Thursday, December 11, 2008

Σφαίρες: Αλήθεις και Ψέματα

Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν ξεκάθαρο απο την πρώτη στιγμή: ''Ευθεία βολή'' απο σαράντα μέτρα όπου η σφαίρα διαπέρασε τα ρούχα τον θώρακα και την καρδία του θύματος και σφήνωσε στη σπονδυλική στήλη.

Εντούτοις όπως δήλωσε ο οικογενειακός παρατηρητής στη νεκροψία υπήρχε μια ''διαφωνία'' με τον κρατικό ιατροδικαστή.. (Χωρίς να διευκρινίσει που ακριβώς διαφώνησαν)

Προφανώς η διαφωνία θα ήταν στο εάν η σφαίρα ήταν εξοστρακισμένη ή όχι..

Να σας πω την αλήθεια..
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί 'δυσκολεύονται' τόσο..

Για να εξοστρακιστεί μια σφαίρα πρέπει καταρχάς να είναι ''μαλακή''

Και..

Οταν εξοστρακιστεί μοιάζει κάπως έτσι:
ή έτσι..Αν η σφαίρα προέρχεται απο ευθεία βολή τότε η σφαίρα όταν ανασυρθεί από το πτώμα έχει αυτό το σχήμα:Αν η σφαίρα σφηνώσει σε κόκκαλα θα έχει τέτοιο σχήμα:

Οταν η σφαίρα εξοστρακίζεται χάνει την περιστροφή της καθώς και μεγάλη ταχύτητα
και συνήθως δεν διαπερνά ούτε κάν τα ρούχα (λόγο του ότι έχει χάσει το μυτερό της σχήμα) προκαλεί όμως έντονο πόνο και μελανιές. Στην απίστευτη περίπτωση που διαπεράσει το σώμα αφήνει μεγάλη πληγή σε ακανόνιστο σχήμα.

Η εξοστρακισμένη σφαίρα όταν μπει στο σώμα ακολουθεί την εξωτερική τροχιά της και εισχωρεί πάντα ευθεία καθώς λόγο του ότι έχει χάσει την περιστροφή της δεν ''στρίβει'' μέσα στο σώμα.

Αν έχουμε ευθεία βολή από ένα δεξιόστροφο όπλο η σφαίρα Θα στρίψει κάτω ή πάνω (Συνήθως κάτω) και πάντα δεξια.

Στη δική μας περίπτωση η σφαίρα μπήκε απο αριστερά και σφηνώθηκε στη σπονδυλική στήλη του Αλέξη κάτω. Οπερ σημαίνει ευθεία βολή.

Για να ευσταθεί ο ισχυρισμός του Κούγια περί εξοστρακισμού πρέπει, με δεδομένο την πορεία της σφαίρας μέσα στο σώμα και την απόσταση, ο αστυνομικός να πυροβόλησε πάνω αριστερά σε ύψος λίγο πάνω απο τα κεφάλια των νεαρών και να κτύπησε σε ένα πολύ χαμηλό μπαλκόνι ή ένα άλλο άγνωστο μεγάλης πυκνότητας (UFO) Στη μέση απόσταση (20m) ή πολύ κοντά στον Αλέξη σε απόσταση 1 μέτρου στα αριστερά του (όμως κάτι τέτοιο πάλι εμπερικλείει ευθεία βολή) Απλά κακό σημάδι.. Η τροχιά υπολογίζεται με αυτό τον τύπο

.. Απο όσο ξέρω στην περιοχή μπαλκόνια σε τέτοιο ύψος δεν υπάρχουν ούτε UFO..

..που στο διάολο κτύπησε η σφαίρα?


Παραδόξως, η σκηνή του εγκλήματος ακόμα δεν έχει καν αποκλειστεί! Ο καθένας θα μπορούσε να πάει ακόμα και τώρα και να την αλλοιώσει .. (......)..


Η δήλωση του αστυνομικού ότι το όπλο του (περίστροφο 45mm) απο σαράντα μέτρα μπορεί να διαπεράσει 8 σώματα είναι ψευδής. Απο σαράντα μέτρα αν πυροβολήσεις κάποιον με περίστροφο και η σφαίρα βρεί σε κόκκαλα δεν διαπερνά το σώμα.

Εκτός αν νόμιζε ότι κρατούσε το όπλο του Ραμπο στο πρώτο αίμα..

Οσο και αν έψαξα στο ίντερνετ δεν βρήκα περιστατικό θανάτου απο ''ricochet bullet'' παρόμοιο με του Αλέξη.

Πρόκειται για ένα πάρα πολυ σπάνιο φαινόμενο (στον υπόλοιπο κόσμο) και συνήθως πρέπει το θύμα να είναι πολύ κοντά στο αντικείμενο που θα κτυπήσει η σφαίρα. Διαβάστε εδώ

Εκει που πρέπει να επικεντρωθεί το πόρισμα Δεν είναι στην πορεία της σφαίρας (όπως προσπαθεί ο Κούγιας να πράξει) Αλλα στο σχήμα της σφαίρας αλλά και της πληγής Αν είναι μια μικρή ξεκάθαρη στρογγυλή οπή τότε πρόκειται ΣΙΓΟΥΡΑ για ευθεία βολή Αν η σφαίρα είναι εξοστρακισμένη τότε η ουλή θα είναι ακανόνιστου σχήματος και ΣΙΓΟΥΡΑ μεγαλύτερη από ότι θα περίμενε κανείς απο μία 45αρα σφαίρα.

Επίσης για να επιβεβαιωθεί η θεωρεία Κούγια θα πρέπει να μας βρούν και που κτύπησε η σφαίρα.. (Εκεί θα γελάσουμε)

Οι Αμερικάνοι πάντως λένέ:

'' People claim all kinds of crazy theories when they kill someone but.. Βullets cannot do magic...''

Κάτι μου λέει ότι μας δουλεύουν ψηλό γαζί...

Δεν ξέρω τι ισχύει στο νομικό συστημα της Ελλάδος για τις εξοστρακισθέντες σφαίρες.

Είμαι σίγουρος ότι κάτι πολύ απίστευτα ηλίθιο θα λέει..

Στον υπόλοιπο κόσμο η νομική διαφορά εξοστρακισμένης σφαίρας με σφαίρα που διένησε ευθεία πορεία είναι ελάχιστη εώς ανύπαρκτη.

Εσύ πάτησες την σκανδάλη, δική σου είναι η σφαίρα, ΕΣΥ φέρεις την ευθύνη.
Οταν πυροβολείς με ένα όπλο είσαι υπεύθυνος για το που θα πάει η σφαίρα σου..

..τόσο απλά..


Στο Eλλada όμως..


Ενα βίντεο που γύρισα στο δρόμο για την κηδεία..


4 comments:

the Idiot Mouflon said...

Εξωστρακισμός ή όχι, δεν έχει σημασία. Δες την αναφορά μου στο Νόμο Περί Χρήσης Όπλου (στου Πήττα και στου Φιρφιρή) αλλά και την ομολογία του δράστη ότι έλαβε εντολή για απεμπλοκή, το έπραξε και μετά -παραβιάζοντας εντολή -επέστρεψε στη σκηνή.

Οι δε αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο διαψεύδουν την περίπτωση η ζωή του να βρισκόταν σε κίνδυνο τη συγκεκριμένη στιγμή.

kyriakos said...

Αγρινε οι μπάτσοι τώρα μιλάνε για εκπυρσοκροτησμό την ώρα που έβαζε το όπλο στο κόλο του... οού ού σορυ λάθος.. στην οπλοθήκη του εννοούσα..

Καλά ρε παιδιά δαμέ ολόκληρο ΟΡΓΑΝΟ και αλλάζει την μαρτυρία του..

Τι προνοεί ο νόμος για αυτό στο eλada ?


Απο ότι κατάλαβα ούτε καν δόλο δεν προνοεί..

Roxanne said...

ta pragmata einai apla. allo oi sfaires k allo oi sfaires ellhnwn mpatswn. h sfaira prohl8e apo to oplo otan auto ekpursokrothse epeidh katalave oti vriskotan se kinduno o katoxos tou (sfaira einai, den einai k o einstein, katalave la8os) kai e3ostrakisthke sthn malakia pou dernei thn el.as.

the Idiot Mouflon said...

Εξού και το σύνθημα:

Το όπλο
των μπάτσων
είναι μαγικό,
χτυπάει στον αέρα
και βρίσκει στο ψαχνό!