μονάχα ως ένας παγανιστικός συμβολισμός της λατρείας ή του σεβασμού μας προς τη "μητέρα φύση". Ή την θεά Γαία.

Ας επεκταθούμε όμως λίγο σε αυτό το θέμα και ας εξερευνήσουμε τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της περιβαλλοντολαγνείας.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως ο γραφών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την "οικολογική συνείδηση". Δεν πετάω ούτε αποτσίγαρο στο δρόμο και συχνά γυρίζω σπίτι με τσέπες γεμάτες σκουπίδια τα οποία αντί να πετάξω στο δρόμο επέλεξα να βάλω στη τσέπη ή τη τσάντα για να τα πετάξω εκεί που πρέπει. Δεν κάνω όμως αυτές τις ηλιθιότητες διότι περι ηλιθιότητας πρόκειται να βάζω σκουπίδια στη τσάντα μου για να.. "σώσω" τον πλανήτη.
Επιλέγω να μην πετάξω τα σκουπίδια στο δρόμο α. Από σεβασμό στον εαυτό μου. β. Από σεβασμό στους συνανθρώπους μου.

Τι απίστευτη αλαζονεία είναι να νομίζω πως θα σώσω τον πλανήτη. Ποιος είμαι ΕΓΩ που θα σώσω τον πλανήτη ή την φύση ως-αν να είμαι ΕΓΩ κάτι το ξεχωριστό; Αυτό μονάχα δείχνει πως ο άνθρωπος έχει ξεχάσει πως είναι και ο ίδιος μέρος της φύσης.

Δεν θα κάνει και ιδιαίτερη διαφορά για τον πλανήτη αν πετάξεις τα σκουπίδια σου στον κάλαθο ή στη μέση του δρόμου.
Ο πλανήτης υπάρχει για δισεκατομμύρια χρόνια και θα υπάρχει γιά άλλα τόσα και τόσα δισεκατομμύρια χρόνια. Σε 80 χρόνια όσα σκουπίδια και να πετάξεις, σε 100-200-300 χρόνια από σήμερα ο πλανήτης θα έχει λιώσει όλα τα σκουπίδια και θα είναι ακριβώς στην ίδια μοίρα είτε τα πέταξες στο δρόμο, είτε τα έκανες ανακύκλωση είτε ξεκύκλωση. Επιπλέον για να καταλάβετε πόσο τεράστια είναι η φύση σε σχέση με την δραστηριότητα μας, μελέτες που έγιναν στο Τσέρνομπυλ έδειξαν πως τα δέντρα και το περιβάλλον όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από την τρομακτική ραδιενέργεια αλλά αντιθέτως προσαρμόστηκαν σε αυτή αλλάζοντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες. Οι άνθρωποι ναι, ψόφησαν. Η φύση όμως, μια χαρά τα πάει.
Επομένως το να λες πως σκοτώνεις ή σώζεις τη φύση είναι κάπως οξύμωρο .

Οσο για το δαιμονικό διοξείδιο του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι καν δηλητήριο. Καθε άλλο, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ίδιας της ζωής. Είναι το Οξυγόνο των δέντρων. Χωρίς διοξείδιο του άνθρακα δεν θα υπήρχαν ούτε δέντρα ούτε ζωή. Ολοι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι φτιαγμένοι από χημικές ενώσεις άνθρακα.
Είναι μάλιστα τόσο αμελητέα η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από τους ανθρώπους σε σχέση με τις ποσότητες που παράγονται από τη φύση που είναι πραγματικά γελοίο να νομίζουμε πως επηρεάζουμε τον πλανήτη με την δραστηριότητα μας.
Τα ηφαίστεια παράγουν δεκαπλάσιο διοξείδιο του άνθρακα σε ένα χρόνο από όλο το διοξείδιο του άνθρακα που παράγουν οι άνθρωποι τα ζώα μαζί σε δέκα χρόνια. Οι ωκεανοί παράγουν εκατοντάδες φορές περισσότερο διοξείδιο από εμάς.
Μέχρι και τα δέντρα παράγουν εκατοντάδες φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα όταν ρίχνουν τα φύλλα τους. Η πραγματικότητα είναι πως το διοξείδιο του άνθρακα δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Το κλίμα της γης αλλάζει και γίνεται πιο ζεστό επειδή πολύ απλά βρισκόμαστε στη τελική μεταβατική περίοδο της εποχής των παγετώνων που προήλθε κατα πάσα πιθανότητα από την εποχική δραστηριότητα του ήλιου. Κατακρίβεια μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων αμφισβητεί εντελώς την θεωρία της ανθρώπινης επίδρασης στο περιβάλλον. Το βασικό επιχείρημα εξάλλου πως το διοξείδιο αυξάνει την θερμοκρασία έχει αποδειχθεί με πιο προσεκτικές μελέτες πως ήταν εντελώς λανθασμένο. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν αυξάνει την θερμοκρασία, αντιθέτως η θερμοκρασία ανεβαίνει και ακολούθως 100 χρόνια μετά ακολουθούν και τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.

Παρόλα αυτά ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως με την ύπαρξη μας σκοτώνουμε τη φύση, πως φταίμε μόνο και μόνο που αυξανόμαστε και πληθύνουμε! Φταίμε δηλαδή απλά επειδή υπάρχουμε.
 Συγνώμη αλλά βρίσκω αυτή την μισανθρωπική ιδεολογία αηδιαστική και εξαιρετικά επικίνδυνη.


Φανταστείτε να λέγαμε πως ο πληθυσμός των γάτων ή των σκύλων αυξάνεται δραματικά σε σχέση με τη "φυσική ισορροπία" και άρα θα πρέπει να παρθούν πολιτικά μέτρα για τον περιορισμό τους; ..για ένα "ανώτερο καλό".
Γιατί είναι τόσο αηδιαστικό αν το λέμε για τους σκύλους και τους γάτους αλλά όχι για τους ανθρώπους;

Γιατί προσπαθούν να μας δημιουργήσουν τα ενοχικά σύνδρομα του Denver (βλέπε σκύλο στο  πρώτο βίντεο) επειδή  απλά υπάρχουμε ως ανθρώπινα όντα;

Γιατί δεν μπορούν να μας αφήσουν να ζήσουμε στην ησυχία μας..UPDATE

Ας πιάσουμε την Ιστορία από την αρχή.

Το 2006 ο Αλ. Γκόρ (πολιτικός) με το ντοκιμαντέρ του (όχι επιστημονική δημοσίευση) Κατηγόρησε την επιστημονική κοινότητα πως χρηματίζεται από τις πετρελαιοβιομηχανίες για να αγνοεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αυτό καταρχάς, που έκανε ο Γκόρ  ονομάζεται "υπόσκαψη της αξιοπιστίας του αντιπάλου" και είναι ένα φτηνό πολιτικό τέχνασμα, που όμως δουλεύει σχεδόν πάντα διότι το ακροατήριο δεν είναι σε θέση να ξέρει την αλήθεια και ο αντίπαλος δεν είναι παρόν στη συζήτηση για να απαντήσει.

Μια παρένθεση.

Η επιστημονική κοινότητα ποτέ δεν αγνόησε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, απλώς δεν θεωρούσε τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα ως τον πραγματικό λόγο αύξησης της Θερμοκρασίας, επειδή πολύ απλά δεν υπήρχαν επιστημονικά τεκμήρια για κάτι τέτοιο.

Ο Γκορ λοιπόν χρησιμοποίησε την γνωστή κλίμακα συσχετισμού θερμοκρασίας με CO2 και είπε, "δεν ταιριάζουν;" Ναι φυσικά και ταιριάζουν. Αμέλησε όμως να πει στον Κόσμο πως αυτό που ανέβαινε πρώτα ήταν η θερμοκρασία και το Διοξείδιο του άνθρακα απλά ακολουθούσε μετά από 100 χρόνια. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Χρησιμοποιώντας έτσι το λαϊκό πολιτικό μομέντουμ που δημιουργήθηκε από τον πολιτικό (όχι επιστήμονα) Αλ Γκορ. Η Αμερική (υπό τη μάσκα του ΟΗΕ) προώθησε την συμφωνία του Κιότο. Η "συμφωνία" του Κιότο στην ουσία εξανάγκαζε όλα τα έθνη του Κόσμου να στραγγαλίσουν τις οικονομίες τους.. για να .."σώσουν" τον πλανήτη.

Οσοι ξέρουν Ιστορία φυσικά, ΞΕΡΟΥΝ πως ο λόγος που τα Αναπτυγμένα Εθνη είναι "αναπτυγμένα"- και "υπερδυνάμεις" σήμερα. Ηταν η φτηνή ενέργεια που παρείχε το πετρέλαιο.

Αρα η συμφωνία του Κίοτο καταδίκαζε τα αναπτυσσόμενα έθνη (μεταξύ τους και η Κύπρος) σε Οικονομικό κυκεώνα.

Τη "συμφωνία" του Κιότο αρνήθηκε να υπογράψει (φυσικά) μονάχα η Αμερική (ω τι έκπληξη) Ετσι και η Κίνα τους είπε παρτε τα κόκκινα μπαλάκια μου και σημερα (ώ τι έκπληξη) η Κίνα είναι η No1 σε ανάπτυξη χώρα που δεν καταλαβαίνει ούτε από οικονομικές κρίσεις ούτε από τίποτε και οδεύει στο να γίνει η Νέα υπερδύναμη.

Πραγματικότητα:

Τα αποθέματα πετρελαίου είναι συγκεκριμένα. Χώρες όπως η Κίνα, Ινδία κτλ. Άρχισαν και αυτές να αγοράζουν πετρέλαιο. Αυτό σήμαινε αλλαγή των παγκόσμιων Ισορροπιών. Η Αμερική προσπάθησε αρχικά να στραγγαλίσει την ανάπτυξη τους με τον Πόλεμο στο ΙΡΑΚ που εκτόξευσε τις τιμές του Πετρελαίου (μεταξύ άλλων). Αλλά ούτε αυτό τελικά δεν σταμάτησε τις "φτωχές" χώρες από το να αγοράζουν Πετρέλαιο. Η τιμή του πετρελαίου δεν μπορούσε να πάει πιο πάνω δεν συνέφερε ούτε την Αμερική ούτε τις πετρελαιοβιομηχανίες αυτό το πράμα.  Ουτε πόλεμο μπορούσε να κηρύξει σε Κίνα και Ινδία.
(Οπως έκανε στα μουσουλμανικά έθνη)

Επομένως..

Πραγματικότητα Ν2:

Η συμφωνία του Κιότο το 2006 ήταν μια απέλπιδη μεθόδευση της Υπερδύναμης Αμερικής να σταματήσει τα αναπτυσσόμενα Εθνη να καταναλώνουν πετρέλαιο και να αναπτύσσονται. Αν νομίζεις πως είναι ακραίο. Αναλογίσου πως η Αμερική είχε ήδη εισβάλει από το 2003 στο ΙΡΑΚ για αυτό ακριβώς τον λόγο. Τι είναι πιο ακραίο ο πόλεμος ή μία σκηνοθετημένη συμφωνία;

Infact, όπως αποδείχθηκε, it's like taking candy from a child..

Είναι καιρός να ανοίξουμε τα φώτα όχι να τα κλείσουμε.

11 comments:

Bananistanos said...

Συμφωνώ ότι το "φαινόμενο θερμοκηπίου" πέρνει παραπάνω δημοσιότητα από ότι αξίζει. Όμως πιστεύω ότι όση παραπάνω οικονομία κάμουμε εμείς (σε όλους τους πόρους, όχι μόνο τα καύσιμα) τόσο λιγότερο χειρότερα θα είναι τα πράματα για την επόμενη γενιά. Και εσύ Κυριάκο σαν οπαδός της Εξέλιξης πρέπει να σκέφτεσε ότι πρέπει να κάμεις ότι μπορείς για να έχουν τα γονίδια σου παραπάνω πιθανότητες επιβίωσης. Και για να χτυπήσω και την αντικαπιταλιστική σου χορδή, όσο λιγότερο πετρέλαιο καταναλώνουμε, τόσο λιγότερα λεφτά καταλύγουν στις πολυεθνικές...

kyriakos said...

Ποιο είναι το ζήτημα στην όλη υπόθεση.

