Friday, December 11, 2009

Τι να πει κανείς..

Δεν ξέρω ποιος κρύβεται πίσω απο αυτή την ιερόσυλη πράξη..
ειλικρινά έχω χάσει πάσα ιδέα.. Οποιος και να κρύβεται.. Αριστερός Δεξιός Ομονοιάτης Εδονόπουλο Παπάς Χρυσαυγητης Τούρκος ή ακραίος νενέκος..
Οποιοι και να κρύβονται.. είτε συλληφθούν είτε όχι ..
τίποτε δεν μπορεί να ξεγράψει αυτή την νέα κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία μας.
Έχουμε φτάσει σε νέα επίπεδα αθλιότητας..

Δεν ζω Κύπρο επομένως δεν μπορώ να ξέρω πως πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή που γράφω πέρα απο αυτά που μπορεί να μάθει κανείς απο το διαδίκτυο.

Παρόλα αυτά η λογική προστάζει..

Υπάρχουν 4 πιθανά σενάρια..

Σενάριο 1: Αλλοδαποί-ημεδαποί για λύτρα.

Στόχος: Καθαρά ιδιοτελής, απόσπαση χρημάτων.

Κριτική:
Αν και προβάλλεται (προς το παρών) ως το πιο ''πιθανό σενάριο'' απο την αστυνομία μας και κάποια κανάλια. Σύμφωνα με την κοινή λογική είναι και το πιο απομακρυσμένο σενάριο.

α) Δεν έχουν ζητήσει λύτρα ακόμη ούτε έχουν αφήσει σημείωμα ούτε έχουν επικοινωνήσει με κάποιον.
β) Η Κύπρος είναι Νησί. Ακόμη και αν πάρουν την αμοιβή δεν μπορούν να φύγουν απο αυτό τόσο εύκολα.
γ) Δεν υπάρχει ιστορικό απαγωγής ατόμων για απόσπαση λύτρων στη Κύπρο. Οι εκβιασμοί γίνονται για ροζ - καμπαρέ υποθέσεις. Αν κάποιοι μπήκαν σε όλο αυτό τον κόπο για λύτρα είναι ηλίθιοι.
δ) Δεν θα διάλεγαν σημαδιακή ημερομηνία.
ε) Δεν πήραν απο τον τάφο πανάκριβη εικόνα και χρυσή πιέτα της Κύπρου.


Σενάριο 2 : Τούρκοι, Μυστικές υπηρεσίες, Αμερικάνοι.

Στόχος: Διακοπή των συνομιλιών με δική μας ευθύνη. Διχασμός Ελληνοκυπρίων.

Κριτική: Αν και οι Τούρκοι έχουν ιστορικό Προβοκάτσιας με την επίθεση στο δικό τους αστυνομικό τμήμα το 62. Αυτή η πράξη δεν έχει πραγματική λογική συνοχή. Πως ακριβώς θα διακοπούν οι συνομιλίες με αυτό τον τρόπο; Απλά με την μετατροπή του αυριανού μνημόσυνου σε ένα ακραίο συναισθηματικά φορτισμένο συλλαλητήριο; Πως πέρασαν τα σύνορα οι Τούρκοι; Που κρύβονται; Που έβαλαν το πτώμα; Γιατί πήραν το Πτώμα; Δεν θα μπορούσαν να πετύχουν τον σκοπό τους απλά με ένα βανδαλισμό; Επιπλέον δεν διέβλεπαν το γεγονός πως μια τέτοια πράξη αν αποκαλυπτόταν τουρκική εμπλοκή θα ένωνε το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου;

Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις Ντενκτάς:

We are shocked, not only surprised, whoever has done it, I think has done it for a purpose and that purpose cannot be a good one. [...] I understand that it is being circulated amongst the Greek Cypriots that Turks have done it, if this is true then it means it has been done by provocateurs who do not want a settlement but want the two side to be more apart than they are today.

R. Denktash

Σενάριο 3: Δράστες ακραίοι Υπέρμαχοι της Λύσης (νενέκοι) που αποφάσισαν να πετάξουν τα διδακτορικά τους και να γίνουν τυμβωρύχοι.

Στόχος/λόγοι: Ευτελή κίνητρα. Βεβήλωση του ονόματος του Τάσσου, λεηλασία ενός ιερού χώρου και επιδείνωση του πόνου της οικογένειας. Επιπλέον στόχος: Ακύρωση του αυριανού μνημόσυνου.

Κριτική: Πρόκειται για μια γελοία θεωρία, τόσο γελοία που μπορεί να εκφραστεί μόνο κάτω απο το πέπλο της ανωνυμίας του διαδικτύου. Αν ο στόχος τους ήταν να ακυρώσουν ένα απλό μνημόσυνο τότε πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Αύριο όπως φαίνεται θα γίνει συλλαλητήριο. Αναλογιζόμενος κανείς το γεγονός πως η κηδεία του Τάσσου Παπαδόπουλου δεν είχε την ''επιτυχία'' που θα ήθελαν κάποιοι κύκλοι να έχει, να μετατραπεί δηλαδή σε συλλαλητήριο ενάντια στις διαπραγματεύσεις. Ε τότε γιατί οι ''Νενέκοι'' να φοβούνται ένα απλό μνημόσυνο; Επιπλέον γιατί να πάρουν το πτώμα όταν θα μπορούσαν απλά να λεηλατήσουν με μπογιές, σπρέι και συνθήματα το όνομα του Τάσσου; Γιατί να ξεθάψουν σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια (χωρίς καν να σπάσουν την ταφόπλακα) και απλά να πάρουν το πτώμα; Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως υπάρχουν άνθρωποι τόσο διαβολικοί γεμάτοι τόσο μίσος ικανοί για κάτι τέτοιο πόσο μάλλον για αυτούς τους γελοίους λόγους (απλά να προκαλέσουν πόνο και οργή στην οικογένεια του ανθρώπου). Επιπλέον το πιο σημαντικό ίσως ψεγάδι αυτής της θεωρίας. Ο Τάσσος δεν είχε εν ζωή τέτοιου είδους εχθρούς. Είχε αρθρογράφους, δημοσιογράφους, blogger (μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος) που διαφωνούσαν μαζί του (έντονα) αλλά ουδέποτε υπήρξε μια μερίδα ανθρώπων τόσο ακραίων που να εκφραστεί λεκτικά δημόσια (με προσβλητικά συνθήματα, πανό, ξυλοδαρμούς οπαδών κτλ.) πόσο μάλλον με βανδαλιστικές πράξεις εναντίων του. Επομένως οι ''εχθροί'' του Τάσσου δεν πληρούν τα κριτήρια ακραίων στοιχείων ικανά να φτάσουν μέχρι την σύληση του Τάφου του. Διαφωνούσαμε μαζί του όμως ουδέποτε αναπτύξαμε αισθήματα πάθους ικανά να μας οδηγήσουν στην παράνοια.


Σενάριο 4: Προβοκάτσια απο ακραία εθνικιστικά στοιχεία κατάλοιπα της ΕΟΚΑΒ

Στόχος: Δημιουργία αρνητικού κλίματος, διαίρεση του λαού, ενοχοποίηση νενέκων ή τούρκων στα μυαλά του απλού λαού, συσπείρωσή γύρω απο το όνομα του Τάσσου και αυτού που συμβολίζει ο Τάσσος (συνεπώς του ''ΟΧΙ'' στο σχέδιο λύσης), ξύπνημα αγωνιστικής μνήμης, μετατροπή μνημόσυνου σε συλλαλητήριο, διακοπή των συνομιλιών Δημιουργία μίσους προς τους Τούρκους ή προς σε όσους θέλουν λύση διότι ''Αυτοί σύλησαν τον τάφο του προέδρου'' ''Αυτοί πήραν χρήματα για να πουλήσουν την πατρίδα''. Δημιουργία ενός τόσο ακραίου γεγονός που αν αποδοθεί σε ''τούρκους'' να μην υπάρχει θέλησή από νοήμον άνθρωπο για συνύπαρξη με αυτό το στοιχείο.

Κριτική: Επίσης πρόκειται για μια γελοία θεωρία όμως όταν η υπόθεση είναι τόσο ακραία πως να υπάρξει κριτική ακόμη και σε τόσο ακραίες θεωρίες; Μια τόσο ακραία πράξη δεν μπορεί να έχει τόσο απλή εξήγηση. Επιπλέον ολοι οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί. Η μόνη ίσως πραγματικά κριτική σκέψη σε αυτή τη θεωρία είναι η εξής: Μα είναι δυνατόν κάποιος που αγαπά τον Παπαδόπουλο να κάνει κάτι τέτοιο;

Επιτρέψτε μου.. αλλά δεν είναι τον Παπαδόπουλο που αγαπούν, είναι την ιδέα που έχουν συνδέσει μαζί του:

Το ενιαίο μη ομοσπονδιακό κράτος ή και την ένωση.

Αυτό αγαπούν περισσότερο όχι μόνο τον άνθρωπο Παπαδόπουλο.
Άνθρωποι αυτού του είδους βάζουν πάνω απο όλα την ''ιδέα'' και μετά τις ανθρώπινες - υλικές - ψυχικές απώλειες.

Οσο και αν αποκρύπτεται επιμελώς αυτή η πραγματικότητα.
Υπάρχουν σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κατάλοιπα ακραίων στοιχείων που παρέμειναν ατιμώρητοι για τα πολλαπλά εγκλήματα τους. Ολα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Κυπριακή κοινωνία άνθρωποι που έσπρωξαν γυναικόπαιδα σε τάφους και τα έθαψαν ζωντανά. Άνθρωποι που έκαναν κολιέ απο αυτιά των θυμάτων τους και έβγαζαν φωτογραφίες. Ανθρωποι που δεν δίστασαν να καταλύσουν την δημοκρατία και να προκαλέσουν την τουρκική εισβολή για να πετύχουν τις ''διπλές ενώσεις'' άνθρωποι κυριολεκτικά αδίστακτοι. Ολοι αυτοί ζούσαν και βασίλευαν και έσπερναν το μίσος στους νέους μας κάτω απο τον αντικατοχικό μανδύα του τουρκοφάγου υπερπατριώτη νομίζοντας πως έτσι θα εξιλεωθούν και για τις αμαρτίες τους. Τόσα χρόνια αυτό βόλευε λίγο πολύ όλους αφού ο διεθνής παράγοντας ήταν ''μαζί'' μας... Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ήταν καταπέλτης ενάντια στη Τουρκία... το μίσος ήταν απαραίτητο αφού υπήρχε (στο πίσω μέρος του μυαλού μας) ο μαρμαρωμένος βασιλιάς το ξανθό γένος τα πολλαπλά μέτωπα της Τουρκίας με Κούρδους, Ιράκ, Ελλάδα, Ρωσσία. Τότε εμείς θα επιτιθέμεθα και θα κερδίζαμε πίσω την χαμένη γη. Θα χαράζαμε τα σύνορα μας στη Κερύνια. Ετσι δεν χρειαζόταν το κράτος να τα βάλει με αυτούς τους παντοδύναμους πιστολάδες και να οδηγηθούμε σε εμφύλιο. Γιαυτό και έδωσε κλάδο ελαίας ο κούελλος Μακάριος.

Με τον καιρό ο αμόρφωτος κυπριακός λαός βρήκε τα πόδια του, μορφώθηκε και συνειδητοποίησε πως μπορεί εκμεταλλευόμενος τον ρευστό κόσμο της παγκοσμιοποίησης και της ενωμένης Ευρώπης να ''πάρει'' πίσω τα πάτρια εδάφη χωρίς πόλεμο. Οι κύπριοι θα μπορούσαν να ζουν ελεύθεροι ακόμη και στην Κερύνεια με Τουρκοκύπριο μουχτάρι προσωρινά και δυνητικά σε μια ενωμένη ανεξάρτητη χώρα. Αλλά.. με Τούρκους .. και όχι ως επίσημος κορμός του ελληνισμού. Αυτό είναι ένα τίμημα που δεν δέχονται πληρώσουν αυτοί οι ανθρώποι, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς έχουν πάρει όρκο. Ενωσις και μόνον Ενωσις.


Η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι δράστες ήταν Τόοοοσο καλοί που κάλυψαν όλα τα ίχνη τους, ..με ασβέστη(!) Αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι σοβαρή δικαιολογία. Αν ήταν έτσι όλοι οι κλέφτες θα κουβαλούσαν μαζί τους και ένα σάκκο τσιμέντο. Ισα ίσα απο που αγοράστηκε ο Ασβέστης τι μάρκα είναι πόσοι αγόρασαν 150 κιλά ασβέστη τις προηγούμενες μέρες 100? 200άτομα? Πόσοι απο αυτούς είναι οικοδόμοι; Ηταν τακτικοί πελάτες του καταστήματος; Ας τους ανακρίνουν έναν έναν και μαζί να ρωτήσουν και τους ιδιοκτήτες υλικών οικοδομής της περιοχής. Να κάτσουν να κάμουν ανασκαφή με πινέλο και να βρούν τα αποτυπώματά κάτω απο τον ασβέστη όπως κάνουν οι αρχαιολόγοι.. Να ερευνήσουν τη γύρω περιοχή. Δουλειά της Αστυνομίας είναι να υπερασπιστεί την κυριότητα της Κυπριακής δημοκρατίας. Ας ελπίσουμε πως δεν είναι και αυτοί μπλεγμένοι μέσα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δουν τα τέσσερα προφίλ των ''υπόπτων'' ποιοι κύκλοι έχουν στο ιστορικό τους ακραίες ενέργειές και ας δράσουν αναλόγως. Με λυπεί το γεγονός πως αντί να αποκλειστεί η περιοχή και να γίνουν εξονυχιστικές μελέτες μέχρι να βρεθεί ΚΑΤΙ Αφέθηκε να γίνει το μνημόσυνο κανονικά με αποτέλεσμα να καταστραφεί νομικά η σκηνή του εγκλήματος, Ακόμη και να βρουν κάτι τώρα δεν θα στέκει νομικά στο δικαστήριο. Ας γινόταν το μνημόσυνο κάπου αλλού, εξάλλου είναι συμβολική πλέον η τοποθεσία.


Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, κρίμα ειλικρινά που πέθανε ο Τάσσος, ένας μεγάλος αυτόφωτος ηγέτης με αρκετή οξυδέρκειά να ζυγίζει καταστάσεις και να πράττει αναλόγως. Δεν του άξιζε τέτοια τύχη. Τώρα θα πρέπει να ανεχτούμε όλα αυτά τα αποβράσματα να βάζουν κουβέντες δικές τους στο στόμα του και να προωθούν τα δικά τους οράματα (διχοτόμηση και διπλές ενώσεις). Καπιλευόμενοι το γεγονός πως απλά έτυχε να ταυτιστούν βραχύχρονα οι απόψεις τους με την επιλογή του Τάσσου να απορρύψει το Σχέδιο Ανναν για ένα καλύτερο σχέδιο.

Και γύρω τους μικροί επιπόλαιοι ρομαντικοί έφηβοι πατριώτες παγιδευμένοι στα σκοτεινά τους δίχτυα..


''Λέμε όχι σε αυτή τη συγκεκριμένη λύση όχι ΟΧΙ στην κάθε λύση''.


Δείτε σας παρακαλώ το πιο κάτω βίντεο..
πόσο ανέμελοι και ελεύθεροι είναι οι νέοι στον υπόλοιπο κόσμο..
οι δικοί μας, ανοίγουν τάφους..
χωρίζονται σε αριστερούς δεξιούς πατριώτες προδότες και έιναι έτοιμοι να πιάσουν τα όπλα..


Είναι κρίμα.. ανοίξετε τα μάτια σας και αγκαλιάστε την ομορφιά της ζωής.
Γεννηθήκατε ελεύθεροι, μην σκλαβώνετε τους εαυτούς σας με ιδεοληψίες και ταυτότητες.
πετάξετε τις αλυσίδες και τις ζυγαριές, βρείτε εκείνα που μας ενώνουν, αποδεχθείτε πως όλοι θέλουμε το καλύτερο για αυτό τον τόπο. Διαφωνείστε έντονα, αλλά μην βάζετε στα μάτια σας αλυσίδες και ζυγαριές. Κανείς δεν είναι παραπάνω που κανέναν τίποτε.

Να μου το θυμηθείτε..
η σορός θα βρεθεί σε μερικές μέρες... βολικά.. κάπου παρατημένη σε ένα χωράφι..
Ο μακαρίτης ούτε που θα πρόλαβε να λιώσει..
η υπόθεση θα κουκουλωθεί λόγο ''έλλειψής στοιχείων''
η λογική θα πάει περίπατο και ο λαός θα πιστέψει αυτό που θα του πούνε τα κανάλια..
Ακόμα ένα καρφί στην ταφόπλακα του Κυπριακού

Καλή βδομάδα.

17 comments:

Anonymous said...

H profitia toy marmaromenoy vasilia ekpliro8ike

O tassos papadopoulos anasti8ike..

to 3an8o genos erxete

O tassos pros to paron fanero8hke mono stoys pistoys toy psifoforoys..

oloi eseis oi apistoi 8omades lete pws oi ma8htes toy sikosan thn marmarenia plaka kai peirane to ptoma..

NROPH SAS!!

O tassos ZEI kai mas odhgei sthn 6 kosmokratoria!!

OXI sthn Lysh toy kypriakoy!!

NAI sTH dhxotomish!!

o kairos gar eggys..

Anonymous said...

Κυριάκο εν μου άρεσε το "Ομονοιάτης Εδονόπουλο".Γιατι ομονοιάτης γιατί της εδόν.Που κολλα?Και γιατι οι αποελιστας ή της ομαδας μου και γιατι οι πρωτοπορος η δρασις κες.Νομίζω το αριστερος-δεξιος ήταν αρκετό.
Οι πρωτες περιπτωσεις είναι 3.Η να το έκαμε τούρκος-τουρκοκύπριος για να προκαλέσει ένταση.
2ο.Ελληνοκύπριος.Δαμέ υπαρχουν 2 κατηγορίες.
Η αμετανόητος νεννέκος που θέλει την περιουσία του και ενδεχομένως να βρίσκεται στα κατεχόμενα και να την διεκδικά μέσω δικαστηρίου ή εθνικιστής ποτζίνους που εκαλιεργούσε ο αναστασιάδης ως το 2004.Άρα εν μπορείς να τους πεις και κατάλοιπα...Εν σοβαρή μειοψηφία.


Και τωρά είδα κατάλοιπα της κυπριακής νοοτροπίας που με λυπούν.
Ο Κυπραιος που αν και δεν είναι τέλειος εντούτοι κρινει τους άλλους ωσαν να είναι τελειος.Εξηγούμαι.
Λεεις
"
Η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι δράστες ήταν Τόοοοσο καλοί που κάλυψαν όλα τα ίχνη τους, ..με ασβέστη(!) Αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι σοβαρή δικαιολογία. Αν ήταν έτσι όλοι οι κλέφτες θα κουβαλούσαν μαζί τους και ένα σάκκο τσιμέντο. Ισα ίσα πρέπει να κάτσουν να κάμουν ανασκαφή με πινέλο και να βρούν τα αποτυπώματά κάτω απο τον ασβέστη όπως κάνουν οι αρχαιολόγοι..
"
Μα συγνώμη.Ξερεις εσύ πως η αστυνομία ανακαλύπτει τα ίχνη?
ΑΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΕΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ.ΤΕΛΟΣ.
Δεν σου είπε ότι θα παραιτηθεί των προσπαθειών.
Και 2ο.
Μακάρι να ήταν έτσι τα παιδιά.Τα παιδιά παιρνούν καλα όταν μια χώρα διάγει επι μακρόν ειρήνη.
Ακόμα δε, σε χώρες όπου παιδιά δεν εγνώρισαν πόλεμο -φτώχεια όπως την εγνωρίσαμεν στην κύπρο τα παιδιά εν δυστηχισμένα.Κυριότερα παραδείγματα η αμερική και η αγγλία όπου καταλάμβαναν τις τελευταίες θέσεις.
Η δε ελλάδα ήταν περίπου στο μέσο.
Αυτα για να ξερουμε το τι λεν οι μελέτες με στοιχεία.

Ανδρέας

kyriakos said...

@ ανώνυμο
άσε φίλε..
οι κομουνιστές τα ίδια λένε και για τον Χριστό!.. ότι και καλά τον πήρανε οι μαθητές του απο τον τάφο και πως δεν αναστήθηκε!...

Άπιστοι θωμάδες!

.

kyriakos said...

Φίλε μου Ανδρέα..

Συγνώμη αν σε ενόχλησε το Ομονοιάτης και το εδονόπουλο

δεν είναι δικές μου εκφράσεις απλά παραγράφω αυτά που διαβάζω δεξιά και αριστερά ως υπόπτους με σκοπό να αναλύσω τα σενάρια.
άλλοι κατηγορούν τους μεν άλλοι τους δε..
Προσωπικά δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός.
Δεν πιστεύω ούτε σε ιδεολογίες και δεν πιστεύω στον Κομουνισμό ούτε.

Πιστεύω στην ελευθερία του ατόμου.

Οσο για την αστυνομία..

Και πάλι αν είσαι αστυνομικός που κάμνεις καλά την δουλειά σου και σε πρόσβαλα ειλικρινά συγνώμη.
Οσο ζούσα όμως στη Κύπρο πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια είχα πικρή εμπειρία
ο βόθρος της Κυπριακής αστυνομίας είναι κυριολεκτικά απύθμενος (όχι όλης φυσικά)
Αστυνομικές ομάδες εμπλέκονταν σε ''ανεξιχνίαστες'' δολοφονίες κατόπιν κρατικής εντολής. Καμπαρέ μίζες κουμάρι κουκούλωματα
τι να σου πω.. μακάρι να τους βρούν αυτούς που εκάμαν αυτό το ανοσιούργημα όμως..

Αυτά τα.. περί καλυμμένων ιχνών με ασβέστη μου μυρίζουν πολύ άσχημα φίλε. λόγο της φύσης της δουλειάς μου ταξιδεύω συχνά.. τέτοιες μαγικές ιδιότητες στον ασβέστη.. πρώτη φορά ακούω
κάμε google βρες μου παρόμοια περίπτωση.
Είναι γελοία πράγματα η αστυνομία να προπαγανδίζει απο την πρώτη μέρα των ερευνών πως ''δεν υπάρχουν ίχνη'' και η υπόθεση θα είναι ''δύσκολη''.. για όνομα.. ο γύψος τρώει το δέρμα τα δακτυλικά αποτυπώματά ας πούμε οκ. τρώει τις παθκιές? τρώει τα ίχνη των αυτοκινήτων? τρώει τις κάμερες της περιοχής? .. αλλά είχε και βολική διακοπή ρεύματος.. τι να πω ρε φίλε..


μακάρι να βγω ψεύτης..
αλλα θα το δεις
δεν θα βρουν τίποτε..
θα βρεθεί απλά το πτώμα του Τάσσου σε κανένα χωράφι και η υπόθεση θα κλείσει..
Εμείς σαν πολίτες πρέπει να αντιδράσουμε
πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε να μην σταματήσουν οι έρευνες μέχρι να βρεθεί ποιοι κρύβονται πίσω απο όλη αυτή την ιστορία.
Αν δεν βρεθούν οι ένοχοι όχι μόνο η κύπρος δεν πρόκειται να έχει μέλλον αλλά ούτε εμείς σαν λαός θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι.

Anonymous said...

Φίλε Κυριάκο δεν είμαι αστυνομικός γι αυτό κι εγώ δε θα μπω στον εύκολο δρόμο να υπερασπιστώ το σώμα.
Και τόυτοι άνθρωποι ένι ,δεν εν ρομπότ.Δεν μπορείς να πειρμένεις να εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις και αυτές που δεν εξιχνιάζονται να αφήνεις υπονοούμενα ότι θέλουν και δεν τις εξιχνιάζουν.
Ναι τα προηγούμενα χρόνια η αστυνομία αλώθηκε απο κυβερνήσεις με ρουσφετολογικά κριτηρια.Ακόμα εν νωπή η δήλωση του Κληρίδη ότι για τα επόμενα 10 χρόνια αστυνομία δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν την σύνθεση της αστυνομίας.Και είχαμε τα σκάνδαλα αν θυμάσαι με καμπαρέ και άλλα πολλά μεχρι που ο κίτας εξησιήλισε το ποτήρι.
Ε ανασκουμπώθηκε ,εληφθηκαν μετρα και εκδιώχθησαν αστυνομικοί οι οποία είχαν βαριά παρανομήσει.
Η ισοπέδωση εν βοηθά.
Δαμε εβάλαν πόμπα σε υποστατικό καποιου δημάρχου(αγίας νάπας νομίζω) δλδ αξιωματούχου του κρατους και ακόμα να εξιχνιαστεί η υπόθεσις.Τι να κάμουμε.Δεν εν εύκολο πράμα αμαν εξαφανίζουνται τα ίχνη με την έκρηξη.
Που καταλήγω?
Μυαλωμένες κουβέντες με φειδώ και αν είναι δυνατόν να προέρχονται που γνώση.Ένας τροπος είναι να ερκούμαστε στην θέση των ιδίων.
Φιλικά Ανδρέας

kyriakos said...

Είναι αλήθεια πως η συναισθηματική φόρτιση οδηγεί συνήθως σε μηδενιστικές προσεγγίσεις.

μακάρι να βγω ψεύτης, μακάρι η αστυνομία να μην είναι μπλεγμένη ούτε και ο στρατός και μακάρι να βρούν αυτούς που άνοιξαν τον τάφο.

Ομως ποιος μέσος άνθρωπος έχει την ψυχική δύναμη να ανοίξει ένα τάφο με ένα γκασμά κάτω απο το φως του φεγγαριού;
Ποιος μέσος άνθρωπος έχει τις γνώσεις να καλύψει όλα τα ίχνη του εγκλήματος του με τόση επιτυχία;
Ποιος έχει την γνώση να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στη γύρω περιοχή για να περάσει απαρατήρητος απο κάμερες και ηλεκτρικό φως;

Δεν ξέρω φίλε.. δεν είμαι εγκληματολόγος γράφω απλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου.

Μακάρι να βγούμε όλοι ψεύτες..
εξάλλου η διάψευση είναι η αρχή της μάθησης.. έτσι;

the Idiot Mouflon said...

Σαν πολύ γρήγορα δεν ακούστηκε το "επαγγελματίες οι δράστες και δύσκολο να βρεθούν";

Αυτό συνήθως το πλάσαραν στην αγορά συγκεκριμένοι κύκλοι σε περιπτώσεις -συγκεκριμένων συμφερόντων -σχετικά πρόσφατων εγκλημάτων.

kyriakos said...

Αυτό λέω και εγώ ρε φίλε.. τι να πω.. δεν το χωράει ο νους μου.. Δεν μπορεί φυσικά όλη η αστυνομία να είναι μπλεγμένη όμως είναι πράγματα που τα ξανάδαμε στο κύπριστάν επι καιρό του αντιτρομοκρατικού.. εκείνοι παπάδες εκείνοι τατάδες... Τώρα να πιστέψω πως είναι τόσο ανίκανοι;
Δεν ξέρω φίλε..
ίσως βλέπω πολύ CSI .. η αλήθεια είναι πως το μόνο επεισόδιο που έχω δει ήταν αυτό που σκηνοθέτησε ο Tarantino..

Ομως εκεί στο τέλος οι μπάτσοι τα κάμαν σαλάτα..


...κάπου διάβασα το όνομα σου στον Πολίτη σήμερα bytheway

Μεγαλεία!

Anonymous said...

Αγρινέ ερώτησες και η απάντηση ειναι όι.Τζίνοι ξέρουν.Μπορεί να αποδείξεις το αντίθετο?
Αν είσαι τόσο καχύποπτος μπορεί εσύ να το εξιχνιάσεις.
Μια ζωή βάζεις ερωτήματα χωρίς απαντησεις.
¨Εχουν δίκαιο και τα ροκόλια που εδιαδηλώναν έξω που το τμήμα για το θάνατο του 16χρονου με την μοτοσυκλέτα?
Οι γιατι για τούντη νεολέρα εδιαμαρτύρεσουν ότι εφταίαν οι μπατσοι που επενέβησαν στην περίπτωση της παλιας Λευκωσίας.
Γιατι κατα τα αλλα εχουν ... αυτοπειθαρχία.
Ατε γιατι πολλα αστυνίμοι σαίνια εγίναμεν ούλλοι.
Μήπως και μήπως.Η αποθέωση της ανευθυνότητας.
Ο Κυπραίος που πρέπει κάτι να λέει χωρίς να μπορεί να μπορεί να σιωπά.
ΕΛΕΟΣ ΡΕ.ΕΝ ΤΖΙΣΑΣΤΕ 3 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΛΕΟΣ

Ανδρεας

Joshoua said...

Ηντα καλα ρε ανώνυμε!
Ότι σου πουν εσένα ρουφάς το τζιαι κρύφεις α;
Εν πρόβλημα που έσιει κόσμο που αμφισβητά τζιαι ρωτά;
Μας την βιδώνει που δεν τρως το παραμύθι μας...α;;;;
Τούτη η υπόθεση βρωμεί που πάνω ως κάτω. Εν φασιστοδουλεία τούτη, γράψετε το πας τον τοίχο.
Κατα τα άλλα, το πόστ λαλεί τα καλύτερα απο ότι εμπορούσα να τα σκεφτώ.
Μπράβο ρε παίχτη..

Anonymous said...

1ο.΅Εν είμαι ανώνυμος.Ουτε το ποστ μου εν το θκιεβασες ούλλο.
Επειδή εν αντέχω του ρεμπελους της καρέκλας απέδειξε μου ότι βρώμεί και ενέχονται αστυνομία και πολιτική ηγεσία.Δλδ με αλλα λόγια ξέρουν ποιος το εκαμε.
Χατε να δούμε πόσο μάγκας έισαι

Ανδρέας

the Idiot Mouflon said...

Η Αστυνομία μας που "έκλεισε" υποθέσεις φόνων λέγοντας μας "τούτοι ήταν οι φονιάδες των φονιάδων" (για τον πόλεμο που ξέσπασε μετά το φόνο Θεόφιλου Γεωργιάδη)!

Η Αστυνομία μας που "εξιχνίασε" βομβιστικές επιθέσεις μετά από θάνατο ατόμου με αλευρό-βόμβα. "Αυτός ήταν υπεύθυνος για άλλες παρόμοιες υποθέσεις αλλά τωρά έπεξεν μεσ τα χέρια του", μας είπαν στο περίπου και μάλιστα ενώπιον κάμερας!

Η Αστυνομία μας που παρουσίασε και μάρτυρες για το βάναυσο ξυλοδαρμό των οργάνων της από τους φοιτηττές-Χουλκ στην Αρμενίας !

Η Αστυνομία που στην Φανερωμένη αφόδευε μεσ τα βρακιά της άμπα τζιαι συλλάβει το τεκνό του ελληνόψυχου πολιτικού !

Να σιωπήσω ρε Αντρίκκο;

Τρικάνταρον! Εκατάλαβες;

the Idiot Mouflon said...

@Joshoua

Το ποιανού δουλειά είναι δεν μπορώ να πω πως ξέρω.

Εκείνο που με ενοχλεί είναι που αμέσως, πέραν της πολιτικής εκμετάλλευσης που αρκετοί επιχείρησαν, ήρτε η "ειδική πληροφόρηση" από τα ΜΜΕ -χωρίς διάψευση από τα Όργανα -ότι "δύσκολο να εντοπιστούν".

Προαποκλεισμός που δεν είναι λογικό να προτάσσεται ακόμη και για σκοπούς τακτικής από μεριάς της προσπάθειας για εξιχνίαση.

Κάτι τέτοιο θα το δεχόμουν π.χ. για ένα χιτ-εντ-ραν υπό διερεύνηση, ακολουθούμενο απο έκκληση για τη βοήθεια του κοινού.

Για έτσι σοβαρή υπόθεση όμως...

Δηλώσεις τύπου "δύσκολο να λυθεί" είτε "οδεύει προς εξιχνίαση εντός ωρών" ... σε χρόνο λιγότερο του 24ώρου είναι πρόωρες και αντίθετες με τη φύση της εργασίας των αστυνομικών αρχών.... τα συμπεράσματα αυτά δεν είναι πρωτίστως δικά τους αλλά της εισαγγελίας και μάλιστα σε πολύ κατοπινό στάδιο.

Εκείνοι που λεν "γιατί βουράτε;" πρέπει να αναρωτηθούν γιατί όλα τα ΜΜΕ "εβουρήσαν" τοιουτοτρόπως και μάλιστα χωρίς αντίδραση από την ηγεσία της αστυνομίας.

Anonymous said...

Οι να μεν σιωπήσεις.
Να ομιλεις σαν ωριμος ,σαν ενήλικας,
ολοκληρωμένα και εμπεριστατωμένα.
Ρέμπελους του πληκτρολογίου εν θέλω.

Τρικάνταρον ενιξέρω ήντα που σημαίνει αλλα μεν μου πεις.

το Ηλίθιο Αγρινό said...

Είναι ή δεν είναι πρόωρο να πλασάρει η ίδια η αστυνομία -εντός 24ώρου -την άποψη ότι δεν θα εντοπιστούν οι δράστες;

Είναι ή δεν είναι της εισαγγελίας ευθύνη να αποφασίσει -πολύ αργότερα -αν στοιχειοθετείται υπόθεση που μπορεί να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου;

Anonymous said...

Ma pou akouses gmt oti en tha eksihniasti?
Sovaromilas?Ego en akousa tethkio prama.Tzie men allassis ta logia sou.
Touto efkales to esi
pou ta legomena tis astinomias oti itan epaggelamties.
Ate ipa sou.Na milas sovara.

the Idiot Mouflon said...

Αντρικκούδιν... ούτε ο λοχαγός μου είσαι στο στρατό, ούτε ο καθηγητής στο γυμνάσιο... δεν θα μου πεις ΤΙΠΟΤΕ για το τι θα λαλώ τζαι πως θα το λαλώ, χώνεψε το.

Ξεκόλλα που τες φαντασιώσεις ότι είσαι ο Μέγας Τιμωρός με "special powers" που θα φέρει την Μητρόπολη στο σωστό δρόμο...

Τούτον είπαν το οι υποτακτικοί σας αστυνομικοί ρεπόρτερς και δεν βρέθηκε κανένας που το σώμα να τους πει "μεν λαλείτε πελλάρες".

Τούτη δε είναι η τακτική του σώματος όταν θέλει να προκαταλάβει εξελίξεις και εντυπώσεις.