Sunday, November 15, 2009

η απέραντη δυστυχία να είσαι ένας έλληνας κύπριοςούτε 100% έλληνας..
ούτε απλά κύπριος..

''ώ μα είσαι έλληνας'' και να είσαι περήφανος για αυτό.. ωσάν να είναι επίτευγμα το τυχαίο. ''Μιλάς ελληνικά!'' ..Περίπου, όπως όλοι οι κύπριοι έχω την προφορά που δεν φεύγει με τίποτα, δύο επιπλέον φθόγγοι είναι αυτοί.

Μιλάς αγγλικά; Περίπου.. και πάλι με κάποια προφορά, Οσα χρόνια και να ζήσεις στο Λονδίνο πάντα μένει κάτι απο τα παιδικάτα στη φωνή.. ειδικά Οταν είσαι κουρασμένος..

Τα Κυπριακά; ''Δεν είναι Γλώσσα''. Είναι ένα Λάθος.

Επισκέφθηκα την Κύπρο για ένα 15ήμερο πρόσφατα ένεκα του ότι πλημμύρισε το πατρικό μου, έπρεπε να βοηθήσω την μητέρα να ανακατασκευάσει το σπίτι. Η καταστροφή ήταν ολική, Έπιπλα καναπέδες κρεβάτια ερμάρια φουσκωμένα στα λασπόνερα. Πλυντήρια, μίξερ, ψυγεία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές πνίγηκαν επίσης, σαν να μην έφτανε η καταστροφή του σπιτιού μας έκλεψαν και τα ρούχα απο τα ττέλλια (σύρματα για τους ελλαδίτες) ... Η απέραντη ευτυχία ήταν πως σώθηκε το χαζοκούτι και έτσι μπορούσα να θαυμάζω την Κυπριακή τραγικότητα σε όλο της το μεγαλείο.


Γιδοβοσκοί εμετοί μέρα μεσημέρι να προπαγανδίζουν την βλακεία τους - το πραγματικό κυπριακό πρόβλημα.

Πρωινάδικα - κους κους - Χ φακτορ - Μάγοι - Θέμοι - Λαζόπουλοι αθλιόπουλοι και δεν συμμαζεύεται, Τηλενουβέλες Μια απέραντη τραγωδία..

Τουλάχιστο παλιά βλέπαμε και καμιά οικογένεια Γουίνσλοου κανένα Friends καμιά ταινία και ξεχνιώμασταν. Οι αμερικανιές εξαλείφθηκαν απο την Κυπριακή τηλεόραση, πότε και πως δεν πήρα ακριβώς χαμπάρι. Έλειπα.

Το Βασίλειο της αθλιότητας και του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο. 15 μέρες και μόνο ήταν αρκετές για να βυθιστώ σε απέραντη θλίψη

Οχι τόσο για το σπίτι, περισσότερο για τα μικρά και μεγάλα σκατά σε αυτό τον τόπο που κατακλίζουν την καθημερινότητα ..

Δεν είχε πλημμυρίσει μόνο το δικό μου σπίτι είχε πλημμυρίσει η γειτονιά ολόκληρη.. Υποδομές υπήρχαν για άλλοθι, οχετοί.. ρεσιτάλ κακοτεχνίας.. Ασφαλτος πάνω στην άσφαλτο.. λανθασμένα κατάτροχα (κλίσεις δρόμου για τους ελλαδίτες) και δεν συμμαζεύεται και εκεί που περίμενες πως όλοι μπροστά σε μια καταστοφή θα ερχόντουσαν κοντά και θα συνέπρατταν μπροστά στον κοινό εχθρό. Η πραγματικότητα είναι τόσο αφοπλιστική που σου προκαλεί αβάσταχτη θλίψη... ο καθένας το τομάρι του.
Φτώχεια παρακμή- αναξιοκρατία, η νεολαία βυθίζεται είτε στα ναρκωτικά και την υποκουλτούρα. Είτε στην ημιμάθεια και την διαστροφή.
Έρπων Ρατσισμός παντού. Στις εφημερίδες στα κανάλια.

Anti british υστερία για την πρόταση των Εγγλέζων να δώσουν εδάφη σε περίπτωση λύσης.. ''Να τα μαζέψουν και να φύγουν οι Εγγλέζοι'' δηλώνουν πολιτικοί αρχηγοί στις οθόνες της Τιβι και στο επόμενο θέμα του δελτίου βλακείας: ''η τουριστική βιομηχανία μας περνάει κρίση''... και η νέα εκστρατεία του υπουργείου τουρισμού εστιάζει λένε.. Στην Αγγλική αγορά. (!)

Κύπρος. Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο..

Οι ρατσιστές Κύπριοι τα βάζουν με τους μετανάστες ξεχνόντας πως το 1/3 του πληθυσμού τους βρίσκεται αυτή τη στιγμή ...στην Αγγλία ως οικονομικοί μετανάστες (200.000 Ε/κύπριοι και 150.000 Τ/κύπριοι)...
Ψηλά γράμματα.. Ουτε καν μπορούν να καταλάβουν οι ηλίθιοι κύπριοι πόσο στενά συνδεδεμένοι είναι οικονομικά με την Αγγλία, ούτε τον ρόλο που παίζουν οι βρετανικές βάσεις στον τουρισμό μπορούν να καταλάβουν..

Και εν κατακλείδι να έχουμε τον Νικολάκη στην πολιτική σκηνή να κάνει δηλώσεις για βατράχους..

Σε αυτή την τριτοκοσμική μπανανία που νομίζει πως είναι και η Ελβετία της μεσογείου οι ''πολιτικοί'' ανενόχλητοι κάνουν RipOff ατάκες απο ντοκιμαντέρ που όλος ο (υπόλοιπος) πρώτος κόσμος ξέρει (an inconvenient truth του Al Gore) και τις παρουσιάζουν ως δικές τους εμπνεύσεις στον αδαή ηλίθιο τριτοκοσμικό αμόρφωτο λαό τους..

Ατυχέστατη φυσικά η σύγκριση του Νικολάκη ένεκα βλακείας. Ο boiling frog που 35 χρόνια βολευόταν - προσαρμοζόταν και σιγόβραζε στη ζεστασιά του status quo καλό θα ήταν να ξυπνήσει και να πεταχτεί έξω από την ζεστή θαλπωρή του σημερινού βολέματος στην παρούσα κατάσταση, διότι η θερμοκρασία έφτασε πλέον σε επικίνδυνα επίπεδα και η διχοτόμηση είναι προ των πυλών. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Κάποιοι νιώθουν την ζέστη και τον θάνατο του ελληνισμού που πλησιάζει με την έλευση εκατομμυρίων εποίκων και θέλουν να ξεφύγουν ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως σε βάθος χρόνου ως δια μαγείας όλα με χρόνους και καιρούς πάλι δικά μας θα είναι..

Ευτυχώς έφυγα ξανά από αυτό τον καταραμένο τόπο..
Ξοδέψαμε 3000 ευρώ μόνο για ηλεκτρικές συσκευές Ψυγεία πλυντήρια στεγνωτήρια κτλ. κρατική βοήθεια ανύπαρκτη, ίσως ήταν απασχολημένη να κτίζει καμένα σπίτια σε τρίτες χώρες για να κάνει επίδειξη της ευρωστίας της στους αχάπαρους αδελφούς.. Η κύπρος του show.. o γιος με το bmw γου παπά ... το κράτος με τα λεφτά των φορολογουμένων, Ας ελπίσουμε πως δεν θα ξαναβρέξει σε ένα μήνα, εξάλλου η βροχή είναι σαν την φωτιά.. έτσι; ή τον σεισμό; ή τον ανεμοστρόβιλο η βροχή στην Κύπρο είναι ένα ακραίο φαινόμενο... Δεν φταίει το κράτος.. φταίει ο πολίτης.. που δεν είχε ασφαλισμένο στην έρημο το σπίτι του για πλημμύρα..

Οσοι δεν είδατε το ντοκιμαντέρ του Al gore.. το είχα ανεβάσει πριν μερικά χρόνια στο blog.. δείτε το.. ξανά...


Μόνο
μην πάρετε ότι λέει ο Gore τοις μετρητοίς υπάρχουν πολλές επιστημονικές ανακρίβειες και υπεραπλουστεύσεις...

Νικολάκη εσύ scroll out from the blog είσαι πολιτικός σταμάτα να βλέπεις dvd.

6 comments:

the Idiot Mouflon said...

Βρεκεκέξ κουαξ κουαξ.

Παντρεύκεσαι ξενιτζιά οξά εν πατνρεύκεσαι τωρά;

kyriakos said...

πιλέ..

Anonymous said...

Ανκαι λατρεύω τα νερά δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου και την ευχή για γρήγορη αποκατάσταση:)

Από την άλλη στενοχωρήθηκα με την άκρατη απαισιοδοξία. Τόσο γιατί τη συμμερίζομαι, όσο και γιατί εξ επιλογής δεν έχω επιλογή.

Τελικά η Κύπρος είτε σε στέλνει μακρυά είτε σε σπρώχνει στο περιθώριο...

Λεμέσια said...

Αν συνέβαινε κάτι ανάλογο με το πατρικό μου, θα εκφραζόμουν με την ίδια, ίσως και χειρότερη απογοήτευση. Έχεις δίκαιο, Κυριάκο...

Όσο για την ταυτότητα...Αισθανόμουν πάντα βαθύτατα και Κύπρια και Ελληνίδα. Για μένα είναι ισοδύναμες έννοιες και δεν τίθεται θέμα ποσοστών. Η διάλεκτος είναι ένα ιδιαίτερο τοπικό γνώρισμα, ποτέ δεν τη θεώρησα εμπόδιο στην πολιτισμική μου συνείδηση. Υπάρχουν πολλοί με γλωσσικές ελλείψεις, αυτό δε σημαίνει αμφισβήτηση της καταγωγής τους.

kyriakos said...

Αυτή τη στιγμή Λεμεσιά μου δεν νιώθω ούτε περήφανος Κύπριος ούτε περήφανος Ελλην..
Περισσότερο σαν ρετσίνα μου μοιάζουν πλέον οι συγκεκριμένες νταμπέλλες... Εξίσου οξύμωρα ηχεί το περήφανος Αφγανός.. Και δεν είναι η καταστροφή του πατρικού μου η αιτία είναι όλα μαζί.. μικρά και μεγάλα σκατά αυτού του τόπου..
Δεν παλεύεται πλέον η κατάσταση.. δεν υποφέρεται..

@strovolioti φίλε και εμένα μου αρέσουν οι βροχές..
Στο Λονδίνο βρέχει 6 μήνες συνέχεια και δεν βρίσκεις λάντα να πατήσεις.. Ετσι ναι τις απολαμβάνεις.. αλλά όταν βλέπεις την μάνα σου να ξεκολλά τις φωτογραφίες της οικογένειας και να τις στεγνώνει με το σεσουάρ.. (πιστολάκι για τους ιθαγενείςCy) ...και να θες να τις απολαύσεις..
........

stalamatia said...

Κυριάκο λυπάμαι για αυτό που πάθατε και μάλιστα να είσαι και σε κάποια ηλικία και να έχεις όλη αυτή τη λασπουριά μέσα στο σπίτι σου.Το κράτος εκτός από τους συνανθρώπους μας, πρέπει να είναι πάντα εκεί και να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί να νιώθει ο καθένας μια σιγουριά σαω πολίτης αυτού του τόπου και όποιουδήποτε τόπου.Εύχομαι να τακτοπποιήθηκε τώρα οι οικογένεια σου.