Thursday, January 29, 2009

Ο ελληνοκυπριακός Ατίλας

Ολα αυτά τα χρόνια που η ελληνοκυπριακή πλευρά έσκιζε τα ιμάτια της με δάκρυα στα μάτια για την βαρβαρότητα των Τούρκων οι οποίοι λεηλατούσαν και έκτιζαν πάνω σε ΕΚ περιουσίες.. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ στις ελεύθερες περιοχές δεν έχει μείνει σπιθαμή για σπιθαμή Τουρκοκυπριακής γής που να μην έχει υποστεί το ίδιο. Το κυπριακό κράτος όλα αυτά τα χρόνια ενώ διατυμπάνιζε ότι θέλει λύση βολευόταν με τα 'τυχερά' της εισβολής και εκεί που το κυπριακό κράτος δεν είχε ούτε δύο μέτρα χαλίτικης γης για να κτίσει και αναγκαζόταν σε δυσβάστακτες συμφωνίες με τους παπάδες που κατέχουν το 1/3 της Κύπρου σε βορρά και νότο. Υποκύπτοντας στην ουσία στις εκβιαστικές ορέξεις του κάθε τραγόπαπα για να κτίσει ένα σχολείο. Με αποτέλεσμα Πχ συμφωνίες τύπου ''Να πληρώνει το κράτος τους μισθούς των παπάδων σε ορισμένες περιοχές με αντάλλαγμα να κτίσετε σχολεία σε γη της Εκκλησίας''
Και παράλληλα μη έχοντας άλλη επιλογή το κράτος άφηνε τους παπάδες στο απυρόβλητο όλα αυτά τα χρόνια κτίζοντας ότι ήθελαν όπου ήθελαν αγνοώντας όλους τους πολεοδομικούς σχεδιασμούς. Ετσι εκεί που σε ορισμένα χωριά έβλεπες μονάχα διώροφα σπίτάκια ξαφνικά ξεπρόβαλε μια πενταώροφη εκκλησία στο κέντρο του χωριού χωρίς να λέει κανένας τίποτε. Ολα αυτά φυσικά ίσχυαν άκομη και επι καιρό Αγγλοκρατίας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Με την τουρκική εισβολή όμως το κυπριακό κράτος γύρισε μια νέα σελίδα με μια αναπάντεχη ιδιότυπη δήμευση γης που έλυσε σχεδόν όλα αυτά τα προβλήματα. Η ΕΚ πλευρά βρέθηκε ξαφνικά με την περιουσία 40.000 ΤΚ Και οι Τκ αντίστοιχα με την γη 200.000 ΕΚ.


Το Κυπριακό κράτος είχε πλέων αποκτήσει μια Ευκολη λύση και μπορούσε για πρώτη φορά να λειτουργήσει σαν αληθινό κράτος με κρατική ΓΗ . Οχι σαν μια τριτοκοσμική μπανανία που την κυβερνούσαν οι πνευματικοί ηγέτες της και κάθε φορά που έπρεπε να κτιστεί ένα σχολείο ή ένα νοσοκομείο να χρειαζόταν να παζαρεύει με τους παπάδες.

Το κυπριακό κράτος είχε πλέων αξία και όλοι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονταν να το καταλύσουν ξαφνικά βρέθηκαν να είναι ερωτευμένοι μαζί του λιγουρευόμενοι τις νέες ευκαιρίες πλουτισμού που προσφέρονταν απο την νέα κατάσταση.

Αρχικά στέγασαν σαν κατσαρίδες τους Πρόσφυγες σε αυτή τη νέα ''κρατική'' γη. Μετά έκτισαν Νοσοκομεία και Σχολεία. Στο τέλος όμως ξεθάρρεψαν κτίζοντας ξενοδοχεία, Highways ακόμη και αεροδρόμια. (!)

Πόσοι απο σας θα νιώθαν άνετα αν σας έλεγα ότι τόσο το νέο αεροδρόμιο Λαρνακας αξίας 200.000.000 όσο και το παλιό όσο και το αεροδρόμιο Παφου είναι κτισμένα σε ΤΚ γή?Και δεν μας φτάνει να κρύψουμε στις πετσιές μας κόπτομαστε (και καλά) απο το διεθνές δίκαιο και θέλουμε imish το δικαίωμα του πρόσφυγα να διαλέγει πρώτος αυτός τι θα γίνει με την περιουσία του. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ αυτοπεριπεζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια τάζοντας στο λαό φρούδες ελπίδες και πελλαρουποσχέσεις που στο τέλος και οι ίδιοι ξέρουμε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Φανταστείτε να έρθει ασπούμε αύριο ο ΤΚ με αυτή την δίκαια και Ευρωπαική λύση που τάχατες θα φέρουμε και να ζητά την περιουσία του ο άνθρωπος στην οποία όμως τώρα βρίσκεται ένα ΕΚ σχολείο ή ένα ΕΚ ξενοδοχείο ή ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο Λάρνακας και να μην δέχεται την αποζημίωση και να μας κολοσύρνει στα Δικαστήρια.

Τα σπασμένα φυσικά απο την προδοτική στάση ορισμένων κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια θα κληθούμε να την πληρώσουμε εμείς οι πρόσφυγες που ένεκα των πραγμάτων η μοναδική λύση στο περουσιακό θα είναι να μπουν περιορισμοί στην επιστροφή των προσφύγων τύπου Αννάν. Αν δηλαδή ή αξία της περιουσίας της Γης του πρόσφυγα δεν υπερβαίνει την Αξία του κτίσματος που υπάρχει μέσα δεν θα μπορεί να του επιστραφεί η γη καθεαυτή και θα πρέπει να αρκεστεί σε υποχρεωτική αποζημίωση.Αυτό που με εξοργίζει είναι που κανένα ΕΚ κανάλι η εφημερίδα δεν ασχολείται πραγματικά με το θέμα και αρκούνται απλά σε μονοδιάστατα εξώφυλλα τύπου

''Ο Ταλατ σκοτώνει το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων''

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑΛΑΤ ΡΕ ΓΑΔΑΡΟΙ?

Ενα απο τα πιο σημαντικά πράγματα στη Πολιτική είναι η αντίληψη των παράπλευρων συνεπειών των πράξεών μας. Ενας καλός πολιτικός δηλαδή δεν ενεργεί ούτε εκδικητικά ούτε ενστικτωδώς, παρά μονάχα με ψυχρή λογική και γνώμονα πάντα το καλό της χώρας του.

Κάθε φορά που όλοι αυτοί έκτιζαν σε ΤΚ Γη στην ουσία έκτιζαν την Διχοτόμηση.

11 comments:

osr said...

έχεις δίκαιο ρε κυριάκο, συμφωνώ απολύτως

όλα τα βλέπουμε μονοδιάστατα, η περιοχή μακένζυ εξ όσων γνωρίζω ανήκει σε τ/κ τι θα γίνει δηλαδή μετά την λύση

ο μαρκίδης είχε προτείνει πριν πολλά χρόνια (νομίζω κατά το 2000 να γίνουν απαλλοτριώσεις)

kyriakos said...

Το ξέρω φίλε ότι το είχε προτείνει ο Μαρκίδης όμως η εισήγηση του είχε πέσει στο κενό (όπως και η εισήγηση του περί αναγνώρισης του δικαιώματος ψήφου των ΤΚ πρίν μπούμε στη ΕΕ.)

Αλλά παρόλα αυτά η συγκεκριμένη εισήγηση δεν σώζει και πολλά πράγματα διότι η απαλλοτρίωση για να έχει νομική ισχύ πρέπει να γίνεται ΠΡΙΝ και όχι μετά απο τα έργα.

Ειδάλλως ο νόμιμος ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί.

Ετσι όπως τα κάμαν νομίζω η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση (για το κράτος) Σήμερα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ η.. Διχοτόμηση!

(Τouche για τους πρόσφυγες..)

Λεμέσια said...

Το περιουσιακό είναι το πιο δύσκολο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων. Αναρωτιέμαι τι προτάσεις κατέθεσε η κάθε πλευρά για την επίλυση του...Αν δεν υπάρξει κρατική υποστήριξη θα είναι δύσκολο να καταλήξουν οι υποθέσεις στο δικαστήριο. Οι Γερμανοί που εκδιώχθηκαν από την Πολωνία, επιχειρούσαν μέχρι πρόσφατα την επανάκτηση των περιουσιών τους, οι οποίες είχαν κατασχεθεί το 1940 με τα χαμένα εδάφη. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους τόνισε όμως, ότι το θέμα έχει λήξει και δεν πρόκειται να τους στηρίξει προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, έχουν προκύψει νέα συμφέροντα, τα οποία δεν επιθυμούν να διαταράξουν μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Ελπίζω στην Κύπρο να κλείσει το θέμα με την επίτευξη λύσης τουλάχιστον...(αν και όταν)

MARINOS said...

Ρε φίλε, αν και διαφωνώ σε πολλά μαζί σου -και με τον τρόπο που τα λες- θα συμφωνήσω με την τελευταία σου ατάκα (που είναι και η ουσία όλων όσων έγραψες σήμερα): πως κάθε φορά που εμείς κτίζαμε σε Τ/Κ γη, στην ουσία κτίζαμε την Διχοτόμηση...

kyriakos said...

@Λεμεσιά
Αν υπογραφεί λύση νομικά δεν μπορεί κανένας να την αμφισβητήσει μην ανησυχείς περι τούτου.

Το θέμα είναι ότι για να υπογραφεί αυτή η γέριμη η λύση πρέπει πρώτα όλοι αυτοί που κτίζουν πολιτικές καριέρες λέγοντας παραμυθοατάκες (καλύτερες και απο τις δικές μου)
ότι δήθεν όλοι οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν κτλ Να πεισθούν ότι ήρθε καιρός για αποφάσεις και πράξεις και όχι μεγάλα λόγάκια


@
Μαρίνο

Αλίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα..

Εσύ όμως πως πιστεύεις ότι θα λυθεί το κυπριακό και να επιστρέψουν όλοι (ΕΚ και ΤΚ) στις περιουσίες τους χωρίς να χαλάσουμε όλα highways τα μισά σχολεία και τα αεροδρόμια?

Η μήπως όταν μιλάμε περι αναφαίρετου δικαιώματος επιστροφής
εννοούμε μόνο τα δικό μας?

Aceras Anthropophorum said...

Oi Πρόσφυγες που επεθάναν θα έχουν δικαίωμα επιστροφής και πρώτης επιλογής; Αν όχι, σε πεντέξι προεδρίες θα έχει λυθεί τζιαι το περιουσιακόν. Ήδη είμαστιν στην 8η προεδρία μετά τον πόλεμο.

kyriakos said...

Dystyxws
Akrivos etsi opws to les einai file asera


Btw
Me to anan oloi oi prosfyges anw twn 60 eixan dikaioma epistrofhs to argotero sta prota dyo xronia

shmera an den kanw la8os perasan 5 xronia?

Arage posoi pou toutous epe8anan prosfyges?
Fysika..
Kanena patriotiko mme den tolma na proseggysei to 8ema

stalamatia said...

Έχω πάει στα κατεχόμενα τρείς φορές ,την πρώτη ήταν μόλις άνοιξαν τα οδοφράγματα, πήγα Κύπρο μόνο γι'αυτό το λόγο. Δεν είχα εμπιστοσύνη του Ντεκτάς φοβόμουν μην τα κλείσει και δεν προλάβω να δω το χωριό μου.(Τελικά ο Ντεκτάς ήταν πιο καθίκι από ότι πίστευα).
Είχα δει λίγα κτίσματα και είπα λογικό είναι να κτίσουν κιόλας ,παρόλο που το στομάχι μου σφίκτηκε
όταν ξαναπήγα άλλλες δυο φορές έχασα κάθε ελπίδα ότι θα λυθεί το κυπριακό και ο λόγος ήταν πια τα πολλά κτίσματα που υπήρχαν,ολόκληροι οικισμοί.
Εχω μιαν απορία οι τουρκοκύπριοι και οι έπικοι σχεδόν δεν μπορούν να διατηρήσουν τα σπίτια που βρήκαν έτοιμα,πως μπορούν και κτίζουν ολόκληρα συγκροτήματα και άλλες σπιταρώνες? Αν είχαν σκοπό να μας επιστρέψουν κάτι, είναι δυνατόν μα μας έκτιζαν κιόλας? Γιατί κτίζουν παντού ,ειδικά μετά το βροντερό ΟΧΙ έχουν ξεσαλώσει .Και αν κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν θα υπάρξει λύσει γιατί καταναλωνόμαστε με το να μας κοροϊδεύει ο κάθε τουρκοκύπριος αρχηγός τους?.

kyriakos said...

Εγώ λέω να γιατί καταναλωνόμαστε με το να μας κοροϊδεύει ο κάθε Ελληνοκύπριος αρχηγός μας?.

antonis said...

E file wraio to blog sou alla leipei mia fwto pou panw

http://img118.imageshack.us/img118/599/garosha6.jpg

φονιας ακελικων και λοιπων προδοτων said...

αγαπητε αλλοδαπε και αγαπητε αντιχριστε διεθνιστη προβατακο του ακελ εαν ξαναπεις τους ιερεις τραγους θα καταγγελθεις στην αστυνομια και θα κυκλοφορησει το ονομα σου παντου.το εχει κανει δυο φορες ηδη.δεν σε περιπαιζω.σαν γνησιος ακελικος και τουρκολαγνος αρα εισβολεας για αλλημ μια φορα εξυπηρετεις τα συμφεροντα της χωρας σου της τουρκιας.αντι να ανατραπεις που εκαμετε παρανομα εισβολη τζε εθκιωξετε τον κοσμο που εσσω του εχεις το θρασος να μιλας για δηθεν τουρκοκυπραιικη γη.τετοιο πραγμα δεν υπαρχει διοτι δεν υπαρχει τουρκικο χωριο στην κυπρο.ειστε εισβολεις.εισβαλλατε το 1571 .η γη αυτη ειναι ελληνικη.παρτε το χαμπαρι επιτελους μογγολοι.ουτε σπιθαμη γης δεν σας ανηκει.οτι εχετε το πηρατε εις βαρος του ελληνα κατοικου της νησου.για πεστε μας λοιπον εισβολεις που θα βαζαμε τους προσφυγες μας οταν εσεις ηρθατε σφαξατε βιασατε και διωξατε τον κοσμο?ντροπη σου να λες για δηθεν εκβιασμους της εεκλησιας.οταν ο υπηρετης σου χριστοφιας εγινε ρεζιλι με την σκηνοθετηση δηθε οφειλων της εκκλησιας.υπομονη ομως οι μερες του ειναι μετρημενες.οπως και οι δικες σας.