Ολα τούτα τα χρόνια που παρακολουθώ το θέμα, τι έχει γίνει; στην ουσία το μόνο που έχει γίνει είναι να υφαρπαζονται λεφτά που την τσέπη του φορολογούμενου για να χωθούν στη "πράσινη ανάπτυξη" (αρχίδια πανέ) Και όταν λέμε πράσινη ανάπτυξη εννοούμε φυσικά πως τα λεφτά τα πιάνουν οι πετρελαιοβιομηχανίες για να κάνουν δήθεν έρευνες στις ανανεώσιμες πηγές. Που κατάληξαν τελικά; να μου κάνουν το καλαμπόκι πετρέλαιο (με βιοκαύσημα) και να πάει η τιμή 8 φορές πάνω σε 3 χρόνια. Και τωρά Οδεύουμε σε υπερπληθωρισμό των τροφίμων.
Και όσο για το επιχείρημα

"μας συμφέρει μας να καταναλώνουμε λιγότερο"

Ξέρεις.. ότι τα παράσιτα δεν προτιμούν να σκοτώσουν απευθείας το θύμα τους (δηλαδή να λείψει το πετρόλαον και να οδηγηθούμε στο σύμπαν του mad-max) Το παράσιτο προτιμά να έχει το θύμα του να υποφέρει και να φυτοζωεί βασανιστικά για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται ουτως ώστε να μπορεί να του πιει όσο περισσότερο αίμα μπορεί..

Ανετα θα μπορούσαμε να έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί για βενζινοκίνητα - πετρελαιοκίνητα - υβριδοκίνητα - κοτσιροκίνητα. Τι είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ενα Μοτοράκιν με παταρίαν που γυρίζει.

Επειδή όμως υπάρχουν τούτα ούλλα τα συμφέροντα γύρω που το πετρέλαιο η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθυστερεί (και τούτο δεν είναι θεωρεία συνωμοσίας αλλά πραγματικότητα) και έχουμε κολλήσει μες τα βορβόπυλα του πετρολάου.

Ναι, να λείψει ρε το βρομοπετρόλαο ρε φίλε. τζαι κανεί.

Τι νομίζεις πως αν κάμουμεν οικονομία θα πέσει η τιμή; Η τιμή αποφασίστηκε με καρτέλ δεν την καθορίζει η αγορά. Και αν λείψει το πετρόλαον δεν σημαίνει πως θα σου το βάλουν 100000δολάρια το βαρέλιν. Αν σου το βάλουν τόσα ξέρουν πως δεν θα μπορείς να το γοράσεις και δεν θα φκάλουν ριάλια. θέλουν να σου το βάλουν στη τιμή που θα μπορούν να φκάλουν όσο το παραπάνω κέρδος χωρίς να "σκοτώσουν" το πελάτη τους. (μονάχα να τον στραγγαλίσουν)
Φαντάστου ένα πόδι να σε πατά πας τον τσάρουκκα και να σε αφήνει να αναπνεύσεις μέσα μέσα. τούτη είναι η πραγματικότητα σήμερα. Και ο μύθος της "γης που κινδυνεύει" είναι κατασκευασμένος από τους πολιτικούς και όχι που τους επιστήμονες και ως εκ τούτου μπορείς να καταλάβεις τι εξυπηρετεί.

Είναι ντροπή μας να σκεφτούμαστε πως πρέπει να φυλάξουμεν πετρόλαον για να χαρούν τζαι οι επόμενες γενεές.


Καταρχάς πιες επόμενες γενεές; που μας αναγκάζουν με το κωλοσύστημα να μεν μπορούμε να κάμουμεν πάνω που 1 κοπελούδι. Η κοινωνία μας βρίσκετε στα τελικά στάδια της εκφυλιστικής ψωρίασης, μόνη λύση είναι ο θάνατος και η αναγέννηση μέσα που τις στάχτες ενός νέου κόσμου. (ας ελπίσουμε όχι παγκόσμιου φασισμού)

kyriakos said...

Και.. δεν είμαι αντικαπιταλιστής ρε φίλε ούτε κουμουνιστής ούτε σοσιαλιστής ούτε τίποτε. Πιστεύκω μονάχα στην ελευθερία του ατόμου. και άνθρωπος που του αρπάζουν τα λεφτά του χωρίς καν να τον ρωτήσουν και τα δίνουν στις τράπεζες και τους πλούσιους δεν είναι ελεύθερος είναι σκλάβος σε μια δικτατορία των πλουσίων που φοράει μάσκα καπιταλισμού και δημοκρατίας.

Αν γουστάραμε κομουνισμό απλούστατα η δικτατορία θα φόραγε τη μάσκα του κουμουνισμού.

Bananistanos said...

