Thursday, November 18, 2010

Με τέτοιους προστάτες η Ομόνοια τι να κάνει τους φιλάθλους;

Παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου καμαρώσαμε ανώτατο στέλεχος της Πολιτικής Άμυνας να κροάζει μαζί με τον 4χρονο εγγονό του "ζήτω η χούντα" στο facebook! Μετά από 24ωρη διακοπή για εορταστικές τυμπανοκρουσίες το θέατρο τελείωσε και πριν προλάβουν να περάσουν 24 ώρες από τη στιγμή που τα τανκς των συνταγματαρχών προσπάθησαν να τερματίσουν τη διαμαρτυρία των φοιτητών ρίχνοντας κάτω την πύλη, πριν ξημερώσει καλά καλά η νέα μέρα, η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) απαίτησε άκουσον άκουσον όπως ακυρωθεί ειρηνική διαμαρτυρία που προγραμμάτισε μερίδα οπαδών της Ομόνοιας με θέμα την τραγελαφική φαρσοκωμωδία του διπλώματος Μπάγεβιτς και τα λοιπά γνωστά και άγνωστα που ταλανίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τις τυμπανοκρουσίες και τους υποκριτικούς εορτασμούς της επετείου του πολυτεχνείου από την Κυπριακή κοινωνία και κάποιοι δεν άντεξαν, έριξαν τις μάσκες τους απαιτώντας (ξανά) να καταστρατηγήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτού του λαού που κοιμάται  ύπνο βαθύ. Διότι δεν είναι απλά το ασήμαντο κατα πολλούς θέμα του ποδοσφαίρου που διακυβευόταν εδω πέρα είναι κάτι πολύ πιο βαθύ που διαφαίνεται μέσα από αυτό το γεγονός. Είναι η απολυταρχική και φασίζουσα νοοτροπία των εκάστοτε αξιωματούχων αυτού του τόπου.

Η πορεία όχι μόνο πραγματοποιήθηκε αλλά ήταν και άκρως πετυχημένη. Ο Λαός έδωσε το παρόν του διότι πλέον το όλο θέμα δεν πρέσβευε απλώς τα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά αφορούσε και τη δημοκρατική αξιοπρέπεια του κάθε ελεύθερου πολίτη. Ακρως ειρηνικά με ένα πανό και μερικά συνθήματα γύρω στα 200 άτομα θέλησαν να περάσουν το μήνυμα πως ο κόσμος της Ομόνοιας έχει αγανακτήσει με την φαρσοκωμωδία του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο Κ. Κουτσοκούμνης παρόλα αυτά, σαφώς ενοχλημένος από την ειρηνική πορεία σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση απεκάλεσε τους διαδηλωτές "τραμπούκους" και ισχυρίστηκε πως ούτε που μπορεί να καταλάβει προς τι η διαμαρτυρία.
Τελευταία φορά που κοίταξα σε λεξικό τραμπούκος είναι το άτομο που δημιουργεί επεισόδια ή προβαίνει σε βιαιοπραγίες, συνήθως επι πληρωμή με σκοπό να περάσει με τη βία τα πιστεύω που εξυπηρετεί. Στα λεξικά του Κυρίου Κουτσοκούμνη ο πάσης φύσεως διαδηλωτής εμπίπτει στη κατηγορία του "Τραμπούκκου"
Ομως κ. Κουτσοκούμνη αλήθεια πόσο προσπαθήσατε να καταλάβετε; Διότι τα αιτήματα τόσο της Θύρα-9 αλλά και πολλών άλλων οπαδών τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα και σε περίπτωση που ως δια μαγείας σας ξέφυγαν ευχαρίστως να σας τα επαναλάβουμε: Αξιώνουν την προσωπική παραίτηση σάς και απαιτούν την ριζική αναδιάρθρωση/ εκδημοκρατισμό της ΚΟΠ. Αμφισβητούν το κύρος του Κυπριακού πρωταθλήματος και έχουν όχι ένα ούτε δύο αλλά δεκάδες στοιχεία να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Αυτό είναι το αίτημα το ξέρετε πολύ καλά και απλώς κάνετε τα στραβά μάτια επειδή δεν σας συμφέρει να καταλάβετε το "ως προς τι η διαμαρτυρία".

Οσο για τη χάρη που δήθεν κάνατε στην Ομόνοια να αφήσετε τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς να εργαστεί στο κυπριακό σας πρωτάθλημα απλώς να σας θυμίσουμε πως μερικές μέρες πριν την απαντητική επιστολή της UEFA απειλούσατε πως ο Μπάγιεβιτς δεν μπορεί να καθίσει στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Ανόρθωση. Χάρη στον εαυτό σας κάνατε και εναρμονιστήκατε με τους κανονισμούς και τις οδηγίες της UEFA. Ναι, φυσικά και θα μπορούσατε να δημιουργήσετε περαιτέρω προβλήματα όμως ξέρατε πως κρεμόσασταν από τεντωμένο σκοινί. Αν θέλετε να σας ευχαριστήσουμε και απο πάνω επειδή "αφήσατε" τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να εργαστεί στο Κυπριακό πρωτάθλημα, συγνώμη μεγαλειότατε αλλά δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Και στη τελική, αν πραγματικά θέλατε μονάχα το "καλό της Ομόνοιας" όπως με θράσος χιλίων πιθήκων ισχυριστήκατε τότε πολύ απλά το όλο μέγα τραγελαφικό ανύπαρκτο ζήτημα Μπάγιεβιτς θα έπρεπε να διευθετηθεί με τυπικές διαδικασίες μακρυά από τα φώτα των ΜΜΕ τον Ιανουάριο και όχι να παρουσιασθεί ως μέγα σκάνδαλο λίγο πριν ένα μεγάλο ντέρμπι. Πέρυσι  τέτοια εποχή εξάλλου ο προπονητής του Αποέλ Κ. Γιοβάνοβιτς λάμβανε την ενημερωτική του επιστολή και μετά από 3ήμερο σεμινάριο στα ελληνικά νησιά έλαβε την περιβόητη "pro license" που αναγάγετε σε μέγα προπονητικό δίπλωμα ενώ στη πραγματικότητα μπορεί ο καθένας ανα πάσα στιγμή να το αποκτήσει. Δημιουργήσατε πολύ θόρυβο για το τίποτα και όταν το όλο θέμα γύρισε σαν μπούμερανγκ από την Uefa προσπαθήσατε να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις.

Έλεος, σταματήστε πια το θέατρο του παραλόγου δεν κοροϊδεύετε κανένα, ούτε καν οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι του Αποέλ δεν σας θέλουν εκει πέρα διότι έχετε καταστεί πλέον άχρηστος από την αμηχανία και τους άτσαλους τρόπους που προσπαθείτε εδώ και 7 χρόνια να ευνοήσετε την ομάδα της οποίας διατελέσατε και διοικητικό στέλεχος, άχρηστος επειδή σας πήρανε χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε το κυπριακό ποδόσφαιρο μπορείτε ανα πάσα στιγμή να γραφτείτε στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που εξυγίανε τη ΚΟΠ. Οτι έχετε τη δύναμη να κάνετε ότι θέλετε το δείξατε εξάλλου άπειρες φορές. Το ερώτημα είναι έχετε τη δύναμη να καταστρέψετε το κατεστημένο που σας ανέδειξε;
Στο πιο κάτω βίντεο είχα ανεβάσει το στιγμιότυπο με τον φασίστα και τον ανήλικο
για κάποιο λόγο το u-tube μου το κατέβασε και με απείλησαν (χεμας) πως θα με κάμουν και delete.. βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει όσοι δεν το είδατε ή απλά πατήστε ΕΔΩ ;)
No comments: