Saturday, October 16, 2010

H Αρμενική μαφία στην Αμερική..

Προσφάτως οι αστυνομικές αρχές σε πολλές πολιτείες της Αμερικής προέβησαν σε μαζικές συλλήψεις Αρμενίων, εξαρθρώνοντας όπως υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη "σπείρα" μετά την ιταλική μαφία. Τι έκαναν οι Αρμένιοι; Πρακτικά περίπου ότι έκαναν και οι Ιταλοί, εκμεταλλεύτηκαν ουσιωδώς τις παράλογες καινοτόμες διαφορές που υπάρχουν στο σύστημα της Αμερικής έναντι των υπολοίπων χωρών. Οι Αμερικάνοι ..προσπαθούν να ανακαλύπτουν συνεχώς την "Αμερική" ..να κάνουν τα πράγματα "The American way".
Ετσι λοιπόν όπως στη δεκαετία του 30' οι Ιταλοί εκμεταλλεύθηκαν την καινοτόμο ποτοαπαγόρευση για να βγάλουν εκατομμύρια, εισάγοντας αλκοόλ από την πατρίδα τους, Σήμερα οι Αρμένιοι εκμεταλλεύονται το παλαβό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και την ιδιωτικοποιημένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κλέβοντας στοιχεία γιατρών έστελναν αποδείξεις σε ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας ή στο κράτος \ αναλόγως με το τι είχαν να κάνουν και εισέπρατταν τα ανάλογα χρήματα από τις επεμβάσεις που ποτέ δεν έγιναν. Στην Αμερική για όσους δεν ξέρουν δεν υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία, (όχι πως στην ελλάδα σήμερα υπάρχουν αλλά λέμε τώρα). Υπάρχουν ιδιώτες γιατροί και νοσοκομεία τα οποία λαμβάνουν όχι ένα σταθερό βασικό μισθό αλλά μισθό αναλόγως της εργασίας τους, το πόσες επεμβάσεις θα κάμεις σε μία μέρα δηλαδή ως γιατρός θα είναι αυτό που θα κρίνει το μισθό σου, όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο για σένα. Φυσικά υπάρχει το ηθικό δίλημμα αν ο γιατρός σου σε παροτρύνει σε μια επικίνδυνη επέμβαση επείδη την έχεις πραγματικά ανάγκη ή επειδή θέλει να βγάλει κέρδος αλλά δε βαριέσαι ρε αδερφέ ψηλά γράμματα..
Στην Αμερική αν δουλεύεις τότε έχεις δικαίωμα ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που υποχρεούται να σου παρέχει ο εργοδότης σου. Οπως παλαιότερα οι ιδιοκτήτες σκλάβων υποχρεούνταν να φροντίζουν τους σκλάβους τους αν αρρωστούσαν και όχι να τους πέταγαν στο δρόμο, αν από την άλλη δεν δουλεύεις μια κανονική slavejob και είσαι ελεύθερος επαγγελματίας προσπαθώντας για κάτι καλύτερο τότε δεν έχεις τίποτε, πρέπει να αγοράσεις εσύ την ιδιωτική σου ασφάλεια,(αν πληρείς τα κριτήρια) Αλλά ακόμη και αν δουλεύεις σε slavejob τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, αν έχεις το λεγόμενο pre-existing condition δηλαδή αν αρρώστησες σοβαρά παλαιότερα, αν κάπνιζες, αν έπινες, αν είσαι πολύ χοντρός ή πολύ λεπτός ή αν είχες καρκίνο, ακόμη και αν απλά δεν είχες κάνει τακτικά τις εξετάσεις σου, τότε κινδυνεύεις να σου αρνηθούν το "δικαίωμα" της ιδιωτικής ασφάλειας αφού θεωρείσαι πως ανήκεις στη ζώνη υψηλού κινδύνου, 30% των Αμερικάνων είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι συγκεκριμένα σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη 86.7 εκατομμύρια αν αρρωστήσουν ή πάθουν οποιοδήποτε ατύχημα τότε "Tough day for them"..
Ποιοί μας κυβερνούν άραγε;
Στη πράξη οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων που θεωρούσαν ηθική τη σκλαβιά ίσως είναι αυτοί οι ίδιοι που ρυθμίζουν τις μοίρες μας σήμερα..

Αν ήσουν ένας νέγρος στην Αμερική χωρίς αφέντη τότε κανείς δεν θα σου έδινε φαΐ κανείς δεν θα σε φρόντιζε ούτε θα είχες το δικαίωμα φυσικά να αποκτήσεις το Δικό σου σπίτι τη δική σου επιχείρηση και δική σου ανεξαρτησία, θα έπρεπε να έχεις αφέντη - εργοδότη για να υπάρχεις..

3 comments:

Λεμέσια said...

Ελληνική μαφία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ πάντως, γιατί χρειάζεται...οργάνωση...

Καλό βράδι

kyriakos said...

Ιστορικά υπήρξε και Ελληνική μαφία στην Αμερική, με τις πρώτες γενεές Ελλήνων. Πριν τον Δευτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι Έλληνες εθεωρούντο κάτι σαν τους Πακιστανούς σήμερα.. Με την Άνοδο του βιοτικού επιπέδου μιας κοινότητας ανεβαίνει και το κοινωνικό status της στην Αμερική απλά αξίζεις σαν άνθρωπος όσο αξίζει η τσέπη σου.
Διαχρονικά εξάλλου αυτοί που καταφεύγουν στο έγκλημα είναι τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας, αυτά που δεν έχουν άλλη επιλογή στον ορίζοντα τους.

Τσπ.

Καλό σου βράδυ, ελπίζω να απόλαυσες και το Ντοκιμαντέρ..

Λεμέσια said...

Δεν είδα το ντοκυμαντέρ. Ίσως κάποια άλλη στιγμή που θα έχω χρόνο.

Όμως, πιστεύω, ότι γίνεται κατάχρηση του όρου "μαφία" διεθνώς. Οι Ιταλοί έχουν αναπτύξει ολόκληρο σύστημα οργανωμένου εγκλήματος που μπροστά του ωχριούν όλα τα άλλα. Μιλάμε για αυτοκρατορία, κράτος εν κράτει, με καταστατικά, ιεραρχίες, κοινωνική μέριμνα (!) και ό,τι φανταστεί κανείς.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ μαζί σου, ότι..."αυτοί που καταφεύγουν στο έγκλημα είναι τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας, αυτά που δεν έχουν άλλη επιλογή στον ορίζοντα τους."

Υ.Σ. Α, έχω πάει και στο Κορλεόνε :)