Friday, March 11, 2011

Ζωές συνωμοσίας 2001: Η Οδύσσεια της ανθρωπότηταςΚαλοκαίρι, Ιούνιος του 2001 και ο Μπιλ, ο πιο επικίνδυνος ραδιοφωνικός παρουσιαστής στην Αμερική σύμφωνα με τον Μπίλ Κλίντον ετοιμάζει τον καφέ του, ανοίγει το μικρόφωνο και εξαπολύει μια ατάκα που στιγματίζει για πάντα τη ζωή του.

"Μέσα στους επόμενους μήνες κάτι πραγματικά απαίσιο θα συμβεί και θα το ρίξουνε στον Οσάμα Μπιν Λαντεν, αν το πιστέψετε θα είσαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα της οικουμένης"
 

5 μήνες αργότερα ήρθε η 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Μπίλ Κούπερ ήταν φυσικά θεότρελος, βαθιά φιλοσοφημένος μεν, εξαιρετικά μορφωμένος αλλά.. θεότρελλος. Εγκλωβισμένος μέσα στις χριστιανικές του εμμονές και την εξαιρετική του ευφυία ακροβατούσε συχνά μέσα στον παραλογισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να "προειδοποιήσει" και να "επιμορφώσει" τους ακροατές του για τα διαβολικά σχέδια των οργανωμένων θρησκειών, την νέα τάξη πραγμάτων και την λουσεφιριανή φιλοσοφία. Τελικά προς έκπληξη όλων "προφήτεψε" με ανατριχιαστική λεπτομέρεια την Εντεκάτη Σεπτεμβρίου, την οικονομική κρίση ίσως ακόμη και το θάνατό του.

Το πιο κάτω είναι ένα απόσπασμα από τις εκπομπές του.(πριν την 11η Σεπτεμβρίου)Δεν μπορώ να κρύψω πως δημιουργείται ένα πραγματικά περίεργο συναίσθημα ακούγοντάς τα λόγια του Κούπερ. Και το εκνευριστικότερο αν κάποιος ακούσει με προσοχή μια σειρά από κασέτες του Μπίλ θα διαπιστώσει πως στη πραγματικότητα ήταν άθεος, δεν υπάρχει μεταφυσικό ενδιάμεσο.
Μιλάμε απλά για διαβολική σύμπτωση ή εξαιρετική διαύγεια.

Τα πράγματα δυστυχώς λίγους μήνες μετά πήραν μια ακόμη πιο περίεργη τροπή..
Στις 6 Νοεμβρίου 2001 (11/6) 2 μήνες μετά την.. εκπλήρωση της "προφητείας" της Εντεκάτης Σεπτεμβρίου (9/11) 2 αστυνομικοί με πολιτικά (...) πλησίασαν τον Κούπερ στο σπίτι του στην Αριζόνα και μετά από ένα περίεργο συμβάν τον πυροβολούν στο κεφάλι ισχυριζόμενοι αυτοάμυνα. Παράλληλα τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο εν ονόματι Robert Martinez. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας - ο μοναδικός επιζήσας του συμβάν - ο αστυνομικός με πολιτικά ν1 του οποίου το όνομα παραμένει κρυφό για λόγους προστασίας.

Ο βραχνός προφήτης είναι νεκρός.
Οι Αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως είχαν εντολές να φορέσουν πολιτικά για να μην τρομάξουν τον Κούπερ. Ο οποίος όμως όπως υποστηρίζουν στην αναφορά τους αντί να συνεργαστεί, τράπηκε σε φυγή πυροβολώντας παράλληλα με ένα δίκαννο κυνηγετικό τυφέκιο. Κάποιοι λιγοστοί φίλοι του Κούπερ δηλώνουν δυσπιστία στην εκδοχή του αστυνομικού υποστηρίζοντας πως ο Κούπερ είναι αδύνατο να τράπηκε σε φυγή καθότι είχε μονάχα ένα πόδι αφού το άλλο το έχασε στο Βιετνάμ(!) Μετά το περίεργο περιστατικό ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν το σπίτι του Κούπερ ισχυριζόμενοι πως έψαχναν να βρούνε τυχών εκρηκτικά.

Ο Μπιλ Κούπερ έπαθε αυτό ακριβώς που φοβόταν, έπεσε θύμα της πρώτης πράξης του "περι τρομοκρατίας νόμου". [εδώ θα επανέλθουμε αργότερα]

Αν αναλογιστεί κανείς πως οι Ρωμαίοι έχτισαν και κράτησαν μια τεράστια αυτοκρατορία με ένα σπαθί και μισή ασπίδα, σκλαβώνοντας συνήθως νομαδικούς και άμαχους λαούς φανταστείτε πόσο μάταιο είναι να ελπίζει κανείς σε ελευθερία στο μάταιο τούτο κόσμο που ζούμε σήμερα. Οπου τα κράτη και οι ισχυροί έχουν στρατούς στη διάθεση τους. Βομβάρδισε λέει ο Καντάφης τους διαδηλωτές του. Πάτησε με τάνκς λέει ο Μουμπάρακ τους δικούς του.

Ο Leo Tolstoy είπε κάποτε την εξής ατάκα..
"Οι κυβερνήσεις χρειάζονται τους στρατούς για να υπερασπίζουν εαυτούς από τους σκλαβωμένους πολίτες."

Κατ' επέκταση οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται στρατούς, έχουν όμως το δικαίωμα να υπερασπιστούν εαυτούς. Εξ ου και η περιβόητη 2η πρόνοια του Αμερικάνικου συντάγματος που επιτρέπει την οπλοφορία..

"Αυτοί οι ηγέτες που θα θελήσουν να σας πείσουν να παραδώσετε τα όπλα σας για την προστασία σας είναι αυτοί που θέλουν να σας σκλαβώσουν" 
..Έγραψαν οι οι επινοητές του Αμερικανικού συντάγματος και κάθε μέρα που περνάει αρχίζει να γίνεται και πιο ξεκάθαρο το τι ακριβώς εννοούσαν.

Αυτοί που θα θυσιάσουν τις ελευθερίες τους στο βωμό της "ασφάλειας" δεν τους αξίζει ελευθερία έγραψε ο Β. Φραγκλίνος. Δεν ξέρω όμως αν στο μυαλό του είχε τους .τερροριστ. του κύριου Μπούς.

Ποιον κοροϊδεύουμε; Αντιλαμβάνεστε πόσο εύθραυστη είναι αυτή η μικρή - ελάχιστη σχετική ελευθερία που κατέχουμε; Για χιλιάδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια ο άνθρωπος ήταν σκλάβος. Ελευθερία - "Δημοκρατία"παρατηρήθηκε μια φορά και ένα καιρό στην αρχαία Ελλάδα και μετά ξανά από ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια στην Αμερική λίγο μετά την εκδίωξη των Εγγλέζων. Δεν ήθελαν ούτε στρατούς ούτε τίποτε. Ο κάθε άνθρωπος το τουφέκι του για αυτοάμυνα και είσαι ελεύθερος, έλεγαν. Ελα όμως που ανέκαθεν το ανθρώπινο ζώο με λεφτά και δύναμη θέλει να εξουσιάζει τα υπόλοιπα ανθρωπάκια.. Η κατάρα - η ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι να υπομένεις καθημερινά όλη αυτή την ανθρώπινη κανιβαλιστική-φαλλιστική βλακεία.  Μέσα από το πρίσμα ενός παγκόσμιου οικοδομήματος, είναι απλά θέμα χρόνου προτού βρούμε τους εαυτούς μας να ζούν κάτω από ένα απολυταρχικό καθεστώς. Αν δεν ζούμε ήδη και δεν το πείραμε χαμπάρι. Ο Ερνστς Μπέργκμαν εξάλλου είχε γράψει στο επικό βιβλίο του Das Patriarchy πως ο μανδύας της ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη σκλαβιά.

Για όσους θέλουν να συνεχίσουν, απολέστε πρώτα την κάθε ελπίδα.

Και πρόσθεσε ο Κούπερ την μέρα των επιθέσεων "Αν οι επιβάτες των αεροπλάνων είχαν το δικαίωμα που κανονικά τους παρέχεται από το σύνταγμα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους στο αεροπλάνο, κανένας "τρομοκράτης"(προσθέτει με σαρκαστικό τόνο στη φωνή του) δεν θα τόλμαγε να επιχειρήσει κάτι τέτοιο."

Μετά υποστήριξε πως το συμβάν θα δώσει το άλλοθι που έψαχναν "όλοι αυτοί" να μας στερήσουν τις ελευθερίες μας και να μας οδηγήσουν σε μια μιλιταριστική κοινωνία όπου αυτοί θα κυβερνούν και όποιος τους αντιστέκεται ιδεολογικά θα τον εξουδετερώνουν με το πρόσχημα της "τρομοκρατίας".

Στις 4 Σεπτεμβρίου περνάει ο πρώτος "περι τρομοκρατίας νόμος" στην Αμερική και σύντομα ακολουθούν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες που ενισχύουν την λεγόμενη ασφάλεια. Σαρωτικές αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε "αρχηγό κράτους" μεταξύ πολλών άλλων να διατάξει πχ κατάρριψη πολιτικού αεροσκάφους αν υπάρχει υπόνοια για "τρομοκρατία" (βλέπε πτήση ήλιος).

Μπορεί προς το παρών να θεωρούμε τους τρομοκράτες ταλιμπάν. μουσουλμάνους κτλ. κτλ. όμως αν κοιτάξεις στο λεξικό ο όρος "τρομοκρατία" είναι πολύ πιο ευρύς και κάλλιστα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε. Ξεκάθαρο παράδειγμα η υπόθεση των δύο Κύπριων φοιτητών που δικάστηκαν με τον περι τρομοκρατίας νόμο και φυλακίστηκαν για αρκετούς μήνες επειδή τόλμησαν να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που διεκδικούσε άκουσων άκουσων δωρεάν παιδεία. Η αν πιστέψουμε τους ισχυρισμούς των ιδίων απλά έτυχε να περάσουν τυχαία από εκεί και να στραβοκοιτάξουν τον λάθος μπάτσο. Και αν θέλετε να το δείτε αλλιώς, αλήθεια ποιοι "επικρατούν" σήμερα χρησιμοποιώντας τον "τρόμο"; Ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες;

Πείτε με γραφικό ομως το σύνταγμα μια φορά και ένα καιρό υποτίθεται μας είχε πει πως κάθε πολίτης είναι ίσος προς τον νόμο και τα δικαιώματα. Ομως ξαφνικά σε μια νύχτα έχουμε πολίτες 3 κατηγοριών. Στη μέση έχουμε τους λεγόμενους "πολίτες", που απολαμβάνουν τα σχετικά δικαιώματα που τους παρέχουν τα αφεντικά χωρίς φυσικά την υπόνοια δικαιώματος να διεκδικήσουν ή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Πάνω από τους πολίτες έχουμε τους "μπάτσους" οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, να συλλάβουν όποιον θέλουν αν τους στραβοκοιτάξει αν τους μυρίσει αν τους ξινίσει επειδή πολύ απλά τους παρέχει αυτό το δικαίωμα ο "νόμος". Και τέλος όπως σε κάθε απολυταρχική κοινωνία έχουμε τον "εχθρό"-"τρομοκράτη". Αυτούς που δεν υπακούνε, πάνε κόντρα στο σύστημα.. Η όπως το έθεσε ο Μπούς: "ζηλεύουν τις ελευθερίες των πολιτών και θέλουν να τις καταστρέψουν".
Το κάθε άτομο μπορεί να περάσει από όλες τις κατηγορίες του συστήματος. Αναλόγως με το πόσο "υγιής πολίτης" είναι. Ομως το μόνο σίγουρο είναι πως αν τυχών παραλάβεις την επίσημη σφραγίδα του "τρομοκράτη" ίσως θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχεις πλέον.
Αν βάλεις μέσα στο παιχνίδι και τα μεγάλα αφεντικά στην ουσία έχουμε 4 ειδών κατα τα άλλα ίσων πολιτών.
Αν νομίζεις πως είσαι τόσο ξεχωριστός, απλά ξανασκέψου το.


Ο Τυχερός κ. Λάρρυ ΣύλβερστέινΤον Ιανουάριο του 2001 ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης George Pataki αποφασίζει να ιδιωτικοποιήσει τους 7 πύργους του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου. Με συνοπτικές διαδικασίες "ξεπουλάει" (με τη μέθοδο του μακροχρόνιου δανεισμού για 99 χρόνια) και τα 7 κτήρια στο Λάρρυ Σίλβερστέιν στην εξευτελιστική τιμή των 3.5δισ. Αναλογιστείτε πως ένα φτηνό 20όροφο κτήριο στοιχίζει κοντά στα 200 εκατομμύρια και η συνολική τιμή εμπεριείχε 7 κτίρια κορυφαίας κατασκευαστικής αρχιτεκτονικής. Τα δύο εκ των οποίων ήταν 110όροφα! Έδωσε δηλαδή πάνω-κάτω μονάχα 500 εκατομμύρια για το κάθε κτήριο.

Το σατανικό επιχειρηματικό ένστιχτο του κ.Σίλβερστέιν τον ώθησε να ασφαλίσει την καινούρια του επένδυση με 24 ασφαλιστικές εταιρίες από όλο τον κόσμο, κυρίως από την Ευρώπη. Για πάσης φύσεως τρομοκρατικές επιθέσεις. Σημείωση. Είναι κάπως παράξενο το όλο συμβάν, συνήθως είναι εξαιρετικά σπάνιο ο ενοικιαστής να ασφαλίζει το σπίτι και όχι ο ιδιοκτήτης. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει λόγος αφού αν ω μη γένοιτο γίνει κάτι ο ενοικιαστής απλά ακυρώνει την συμφωνία και σταματάει να πληρώνει ενοίκιο. Ο Σίλβερστέιν εξάλλου δεν ήταν υποχρεωμένος να δώσει όλα τα λεφτά εξαρχής και είχε δώσει μονάχα 14 εκατομμύρια στο δήμο της Ν. Υόρκης. Εξάλλου τα κτήρια ήταν τόσο εξαιρετικά φτιαγμένα που οι επιστήμονες πίστευαν πως αν η ανθρωπότητα εξαφανιζόταν αύριο αυτά τα κτήρια θα στέκονταν όρθια μετά από 5000 χιλιάδες χρόνια μαζί με το φράγμα του χούβερ. Πίστευαν πως κυριολεκτικά ο μόνος τρόπος να πέσουν θα ήταν αν ανέβαινε η στάθμη της θάλασσας και έτρωγε τα θεμέλια εξού και για 31 χρόνια τα κτήρια ήταν ανασφάλιστα. Τι στο διάβολο μπορούσε να συμβεί όταν τα κτίρια ήταν σχεδιασμένα να αντέξουν ακόμη και σύγκρουση με τετρακινητήριο επιβατικό αεροσκάφος! (διότι το 1950 ένα βομβαρδιστικό B-25 συγκρούστηκε καταλάθος με το Empire state building.) Γιαυτό και είχαν στην ουσία δύο ατσαλένιους σκελετούς: ένα εξωτερικό κέλυφος που έκλεινε ολόκληρο το κτήριο σε ατσάλινο πλέγμα και στο εσωτερικό πλέγμα σαν εσωτερική σκαλωσιά Οι Δίδιμοι πύργοι ήταν στην ουσία ο καθένας ένα διπλό κτήριο σαν ένας σωλήνας μέσα σε σωλήνα . Οι ατσαλένιοι δοκοί τους επιπλέον ήταν επενδυμένοι με αντιπυρακτική μπογιά αλλά και με μονωτικό υλικό που προφύλασσε από τις πυρκαγιές.

Τα 7 κτήρια παρόλα αυτά κατέρρευσαν και έτσι ο κ. Σίλβερστέιν δικαίως διεκδίκησε την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Παρόλο που η συμφωνία προνοούσε 3.6δισ ο Σιλβερστέιν κίνησε αγωγή στις ασφαλιστικές εταιρίες διεκδικώντας διπλή αποζημίωση αφού θεωρούσε πως τα κτήρια κτυπήθηκαν από δύο διαφορετικές καταστροφές (δύο διαφορετικά αεροσκάφη) Το ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής δικαίωσε τελικά τον επιχειρηματία και έτσι οι ασφαλιστικές εταιρίες οφείλουν στον κύριο Σίλβερστέιν το αστρονομικό ποσό των 7.2δισ Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα λεφτά θα τα πάρει ο Σίλβερστέιν και όχι στο Αμερικανικό δημόσιο που ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης των κτηρίων. Το συμβόλαιο επίσης παραδόξως έδινε και τη δυνατότητα στο Σίλβερστέιν να ξανακτίσει τα κτήρια σε περίπτωση καταστροφής τους.

Ο Σίλβερστέιν είχε τυχερό αστέρι!Ο τυχερός γιος. ένα μπερδεμένο κείμενο.

18 Ιουλίου, 2001 και ο αμερικανός συγγραφέας James Howard Hatfield βρίσκεται νεκρός στο διαμέρισμα του από αστυνομικούς που κατέφτασαν στη σκηνή για να τον συλλάβουν για οικονομική απάτη. Αίτια θανάτου: αυτοκτονία από υπερβολική δόση συνταγογράφημένου φαρμάκου. Ο Χάτφιλντ ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου "ο τυχερός γιος" ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε κατα την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τζ.Μπους του νεότερου και ήταν μία δριμύ κατήγορο τόσο για τον ιό Μπους όσο και για τον πρεσβύτερο αλλά ακόμη και τον παππού Μπους τον οποίο κατηγορούσε για σχέσεις με τον Αδόλφο Χίτλερ!

Το βιβλίο αποσύρθηκε από τα ράφια και σχεδόν όλα τα αντίτυπα καταστράφηκαν. Ο Τζ. Μπούς χαρακτήρισε το βιβλίο γελοίο.

Ο αυτόχειρας συγγραφέας κατηγορούσε τον υιό Μπους για κερδοσκοπία στο πρώτο πόλεμο του Ιρακ. Ισχυρίστηκε πως ο Μπους πούλησε τις μετοχές του λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Επίσης ισχυρίστηκε πως αν ο Ιός Μπους επανεκλέγει οι Ηπα θα ξαναεισβάλουν στο Ιρακ.
Κατηγόρησε την οικογένεια Μπους για σχέση με το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών (Ηρωίνη και Κοκαΐνη) στις Ηπα.

Εν τω μεταξύ περίπου την ίδια περίοδο με την προεκλογική εκστρατεία, την κυκλοφορία του βιβλίο και την αυτοκτονία τον Ιούλιο του 2000, ο οραματιστής ηγέτης των ταλιμπάν Mullah Mohammed Omar, κήρυξε ιερό πόλεμο ενάντια στη παραγωγή ηρωίνης (όπιου) θεωρώντας την καλλιέργειες "ανισλαμικές". Ως αποτέλεσμα του "ιερού πολέμου" παρατηρήθηκε η πιο αποτελεσματική εκστρατεία στην ιστορία της ανθρωπότητας στη καταπολέμηση των ναρκωτικών! Το αφγανιστάν εξάλλου ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή ηρωίνης παγκοσμίως! Η καλλιέργεια μειώθηκε κατά 91%! μονάχα μέσα σε ένα χρόνο!

Το γράφημα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:
Ενα χρόνο πριν την εισβολή των ΗΠΑ το Αφγανιστάν είχε σταματήσει να παράγει Όπιο και αμέσως μετά την εισβολή και την δεκάχρονη κατοχή η παραγωγή διπλασιάστηκε! Με την οικονομική κρίση βλέπουμε και μια σχετική μείωση όμως συγκριτικά πάντα με τα νούμερα πριν την εισβολή οι αριθμοί παραμένουν διπλάσιοι.

Γιατί;

Προς ατυχία του προέδρου Ομάρ ο ανυπότακτος επαναστάτης έφηβος Οσάμας Μπιν λάντεν αποφασίζει να κάνει τζιχάτ στους δίδυμους πύργους ενώ την ίδια μέρα 5 ώρες μετά τις επιθέσεις σημειώθηκαν εκρήξεις στη Καμπούλ. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή τον Οκτόμβριο του 2001 οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τα πάντα στο Αβγανιστάν ο πρόεδρος Ομαρ για κάποιο λόγο είναι και αυτός μέσα στη λίστα των "τρομοκρατών" και η οικονομία του Αφγανιστάν καταρρέει. Το μόνο που απέμεινε όρθιο είναι οι σπηλιές. Μη έχοντας άλλη επιλογή οι αγρότες ξαναστρέφονται στη καλλιέργεια Οπίου. Δεν είναι τραγική ειρωνεία; Η χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση ναρκωτικών παγκοσμίως να εισβάλλει στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή; Ενώ επίσημα ισχυρίζονται πως "πολεμούν" τα ναρκωτικά..

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Μπίν λάντεν λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στις 17 Σεπτεμβρίου του 2001 αρνήθηκε κάθε ανάμειξη δηλώνοντας στο Αλ τζαζίρα μεταξύ άλλων τα εξής:

"Οι Ην. Πολιτείες με κατηγορούν συστηματικά για κάθε επίθεση που συμβαίνει στο έδαφος τους, θέλω να διαβεβαιώσω ολόκληρο τον κόσμο πως δεν ευθύνομαι εγώ για τις επιθέσεις, αυτές οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από άλλους για προσωπικό όφελος"

Επίλογος.

Σε προσωπικό επίπεδο όσοι διαβάζετε το μπλόκ θα γνωρίζετε πως είμαι λάτρης της ελευθερίας, δεν γουστάρω νόμους δεν γουστάρω απαγορεύσεις ούτε καπιταλιστικές ούτε σοσιαλιστικές. Οπως δεν γουστάρω την απαγόρευση του εμπορίου μπύρας ή του χρήματος δεν γουστάρω ούτε την απαγόρευση του οτιδήποτε. Η είσαι ελεύθερος άνθρωπος ή δεν είσαι. Τα ναρκωτικά θα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να σπάσει επιτέλους το καρτέλ που τα συνοδεύει. (Διότι ναι, τα συνοδεύει) Η αστυνομία συλλαμβάνει πάντα τις μικρές ψείρες και οι μεγάλοκαρχαρίες αφήνονται να έχουν μονοπώλιο. Δεν χρειάζομαι αστυνομία να μου πει να μην κάνω χρήση, είμαι ελεύθερος άνθρωπος. Αναλύσαμε πολλές φορές σε αυτό το χώρο το πως η αφηρημένη έννοια κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από μία μέθοδος προστασίας των εκάστοτε "βασιλιάδων". Η αφηρημένη έννοια νόμος δεν είναι τίποτε άλλο από από στέρηση ελευθερίας.


Ο άνθρωπος είναι κύριος του εαυτού του, έγραψε κάποτε ένα ιερό κείμενο. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αμαρτήσει, είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Είναι ελεύθερος και να μετανοήσει. Δεν ξέρω αν θα σας φανεί παράξενο όμως δηλώνω πως είμαι Χριστιανός, με την εσωτερική όμως έννοια του κειμένου. Δηλαδή δεν πιστεύω σε ανώτερη δύναμη που ελέγχει το σύμπαν, δηλαδή στην ιεραρχία και το αφεντικό, πιστεύω στη Χριστιανική ηθική μέχρι το τελευταίο ν. όμως δεν πιστεύω σε ανώτερη δύναμη. Δεν με ενδιαφέρει, Πως είναι λογικό να κάνεις μια "καλή" πράξη επειδή νομίζεις πως για αντάλλαγμα θα πας στον παράδεισο και αυτή η πράξη να παραμείνει ηθική; Εχασες ήδη το παιχνίδι αν σκέφτεσαι έτσι. Κάνεις την πράξη επειδή πραγματικά πιστεύεις σε κάτι ηθικό όχι επειδή είσαι σκλάβος της πίστης και φοβάσαι το μεγάλο "αφεντικό". Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει ή δεν υπάρχει οτιδήποτε "ανώτερο" και ως εκ τούτου είναι ανήθικο να λες πως πιστεύεις ή δεν πιστεύεις σε κάτι διότι που πολύ απλά δεν ξέρεις στα σίγουρα αν υπάρχει. Ο "παράδεισος" είναι ξεκάθαρο για κάποιον που μπήκε στο κόπο να διαβάσει πέντε πράγματα πως είναι ένα αλληγορικό μέρος - εσωτερικό στη ψυχή του εκάστοτε ανθρώπου. Ο παράδεισος - η ευτυχία και το ταξίδι προς αυτή ή η διαδικασία προς αυτή έχει να κάνει με τη χριστιανική ηθική δηλαδή με την έννοια χριστιανική φιλοσοφία. Ακολούθησε τον Χριστό (τις πράξεις του, την ηθική του, την ιδιοσυγκρασία του) και θα μπεις στον παράδεισο - σε κατάσταση δηλαδή διαρκούς ευτυχίας. Ακολούθησε την Λουσεφιρική - αλαζωνική φιλοσοφία του "Εγώ" (ότι αρπάξει ο κώλος μας) και θα πας στη κόλαση - δηλαδή στη ψυχική δυστυχία. (όχι δηλαδή σε ένα μέρος με λάβα και φωτιά) τόσο η κόλαση όσο και ο παράδεισος είναι εσωτερικές έννοιες της κατάστασης αυτού που λέμε ψυχή.

Τι είναι ψυχή; Ψυχή είναι η ειδοποιός διαφορά των ανθρώπων με τα ζώα. Η αυτογνωσία της ύπαρξης, η ικανότητα να μπορείς να αντιληφθείς τόσο πως υπάρχεις αλλά και το πως θα κάποτε θα πεθάνεις. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα ζώα. Ενα ζώο είναι χαρούμενο με το να ικανοποιήσει τις υλικές του απολαύσεις, να έχει φαγητό, καταφύγιο, και σεξ την περίοδο του ζευγαρώματος. Στον άνθρωπο μπαίνει ακόμη μία μεταβλητή. Μία παρενέργεια αν θέλετε των εγκεφαλικών νευρώνων και των χημικών ενώσεων. Αυτό ονομάζεται ψυχή ότι και να είναι, φαντασία - παρενέργεια - πνεύμα σημασία έχει πως υπάρχει. Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την έννοια της ύπαρξης του και τις πραγματικές επιπτώσεις του θανάτου του. Το τέλος.

Ο πλανήτης σήμερα ασπάζεται την Λουσεφιρική φιλοσοφία ιεραρχούμε τις υλικές απολαύσεις πάνω από την ηθική, την αυτοσυγκράτηση και την εσωτερική γαλήνη. Οι άνθρωποι όμως αυτού του είδους χρειάζονται στρατό για να τους κουμαντάρει. Δεν είναι κύριοι του εαυτού τους - δεν είναι ελεύθεροι. Είναι σκλάβοι. Πιστεύουν στην ιεραρχία όχι την ισότητα που πρεσβεύει η χριστιανική φιλοσοφία. Είναι είτε σκλάβοι στον θεό με τα γένια, είτε σκλάβοι στα ανθρωπόμορφα αφεντικά του κόσμου τούτου.

Ανα πάσα στιγμή όμως λένε πως μπορείς να "μετανοήσεις"..12 comments:

the Idiot Mouflon said...

http://en.wikipedia.org/wiki/John_P._O%27Neill

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/knew/

Οι σύνδεσμοι πιο πάνω δεν αφορούν κάποιο αλαφροΐσκιωτο ραδιοφωνατζή. Αφορούν ένα υπάλληλο του Αμερικάνικου κράτους. Πολλά άτυχος ο παρέας. Ιρλανδικής καταγωγής, οπόταν αναμενόμενη η ατυχία του.


Βέβαια, ο θάνατος του Μασούντ έπρεπε από μόνος τους να ήταν προειδοποίηση πως κάτι θα συμβεί.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud

Για τον "πόλεμο κατά των ναρκωτικών" να σου θυμίσω την περίπτωση Νοριέγκα.

http://www.msnbc.msn.com/id/38000918/ns/world_news-europe/


Για την οικογένεια Bush ψάξε τα ακόλουθα, αν δεν τα ε΄χεισ ήδη υπόψη σου.

(Viewers' Use of their own Brain is Adviced.)

Russell Bowen, The Immaculate Deception

Kevin Phillips, American Dynasty:
Aristocracy, Fortune and the Politics of Deceit in the House of Bush

http://www.angelfire.com/ca3/jphuck/Book4Ch.1.html


Βρίσκει κανείς σχέσεις μέχρι και την δολοφονία Κένεντι / το γουότεργκεητ... περίεργα πράματα... γι' αυτό θέλει προσοχή ... για να αποφύγει κανείς να φτάσει στο σημείο να βουρά τίτσιρος στους δρόμους τζιαι να φωνάζει "the end is near" !

***

Μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτά ως "άσκηση για τον εγκέφαλο". Καλό είναι όμως να ξεκολλούμε κάποτε γιατί η πολλή ενασχόληση με ένα μάτσο κόμπους μπορεί να κάμει τον εγκέφαλο πουρέ.

Προσωπικά πιστεύω πως:

1) Είτε υπάρχει λίγο πετρέλαιο, είτε πολύ... το συφμέρον για αυτούς που το ελέγχουν είναι η "πετρελαϊκή κρίση" και οι αυξήσεις στην τιμή των πετρελαιοειδών. Σημαντική επίσης η καθυστέρηση στους όποιους νέους τρόπους παραγωγής ενέργειας, ειδικά των ανανεώσιμων πηγών, έτσι ώστε από εύκολη και σχετικά ανέξοδη μέθοδος να μετατραπεί σε εμπορικά συμφέρουσα και να "τοποθετηθούν" στην νέα αγορά.

2) Ο άλλος τρόπος ελέγχου των πληθυσμών αφορά την δυνατότητα αυτονόμησης της παραγωγής και διατροφής. Οι νόμοι που θα απαγορεύουν στον κόσμο να παράγει μόνος του είναι καθοδόν. Θα πρέπει να προηγηθεί δαιμονοποίηση των "νωπών" προϊόντων.

Ίδωμεν...

Ως "λύσεις / απαντήσεις" θεωρώ κάποια πράγματα που δύκολα μπορούμε νε εφαρμόσουμε... πρωτίστως γιατί είμαστε "παιδιά της εποχής μας" ή αστόπαιδα αν προτιμάς.

Ολιγάρκεια, δέσμευση γής, αυτονόμηση.

kyriakos said...

Εγινε ένα λάθος με το απόσπασμα της εκπομπής και έκοψα το απόσπασμα που έλεγε για τον Μπιλ λάντεν στο τέλος.

Τώρα είναι οκ

Δεν ήξερα τον Ο-νιλ θα τον ψάξω αλλά ήδη έχω μια πολλά καλή ιδέα για το περι τίνος πρόκειται.

Η υπόθεση βρομεί που εκατό πάντες.
μα τι εκατό .. εκατό σιιλιάες πάντες..

δαμέ δεν έγραψα ούτε το 1/100000000000στο του θέματος.
Και δεν μιλώ για θεωρείες, πυράβλους ούφο κτλ.

the Idiot Mouflon said...

Το αν υπήρξε πύραυλος ή εκρηκτικά κάλλιστα μπορούν να εν΄ μέρος της παραπληροφόρησης. Συζητούν εκατόν μονοστέφανοι για τις λεπτομέρειες τζιαι έτσι δεν θωρούν την ουσία.

Ο Ο' Νιλ ήταν άτυχο παιδί. Εβούραν τον Μπιν Λάτεν... εκόψαν του τα πόθκια του... έφυεν που το ΕφΜπιΆι... τζιαι έπιαν δουλειά (μέσω της Kroll) στους Πύργους. Χαράς το κακόν του, αααα...

Δες τζιαι την σειρά διαδοχής των διευθυντών του ΕφΜπιΆι τότε, στις κρίσιμες στιγμές. Έχει ενδιαφέρον το πως κάποιοι εφύαν "στην ώρα" ή "ήρταν μόλις".

the Idiot Mouflon said...

Μπάι δε γουέη... η βρωμιά ξεκινά που την εποχή της "συλλογής Ναζί" τζιαι της δημιουργίας ομάδων "stay behind" .

Τούτο το τελευταίο επηρεάζει τζιαι εμάς γιατί έτσι μας προέκυψαν ο Γρίβας, η Χούντα... τζιαι ο Gust Avrakotos.

Ο τελευταίος ήταν στην Ελλάδα επί επταετίας ... μετά εβρέθην στο Αφγανιστάν ... σχεδόν να κατεβάζει ο ίδιος τις κάσιες με τα όπλα για τους μουτζαχεντίν που επολεμούσαν τους Σοβιετικούς.

Να δεις που ο δικός μας περιβόητος "Φάκελλος Κύπρου" δεν θα λαλεί τίποτα για το ρόλο έτσι αδρώπων...

kyriakos said...

Ποιός εν τούτος ο Gust Αβράκοτος;
Υπάρχει που τα αλήθκεια έτσι όνομα;
χ.. νομίζω είσαι πολλά πιο μπροστά που μένα ρε αγρινέ.. έβαλες μου πολλά homework δαμέ..

και εμένα αρέσκει μου να βάλλω σημεία/.. ο καθένας όμως πρέπει να πιντώσει μόνος του τες γραμμές του.


Γενικά που τον Ονίλ υπάρχουν μόνο δύο πραγματικά δεδομένα που μπορούν να εξαχθούν που το "ντοκιμαντέρ" του φρόντλαιν.

α) ο Ονιλ εψόφισεν
β) ο Ονίλ εματατέθηκε στο wtc 19 μέρες πριν την "επίθεση" τζαι χέμας στα ψηλά γραφεία.


τωρά ούλλα τα άλλα που ελάλεν μέσα στο ντοκυμαντέρ.. τάχα ήταν κοντά στους αλκάιτες τάχα ήταν μαβρικ τάχα η γκόμενα του που του εκέρασεν και ποτό τάχα τάχα τάχα..
Εν απλά ενδεχόμενα. εώς και built up bullshits για να ενισχύσουν το ψέμα ή να αποσυντονήσουν που την πραγματική αλήθεια. Εχει και ηθοποιούς συνήθως η κουβέντα μέσα.

Αλεξ τζοουνς πχ - μέγας bullshit-artist

Ποια είναι η ουσία στην υπόθεση;

Αν το δεις αποσπαματικά εν μια απλή σύμπτωση, -άτυχος ο Ονιλ πχ.-
αν ψάξεις λίγο παραπάνω..

ο προυστάμενος του Ονιλ ο Λουις φριχ (τούτος που ανέφερε συχνά και ο κούπερ) παραιτήθηκε μετά τις επιθέσεις και μετά που καμπόσα χρόνια έγραψε και ένα βιβλίο που μέσα κατηγορούσε την επιτροπή διερεύνησης της 9/11

(δεν είναι ο μόνος)

Αλλά αφήνει και σπόντες πως τάχα πληροφόρησε τους ανωτέρους του πως ο Ο-νίλ ήταν κοντά σε κάτι "τεράστιο" (χωρίς να λέει τι ήταν τούτο το τεράστιο) και η κυβέρνηση δεν έκαμε τίποτε..

Ε όχι και δεν έκαμε τίποτε.. κοτζάμ μετάθεση του έδωσε..


Ξαναλέω.. η συγκεκριμένη Υπόθεση.. όποθεν τζαι να την πιάσεις...

Γιατί παραιτήθηκε πχ ο Μαξ κλέλαντ από την επιτροπή διερεύνησης; και γιατί κατηγόρησε τον μπούς πως σαμπόταρε τις έρευνες;
Γιατί ο μπους αρνήθηκε να καταθέση μόνος;
Γιατί ο Σιλβερστειν ενώ στο ντοκυμαντέρ λέει pull it μετά λέει με το it εννοούσε τους πυροσβέστες και μετά που..
..μία γερμανική ασφαλιστική εταιρία από τις 24 αρνήθηκε να πληρώσει και έσυρε μπηχτές για απάτη, τα γύρισε και άφησε να "διαρρεύσει" μέσω του Fox πως με pull it εννοούσε πως έπιασε τηλέφωνο μιαν εταιρία και ρώτησε μπορούσε να το σύρει κάτω για να αποφύγει περισσότερες "ζημιές" αφού το κτήριο ήταν "ασταθές"..

Γιατί το κτήριο ήταν ασταθές; πόθεν στα πόθεν ας πούμε γίνεται ένα κτήριο ασταθές; ..χωρίς να το χτυπήσει τίποτε..

Τσπ.. πολλοί θα πουν μαλακίες τι κάθεστε και ασχολείστε με τους αμερικάνους..ίσως να έχουν τζαι δίκαιο παρόλο που ζω παραπάνω καιρό Αμερική παρά Κύπρο, αλλά το θέμα νομίζω πάει πολλά πιο βαθκιά και ίσως να μας επηρεάζει με τρόπους που ούτε να τους φανταστούμε δεν μπορούμε προς το παρόν..

the Idiot Mouflon said...

Η Αμερική δεν είναι ένα πράμα.

Πολιτιστικά μόνο να το δεις... παρά την όποια κοινή συνισταμένη... θωρείς τζιαι τεράστιες διαφορές που πολιτεία σε πολιτεία. Πιστεύω πως το ίδιο γίνεται και στα διάφορα clans που κάμνουν κουμάντο τζειμέσα.

Εν πολλές συνιστώσες που κάποτε τραβούν ή τραβιούνται μονόπαντα.

Ο Ο' Νιλ μπορείς να πεις ότι αναγκάστηκε να φύει τζιαι έπιασε δουλειλά σε ιδιωτική εταιρεία... ή μπορείς να πεις πως απλά έπιασεν υπό κάλυψη μετάθεση στον ιδιωτικό χώρο. Ούτως ή άλλως... τοιούτου είδους εταιρείες πλέον κάμνουν παραπάνω "δουλειά" για τα πολιτικά / οκονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ παρά οι επίσημες υπηρεσίες...

Το ότι την έφαεν ... μπορείς να το πεις σύμπτωση, μπορείς όμως τζιαι να το εξετάσεις υπό το πρίσμα του "ποιον εσύμφερε να τη φάει".


Καλές οι συμπτώσεις αλλά...

Που το θέμα της BCCI
http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_of_Credit_and_Commerce_International

ως τζείνο το λογισμικό PROMIS

http://en.wikipedia.org/wiki/Inslaw)

για database integration των αστυνομικών αρχείων τζιαι του συστήματος πληροφόρησης των μυστικών υπηρεσιών...

βρίσκεις μια αλληλουχία συμπτώσεων...

(Με ομόκνετρους κύκλους εμπλεκομένων. ->ανάδορ φάκιν μάτσο κόμπους)

Τζιαι μια τέθκοια σπάνια είναι τυχαία...

Εκτός που τον Λούις ήταν τζιαι ο Richard (Dick) A. CLarke που στην Επιτροπή 911 φαίνεται να σχολιάζει αρνητικά τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφάλειας / πληροφοριών.

Για τον Αβράκωτο... ήταν στο σταθμό της ΣΙΑ στην Αθήνα επί επταετίας...

Δες την ταινία με τον Tom Hanks ... ξέρω... εν δύσκολη αγγαρεία... αλλά δε το "Charlie Wilson's War"

http://www.imdb.com/title/tt0472062/

http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Wilson's_War

Μέσα που τις χόλυγουντ αηδίες... εγώ βρίσκω μια καλή απόδοση της κατάστασης των χριστιανο-πετρελαιο-τραπεζικών τζιαι του -αδιάφορου προς το δόγμα αλλά πολιτικά / οικονομικά σύμμαχου έναντι της Σοβιετίας -περίγυρου τους... τζιαι του τρόπου που ελειτουργούσαν στο διεθνή χώρο.

Ο Άλεξ Τζόουνς... άχαχαχαχαααα...εν ακριβώς παράδειγμα της παραφροσύνης που επικρατεί στούς άνωθεν κύκλους... αφού τζείνοι που φωνάζουν ενάντια "σε μια παγκοσμια κυβέρνηση" έχουν επίσης ως δόγμα τους την τελική επικράτηση των "Καλών" υπό μίαν κατάσταση (η Βασιλεία του Κυρίου, ένα πράμα)... δλδ. το ίδιο ακριβώς ...αλλά μόνον για τους καλούς είπαμεν...αααα

the Idiot Mouflon said...

Χάτε... οάω για πίρες...

νεος ελληνοκυπριος said...

Κυριάκο συγχαρητήρια για την ανάρτηση.
Δικαιώνεις όσους ξεροσταλιάζουν εφτομάες ως που να γράψεις κάτι!
Για την υπόθεση του Λάρρυ Σύλβερστέιν εν ήξερα τίποτε.
Τα υπόλοιπα (πετρελαϊκές και οικονομικές κρίσεις, στέρηση ελευθεριών, όπιο κλπ) είναι μεν γνωστά αλλά τα παρουσιάζεις που άλλες γωνιές τζιαι τούτο εν πολλά χρήσιμο.

Κάτι όπως τες ταινίες του Μάικλ Μουρ τζιαι τες δουλειές του Τάρπλεϋ...

Μπράβο!

kyriakos said...

@Αγρινό

η απάντηση όμως για το ποιοι ωφελήθηκαν ξέρω πως εν η ίδια στα 2 που τα 3 . το θέμα είναι ποιος είναι ο σιήλλος και ποιός ο νούρος.
Δηλαδή ποιος πήρε την αρχική πρωτοβουλία.

Ετο το πολύ πολύ σε πενήντα χρόνια από σήμερα να το ψηλοπαραδεχτούν και να τους παρασημοφορήσουν όπως έκαμαν με το USS LIBERTY. (ούπς)

Και ο λόγος που δεν βγήκε τίποτε που το wikileaks είναι ξανά ο ίδιος.

Είναι πραγματικά να διερωτάται κανείς..
Ποια είναι η πρωτεύουσα του κόσμου..


@Ν. Ελληνοκύπριος.

..Μακάρι να είχα χρόνο να γράφω πιο συχνά! Ελπίζω ότι το αργότερο από του χρόνου θα είμαι σε πιο σταθερή δουλειά...

strovoliotis said...

Όπως πάντα ενδιαφέρον κείμενο. Οι συμπτώσεις όμως είναι πάρα πολλές για αν με πείσουν πως αποτελούν πραγματικότητα, και οφείλω να δηλώσω πως σε *αυτό* σου το κείμενο θα έβαζα και ετικέτα: συνομωσιολογία.

Μια απορία όμως: υπάρχουν πουθενά πηγές που να επιβεβαιώνουν πως ο Μουλλάς Ομάρ ήταν (είναι) χαρισματικός;

Οφείλω να πω, ότι και αυτό πρώτη φορά το ακούω.

Anonymous said...

"Το κάθε άτομο μπορεί να περάσει από όλες τις κατηγορίες του συστήματος. Αναλόγως με το πόσο "υγιής πολίτης" είναι. Ομως το μόνο σίγουρο είναι πως αν τυχών παραλάβεις την επίσημη σφραγίδα του "τρομοκράτη" ίσως θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχεις πλέον."

kati san ton ari8mo tu "τέρατος" 666 ? o opoiosi den exei th sfragida tou "ypakouou politi" 666
8a 8eorite tromokraths.. ka h kkelle tou mes th vurka?

kyriakos said...

@στροβολιώτης

όπως πάντα ενδιαφέρον σχόλιο. :)

Αλλά συνωμοσιολογία είναι όταν υπαινίσσεσαι ή μιλάς για συνωμοσία. Στο επίσημο κείμενο ουδέποτε μίλησα για συνωμοσία. Παρέθεσα κάποια γεγονότα.

Επαναλαμβάνω: .γεγονότα.

Τα σχόλια δεν μετρούν
:)

Ο μουλλάς ομάρ ήταν οραματιστής, όχι χαρισματικός οραματιστής διότι οραματίστηκε να σταματήσει την παραγωγή όπιου στη χώρα του. (ονειροπόλος δηλαδή) dark humor εν το έπιασες.
και ναι υπάρχουν αποδείξεις (αν δεν σου κάμνει το γράφημα μου)

www.unodc.org/pdf/publications/report_2001-10-16_1.pdf

κάμε σκρολ ντάουν ντάουν τέλεια κάτω και θα το βρεις στη τελευταία γραμμή της σελίδας 21:

Μείωση 91% από τη χρονιά 2000.

όσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ο ΟΗΕ δηλδ.

Και όχι δεν υπονοώ πως Σύλβερστέιν έριξε τους πύργους.

Ο Σύλβερστειν ενοικίασε τους πύργους για 3.2 δισεκατομμύρια δίνοντας 14εκ ως προκαταβολή και το δικαστήριο αποφάνθηκε όπως πάρει 7.2 αποζημίωση.
Τελεία.

αλλά κάτι που δεν έγραψα στο κείμενο είναι πως μια γερμανική εταιρία αρνήθηκε να πληρώσει λόγω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε που έδειχνε τον Σύλβερστειν να λέει πήρα την απόφαση να το ρίξω.

μετά έλεγε πως με το να το ρίξω (pull-it) εννοούσα να φύγω τους πυροσβέστες για να μην πεθάνουν

η εταιρία πάλι αρνήθηκε να πληρώσει διότι.. ας πούμε.. από που και ως που ζητάς που τους πυροσβέστες να αφήσουν το κτήριο σου να πέσει;

μετά άλλαξε ξανά την εκδοχή ...

και είπε πως είχε μιλήσει με μια άλλη εταιρία για να το ρίξει διότι καταστράφηκαν οι κεντρικοί του πυλώνες όπως του είπαν οι πυροσβέστες. αλλά λέει δεν πρόλαβε και έπεσε από μόνο του.

(άρα πρέπει να τον πληρώσουν)

όπως και να έχει.

δαμέ έδωσα μονάχα την άκρη ενός νήματος.. (με στοιχεία) που όποιος θέλει ας το ακολουθήσει.


το 9/11 πάντως was NOT an inside job. όπως λένε αρκετά βιντεάκια που κυκλοφορούν

αλλά... υπάρχει πρόβλημα στην "επίσημη εκδοχή".

@anonymous

:) εεε..