Έβαλα το σε παρένθεση αλλά ίσως έπρεπε να το βάλω με κεφαλαία. "οικονομία όχι μόνο στα καυσιμα" αλλά σε όλους τους φυσικούς πόρους, ειδικά αυτούς που επηρεάζουν τη ποιότητα ζωής.

Δηλαδή εσύ τι εισιγήσε; Να καταστρέψουμε το κόσμο 1 ώρα νωρίτερα με την ελπίδα ότι σε 500 χρόνια θα δημιουργηθεί μια πιο δίκαιη κοινωνία;

Όσο για το ένα παιδί: Ακριβώς επειδή το περιβάλλον δεν μας επιτρέπει να κάμουμε πολλόυς απογόνους για να επιβιώσουν μερικοί, πρέπει να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες για τους 1-2 απογόνους μας για να επιβιώσουν.

kyriakos said...

:)
Μα πως να καταστρέψεις τον κόσμο ρε φίλε μου;;; λες και έχουμεν ο καθένας που εμάς που ένα πυρηνικό μάσκουλο και παίζουμεν μαζί του στη λαμπρατζια και καταστρέφουμεν τον κόσμο.


Ο κόσμος, εν αντιθέση με τις μαλακίες που σας λένε οι πολιτικάντιδες (όχι κύπριοι- δεν υπάρχει κύπριος πολιτικός πλέον.) (είναι ούλλοι πιόνια της ευρω-δικτατορίας). Οι ευρωΑμερικανοδικτάτορες λοιπόν έχουν απίστευτα οικονομικά συμφέροντα στην οικολολαγνία (που αν θες να τα αναλύσουμε θέμας)

ο κόσμος φίλε μου δεν καταστρέφετε που το διπλοκάμπινο του μάστρε κόκου. και Δεν θα σωθεί που το ευροπορδικό κάτσαρο της μέρκελ. Τούτα ούλλα τα μουσκουρούθκια και τα regulations εν απλά για να κατευθύνουν την αγορά και να σε αναγκάσουν να αγοράσεις το δικό τους προϊόν. Τίποτε παραπάνω. Οπως ούλλοι οι Ευρω-νόμοι που φορούν τη μάσκα του 'γενικού καλού΄στο βάθος βάθος κρύβονται ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Πχ. Ανεμογεννήτριες made in germany νουκλιαρ εργοστάσια made in France/germany
φωτοβολταικά made in germany Toyota γιάρις made in Germany.

Εν ούλλα part of the game.

Γιατί νομίζεις εβάλαν χώρες όπως την πολώνια Ρουμανία κτλ στην Ευρώπη;;
ΠΕΛΑΤΕΣ ρε φίλε ΠΕΛΑΤΕΣ. για να τους ξεζουμίζουν όπως ξεζουμίσαν την Ελλάδα. Μέσω του καταναγκαστικών δημοσιονομικών σπαταλών για να φτάσεις τα δήθεν ευρωπαϊκά πρότυπα (που δεν υπάρχουν) είναι μαλακίες. Η διαφορετική λειτουργία του κράτους δεν σημαίνει "ανωτερότητα". Γιατί νομίζεις η Ελβετία δεν μπαίνει στην Ευρώπη; Η ευρώπη χωρίζεται σε δύο ζώνες. Στους έμπορους και τους καταναλωτές. Εμείς είμαστε στη Καταναλωτική μεριά, δεν μας αφήνουν να παράξουμε τίποτε. Τουρίστες δεν έρκουνται οι Γερμανοί. Αρα. Κυπρος στα επόμενα χρόνια = ΔΝΤ.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

Και ΟΧΙ ο κόσμος δεν θα καταστραφεί αν λείψει το πετρέλαιο, ο κόσμος θα καταστραφεί αν στη θέση του πετρελαίου δεχτούμε να μας βάλουν το βιοντίζελ που στην ουσία είναι καλαμπόκι. (corn)


Το θέμα με το πετρέλαιο είναι ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ποσότητα.

Οι κύριοι που το διαχειρίζονται δεν έχουν συμφέρον στο να σου το βάλουν 6000$ το βαρέλι. Διότι μετά δεν θα φκάλουν λεφτά.
το βάζουν στην πιο ψηλή τιμή που αντέχει η πούγκα σου.

Είναι σαν να ρωτάς ένα φθαρτέμπορα. πόσα έχει το αγγούριν .. και να σου λέει.. πόσα έχεις εκεί;; και να του λες.. έχω 10 ευρώ.

Ε κανονικά εν 11 αλλά πιάστο

Τούτο το πράγμα συμβαίνει τωρά.

Η μείωση στη κατανάλωση δεν σημαίνει μείωση στη τιμή. Σημαίνει ξεζούμισμα για παραπάνω καιρόν.

Τούτη εν η αλήθκεια διότι υπάρχει παγκόσμιο Καρτέλ.


Και δεν προτείνω τίποτε.. δεν νομίζω να είναι και που το χέριν μας πλέον, είμαστε αλυσοδεμένοι σκλάβοι. Απλά πιστεύκω πως είναι καλό πράγμα να πεθάνεις με αξιοπρέπεια.

(φιλικά τούτα ούλλα)

the Idiot Mouflon said...

@Kyriakos

Με τα παραπάνω από όσα είπες συμφωνώ. Ειδικά για το πετρόλαον... είχα υπόψη μου να ανεβάσω ειδική ανάρτηση... θα δούμε...

Πάντως εν νομίζω να λείψει γλήορα, ας εν καλά η Αλάσκα. Παίζει όμως να το "λείφκουν" σποραδικά για ευνόητους λόγους (πολιτική μειωμένης άντλησης).

Μπορεί όμως η ανθρώπινη δραστηριότητα να επηρεάζει τη Γη... αν όχι σε πλανητικό επίπεδο, σίγουρα σε τοπικό.

Π.χ. έφκα που τον ευκαλυπτώνα της Πόλης Χρυσοχούς τζιαι στάθου πουκάτω που μια συστάδα δέντρων η οποία όμως να έχει τσιμέντο γυρώ της (δρόμοι, κτίρια). Η διαφορά εν αισθητή για όποιον δεν είναι εντελώς στην κοσμάρα του.

Η δε ανάγκη για ρεγουλάρισμα της κατανάλωσης δεν προκύπτει μόνο λόγω φύσης (εξωτερικά) αλλά κυρίως λόγω φύσης (εσωτερικά)... δηλαδή για να έχει ο άνθρωπος έλεγχο των μηχανισμών αυτοεπιβράβευσης του οργανισμού του που οι ευχάριστες ασχολίες εμπλέκουν τζιαι να καταφέρνει το μπαλανσάρισμα κόπου-ευχαρίστησης.

Αυτό όχι για χάρη μεταφυσικής δικαίωσης / ηθικής παπαρολογίας αλλά ως μέθοδος αυτοέλεγχου και αυτονόμησης.

Χάτε... πάω να ανοίξω τρίτο πακέτο Γαριδάκια Χαραλάμπους.

Άνοιξε τζιαι σου ένα τζιαι κάτσε να δούμε λίγη κωμωδία με Άλεξ Τζόουνς:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread670191/pg1

kyriakos said...

έχει και η Αφρική Πετρόλαον. αλλά δεν την αφήνουν να το φκάλει.

Αναγκάζουν τους ανθρώπους να ζουν με τα φωτοβολταικά. χωρίς ηλεκτρισμό χωρίς τις ανέσεις του "πρώτου κόσμου" και απαγορεύουν τους ουσιαστικά την ελπίδα για ανάπτυξη.

Το 1960 στην Γκάνα πήγε το IMF και είπαν τους να τους δανείσουν λεφτά για να κτίσουν ένα φράγμα και να κάμνουν υδροηλεκτρική ενέργεια, και οι Αφρικανοί πολιτικοί εδεχτήκαν μη έχοντας άλλο τρόπο να κτήσουν το φράγμα αφού δεν είχαν λεφτά. ... αλλά (φυσικά φυσικά) μέσα στο συμβόλαιο ήταν μια πρόνοια πως για αντάλλαγμα θα αφήνουν τις Αμερικανικές επιχειρήσεις να παράγουν Αλουμίνιο. Αποτέλεσμα: η Χώρα βυθίστηκε εντελώς στο χρέος και χρεοκόπησε που τα δάνεια για να κάμουν το εργοστάσιο. και εν τέλει 90% του ρέυματος πηγαίνει πάνω στα εργοστάσια. ανθρώποι σε απόσταση 100 μέτρα που το φράγμα δεν εχουν ρεύμα! (δε το ντοκυμαντέρ του bbc Pandora's box: Black Power)

Και εν τω ματαξύ αντί να φκάλουν πιλέ μου αλουμίνιο που τα αφρικανικά ορυχεία και να στηρίζουν ΤΣΑΣ! την Αφρικανική οικονομία κουβαλούσαν ΟΥΛΛΟ το αλουμίνιο που την ΑΜΕΡΙΚΗ!

