Thursday, October 15, 2009

Ps: Κατηγορώ τον Πιττά γιαυτό.


Εχω να εξομολογηθώ μιαν αμαρτία. Μπήκα προχθές στο μπλόγκ του Γιώργου Πιττα, (όχι δεν ήταν αυτή η αμαρτία μου). Αφού περιηγήθηκα λίγο στο χώρο, δεν σχολίασα τίποτα και είπα να φύγω, κοιτάζοντας στην άκρη των λινκ του Γιώργου είδα την φάτσα του Darth Vader και μου τράβηξε την προσοχή (διότι είμαι φαν των πρώτων 3 ταινιών και της τελευταίας μισής ώρας της τελευταίας ταινίας) .. ήταν απο το νέο post του ChristofiasWatch και είπα να πατήσω πάνω να δω περι τίνος πρόκειται, τελευταία φορά που μπήκα στο συγκεκριμένο blog ήταν πριν ένα χρόνο όταν έγραψαν για την Μπιενάλλε ότι δεν τους άρεσε το έργο που έστειλε λίγο πολύ ο Χριστόφιας, απο τότε δεν ξαναμπήκα, No particular reason.. απλά δεν ξαναμπήκα, (Ναι, ΟΚ ορκίστηκα ότι δεν θα τους δώσω άλλα hits) τέλοσπάντων, έγραφαν κάτι για τον κ. Τάκη (ναι, τον σβηστό) και την ονειρεμένη λύση σχέδιο β-διχοτόμηση. Την οποία προτείνει ο Κ. Τάκης ως εναλλακτική λύση, σόρυ λάθος ... ως καλύτερη λύση απο την ΔΔΟ. Δεν θα ασχοληθώ όμως δαμέ με τον Κ. Τάκη αλλά με το γεγονός ότι οι του Χριστόφιας watch διαχώρισαν (και καλά) την θέση τους απο τον Κ.Τάκη και τον παρομοίαζαν με τον Darth Vader...

και.. ιδού η αμαρτία μου: είπα να αφήσω ένα σχόλιο. Εκατσα λοιπόν και έγραψα, αφού τους χαιρέτησα ευγενικά, τα αυτονόητα. Οτι δηλαδή δεν έχουν καμία δικαιολογία - αφού δεν ταυτίζονται όπως λένε με τον Κ.Τάκη να εθελοτυφλούν και να μην βλέπουν τώρα που πέσαν οι μάσκες, με τόσο άγαρμπο και πρόστυχο τρόπο, αυτό που πολλοί λέγαμε εξαρχής, πριν πολλά πολλά χρόνια. Αλλά κανείς δεν πίστευε, ότι δηλαδή (surprise-surprise) υπάρχουν κάποιες δυνάμεις στην Κυπρούλλα του Πιν που θεωρούν την Διχοτόμηση ως αναγκαίο κακό (όπως το πραξικόπημα) και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απολύτως από την Λύση αφού τους βολεύει αφάνταστα η παρούσα κατάσταση. (θεωρίες συνωμοσίας; not quite.) πχ ο Τόμμυς β έχει ταχθεί πολλές φορές επώνυμα υπέρ της διχοτόμησης (αθελά του;) Ισως ως ο αδύναμος κρίκος της συνοπαρτζιάς αφού δεν μπορεί να πει ψέματα (όχι ότι δεν θέλει ο κουτοπόνηρος απλά δεν μπορεί;) 3 ερωτήσεις του κάμνεις και ξερνά τα ούλλα. (μάρτυς μου ο θεός) Anyway.. τους εξήγησα στα γρήγορα ότι η εκκλησία και συγκεκριμένα η Παφίτικη αρχιεπισκοπή είναι η μεγαλύτερη ιδιοκτήτης παραλιακών ξενοδοχείων, έχει την μισή ελεύθερη Κύπρο δική της, κοτσιάνη της, γιόρκη της άρα χέστηκε για την επιστροφή εδαφών και τελευταίο αλλά όχι έσχατο ότι όλοι οι πελάτες της βρίσκονται στο ελεύθερο μέρος του νησιού αφού οι Τκ είναι μουσουλμάνοι και δεν θα κοπιάσουν ποττέ στο μαγαζί. Φυσικά εγώ δεν πιστεύω πως είναι για αυτούς τους λόγους που ο Πάφου είναι ενάντια στη λύση δεν πιστεύω ότι είναι τόσο λωποδύτης, τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ πιο ηλίθια-απλά: Δεν θέλει να θωρεί ομπρός του τον ''τουρκοκυπριακό ρεχάττι''. (όπως μας είπε παλαιότερα όντας ''μεγάλος πατριώτης'') .-(τελεία και παύλα) Ολα τα υπόλοιπα ήρθαν απλά και ενισχύουν μια παθολογική απόφαση που είχε προ πολλού παρθεί. Ως γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος χρηματοδότησε εκτός απο την εκστρατεία του ΟΧΙ και το δεφτέρι του Κ. Τάκη άρα για τι να συζητάμε τώρα; Για τον Εοκαβιτατζή μάστρο του ΑΝΤΕΝΑ που αγωνίστηκε για να επιβληθούν οι διπλές ενώσεις με τις μητέρες πατρίδες και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος με κλάδους ελαίας στα μαλλιά; Είναι γεμάτη η Κύπρος με τέτοιους ''ισχυρούς'' τύπους.
Το ΟΧΙ στο Ανναν για μια καλύτερη λύση μέσα απο την Ευρώπη το οποίο ήταν ένα σεβαστό επιχείρημα την ώρα του διαγγέλματος άργησε 5 χρόνια, Δεν τους προβλημάτισε αυτό; Μετά ακολούθησε η δαιμονοποίηση ολόκληρου του Σχεδίου και αργότερα οι φωνές για ΟΧΙ στη ΔΔΟ και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ! το οποίο ήταν μια πολύ ύποπτη εξέλιξη. Ούτε αυτό τους προβλημάτισε. ΑΛΛΑ τώρα; έχουμε το ξεκάθαρο ΟΧΙ στη λύση και μια ξεκάθαρη θέση υπερ της διχοτόμησης ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ δηλαδή; Είναι δυνατόν να πιστεύουν πως ο Κ.Τάκης εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις; Δεν βλέπουν πως η συνοπαρτζιά έκδωσε το δεφτέρι για να κάμει μια σφυγμομέτρηση κατα πόσο έπιασε τόπο η πλύση εγκεφάλου αλλά μετά που είδαν πως ο κόσμος αντέδρασε σείραν πίσω; Είναι τόσο ηλίθιοι; Αν δεν είναι τότε προφανώς και ταυτίζονται με τον συγκεκριμένο κύριο καθότι όλο τους το σκεπτικό όλα τους τα επιχειρήματα και όλη τους την φρασεολογία τα βρίσκεις λέξη προς λέξη μέσα στο βιβλιούδι και απλά αυτοί καταλήγουν παραδόξως σε διαφορετικό συμπέρασμα. Οι του Χριστόφιας watch ισχυρίζονται πως θα προκύψει ...ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ο άλλος λέει.. Διχοτόμηση. Φανταστείτε έχουμε μια συνταγή δηλαδή για ένα είδος τυριού που οι μεν το ονομάζουν χαλούμι και οι δε Hellim. Αν πάρω ένα ποτήρι νερό βάλω μέσα νέσκαφε, ζάχαρι γάλα και παγάκια εκατό φορές δεν θα βγει ποττέ λεμονάδα. Θα βγαίνει πάντα ΦΡΑΠΕ. Παρόλα αυτά εκείνοι νομίζουν πως στο τέλος θα βγεί λεμονάδα.. (.......)
Ρε γαμώτο το να μας κοροϊδέψει κάποιος να μας εξαπατήσει συμβαίνει κάθε μέρα στη ζωή μας Δεν είναι ντροπή δική μας. Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Αλλά το να ανακαλύψεις ότι κάποιος σε κοροϊδεύει σε χρησιμοποιεί και σε εκμεταλλεύεται αλλά να συνεχίζεις να εθελοτυφλείς και να μην αντιδράς Ε τότε πρέπει να ντρέπεσαι.. Αν έχεις αξιοπρέπεια πρέπει να βρεις το θάρρος να τον απορρίψεις έστω και αν αυτό σημαίνει ότι έκανες μια λάθος επιλογή όχι να εξακολουθείς να πιστεύεις ότι .. Καταβάθος έχει καλό σκοπό.
Δυστυχώς όμως και το δεύτερο συμβαίνει καθημερινά. Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε.. Οι άνθρωποι εθελοτυφλούν.


Το επόμενο βράδυ (ναι είμαι νυκτοβάτης) πήγα να δω αν μπήκαν στον κόπο να μου δώσουν μια απάντηση, ή έστω μια φτηνή δικαιολογία για την στάση που κρατούν.

Αντί αυτού, διαπίστωσα ότι το σχόλιο μου ΔΙΑΓΡΆΦΗΚΕ και ως απάντηση βρήκα αυτό:
(ναι τους έδωσα ακόμη ένα hit για να κάμω copypaste)
Ξαφνικά έγινα εξυπνόβλακας.. που λέει αρλούμπες..
Οκ, ρε παιθκιά.. εσείς τι είσαστε ας πούμε;
Λίγο πιο κάτω έγραφε για βιλλους και πούττους.. αλλά τους ενόχλησε το δικό μου σχόλιο; Ειληκρινά δεν μπορώ να καταλάβω..

Δεν ένοιωσα ποττέ στη ζωή μου τόσο προσβεβλημένος και αδικημένος. Σαν κάποιος να σου έφτυσε μέσα στα μούτρα σαν κάποιος να σε φίμωσε να σε εβίασε και να διάγραψε την ψυσιή σου .. (πείτε με ευαίσθητουλλη) αλλά ειλικρινά μου εγύρισαν τα στομάσια πούκουππα.Καλά ρε κουμπάρε γιατί δεν αφήνετε το σχόλιο να φαίνεται; ούτε ξητίμασα ούτε τίποτες έγραψα απλά την γνώμη μου ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ στο ιστομπουρδέλο σας..
ΑΠΟΡΊΑ: Αφού δεν φιλοξενάτε στο μπουρδέλο σας.. μπούρδες γιατί δεν κάνετε μια mini έρευνα να δείτε ποιοι πραγματικά χρηματοδότησαν αυτή την ''mini'' εκστρατεία υπέρ της Διχοτόμησης; Τι σόι πατριώτες είστε; ή μήπως δεν θεωρείτε αρκετά προδοτική την Διχοτόμηση όσο το Ναι στο Αννάν; ..όπως δηλαδή ο Κύριος Τάκης και CIA.


Ps: Κατηγορώ τον Πιττά γιαυτή μου την περιπέτεια :)

Ps2 : Δεν είχα σκοπό να γράψω για το θέμα.. είχαν ήδη περάσει και 2 μέρες.. Αλλά έτυχε και είδα την ταινία ''inglorious bastards'' του Ταραντίνο και βλέποντας τους Nazi τον Γκέμπελς και τον Χίτλερ μαζεμένους σε ένα κάδρο είναι κάπως δύσκολο να μην ξυπνήσουν αναμνήσεις και να μην κάνεις την σύγκριση..

4 comments:

Anonymous said...

Χε, χε χε! Εγω βεβαίως είμαι αποκλεισμένος από σχόλια, αλλά μπαίνω τακτικά γιατι με κάνει να χαμογελώ.
Ειναι κακό αυτό που θα γράψω αλλά δεν πειράζει: είναι το μόνο (εντάξει υπάρχουν και 3-4 άλλα) μπλόγκ, που με κάνει να γελώ όχι λόγω χιούμορ, αλλά λόγω βαλακείας.
Από την άλλη όμως δεν βλάπτει να ξερουμε πως σκέφτονται αυτοί οι τύποι.
Και ο νοών, νοήτω.

Διαγραμμένη μη αποκαταστημένη said...

Οι "αποκαταστάτες της Δημοκρατίας"
εδιαγράψαν τζε το ακόλουθο δικό μου σχόλιο για το θέμα της ανάρτησής του:

"Ποιός επκιέρωσε τον Φιλελεύθερο για να διανέμει το εγχειρίδιο Διχοτόμησης του κ. Τάκη με την εφημερίδα. Μα ποίος άλλος που τον συναγωνιστή σας υπερπατριώτη υπερασπιστή της Διχοτόμησης, αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β."

Αηστούς... μπορεί κάποτε να αποκατσήσουν μέσα τους την δημοκρατία τζε τον δημοκρατικό διάλογο. Προς το παρόν κάμνουν τζείνο που ξέρουν- λογκρισία της αντίθετης άποψης που στην συγκεκριμένη περίπτωση εν η διαφάνια. Επί του προκειμένου έγραψε κάποιος ένα εύστοχο του Τσομσκι. -" αν θέλεις να μάθεις τι θέσεις προωθεί ένα βιβλίο δε πκιός εν ο χρηματοδότης του".

Anonymous said...

Κακο μου θα τους καμω επίθεσιν σχολίων.Να μάθουν να συμπεριφέρουντε

kyriakos said...

@ strovoliotis

φίλε μου ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι τροφοδοτεί την ανάγκη σου να μπαίνεις και να τους διαβάζεις.. κάθε φορά που μπαίνω τζιμέσα νιώθω ότι φεύγω απο το φως του πραγματικού κόσμου και μπαίνω σε ένα σουρεαλιστικό εξωπραγματικό σκοτάδι..

Διαγραμμένη και μη αποκαταστημένη..

να θεωρείς τυχερό τον εαυτό σου διότι είχες την σοφία να κρατήσεις copy του σχολίου που έκανες, εγώ .. δεν ήξερα που πήγαινα , έγραψα ένα κατεβατό και μετά που το διέγραψαν έπρεπε να τα ξαναγράψω για να κάμω το post μου.. (πολύ σπαστικό να επαναλαμβάνεσαι) ...Anonymous φίλε .... νομίζω αυτοί ηδονίζονται κάθε φορά που πατούν delete comment ... είναι σαν τον χίτλερ στην ταινία του Ταραντίνο που κάθε φορά που έβλεπε τον Γερμανό στρατιώτη να σκοτώνει συμμάχους σε μια προπαγανδιστική ταινία του Γκέμπελς γελούσαν και τα μουστάκια του..