Sunday, December 13, 2009

Υπάρχει βαθύ κράτος στη Κύπρο;

Είναι μια γελοία ερώτηση, το ξέρω. Ενα κράτος με ανύπαρκτες υποδομές. Πότε πρόλαβε να αναπτύξει βαθύ κράτος;
και όμως..

Βαθύ κράτος δεν χρειάζεται υποδομές ή οργάνωση για να υπάρξει, κάθε τριτοκοσμική κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της (όπως ΠΧ οι ΗΠΑ) έχει μια ομάδα ατόμων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, δεν ελέγχονται από αυτόν ούτε αυτοί ελέγχουν εκείνον άμεσα.
Είναι αυτόκλητοι ηγέτες επι εγκαθιδρύσεως του κράτους και θεωρούν πως πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο. Ελέγχουν τα κανάλια και τις εφημερίδες και διαμορφώνουν την ''κοινή γνώμη''
Εχουν γραμμές και απόψεις για διάφορα ζητήματα τα οποία αν παραβιάσει το πιόνι-πρόεδρος τότε υπάρχει ρήξη και ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος θεωρείται ανεπιθύμητος, υποσκάπτεται και προωθείται η ανατροπή του.
Συνήθως το βαθύ κράτος έχει διασυνδέσεις με τον στρατό και προτεραιότητα του είναι τα θέματα ασφαλείας της χώρας.
Μην φανταστείτε κακούς ανθρώπους με ουρά και κοστούμια
Οι ίδιοι θεωρούν πως έχουν αγνές προθέσεις και προφανώς δεν θα αποκαλούσαν τον εαυτό τους ''βαθύ κράτος'' Απλά πιστεύουν πως η άποψη τους για τα κοινά της χώρας, έχει δέουσα βαρύτητα πέραν απο την λαϊκή εντολή, καθότι αυτοί κατέχουν γνώση και σοφία την οποία εμείς αγνοούμε.

Οι δικοινοτικές ταραχές του 63 ξεκίνησαν όπως πιστεύεται πλέον μετά απο μια σειρά απο προβοκάτσιες.
Δολοφονίες ατόμων με ''προοδευτικές'' αντιλήψεις ανατίναξη αστυνομικών σταθμών απο μεριάς Τούρκων και βεβήλωση του αγάλματος του Μαρκου Δράκου απο την δική μας πλευρά. Οι Τούρκοι ήθελαν να κουβαλήσουν την Τουρκία και εμείς να προκαλέσουμε την ένωση.

Τα αποτελέσματα αυτής της ιστορίας είναι λίγο πολύ γνωστά.. τα αίματα του κάθε υγιή πατριώτη άναψαν και μετά απο λίγο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.. Μερικοί ούτε που κατάλαβαν τι έγινε.. έτρεχαν με τα σώβρακα να γλυτώσουν.

Η σημερινή κοινωνία δεν είναι τόσο ευαίσθητη όσο παλιά.. η βεβήλωση ενός αγάλματος δεν προκαλεί πλέον και ιδιαίτερα συναισθήματα στον μέσο Κύπριο.
Οχι πως δεν τρέφει σεβασμό προς τους ήρωες.. απλά προφανώς τον έχει κουράσει να βλέπει κακέκτυπα τριτοκοσμικά εκτρώματα παντού.. Εχει γνώση τι γίνεται στον υπόλοιπο πλανήτη, είναι πιο μορφωμένος.. και όπως και να το κάνουμε η μνήμη έχει ξεθωριάσει.. Ο κόσμος έχει χίλια δυο προβλήματα στο κεφάλι του: δάνεια-υποχρεώσεις-λογαριασμούς-πιστωτικές-γκόμενες .. Εχει και την τηλεόραση να τον αποχαυνώνει.. τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά.. χρειάζεται κάτι πιο.. σόκινγκ..
Η φαντασία τους όμως είναι περιορισμένη, η σημερινή βεβήλωση ενός νέου ''ήρωα'', του Τάσσου Παπαδόπουλου φαντάζει ως η ιδανική επιλογή και θεωρούν την πράξη αυτή ως υπέρτατη θυσία για την πατρίδα που θα ενέκρινε και ίδιος ο Παπαδόπουλος. Οπως ο Μάρκος Δράκος θα ενέκρινε την βεβήλωση του αγάλματος του για το καλό της πατρίδας. Του υπέρτατου αγαθού.

Τι να πω;; Κουφαθήκαμε εντελώς όπως φαίνεται σε αυτή τη χώρα..
Αυτή η απίστευτη θεωρία φαντάζει πλέον.. ως η μόνη λογική εξήγηση αυτής της απίστευτης και όμως πραγματικής ιστορίας στο δικό μου μυαλό. (Αν εξαιρέσεις το σενάριο των Ρουμάνων)
Είναι και άλλες όμως ενδείξεις που μαρτυρούν την ύπαρξη ενός βαθέος κράτους..
Η πιο σημαντική ίσως ένδειξη είναι η ατιμωρησία που υπάρχει στα... ''πατριωτικά'' εγκλήματα.
Οπως σε όλες τις τριτοκοσμικές κοινωνίες που σέβονται τους εαυτούς τους τα εγκλήματα των προπαγανδιστικών οργάνων της ''ιδεολογίας'' τους παραμένουν ατιμώρητα ή χαίρουν αμνηστίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οικογένεια τουρκοκυπρίων που δέχθηκε επίθεση σε χώρο όπου υπάρχουν κάμερες και η υπόθεση αντί να φτάσει στη δικαιοσύνη.. κάπου κόλλησε ενώ παρόμοια υπόθεση επίθεσης σε αυτοκίνητο βουλευτή εξιχνιάστηκε σε μία μέρα και ο δράστης οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Τα συνθήματα στους τοίχους..
Ενώ οι μπάτσοι τρέχουν στα δικαστήρια με χειροπέδες παιδιά γκραφιτάδες που έφτιαξαν μια πεταλούδα σε ερειπωμένα σπίτια της παλιάς Λευκωσίας εντούτοις δείχνει μια ακατανόητη ανοχή σε βεβήλωση σχολικών κτιρίων με ρατσιστικά και ναζιστικά συνθήματα εδώ και 35 χρόνια!

Για να μην πάμε σε άλλα πιο βαθιά ποτάμια..
Ας μείνουμε ως εδώ..

Άλλωστε αν υπάρχει βαθύ κράτος και το εκθέσουμε .. την κάτσαμε.. ;#

Πέραν της πλάκας..
Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη γαμημένη χώρα..
και μέχρι να δοθούν πραγματικές απαντήσεις σε αυτή την απίστευτη γελοιότητα..
Καλό είναι να προσέχουμε όλοι μας. (αριστεροί δεξιοί κεντρώοι και λοιποί) όσοι έχουν λίγο μυαλό ακόμη μέσα στο γαμημένο κεφάλι μας.. Ας προσέχουμε..

2 comments:

Anonymous said...

hi~..................................................

Anonymous said...

Σήμερα κλείνουμε τα φώτα στις 20:00 για μία ώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ευχαριστούμε