Monday, June 22, 2009

Δοκιμάζουμε την ροή των κουστουμάτων..Καθώς τον τελευταίο μήνα βρισκόμουνα Αθήνα σκέφτηκα να αδράξω την ευκαιρία, προτού επιστρέψω Κύπρο αύριο, να επισκεφτώ το πολυαναμενόμενο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως χρόνια τώρα αναμέναμε να ανοίξει όμως αναβολές πάνω στις αναβολές ''αποκαλύψεις'' διαδηλώσεις ενάντια στην ανέγερση του, διαπλοκή και ανικανότητα, μας κρατούσαν μακριά του. Να όμως που επιτέλους το άνοιγμα του μουσείου έγινε πραγματικότητα! ..κουνά που μας κούναγε..

Το νέο Μουσείο άνοιξε μεν, για τους κουστουμάτους επισήμους και μερικούς λοιπούς που είχαν προσκλήσεις το Σάββατο.
Κανείς θα περίμενε ότι η Δευτέρα θα ερχόταν και η δική μας σειρά .. Αμ δε..
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του μουσείου ανακαλύπτω ότι στα ταμεία δεν θα εκδίδονταν εισιτήρια παρά μόνο μέσω του διαδικτύου. Ας είναι λέω.. θα κόψω απο το ίντερνετ.. Βάζω λοιπών την κάρτα κάνω Τσιλ στην αγορά εισιτήριου.. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΈΣΙΜΆ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ
Τι; ΓΙΑΤΙ! τελείωσαν;

Μη έχοντας λοιπών άλλη επιλογή, καθώς ποιος ξέρει πότε θα ξανάρθω Αθήνα, είπα να κατέβω πρωί πρωί στο μουσείο (που δεν θα έχει πολλούς) και να δοκιμάσω απο εκεί την τύχη μου..

Το μουσείο είχε πολλές εισόδους όμως παρόλα αυτά λειτουργούσε μόνο η μια. Αν έκανες το λάθος να πάρεις την έξοδο απο το ΜΕΤΡΟ με την ταμπελούδα Προς Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπορεί ναι μεν να έβγενες φάτσα κάρτα στο μουσείο όμως ήσουν απο την πίσω μεριά και σε περιμένει μοιραία 5 λεπτά περπάτημα γύρω απο το μουσείο καθώς η πίσω πόρτα της αυλής ήταν κλειστή. (Οταν είσαι κουτσός και παντουφλάρης 5 λεπτά περπάτημα στους δρόμους της Αθήνας είναι πολύ σκόρσο) Με το που έφτασα στην είσοδο (ώρα 9:00πμ) είχα μπροστά μου ένα μπουλούκι απο τουρίστες να κατευθύνετε προς την είσοδο, δύσκολα τα πράγματα... λέω στη φίλη μου. Πάμε Anyway όμως.. ΣΙΚΙΜΕ..

Το μπουλούκι μέχρι να κατέβω τα σκαλιά είχε κάνει μεταβολή και απομακρυνόταν.. ..Τους έδιωξαν! Μπορούσες εύκολα να διακρίνεις την απογοήτευση απο μακρυά.. Ας μην σχολιάσω καλύτερα το τι έλεγαν.. Φτάνω σιγά σιγά στη πόρτα οπου μας υποδέχτηκε η υπάλληλος του μουσείου.

- Χαΐ ..δε μιουσιουμ ισ οπεν μπατ γιου καν ονλη παη τικετς φρομ δε ιντερνετ...
-Προσπάθησα να πάρω εισιτήριο απο το ίντερνετ αλλά έχουν....
-Ελληνας είστε;
-Κυπριος, έχω έρθει Ελλάδα... ειδικά για το μουσείο (ένα ψεματούδι σιορ) και δυστυχώς φεύγω αύριο γιαυτό και ήθρα σήμερα.. Προσπάθησα να αγοράσω εισιτήρια απο το ίντερνετ.. αλλά μου έλεγε ότι έχουν εξαντληθεί
-Ναι, είχαν εξαντληθεί μέσα σε μισή ώρα!

(ε γιατί μου λες να πάρω Τικετς φρομ δε ιντερνετ αφου δεν εχει ρα φτανή?) ....

..-Ε ναι, αλλά πως γίνεται να έχουν εξαντληθεί.. Το μουσείο απο μέσα είναι άδειο και είναι τόσο τεράστιο που χωρά την μισή Αθήνα μέσα.. Πόσα εισιτήρια έχουν εκδοθεί;

-Ε, δεν ξέρω λίγα.. Είναι μόνο για να δούμε την ροή του κόσμου.. (50 τικετς?)
-Και τώρα δεν μπορούμε να μπούμε ε?
-Φοβάμαι πως όχι..
(Εγώ φοβάμαι πως είστε για τα κάτσαρα.. αλλα.. τσπ)
-Μα έχω έρθει απο Κύπρο ειδικά για το μουσείο είχα κλείσει το εισιτήριο πριν 1 μήνα που να ήξερα ότι θα επικρατούσε αυτο το καθεστώς; Στις εφημερίδες έλεγε απλά οτι τα εγκαίνια θα γίνονταν το Σαββατο. Σήμερα είναι Δευτέρα..
-Ε.. εσείς είστε απο Κύπρο, είστε κοντά θα ξανάρθετε.. εδώ διώχνουμε τουρίστες που έχουν έρθει απο την Κινα.. (προφανώς ήθελε να πει Ιαπωνία)..

- Καλά ξέρω ότι δεν είσαι εσύ υπεύθυνη εδώ για αυτή την κατάσταση, αλλά συγνώμη αντί να ντρέπεστε που διώχνετε τουρίστες μου το θέτεις ως επιχείρημα? Ο τουρίστας δεν θα κάτσει Αθήνα μια βδομάδα να σας περιμένει ούτε θα ξανάρθει, έχουν πολύ στενό πρόγραμμα θα φύγει να πάει στα νησιά τι να κάτσουν να κάνουν στο κέντρο εδώ δυο μέρες;

-Θέλουμε πρώτα να δοκιμάσουμε την ροή του μουσείου..... (με τους κουστουμάτους? και τα φουαγιέ?)

-Καλά αφού θέλατε να δοκιμάσετε την Ροή του μουσείου.. Γιατί δεν κάνατε μια πρόβα τζενεράλε πριν τα εγκαίνια; Δεν είναι σωστό μάρκετινγκ αυτό, τα εγκαίνια πρέπει να κάνουν μπαμ πρέπει να εκμεταλλευτείτε το μομέντουμ .. εδώ σουπερμάρκετ ανοίγεις και εφαρμόζεις αυτά τα στοιχειώδες πράγματα..

Την ''συζήτηση'' διακόπτει ένας Ισπανός δημοσιογράφος ο οποίος δείχνοντας την δημοσιογραφική του ταυτότητα (ναι μωρέ αυτή τη ταυτότητα που μπορεί να τον βάλει ακόμα και σε εμπόλεμη ζώνη) ....μαντέψτε τι.. Εφαγε και αυτός πόρτα..

-Σορι σερ μπατ γιου κανοτ εντερ γιου χαβ του γουειτ αντιλ γουενσντεη..

...εεε εκεί δεν άντεξα..

-Καλά ρε παιδιά αντί το ελληνικό κράτος να καλέσει δημοσιογράφους απο όλο τον κόσμο για να καλύψουν τα εγκαίνια και να τους πληρώσει και τα έξοδα διαμονής για την δωρεάν διαφήμιση, Εσείς τους διώχνετε απο πάνω? σαν πολύ ψηλά δεν ανεβάσαμε τον αμανέ; Απο αυτά ζούμε οι Ελληνες! Απο τον τουρισμό που έρχεται να δει τα αρχαία.. Κάνετε τα πάντα για να τους διώξετε;

-Οι τουρίστες δεν παραπονιούνται, μόνο οι Ελληνες κάνουν παράπονο.. Είμαι απο χθες η ώρα 8 εδώ και έχω διώξει χιλιάδες κόσμο και οι μόνοι που φωνάζουν είναι οι Ελληνες!

-Καλά δηλαδή εσύ περιμένεις τον Εγγλέζο να φωνάξει για τα στραβά της χώρας σου; Ο Εγγλέζος στη χώρα του μια χαρά φωνάζει και για πολύ πιο ασήμαντα πράγματα.. Εδώ έρχεται για τουρισμό..

Τέλοσπάντων ......Να μην τα πολυλογώ.. Μουσείο απο μέσα δεν είδα..

..Αρκεστείτε σε λίγες φωτογραφίες του άδειου μουσείου απο τον έξω συνωστισμένο χώρο..


3 comments:

Leni said...

No kidding!
Εχάσαν το νόημα οι καλαμαράδες νομίζω.
Καλά της τα είπες, lol στη φτανή (ε αφού επήεννεν της)!

kyriakos said...

Οτι είναι σε παρενθεσούα δεν της το ξεστόμισα έμεινε απο μέσα μου..

(είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι)
:)

Leni said...

Nai to katalava alla aporw pws ante3es, me tosi vlakeia mazemeni.