Tuesday, June 1, 2010

Ο αποκλεισμός του Λένινγκραντ..

Στο προηγούμενο Ντοκιμαντέρ Peace, Propaganda & The Promised Land είδαμε πως το εβραϊκό λόμπι ελέγχει καθοριστικά τα αμερικανικά ΜΜΕ με το να καθορίζει συγκεκριμένο λεξικό που θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους δημοσιογράφους. Για παράδειγμα οι λέξεις "εβραϊκές αποικίες" πρέπει να αντικαθιστώνται με το παραπλανητικό "εβραϊκές γειτονιές", οι δημοσιογράφοι αν παρακούσουν τις σχετικές οδηγίες προσεγγίζονται συνήθως με δικαστικό τρόπο και τους συνιστάτε να κάνουν "ισορροπημένα" ρεπορτάζ. Με το ισορροπημένα να σημαίνει φυσικά υπέρ του Ισραήλ. Σπάνια θα δείτε σε Αμερικανικό κανάλι να παρουσιάζεται παλαιστινιακή άποψη. Είδαμε σπίτια παλαιστινίων να γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο, τα αμερικανικά ΜΜΕ θα πούνε πως ήταν παράνομα. Και φυσικά ΝΑΙ ήταν πράγματι παράνομα όμως ποτέ δεν θα πουν πως οι "νόμοι" φτιάχτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δίνεται ποτέ άδεια ανέγερσης οικοδομής σε παλαιστίνιους, ωθώντας τους να κτίσουν μη έχοντας άλλη επιλογή παράνομα και όταν κτίσουν τελικά "παράνομα" στη ΓΗ ΤΟΥΣ . Πάνε μετά οι μπουλντόζες να το κατεδαφίσουν. Ο "νόμος" του Ισραήλ προνοεί πως η Γη μετά μεταφέρεται στο κράτος του Ισραήλ!. Είδαμε παιδιά νεκρά από τις βόμβες, τα αμερικανικά ΜΜΕ θα πουν πως ήταν σε αντίποινα παλαιστινίων. Ακόμα και τα δικά μας ΜΜΕ υπακούν ενίοτε σε αυτές τις συστάσεις. Τα αμερικανικά ΜΜΕ όμως θα εστιάσουν στους τρομοκράτες και θα αποκρύψουν το γεγονός πως οι παλαιστίνιοι ζουν σε ένα στρατιωτικό κράτος τρόμου που τους οδηγεί μεθοδικά σε απόγνωση και εξαθλίωση. Δεν θα σου δείξουν ποτέ τις άπειρες μάταιες σχεδόν καθημερινές ειρηνικές διαδηλώσεις των παλαιστινίων, δεν θα σου δείξουν τους δεκάδες παλαιστίνιους που πεθαίνουν κάθε μέρα στις υπόγειες σήραγγες και στους δρόμους. Θα εστιάσουν στους "τρομοκράτες" στη Χαμαζ και δεν θα σου εξηγήσουν ποτέ πως το Ίδιο το Ισραήλ οδήγησε τους παλαιστίνιους να εκλέξουν την Χαμαζ.

To cnn ειναι το πιο αξιόπιστο τηλεοπτικό δίκτυο της Αμερικής, παρόλα αυτά δεν διστάζει να πετσοκόψει επίμαχες δηλώσεις.

Ο δημοσιογράφος ρωτάει την εύλογη ερώτηση, γιατί οι ακτιβιστές δεν έδωσαν την βοήθεια απευθείας στο Ισραήλ για να την διαμοιράσει νόμιμα.

Η απάντηση είναι φυσικά πολύ απλή: Το Ισραήλ δεν δίνει την ανθρωπιστική βοήθεια στους παλαιστινίους, έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα στο οποίο υποτίθεται έχει υπολογίσει πόσο φαγητό και φάρμακα αναλογούν στους παλαιστινίους και τα προμηθεύουν με το σταγονόμετρο. Οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικές συσκευές, καθαριστές νερού, λυόμενα σπίτια, ακόμα και τετράδια είναι απαγορευμένα υλικά! Και αυτά ακριβώς τα υλικά είχαν μέσα τα πλοία. Αυτή η βοήθεια ποτέ δεν θα φτάσει στους παλαιστίνιους. Το Ισραήλ απλά το απαγορεύει και το 75% της Γάζας βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που ήταν μετά τον πόλεμο, σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι είναι όλα κατεστραμμένα.

1941 Τα ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Λένινγκραντ την δεύτερη μεγαλύτερη σε εβραϊκό πληθυσμό πόλη της Σοβιετικής ένωσης και την καταβάλλουν. Εφαρμόζουν τον λεγόμενο "αποκλεισμό του Λένινγκραντ" και βομβαρδίζουν συνεχώς τον "δρόμο της ζωής" (road of life) μη επιτρέποντας τον ανεφοδιασμό της πόλης με νερό φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

200,000 άνθρωποι πέθαναν απο την πείνα και την εξαθλίωση..

Ο αποκλεισμός του Λένινγκραντ κράτησε 2 μήνες.
Ο αποκλεισμός των παλαιστινίων κρατάει 60 χρόνια..

No comments: