Thursday, June 3, 2010

Υποκριτές και Υποκρισία..

Κάνει κρύο στην Αλαμπάμα.
Δευτέρα βράδυ και ο Anthony κάνει ότι κάνει πάντα, ζεσταίνει νερό για το τσάι του, ζεσταίνει νερό για το μπάνιο του και βλέπει τηλεόραση. Αύριο πατάει τα 37. Το τσάι είναι έτοιμο, η μυρωδιά του πράσινου τσαγιού πάντα τον ηρεμεί, όχι όμως απόψε. Ο Anthony δεν μπορεί να ηρεμήσει, δεν βρίσκεται εκεί που έπρεπε να είναι σήμερα και αντί αυτού κάνει αυτό που κάνει πάντα, δεν προσεύχεται, πίνει τσάι. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό του πως θα έμενε στην εκκλησία ως αργά να προσευχηθεί μαζί με τα οκτώ παιδιά του. Είναι ευαγγελιστής ιερέας στην Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στην Αλαμπάμα. Μιλάει καθημερινά στο ποίμνιο του και προσεύχεται με αυτούς. Είναι αδύναμοι οι άνθρωποι το ξέρει καλά, χρειάζονται ενίσχυση κάποιον να τους δείχνει τον δρόμο.

-Μακάρι να είχα και εγώ κάποιο να μου δείξει τον δρόμο στις δύσκολες στιγμές, σκέφτεται σχεδόν ψιθυρίζοντας.

Το ποτήρι με το τσάι είναι μισοάδειο και έχει αρχίσει να παγώνει δεν μπορεί να το τελειώσει δεν του αρέσει το κρύο τσάι, δεν του αρέσει γενικά το κρύο και φαντάζει πως κάνει περισσότερο κρύο από τότε που έφυγε εκείνη.
Σηκώνεται από το τραπέζι και πλένει το ποτήρι για να είναι έτοιμο αύριο. Κλείνει την τηλεόραση.
- Θα πάω στην την εκκλησία,
Παιδιά, παιδιά βγείτε έξω από τα δωμάτια σας, θα πάμε βόλτα!

-Που θα πάμε;

-Είναι έκπληξη, γρήγορα πες και στα αδέλφια σου να κατέβουν πριν αλλάξω γνώμη!

Η Μέρη φεύγει τρέχοντας, ουρλιάζοντας και κτυπώντας πόρτες, το σπίτι ξαφνικά ζωντάνεψε, ήταν η μικρότερη μόλις τεσσάρων. Ενα μικρό αγγελούδι.

ο Τζόζεφ και ο Τζέικοπ κατεβαίνουν πρώτοι
-Που θα πάμε;
-Θα σας περιμένω στο αυτοκίνητο.
-Ερχόμαστε μπαμπά πρώτοι! Είδες που ήρθαμε πρώτοι,
-Περιμένετε έρχομαι και εγώ, φωνάζει η Μέρη.
Ο Adam, ο Gabriel o Jacob και ο Jason έρχονται σε λίγο και ανεβαίνουν στο αμάξι.

-Γιατί αργήσατε;
Gabriel: o Adam δεν έβρισκε τα παπούτσια του.

Adam: Εσύ τα έκρυψες!
Gabriel: Δεν τα έκρυψα!
Adam: Τα έκρυψες ψεύτη Ψευτη! μπαμπά ο Gabriel λέει ψέματ..
-Ησυχία! Που είναι η Rachel;

Gabriel: Δεν είναι στο σπίτι.

.....

-Φτάσαμε!

Gabriel: Το ήξερα πως θα 'ρθούμε στην εκκλησία

Adam: Μπαμπα..

-Κάντε ησυχία αλλιώς θα σας κλειδώσω στο αυτοκίνητο. Ήρθαμε για την μαμά σας.
Gabriel: Η μαμά έφυγε..
-Κατεβείτε αμέσως κάτω αλλιώς θα σας...
Η φωνή του διακόπηκε από τον ήχο της σειρήνας.. Το αμάξι έχει περικυκλωθεί από περιπολικά, το φως απο τους προβολείς του τυφλώνει τα μάτια, θυμήθηκε τον Παύλο, αλλά εκείνο ήταν φως θεού, αυτό είναι φως αστυνομίας!

Πίσω από το περιπολικό υπάρχει ένα μαύρο πολιτικό αμάξι και στο πίσω κάθισμα αυτού κάθετε εκείνη. Κοιτάει επίμονα έξω από το παράθυρο προς την αντίθετη κατεύθυνση.


-Κύριε απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο!


Ο Anthony σκότωσε την γυναίκα του. Την τύλιξε σε ένα λευκό σεντόνι και την αποθήκευσε στο ψυγείο πίσω στην αποθήκη του κήπου, εκεί που κρατά μονάχα αυτός τα κλειδιά. Δεν είχε επιλογή τον είχε πιάσει στα πράσα να βιάζει την κόρη του. Είπε πως θα τα έλεγε όλα στην αστυνομία.. Μετά το θάνατο είπε πως θα αλλάζε αλλά δεν μπορούσε να αντισταθεί, τα πράγματα χειροτέρευσαν, βίαζε την Rachel κάθε βράδυ και κοιμόταν μαζί της στο ίδιο κρεβάτι. Αυτή έκλαιγε, είπε πως θα τα έλεγε όλα στην αστυνομία, αλλά πως να σκοτώσεις το ίδιο σου το παιδί..


Ο Anthony Hopkins ήταν ένας ευαγγελιστής Ιερέας - Κήρυκας σε μία επαρχιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχε 8 παιδιά μια όμορφη γυναίκα και άπειρα χρήματα. Έδινε καθημερινά κηρύγματα περί ηθικής και αξιοσύνης και έλεγε σε ανθρώπους πως πρέπει να ζήσουν την ζωή τους. Στην πραγματικότητα ήταν ένα ανθρωπόμορφο τέρας που βίαζε την κόρη του και δεν δίστασε να σκοτώσει τη γυναίκα του όταν το ανακάλυψε..
Πως τα φέρνει η ζωή, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από τον Anthony και τους φαρισαίους μέχρι τους.. * βάλε εδώ ότι θες.

No comments: