Wednesday, December 16, 2009

Το ζουμί της λύσης.

Διάβασα σήμερα, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι τις απόψεις του Ταλάτ για την ''Νέα Κύπρο'' στον ΕΚ τύπο. Είμαι σίγουρος πως άλλα λέει σε εμάς, άλλα λέει στους ΤΚ άλλα λένε μεταξύ τους Χριστόφιας και Ταλάτ. Για το ποιο σημαντικό θέμα, αυτό της ελεύθερης διακίνησης δεν είπε τίποτε, μιλάει για κράμα Βελγικού και Ελβετικού μοντέλου. Αποδεκτό αυτό, φτάνει να μην αυτοσχεδιάσουν πάλι και να βάλουν πρόνοιες όπως αυτή των δύο τρίτων. Sorry Talat mate but τέτοια πρόνοια ούτε η Ελβετία ούτε το Βέλγιο έχουν μέσα στο σύνταγμα τους.
Αποκάλυψε πως η Τουρκία θα είναι εγγυήτρια δύναμη της ΤΚ state/πολιτείας/κρατιδίου η οποία θα διατηρήσει την σημαία της.
Ξέρω πως πολλοί όπως και εγώ θα ήθελαν να κατέβαινε η σημαία του ψευδοκράτους και να ανέβαινε η Κυπριακή, Ομως στην τελική, αν τελικά θέλει τόσο πολύ να έχει σημαία το ΤΚ Stake, ας βάλω λίγο νερό στο κρασί μου, εξάλλου η σημαία είναι ηθική ικανοποίηση όχι ζωτική ανάγκη όπως για παράδειγμα είναι η ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και η αποστρατικοποίηση. Ας μην ξεχνούμε πως όλες οι Πολιτείες της Αμερικής όλα τα Καντόνια της Ελβετίας όλες οι Πόλεις της Γερμανίας έχουν απο μία σημαία. Μέχρι και η Αθήνα έχει την δική της σημαία η οποία κυματίζει δίπλα από την ελληνική στα δημόσια κτίρια και σε διάφορα άλλα μέρη. Αυτό που θα επικρατήσει στο τέλος είναι η Σημαία του ενιαίου κράτους. Ας ελπίσουμε πως θα είναι τουλάχιστο μια σημαία υποφερτή. Φαντάζομαι το κάθε κρατίδιο θα έχει αναρτημένη τη δική του και δίπλα την σημαία της Ενωμένης Κύπρου και πάρα δίπλα την σημαία της Ευρώπης. Ψηλοπερίεργο αλλά ας όψεται η κατάντια μας.
Τώρα..
Για τα επεμβατικά δικαιώματά τα οποία ένεκα του ότι έχει στηθεί ολόκληρη προπαγάνδα στους ΤΚ για την δήθεν προστασία που τους προσφέρουν απο τους αιμοδιψείς τουρκοφάγους ελληναράδες είναι απο δύσκολο εώς αδύνατο να τους τις ''αφερέσεις'' χωρίς να ρίξουν την κυβέρνηση, παρόλο που έχουν καθαρά συμβολικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα διότι και χωρίς εγγυήσεις, εαν ω μη γένοιτο αρχίσουμε ''γενοκτονία'' όπως φοβούνται οι ΤΚ. Η Τουρκία πάλι θα εισβάλει, δεν υπάρχει περίπτωση. Δυστυχώς για εμάς κάποιοι υπερπατριώτες ελληναράδες φροντίζουν με τους συνεχείς ξυλοδαρμούς ΤΚ να βάζουν νερό στον μύλο της ΤΚ προπαγάνδας στο εξωτερικό (Μπράβο Βαζάνια άχρηστοι Κυπραίοι) .. έδω θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση.. Κατα την γνώμη μου, (που είναι σωστή) Η Τουρκία λιγουρευόταν την Κύπρο και εισέβαλε με την τρίτη-τέταρτη ευκαιρία που της δώσαμε για να την Τουρκοποιήσει. Η Τουρκία δεν είναι επειδή είχε ''επεμβατικά δικαιώματα'' που εισέβαλε στη Κύπρο. Επιπλέον το γραπτό κείμενο και της Ζυρίχης δεν μιλάει για invasive rights μιλάει για guarantor powers που έπρεπε κανονικά να εγγυούνται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Κράτους. Γιαυτό τον λόγο ήταν παράνομη η εισβολή και γιαυτό τον λόγο (και αρκετούς άλλους) το ψευδοκράτος δεν είναι αναγνωρισμένο διεθνώς. Και για τους ίδιους λόγους ήταν σε απομόνωση οι ΤΚ μέχρι το 2004. Ώσπου αθοώσαμε τον θύτη με το λάθος μας να αποδεχθούμε την επιδιαιτησία και να φέρουμε σε ψήφισμα ένα σχέδιο με σκοπό να το απορρίψουμε. Μέγα λάθος.. Τι να κάνουμε όμως, Jonnie Walker.. moving on.

Ας ελπίσουμε πως με την όποια λύση ότι όνομα και αν της κοτσάρουν τελικά θα αρθούν οι πραγματικές επιπτώσεις της κατοχής οι οποίες είναι η καταπάτηση του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος της απόλαυσης ιδιόκτητης περιουσίας και ελεύθερης εγκατάστασης στην ίδια σου την πατρίδα, την απόσυρση του Τουρκικού στρατού και την η διάλυση του καρκινώματος των 300 εκατομμυρίων per year, 1.8 δις σε 6 χρόνια: ΕΦ. Άνοιγμα των λιμανιών για να ανέβει η Αγοραστική αξία των Κυπρίων απο τα φτηνά προϊόντα εκ Τουρκίας. Κατέβασμα των παραφουσκωμένων τιμών των ακινήτων με τον διπλασιασμό της προσφοράς. Επιστροφή της περιουσίας προσφύγων ΕΚ και ΤΚ που δεν έχει κτιστεί επάνω έργο υποδομής όπως πχ το νέο αεροδρόμιο λάρνακας. Και πάγωμα του εποικισμού. Παράλληλα και η αποχώρηση όσων εποίκων δεν έχουν αποκτήσει ακόμη δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να παραμείνουν στο κωλονήσι καλό θα ήταν. Κάθε χρόνος που περνά η λίστα θα μεγαλώνει.. 40 με 50 χιλιάδες είναι κατα την γνώμη μου ένα αποδεκτό όριο που δεν αλλάζει ισοζύγια το 18 της εκατό θα γίνει 20. Σιγά τα λάχανα.
Και μην ακούσω τις μαλακίες πως οι έποικοι γενοβολούν σαν κουνέλια, αυτοί με τις τζελλαπίες είναι οι Κούρδοι οι οποίοι δεν έχουν ΤΚ υπηκοότητά και θα φύγουν. ΤΚ υπηκοότητα έδωσε ο Ντεχτάς σε Κεμαλιστές που είναι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι είναι εμφανισιακά σαν εμάς, ίσως λίγο πιο άσπροι, δεν κάνω πλάκα. Είδα έφριξα και απήλθα στην Τουρκία.

Για μένα αυτή είναι η ουσία του Κυπριακού κύριε Ταλάτ.
Παρακάτω είναι αυτούσιο το άρθρο για όσους ενδιαφέρονται..

Πώς περιγράφει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Κύπρο μετά τη λύση
Κράμα Ελβετίας - Βελγίου
Από «μητέρα πατρίδα» για τους Τ/Κ η Τουρκία θα λάβει το ρόλο του «μεγάλου αδελφού» για το τ/κ κρατίδιο μετά τη λύση, εξηγεί ο Τ/Κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ


Τη δική του οπτική γωνία για τα όσα θα ισχύουν γύρω από μια επανενωμένη πλέον Κύπρο παράθεσε συνοπτικά αλλά με εύγλωττο τρόπο ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην τουρκική διαδικτυακή ιστοσελίδα «HaberTurk». Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν από την περιγραφή που έδωσε αφορά το ομοσπονδιακό μοντέλο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η ενωμένη πλέον Κύπρος. Συγκεκριμένα, ο κ. Ταλάτ υπέδειξε ότι όσον αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις θα υιοθετηθεί το μοντέλο της Ελβετίας, ενώ για τις εξωτερικές υποθέσεις θα ακολουθηθεί το μοντέλο ομοσπονδίας του Βελγίου. «Θα πρόκειται για μια ομοσπονδιακή δομή με δυο ιδρυτικά κράτη με ισότιμο καθεστώς. Οι αρχές των μηχανισμών εκπροσώπησης της μιας διεθνούς ταυτότητας της χώρας θα ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση» συνέχισε, για να προσθέσει πως τα υπόλοιπα θα ανήκουν στα ιδρυτικά κρατίδια. «Η κυριαρχία θα βρει εφαρμογή τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κρατιδίων» τόνισε, εξηγώντας πως με αυτά τα δεδομένα η ομόσπονδη Κύπρος θα δανειστεί χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχα μοντέλα της Ελβετίας και του Βελγίου.
Σε άλλο σημείο ο Τ/Κ ηγέτης σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί το θέμα της ονομασίας του ομόσπονδου κράτους λέγοντας ωστόσο ότι αυτό θα μπορούσε να είναι είτε «Ενωμένη Κύπρος», είτε «Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος», είτε και «Ενωμένο Κυπριακό Κράτος».
Ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτησή του για τις σχέσεις του τ/κ κρατιδίου με την Τουρκία μετά από μια ενδεχόμενη λύση. Χαρακτηρίζοντας αυτή τη σχέση στενή, ο Ταλάτ εξηγεί ότι μετά τη λύση η Τουρκία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η «μητέρα πατρίδα» αλλά ως ο «μεγάλος αδελφός», καθώς το ψευδοκράτος από «θυγατέρα πατρίδα» θα ενισχυθεί στο πλαίσιο της ενωμένης Κύπρου και δεν θα έχει ανάγκη την προστασία της Τουρκίας αλλά απλώς τη διατήρηση των δεσμών αίματος.
Σε σχέση με το ζήτημα της γλώσσας ανέφερε ότι αν και η ελληνική και η τουρκική θα είναι οι δυο επίσημες γλώσσες εντούτοις συζητείται η αγγλική να είναι η γλώσσα εργασίας σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Καθησύχασε δε ότι η «σημαία» του ψευδοκράτους θα παραμείνει στο τ/κ κρατίδιο.
Τέλος, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς συνεχίζει να τον βομβαρδίζει με επιστολές τις οποίες δίδει και στη δημοσιότητα σημειώνοντας ωστόσο ότι ο γηραιός πολιτικός δεν προτείνει οτιδήποτε παρά μόνο επιμένει στην ανάγκη διατήρησης της «ΤΔΒΚ».