Friday, September 25, 2009

Κυπρούλλα εν σκουπίδι..

Επιχειρήσεις ''σκούπας'' είδαμε πολλές φορές.. όχι μόνο στη Κύπρο αλλά
και σε άλλες ...Ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο σε όλο τον ..πολιτισμένο κόσμο.
Αλλά επιχείρηση σκούπα ''live'' με άμεση κάλυψη, συνεντεύξεις και σκηνές καταδίωξης από όλα τα κανάλια προς τέρψη της αιμοσταγής φασίζουσας κοινωνίας.

Ομολογώ ότι πρώτη φορά βλέπω..


Οι τροχονόμοι υπερασπιστές της Κύπρουλας.. όχι μόνο δεν περιόρισαν εαυτούς εν όψη τηλεοπτικού φακού..

(όπως κανονικά έπρεπε να συμβαίνει αν δεν μιλούσαμε για την φυλή ιθαγενών της πολύπαθης κυπρούλλας homo-Κuprus-neanderthal..)
Αλλά αντί αυτού ξεθάρρεψαν (μαθημένοι άλλωστε να δέρνουν μπροστά στις κάμερες) δίνοντας ρεσιτάλ υπέρμετρης βίας και χυδαιότητας.. Υπερασπιζόμενοι τα εδαφικά και ανθρώπινα δικαιώματα του σκίτσου..
Τα κανάλια.. τα οποία υποτίθεται σε κανονικές δημοκρατικές κοινωνίες και όχι γελοιογραφίες θα έπρεπε να εξέθεταν τέτοιες εικόνες επικρίνοντας την αστυνομική βία.. (λέμε τώρα) Αντί αυτού περιορίστηκαν σε μια ψυχρή ξύλινη περιγραφή με λεξιλόγιο τύπου:
''Οι αλλοδαποί'' (τα κρέατα)
ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο (όπως τις ποντίτζιες) σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.. (Τους απολίτιστους.. Ε καλώ εν σαν τους Κυπραίους;)
Οι απόψεις που καταγράφηκαν και προβλήθηκαν ήταν τύπου..

''Εε... πρέπει να έρκεται πιο συχνά η αστυνομία γιατί δαμε εγεμώσαμε.. Μια φορά μόνο τι θα σου κάμει.. Αμα τους μαζεύκεις και θκιώχνεις τους συνέχεια δεν θα ξανάρθουν''


...Εεεε.. έσιει δίκαιον ο άδρωπος (Λαλεί ο Πανικκής κάνοντας ζάπινγκ)

Μετά να συμπληρώνει η δημοσιογράφος..

''Η αστυνομία είναι αναγκασμένη να περιορίζει τις εφόδους της λόγο έλλειψης κελιών στις αστυνομικές φυλακές''

..Εεε κανεί ολάν γιατι δεν κτίζουν τζαινούρκες;

''Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να λυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων στη Μεννόγια''
...Αααα...Καλά δεν προσπαθώ να το παίξω Ιησούς Χριστός τώρα.. Αλλά να μην υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να πει δυο κουβέντες έστω έτσι και τυπικές μωρέ .. πριν ρεχτούμε τα σουβλάκια μας... ότι εντάξει είναι και αυτοί άνθρωποι που έχουν περάσει απίστευτες κακουχίες στην ζωή τους να τηρηθούν οι νόμοι αλλά να υπάρχει και ένας σεβασμός..

(...)


Αναγνωρίζω πως υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, ο κόσμος είναι σκατά και πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο... κτλ.. Αλλά ρε γαμώτο.. Είναι ανάγκη να τους εξευτελίζεις; Να τους βρίζεις; Να τους φωνάζεις; ΚΑΙ να τους δέρνεις; ''ΟΝ CAMERA'' Ποιός είσαι ρε μπάτσαρε; Θαυμάστε χώρα που κόπτεται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων.. δικαιωμάτων της.. η κακομάζαλη Κυπρούλλα..4 comments:

Anonymous said...

ee pws na tonosoume ligo thn eikona ths anikanhs kai dief8armenhs astynomias mas..

Aceras Anthropophorum said...

Που είμαστιν μιτσιοί ελαλούσαμεν Κυπρούλλα να τα φάεις ούλλα

kyriakos said...

Ασε φίλε Ασέρα.. μεγάλη η απογοήτευση..

Αλλά δεν μπορώ να τα γράψω έτσι μεστά και ωραία όπως τα γράφεις εσύ.. τζαι φκαίνει μου σε ειρωνεία..

Τελικά η Κυπρούλλα εθίστηκε στο γαίμα και στη βία και δεν μπορεί να ξεκολλήσει..
Μαθαίνει την ιστορία της βίας στα παιθκιά της.. τιμά την βία με γιορτές τζαι πανηυρκα, στήνει αγάλματα στη βία.. θέτει ως πρότυπο και αρετή την βία..
Και ως κακομαθημένο νεόπλουτο κλαίεται.. και θέλει τα πάντα δικά της. Δεν μπορεί να μοιραστεί με κανένα τπτ..

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ said...

Πριν λίες βδομάδες εθκιάβαζα την επιστολή μιας κυρίας στον φιλελεύθερον που έγραφεν ότι άλλον οι Κυπραίοι οι μετανάστες που επιαίναν Αυστραλίαν τζαι Αμερική, τζαι άλλον "τούτοι" που έχουμεν στην Κύπρο. Τούτον είναι τζαι το επίπεδο των καναλιών μας που αποκαλούν την επιχείρηση "σκούπα" παντές τζαι να γεμώσουν τσέντες για να τις πετάξουν στον Κοτσιάτη.

Έχεις δίκαιο. Δεν είναι θέμα τι πιστεύει κανείς για το θέμα της μετανάστευσης. Είναι απλά θέμα της ανικανότητας μας να δούμεν τους συνανθρώπους μας ως ανθρώπους. Τζαι να σκεφτείς ότι πριν 35 χρόνια είχαμεν τόσον κόσμο μες σε τσhατίρκα που εξαρτάτουν που το φιλότιμο του συνανθρώπου του (Κυπραίου τζαι ξένου) για ένα κομμάτι ψωμί...