Την ίδια πατέντα εκάμαν και στην Ισλανδία.

Καί κάτι παρόμοιο πριν μερικά χρόνια πήγαν να κάμουν και στη Κύπρο.
το αλουμίνιο εν τω μεταξύ σε αντίθεση με το διοξείδιο του άνθρακα όντως μολύνει και καταστρέφει θάλασσες και λίμνες και προκαλεί καρκίνο. αλλά anyways.

Το θέμα πως σου λεν πως θέλεις να καταστρέψεις τον πολιτισμό επειδή θα αερίσεις διοξείδιο imish χωρίς να υπάρχει σχέση ανθρώπινης δραστηριότητας και αύξηση της θερμοκρασίας και δεν βλέπουν πως οι πορδολόγοι που φορούν τη μάσκα του οικολόγου είναι εκείνοι που στην ουσία θέλουν να μας οδηγήσουν στον μεσαίωνα.

Το διοξείδιο του άνθρακα δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην ατμόσφαιρα παλάρετε το διπλοκάμπινο άφοβα.

και μεν φοάστε εν λειφκεί έτσι έφκολα ούτε θα ανέβει η τιμή πάνω που $200. εχτός και αν καταρρεύσει η οικονομία που υπερπληθωρισμό και το αγγούρι θα είναι $30 . Αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο.

και αν ω μη γένειτω λείψει

Φκάλλουμεν ένα μεγάλον μεγάλον λούκκον. στήνουμεν έναν υπόγειον πυρηνικον αντιδραστήραν. θαφκουμεν τον καλά καλά με κουγκρίν και έχουμεν την κελλέν μας ήσυχην και μπόλικον ρεύμαν ώστην δευτέραν παρουσίαν του jesus

Και αν πάθει meltdown. (που δεν θα πάθει διότι πουκάτω που τη γή δεν επηρεάζετε που σεισμούς το πράμαν.) φκάλλουμεν λούκκον παρατζει.

Εν τζαι δική μου η θεωρεία εν του billgates.

:)

για το ιντιάνα τζόουνς?

προτιμώ να πάρω φόρα τζαι να δόκω πας τον τοίχο ρε φιλε.

νεος ελληνοκυπριος said...

Κυριάκο, για άλλη μιαν φορά έκαμες το θέμα σου μασημένη τροφή τζιαι μας ετάισες.
Να σαι καλά.

kyriakos said...

:)

απλά να πω πως 30000 μετεωρολόγοι και 9000 με διδακτορικά. κινούν αγωγή στον Αλ γκορ για συκοφαντική δυσφήμηση και παραπλάνηση κοινής γνώμης

Οι δήθεν "top" μετεωρολόγοι του ΟΗΕ είναι μονάχα 1500. Εκ των οποίων πολλοί αποχώρησαν και ζήτησαν να αφαιρεθεί το όνομα τους απο τη λίστα σε μια απέλπιδη προσπάθεια να διασώσουν το επιστημονικό τους κύρος όμως ο ΟΗΕ.. αρνήθηκε!

the Idiot Mouflon said...

@kyriakos

Είχα τζι' εγώ τούντην απορία, γιατί εν κάμουν τους π.α. να'ν' ήδη encased πουκάτω έτσι ώστε άμα υπάρχει πρόβλημα να εν ήδη θαμένοι. Υποθέτω το πρόβλημα εν παραπάνω το κόστος παρά η τεχνολογία... αν και μακροπρόθεσμα το κέρδος εν ξεκάθαρο.

Αλλά πε μου... στο Αμέρικα κάμνουν κτίρια με τσιμέντο / τούβλο σε τόπους σεισμογενείς τζιαι ξύλινα τζιαμέ που 'εν έχει σεισμούς αλλά ανεμοστρόβιλους / καταιγίδες...

the Idiot Mouflon said...

ΟΥΤΟΠΟΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

(Επαρχία Λευκωσίας)