Sunday, October 10, 2010

cyprus history x / Vol 2
Τι ωραία που είναι η πρόοδος.
Ελα όμως που προϋποθέτει αλλαγή.. και σε κανένα δεν αρέσουν οι αλλαγές!

Ειναι ένα οικουμενικό παγκόσμιο φαινόμενο, όταν κάποιος έχει βολευτεί δεν ανέχεται  κανένας να του πειράξει τα κεκτημένα του και θα πολεμήσει με λύσσα και πάθος όποιον πάει να αλλάξει οτιδήποτε από το οικοδόμημα του. Τραγικό είναι φυσικά πως από την Αμερική του Ομπάμα μέχρι τη μικρή κύπρο του Χριστόφια οι πολιτικοί τάζουν "αλλαγή" για να αποσπάσουν την ψήφο σας όμως στην πράξη -ακόμη και όταν πραγματικά έχουν αγνές προθέσεις- ολόκληρο το κατεστημένο του κοινωνικού οικοδομίματος θα πολεμήσει εναντίον σου. Στο πιο πάνω βίντεο ο συμπαθής μας ναι μεν κατα τα άλλα όμως πονηρός και αφελής Αρχιεπίσκοπος το θέτει καλύτερα από μένα..
"Οταν η συνταγή είναι πετυχημένη τότε γιατί να την αλλάξουμε;"
 -"ίσως έχει και δίκαιο".. Θα πει κάποιος.. Ελα όμως που δεν έχει.. Δεν αναφέρομε στην περίπτωση του βιβλίου της ιστορίας φυσικά,  δεν είναι για αυτό που ανέβασα το βίντεο, για μένα είναι ξεκάθαρο πως όταν ένα βιβλίο παραβλέπει 14 ολόκληρα χρόνια της πιο κρίσιμης ιστορίας του τόπου σου είναι επικίνδυνο - δεν είναι με αυτό που γαλουχήθηκε κανένας αγωνιστής, και εν πάση περιπτώσει η Κύπρος είναι ακόμη διχοτομημένη και η παιδεία αυτών που έκαμαν το πραξικόπημα -και άλλα πολλά- προήλθε σίγουρα από κάπου που πρέπει να εξετάσουμε. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτό το απλό πράγμα σίγουρα κάποιο νοητικό πρόβλημα θα έχει, που ποσώς με απασχολεί. Ας μην μπει στο κόπο να σχολιάσει.
Για να δείτε πόσο πιο οικουμενικά είναι τα πράγματα από ότι νομίζουμε ας εξετάσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσφατο περιστατικό σύγκρουσης δύο κόσμων που παρατηρήθηκε στον Καναδα.
Ενα ζευγάρι αποφάσισε να καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει το πρώτο του παιδί, αφού βρήκαν την γυναίκα που θα κυοφορούσε το παιδί (χμ.. υπάρχει άραγε ελληνική λέξη για αυτή τη γυναίκα;) ή μήπως υπάρχει και λεκτικό κενό στη πλούσια ελληνική μας γλώσσα; Στη Κυπριακή ίσως; (-Οχι..) στα αγγλικά πάντως την λένε "surrogate" άρα ας την πούμε υποκατάστατη μητέρα, αν και δεν είναι 100% σωστό νοηματικά.
Το λεκτικό κενό είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται από τους γλωσσολόγους  όταν δεν υπάρχει 1 μοναδική λέξη για να περιγράψει ένα φαινόμενο. Για παράδειγμα έχουμε λέξη για να περιγράψουμε το ορφανό όμως δεν έχουμε λέξη να περιγράψουμε τους γονείς του ορφανού. ή μήπως έχουμε; Διαφωτίστε με!

Το πρόβλημα στη πιο πάνω υπόθεση παρουσιάστηκε όταν οι βιολογικοί γονείς πληροφορήθηκαν πως το παιδί που θα έφερνε στο κόσμο η κοπέλλα που προσέλαβαν να τους κυοφορήσει το γονιμοποιημένο ωάριο θα έπασχε από σύνδρομο Down.
Αυτοί φοβούμενοι στην ουσία την αναστάτωση και την αλλαγή που θα έφερνε στη ζωή τους ένα τέτοιο παιδί ζήτησαν από τη γυναίκα να τερματίσει την εγκυμοσύνη. Ελα όμως που η γυναίκα φοβούμενη και αυτή με τη σειρά της την αλλαγή της λογικής σειράς των πραγμάτων - την διακοπή της εγκυμοσύνης - αρνήθηκε να αποβάλει το παιδί..
Στη μέση μπαίνουν φυσικά ιδεολογίες και άλλα χίλια δυο ανθρώπινα τερτίπια όμως στη τελική αυτό που στην πραγματικότητα ορίζει τις συμπεριφορές των περισσοτέρων ανθρώπων από τους συντηριτικούς στην Αμερική που θεωρούν τον Ομπάμα αντίχριστο επειδή προσπάθησε (απέτυχε) να τους φέρει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέχρι τους πολέμιους της Λύσης του Κυπριακού. Μέχρι και σε ορισμένες από τις πιο απλές μας καθημερινές επιλογές ως ενήλικες. Αυτό που μας ορίζει χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι είναι το ένστιχτο της αυτοσυντήρησης και η φοβία της αλλαγής και του αγνώστου που το συνοδεύει.
Πράμα εντελώς φυσιολογικό.
Οι έφηβοι απ' εναντίας έχουν εκδιαμέτρου αντίθετα ένστικτα, λέτε να είναι γιαυτό που κάποιοι μας όρισαν πως πρέπει να είμαστε ενήλικες για να ψηφίσουμε;
Ενα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας είναι τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στις τράπεζες και ιδιωτικές εταιρίες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Αυτός ο "Σοσιαλισμός" για τους πλούσιους αυτή η αναδιανομή του πλούτου από τους φορολογούμενους στους Πλουσιότερους είναι η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για μια πραγματική αλλαγή που είχε ποτέ η ανθρωπότητα. Αυτό που συνέβηκε είναι πως αυτοί που ελέγχουν τα πάντα (οι πλούσιοι) κατάφεραν να σώσουν το τομάρι τους και να κάνουν ρεκόρ κέρδη με την ένεση ρευστού από το κράτος και Εξακολουθούν να Θεωρούν έτσι λοιπόν πως όλα είναι μια χαρά, όλα είναι τέλεια, και τι προτείνουν στο Αμερικανικό κοινοβούλιο;; 0% φορολογία για τους πλούσιους της χώρας!
Συνεχίζουμε δηλαδή στον ίδιο γαμημένο δρόμο που οδήγησε όλη την κοπριά αντί να απλωθεί παντού για να ανθήσει ο τόπος να στοιβαχθεί στο ένα μέρος του χωραφιού και να βρομίσει η οικουμένη με το 1% του πληθυσμού να κατέχει το 50% του πλούτου και το 60% να μοιράζεται το 4% του συνολικού πλούτου της χώρας!
Ετσι λοιπόν!
Γιατί να θελήσουν αλλαγή οι προύχοντες αφού δεν επηρεάστηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ από αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 2 χρόνια;
Το κράτος παρενέβηκε και τους ξεχρέωσε! Η παγκόσμια τράπεζα έδωσε μάλιστα εντολή σε όλα τα κράτη του κόσμου να ξεχρεώσουν τις προβληματικές τράπεζες!
Εν αντιθέσει όμως ο απλός πολίτης (ΕΣΥ) εξακολουθεί να μην βρίσκει δουλειά να μην μπορεί να πληρώσει τις δώσεις του και να χάνει το σπίτι του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, μαντέψτε τι; Το Αμερικανικό κοινοβούλιο πέρασε πρόσφατα νομοθεσία ΠΑΜΨΗΦΕΊ από όλη τη γερουσία που θα επιτρέπει στις τράπεζες να μπορούν να κατασχέσουν το σπίτι σου αυτόματα μέσω μεταβίβασης του κομπιούτερ χωρίς να χρειάζεται να σου αποστείλουν υπάλληλο (με σάρκα και οστά) για να σου μεταφέρει την έξωση κτλ.
Τι να πει κανείς; Αυτό ακριβώς χρειαζόταν η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή από τους εκλεγμένους ηγέτες της..
Θέλουμε άραγε μεγαλύτερη απόδειξη από αυτά τα συμβάντα των τελευταίων 2 χρόνων για να καταλάβουμε πως οι Ιδιοκτήτες τραπεζών και οι πλούσιοι γενικότερα της εκάστοτε χώρας όχι μόνο μας κυβερνούν αλλά κυριολεκτικά μας κάνουν ότι θέλουν!!
Οποτε επιθυμούν ψηφίζουν να τους δώσουμε δισεκατομμύρια και όποτε γουστάρουν ψηφίζουν για να μας παίρνουν και τα σώβρακα ενώ παράλληλα μας ποτίζουν με το δηλητήριο του "πατριωτισμού" για το πως πρέπει τάχατες να αγαπάμε και να είμαστε έτοιμοι στην ουσία να υπερασπιστούμε το σαθρό βυθισμένο στην ανηθικότητα οικοδόμημα τους.. Αλήθεια βρείτε μου ένα πραγματικά πλούσιο που πήγε ποτέ να πολεμήσει.. βρείτε μου και ένα πραγματικά φτωχό που εκλέχθηκε ποτέ βουλευτής ή κάτι άλλο. Ολοι αυτοί που βλέπετε στα κανάλια  της απανταχού οικουμένης είναι οι ολιγάρχες της εκάστοτε χώρας, που φροντίζουν να ρυθμίζουν το κράτος, τους κατώτατους μισθούς, τους νόμους και άλλα πολλά όπως ακριβώς τους βολεύει για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.
Προς τιμήν του ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε ένα ιδιότυπο δικαίωμα βέτο που έχει αφήνοντας ανυπόγραφο το παλαβό νομοσχέδιο που ψήφισαν παμψηφεί οι υπάλληλοι των τραπεζών στο κοινοβούλιο και έτσι τελικά η απαίτηση των τοκογλύφων για διευκόλυνση της μαζικής κατάσχεσης της περιουσίας σας εκκρεμεί..
Οι άνθρωποι στις μέρες μας χαζεύουν μπροστά στην τηλεόραση τις γκλάμουρους ζωές των πλουσίων και των σταρ και θεωρούν πως όλα είναι ..ΟΚ. ΤΙΠΟΤΑ, όμως δε δόθηκε ποτέ σε κανένα έτσι απλά για το ηθικό της υπόθεσης.  Πάντα κάποιοι αγωνίστηκαν  έχυσαν αίμα και προκάλεσαν προβλήματα στα συμφέροντα των ιδιοκτητών μας την ίδια στιγμή που στατιστικά βρίσκονταν στην ίδια μοίρα μαζί σας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ βρισκόμαστε ξανά στην δεκαετία του 1920 - της μεγάλης εξαθλίωσης φλερτάροντας με το δημόσιο συσσίτιο και όμως παρακολουθούμε αποχαυνωμένοι το χαζοκούτι τη στιγμή που θα έπρεπε συθέμελα αν βρισκόμαστε στους δρόμους..

Η άβυσσος της ανθρώπινης τραγικότητας.

No comments: