Sunday, November 23, 2008

‘’Οι Τουρκοκύπριοι πολιτισμικά δεν είναι Κύπριοι’’

Το τελευταίο πράγμα που περίμενα να κάνω σήμερα είναι να σχολιάσω άρθρο του ΠΟΛΙΤΗ και συγκεκριμένα του Γιάγκου Μικελλίδη με τίτλο:
‘’Οι Τουρκοκύπριοι πολιτισμικά δεν είναι Κύπριοι’’
Για όσους θέλουν να διαβάσουν αυτούσιο το άρθρο βρίσκεται ΕΔΩ

Ο κ. Μικελλίδης λοιπών γράφει για τις καταστροφές ΕΚ μνημείων στα κατεχόμενα και γενικεύοντας κάνει τον εξής συνειρμό:

‘’αφού μετά 30 χρόνια, τώρα κατάλαβαν την αξία τους. Αρχαιολογικοί χώροι είχαν και έχουν εγκαταλειφθεί στα αγριόχορτα, στη λεηλασία και στη φυσική καταστροφή και γενικά υπάρχει μια πλήρης άρνηση προς τον πολιτισμό της Β. Κύπρου.’’

Σε γενικές γραμμές πιστεύει αφού τα ΕΚ μνημεία είχαν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση ΝΤΕΚΤΑΣ υπο την ανοχή των ΤΚ άρα οι ΤΚ δεν είναι Κύπριοι διότι αν ήταν κύπριοι δεν θα επέτρεπαν την πολιτιστική καταστροφή.

Καταρχήν θα συμφωνήσω με την καταστροφή που συντελείτε στα κατεχόμενα.

Κατάγομαι από ένα πρώην μικτό χωριό το Περα χωριό της Νησου. Ενα χωριό ίσως πρότυπο στις σχέσεις ΕΚ – ΤΚ παρόλα αυτά όμως για 30 χρόνια το Τζαμί του χωριού είχε άκριβως την ίδια τύχη αγριόχορτης εγκατάλειψης με τα δικά μας Ελληνορθόδοξα μνημεία στο βορρά. Ειδικά το ΤΚ νεκροταφείο έχει βεβηλωθεί και η κατάσταση που βρίσκεται ακόμα και σήμερα είναι απερίγραπτη. Αμα δεν ήμουνα στο Λονδίνο θα ανέβαζα και φωτογραφίες δια του λόγου του αληθές. Παρόλα αυτά η περίπτωση του Πέρα χωριού είναι βεβαίως από τις καλές διότι αν μη τι άλλο οι Περαχωρήτες, αν εξαιρέσεις μερικά Γκράφιτι από πελλορόκολους θύματα της ελληνορθόδοξης προπαγάνδας της παιδείας μας που κατά τα άλλα είναι τέλεια, σεβάστηκαν το μουσουλμανικό μνημείο. Το Τζαμί του χωριού από όπου κατάγεται η μητέρα μου τους ΑΓΙΟΥΣ ΗΛΙΟΦΩΤΕΣ δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια διότι το γκρεμίσαμε εμείς οι ‘Ασιλα’ Κυπραίοι..

Ρωτώ λοιπών τον κύριο Μικελλίδη: Το πανάρχαιο και πανέμορφο μουσουλμανικό Τζαμί του χωριού μου καθώς και άλλα αναρίθμητα μουσουλμανικά μνημεία δεν είναι μέρος του κυπριακού πολιτισμού;
Το γεγονός ότι δεν το σεβαστήκαμε μας κάνει λιγότερο Κυπραίους;

Και επιπλέων θα προχωρήσω και θα πω ότι και ορισμένοι ΕΚ ενίοτε δεν σέβονται ακόμη και τα δικά τους μνημεία ή ακόμα και την Κύπρο την ίδια. Αν θέλει να πάμε μαζί με τον κύριο Μικελλίδη να μαζέψουμε κωλόχαρτα, ποσκούπιδα και ποτσίαρα από οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου θέλει. Αλήθεια δεν έχει πάει ποτέ ο Κ. Μικελλίδης σε κυπριακό γήπεδο; Αλήθεια βλέπει πολύ συχνά κυπριακές σημαίες να κυματίζουν από εμάς τους ‘Ασιλα’ Κυπραίους? Αλήθεια δεν πρόσεξε ο κύριος Μικελλήδης ότι μετατρέψαμε τα μεσαιωνικά τείχη της Λευκωσίας σε Παρκινγκ?

Με το ίδιο σκεπτικό του κ. Μικελλίδη θα μπορούσε κανείς να γενικεύσει και να πει ότι κανένας κάτοικος του νησιού δεν σέβεται πραγματικά τον τόπο του και μέχρι σήμερα ελάχιστοι είναι εκείνοι που νιώθουν πραγματικά Κυπραίοι και δει περήφανοι Κύπραίοι.
Το επαρχιώτικο μας κόμπλεξ βγάζει μάτια πόλας έλας του νησιού μας κ Μικελλίδη.

Ο κοινωνικός σεβασμός των εκάστοτε μνημείων είναι κάτι που καλλιεργείτε από την πολιτική ηγεσία όχι αυτόματο χαρακτηριστικό στο DNA του Ασιλα Κυπραίου. Αν στους ΤΚ και στους ΕΚ λοιπών υπήρχε μια πολιτική ηγεσία που να καλλιεργούσε τον πραγματικό σεβασμό σε όλα ανεξαιρέτως τα κυπριακά μνημεία και όχι μόνο της δικής τους κοινότητας δεν θα ήμασταν σήμερα δαμε να σπαταλούμε φαία ουσία σε ανούσια άρθρα.

Όλα είναι κοινωνική αναπαράσταση αγαπητέ Γιάγκο.

24 comments:

Λεμέσια said...

Αγαπητέ Κυριάκο,

είχα την ατυχία να διαβάσω κι εγώ το εν λόγω άρθρο στον 'Πολίτη'.

Τον κ. Μικελίδη τον είδα μόνο μία φορά στην τηλεόραση, (δε ζω μόνιμα στην Κύπρο), αλλά από διηγήσεις γνωστών μου, συμπεραίνω ότι είναι ένας άνθρωπος του θεάματος, ο οποίος δύναται να επηρεάζει την κοινή γνώμη λαϊκίζοντας.

Βάσει της 'θεωρίας' του στο άρθρο, όποιος δε σέβεται τα μνημεία, δεν μπορεί να είναι Κύπριος πολιτισμικά. Μ' αυτή τη λογική, θα παρέμεναν ελάχιστοι, 'πραγματικοί' Κύπριοι, ε/κ και τ/κ.

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος με καλή όραση, να υποστηρίζει αυτές τις ασυναρτησίες.

Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζει ο κ. Μικελίδης και κάθε πόσο επαφίεται του εδάφους ...

kyriakos said...

Ούτε εγώ ζω Κύπρο δυστυχώς..

Ο Μικελίδης κάποτε κάποτε λέει και σωστά πράγματα αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ψυχολόγος άνθρωπος να γενικεύει τόοσο πολύ..

Είναι τρομακτικό να ακούς από όποιον δήποτε τέτοιες αφοριστικές απόψεις αλλά και που μορφωμένους τάχατες?

..κρίμα

Stelios said...

Χαιρετώ είμαι ο Στέλιος από Λευκωσία, φοιτητής Φυσικού Αθηνών, δε θα σχολιάσω το άρθρο γιατί θεωρώ ανούσιο να επιχειρηματολογώ για το ποιός τελικά θα πάρει το τιμητικό δίπλωμα του πραγματικού Κύπριου της χρονιάς 2008-2009...
Ειδικά επιχειρήματα που συνίστανται σε παραληρήματα περιπτωσιολογίας, και από εσάς και από το σεβαστό κύριο Μικελίδη, με αφήνουν εντελώς αδιάφοροo γιατί ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Δε βλέπω ουσία στην όποια ΠΟΣΟΤΙΚΗ σύγκριση την οποία κάνετε...
Θα σταθώ να σχολιάσω κάποια πράγματα από το άρθρο:
"αν εξαιρέσεις μερικά Γκράφιτι από πελλορόκολους θύματα της ελληνορθόδοξης προπαγάνδας της παιδείας μας που κατά τα άλλα είναι τέλεια". Διαισθάνομαι ότι είστε και εσείς ακόμα ένας από τους νεοπροοδευτικούς φιλαΑΚΕΛικούς του νησιού που με την πρώτη ευκαιρία σπεύδουν αναφερθούν σ' αυτά που με το τόσο complex καταδιώκει η δήθεν αριστερά στης Κύπρου.. Δε νομίζω ειλικρινά οι νεαροί στο σχολείο να διδάσκονται θέματα όπως advanced techniques in making graffities on Muslim church walls.. Ή έστω για αντίδραση στην τόσο κακή και εθνικιστική και απίστευτα καταπιεστική και παραπλανητική και μισαλλόδοξη και ρατσιστική και.. (όλα αυτά που έχετε στο μυαλό σας ή που σας έχουν μεταδώσει οι νεοπροοδευτικοί προφασιζόμενοι τον αντιρατσισμό..), δεν πιστεύω λοιπόν η αντίδραση να καταλήγει σε graffities στον τοίχο του τζαμιού.. Αν η μομφή σας είναι προς την πολιτεία, το πολιτισμικό κόσμο και προς μία παιδεία που με αντιεκπαιδευτικές μεθόδους παράγει εργάτες για τις καπιταλιστικές ανάγκες τότε είμαι μαζί σας.. Η μομφή στον όρο «Ελληνορθόδοξη» είναι απλά συμπλεγματική, απόρροια γραικυλισμού.. Πιστέψτε με ναι μπορώ εγώ ο Έλληνας νεαρός να ζήσω με τον Τούρκο συνομήλικο μου στο νησί χωρίς να εγκαταλείψω το τόσο απεχθές σε εσάς «Ελληνορθόδοξο». Βλέπετε σε μία κατάσταση που χάνεται η ταυτότητα, σε μία κατάσταση ισοπέδωσης.. ο μόνος που θα κερδίσει είναι το κεφάλαιο και όχι ο αντιρατσισμός σας. Παρακαλώ αφαιρέστε τον όρο «Ελληνορθόδοξη».
"δεν είναι μέρος του κυπριακού πολιτισμού" σε ποια φυλή αναφέρεστε; Στο νησί υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων άνθρωποι πολλών φυλών: Εβραίοι, Φοίνικές, κυρίως πάντα Έλληνες και κάθε άλλοι Ευρωπαίοι και τελευταία συγκριτικά κατοικήθηκε από Τούρκους.. «Το πανάρχαιο και πανέμορφο μουσουλμανικό Τζαμί του χωριού μου».. Πόσο πανάρχαιο μπορεί να ήταν επιτέλους αυτό το τζαμί..;; Είστε και εσείς οπαδός των θεωριών επιστημονικής φαντασίας που υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι είναι απόγονοι των Τρώων.. Θα μου πείτε: εκεί κολλάς ρε Στέλιο, σε μία λέξη.. Να σας πω, νιώθω ότι έχετε μία ανάγκη να υπερτιμήσετε κάποια πράγματα μόνο και μόνο για εναντιωθείτε στις απόψεις άλλων.. προφασιζόμενος ότι θέλετε να δείτε τα πράγματα σφαιρικά, καταλήγετε στην ισοπέδωση μόνο και μόνο για να μην πάρετε την θέση των πιο συντηρητικών.. εσείς ο πιο νεοπροδευτικός.. Και "πανέμορφο" το τζαμί.. φαντάζομαι ένα αρχαιοελληνικό μνημείο στη Σαλαμίνα ή στο Κούρι είναι βαρετό, μία βυζαντινή εκκλησιά απολίθωμα αλλά το τζαμί εκθαμβωτικό, υπέροχο, αριστούργημα, χάρμα οφθαλμών...
Γιατί χρησιμοποιείται τόσο έντονα την κυπριακή ΔΙΑΛΕΚΤΟ;; Ξέρω τι σκέφτεστε διαβάζοντας αυτό το σχόλιο: "Θα μας πει και πως θα γράφουμε ο φασίστας". Κοιτάξτε, αν με αυτό το συγγραφικό σας τρόπο, νιώθετε ότι περνάτε καλύτερα τα μηνύματα σας, εγώ μαζί σας, είναι όντως εκπληκτικό αυτό το ιδίωμα της ελληνικής, η κυπριακή διάλεκτος. Έλα που όμως πάλι διαισθάνομαι ότι πηγάζει από την πλαστή ανάγκη απόσχισης και διαφοροποίησης της από την νεοελληνική..
"Αλήθεια βλέπει πολύ συχνά κυπριακές σημαίες ".. με συγχωρείτε αλλά αυτό το υπονοούμενο καλύτερα να ξεκαθαριστεί.. Εσείς ταχτήκατε να υπηρετήσετε ένα υβρίδιο Τουρκίας, Αγγλίας, Ελλάδας.. όχι όλοι.. Δεν απορρίπτω τις ευθύνες μου ως πολίτης αυτού του "Republic of Cyprus" αλλά δεν καταλαβαίνω την απόλυτη συσχέτιση της παραπάνω τοποθέτησης με τον πατριωτισμό των «εμάς τους ‘Ασιλα’ Κυπραίους».
"DNA του Ασιλα Κυπραίου" Σιγά μην υπάρχει και κυπριακό έθνος!! Ξέρω παρακαλείτε μέρα νύχτα να εμφανιστεί αυτός ο όρος στις Μ.Μ.Ε. αλλά κοιτάξτε.. όταν άκουσε αυτόν τον όρο ο καθηγητής γενετικής κύριος Δέλτας Κωνσταντίνος γέλασε και απλά είπε: "Κυπριακό DNA, δεν στέκει.."
Κλείνω συμφωνώντας ότι στη φούρια μας να γίνουμε προοδευμένο κράτος.. κράτος ευρωπαϊκόν.. δε σεβαστήκαμε ιδιαίτερα την πολιτισμική μας κληρονομιά.. Και ακόμα δεν έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις σε αυτό το τομές και ούτε θα γίνουν όσο προωθείται ο ανθελληνισμός, η ισοπέδωση και η παρθενογένεση εθνών καθώς και ο ρατσισμός. Υπάρχει τελικά ευσυνείδητος πνευματικός κόσμος στην Κύπρο;

kyriakos said...

Φίλε Στέλιο σεβαστές οι απόψεις σου όμως να μου επιτρέψεις να διατηρήσω το δικαίωμά του αυτοπροσδιορισμού.

Εχω δηλαδή το κάθε δικαίωμά να θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα Κύπριο και μετά Ελληνα.

Και ακριβώς επειδή Αγαπώ την πατρίδα μου (την Κύπρο) περισσότερο. θέλω το καλύτερο για αυτή και μόνο. Δηλαδή για κανένα όραμα μεγάλης ιδέας καμιάς μητέρας πατρίδας δεν θα θυσίαζα την Κύπρο. Η προαιώνια επιθυμία για ένωση των Κυπρίων (και του Ακελ) οδήγησε στη τουρκική εισβολή.

Μιας και αναφέρεις το ανθελληνικό Ακελ μάθε ότι πρώτο το Ακελ ξεκίνησε τον πολιτικό αγώνα για την ένωση και μετά ακολούθησε η ΕΟΚΑ. Το Ακέλ ήταν που οργάνωσε το ενωτικό δημοψήφισμα του 50 Το Ακέλ ήταν που έθεσε την πρότασή στη βουλή το 60 για ένωση.
και γιαυτό και το Ακελ κηρύχθηκε παράνομο επι αγγλοκρατίας με τη δικαιολογία του ψυχρού πολέμου.

Οι αριστεροί δεν συμμετείχαν στην Εοκα όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά διότι ο Γρίβας φοβότανε ότι αν ταυτιζόταν η Εοκα με την αριστερά μπορεί να εμπλεκόταν η Σοβιετική ένωση, αυτά είναι καταγεγραμμένα σε ομιλίες του όπου καλούσε τους Αριστερούς να μείνουν έξω απο τον Αγώνα εκτός απο ορισμένες εξαιρέσεις όπου Αριστεροί ήταν πραγματικά αναγκαίοι στην οργάνωση όπως ο αδελφός του παππού μου για παράδειγμα που είχε γνώσεις πάνω σε εκρηκτικές ύλες.

Ολο οι κύπριοι επιθυμούσαν κάποτε την ένωση. Ο στόχος όμως ήταν εκ φύσεως καταδικασμένος σε αποτυχία για πολλούς λόγους, ας μην τους αναλύσουμε τώρα εδώ. Ακόμη και ο ίδιος ο Γρίβας το αναφέρει ότι ο αγώνας ήταν ουτοπικός και ανέφικτος στα απομνημονεύματά του.


Η πολιτική αυτή οδήγησε μοιραία στη διχοτόμησή διότι στο νησί υπήρχαν και ΤΚ.

Είμαστε στο 2009 σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία στην Ευρωπαική Ενωση. Ποιός ο λόγος να καλλιεργείτε στα σχολεία όλο αυτό το μίσος για τους ξένους και ο εθνικισμός?

Δεν είναι πλέων καιρός να αντικαταστήσουμε την Εβραϊκή παιδεία με την Ελληνική?

Η Κύπρος δεν είναι Κρήτη


Δώσαμε με τις πράξεις και τα λάθη μας δικαιολογία και άλλοθι στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει τα επιβατικά της δικαιώματα .
Το 60-65 επιχειρήθηκε απο μερίδα σκληροπυρηνικών ΕΚ εθνοκάθαρση της Κύπρου και αυτό ήταν που σήμανε ίσως και την αρχή του τέλους για την Τουρκική εισβολή το 74. Η χαριστική βολή δόθηκε φυσικά απο το ενωτικό Πραξικόπημα της χούντας όμως καλό θα ήταν να βλέπουμε τα πράγματα λιγότερο απομονωμένα.


Κατα την άποψη μου αυτό που πραγματικά οδήγησε στη διχοτόμησή του νησιού μου ήταν η απουσία της κυπριακής συνείδησης, της Κυπριακής ταυτότητας του κυπριακού λαού ως ένα ενιαίο σύνολο και όχι ως δύο ξεχωριστές κοινότητες.


Κύπριος κατ εμένα δεν είναι ανάγκη να είναι Ελληνας. (ποτέ δεν ήταν αυτό κριτήριο άσχετα με το τι πιστεύεις) Δες το παράδειγμα της Αμερικής για να καταλάβεις τι εννοώ Τι είναι οι Αμερικάνοι? ένας λαός απο μετανάστες που δεν τους ενώνει μια εθνική ιδέα με την έννοια της καταγωγής, αυτό που τους ενώνει είναι μια κοινή ιδέα συνύπαρξης.
Ελληνες, Ιταλοί, Μαυροι, Ιρλανδοί , Κινέζοι.. όλοι ενωμένοι με μια κοινή ιδέα.
Ολοι πρώτα Αμερικάνοι και μετά οτιδήποτε άλλο.

(εδώ αξίζει να σημειώσω ότι πριν το 74 όλοι οι ΤΚ μιλούσαν Ελληνικά και πολλοί απο αυτούς ήταν απλά Ελληνες μουσουλμάνοι που δεν μιλούσαν κάν Τουρκικα) Σήμερα χάρη στα εθνικιστικά μας πάθη η Τουρκία φρόντισε να τα ισοπεδώσει όλα.

Η Κύπρος μπορούσε να υπάρξει ώς ένα άλλο ελληνόφωνο ανεξάρτητο κράτος.

Το ότι απλά μιλάμε μια ελληνική διάλεκτο αυτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και μέρος του Νεοελληνικού κράτους.
και οι Αμερικάνοι μιλάνε Αγγλικά αλλά τους Αγγλους τους πέταξαν στη θάλασσα .

Η γλώσσα δηλαδή δεν είναι κριτήριο. Εξάλλου και οι Ιρλανδοί και οι Σκοτσέζοι μιλάνε την ίδια γλώσσα όμως ζητούν αυτοδιάθεση.

Τόσο τα κυπριακά τόσο και η νεοελληνική είναι και οι δύο παραλλαγές της Αρχαίας ελληνικής που είχαν μια διαφορετική ιστορική πορεία στο χρόνο, εξού και οι γλωσσικές τους διαφοροποιήσεις.

Και μην ξεχνάς ότι και στην αρχαιότητα οι έλληνες προσδιορίζονταν ως Σπαρτιάτες, Αθηναίοι, Μακεδόνες κτλ και όχι ως Ελληνες. Υπήρχαν δηλαδή πολλά ελληνόφωνα βασίλεια. Το ελληνικό κράτος και η ελληνική σημαία σε μια ιστορία 4000 χρόνων μετρά μόλις 200 χρόνια. Αρα πως μπορείς να πεις με σιγουριά τη λέξη ''έθνος'' η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για αφηρημένη έννοια στα όρια της ψευδαίσθησις η οποία έχει καλλιεργηθεί.
Και πάνω σε αυτό έχουν γίνει αρκετές μελέτες που αποδεικνύουν, ότι η ιδέα του έθνους είναι καλλιεργήσιμη. Αν δηλαδή (λέμε τώρα) στα κυπριόπουλα στο σχολείο διδασκόταν μια κουλτούρα ειρηνικής συνύπαρξης κατω απο την αφηρημένη ιδέα του Ανεξάρτητου πολυεθνικού Κυπριακού κράτους, αυτό θα πίστευαν αυτό θα αγαπούσαν και θα ανέμιζαν κυπριακές σημαίες στα γήπεδα.
Οσο αφορά το DNA που ανέφερες. Θα συμφωνήσω μαζί σου, δεν υπάρχει.
Οι κύπριοι είναι ένα συνονθύλευμα απο μπαστάρδικο DNA. Συγκεκριμένα μελέτη έδειξε ότι το DNA των Κυπρίων είναι αυτό που λέμε στην Κύπρο ''Mix Special''. Υπάρχει ότι θες μέσα: Εβραικό, Ινδικό, Συριακό υπάρχει Τουρκικο κτλ.

Εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεσαι και την επιστήμη να σου το πει, σε γενικές γραμμές φαίνεται και με γυμνό μάτι αυτή η ποικιλία. Νομίζεις ξεχωρίζει εμφανισιακά ένας μέσος ΤΚ απο ένα ΕΚ?

Πραγματικά γελοίο είναι να βλέπεις κάτι Ακροδεξιούς ΕΚ να ανεμίζουν την Ελληνική σημαία με πάθος και να μιλούν με τον πιο απαξιωτικό τρόπο για τους ξένους κτλ, όμως η φάτσα τους να προδίδει ας πουμε.. την Πακιστανική τους καταγωγή και το γεγονός ότι και οι δικοί τους παπούδες υπήρξαν και αυτοί κάποτε μετανάστες.


Επομένως επέτρεψε μου ως γνήσιος Ελληνας να διατηρήσω το δικαίωμά της αυτοδιάθεσης.

Stelios said...

Κυριάκο, φίλε μου, χαιρετώ, αρχικά να σε επευφημήσω για την ωραία χρήση της Ελληνικής, γιατί δυστυχώς, μέσα στα πλαίσια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, οι Κύπριοι, τυπικά ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΙ, την έχουν συνδέσει στο χρημάτοπληκτο μυαλό τους με κάτι το παρωχημένο. Επίσης να απολογηθώ για την καθυστέρηση να ανταπαντήσω, είχα κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση μου. Ο σχολιασμός μου παρακάτω, θα γίνεται αποσπασματικά, αντιγράφοντας κομμάτια από δικάσου σχόλια και αποδίδοντας στον καθένα την δική μου οπτική των πραγμάτων. Γενικά, να σε προκαταλάβω, τις απόψεις σου τις θεωρώ τυπικές, καθόλου κακές, απόρροια μίας ειλικρινούς διάθεσης για κοινωνική ευημερία για τον τόπο μας, αλλά που δεν στερείται τα τυπικά καλούπια του ΑΚΕΛ-ΕΔΟΝ. Φίλε... είναι τεράστια η απάντηση μου, να απολογηθώ εκ των προτέρων. Αν την διαβάσεις θα σου είμαι πολύ ευγνώμων.
Λοιπόν... ας δούμε τα πράγματα υπό την δική μου οπτική:
-«όμως να μου επιτρέψεις να διατηρήσω το δικαίωμά του αυτοπροσδιορισμού.», «Κύπριος κατ εμένα δεν είναι ανάγκη να είναι Έλληνας»
Εννοείται φίλε μου!!! Μα θα ήταν, πρώτα απ’ όλα, εξαιρετικά αντιδημοκρατικό εκ μέρους να πρεσβεύω ότι 1.οι Κύπριοι θα έχουν μία ταυτότητα... 2.και μόνο αυτήν την μία ταυτότητα θα επικαλούνται... 3.και θα είναι φυσικά αυτή που εγώ θέλω...!!! Μα αυτή η απαίτηση εκ μέρους μου θα ήταν απλά μία συνδρομική συμπεριφορά, ενός τυπικού φασιστοειδούς. Μα γιατί με πέρασες, για χρυσαυγίτη;
Ο καθένας μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του όπως στο καλό θέλει!!! Ότι θέλει, όπως θέλει. Άλλωστε μία ταμπέλα, ένας προσδιορισμός δεν κάνει τον άνθρωπο. Ο Κύπριος μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει, όπως και το κάνει άλλωστε.. Στην Κύπρο έχουμε τους «Κυπραίους», τους Ελληνοκύπριους, τους Εγγλεζοκυπραίους, τους Κυπραίους της Αυστραλίας, τους Έλληνες Κύπριους, τους Ρωσσοκυπραίους, Κυπραίους μόνο Κκεπραίους, τους Αρμένιες Κυπραίους (προσοχή, όχι Αρμενοκύπριοι :-p), τους Τούρκοκύπριους, τους Λατίνους Κύπριους (προσοχή όχι ΛατινοΚύπριους :-p)... Επενδύω αυτήν την αλληλουχία με κάποια ειρωνεία... αν το δεν το πρόσεξες... ;-)
Αλλά, για να δούμε την άλλη πλευρά των πραγμάτων... Τι γίνεται όμως όταν ο ενστερνισμός μίας ταμπέλας δεν είναι ουσιαστικά προϊόν ενσυνείδητης βούλησης, αλλά απότοκο ενός αρνησμού, ενός πωρωμένου απορριπτισμού, που προωθείται από τα μικροπολιτικά συμφέροντα.. Τι γίνεται όταν το «κυπραίος» και μόνο «κκκκεπραίος», γίνεται γηπεδικό σύνθημα, για να «πικκάρει» τον άλλον που εν Έλληνας «μισιημού...» (δεν είμαι φίλαθλος - φαντάζουμε είσαι φανατικός της θύρας 9...). Γηπεδική νοοτροπία, μικροπολιτικές σκοπιμότητες: πατριδοκαπηλία - αριστεροκαπηλία , αγελαία συμπεριφορά. Σ’ αυτές τις συνθήκες οι ταμπέλες δεν προασπίζουν ούτε την όποια καθαρή πολιτική θέση, ούτε την όποια καθαρή διάθεση για μία καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο μας, την πατρίδα μας. Στημένες ταμπέλες, ταμπέλες, προς κατανάλωση. Όταν το Έλληνας και το Κύπριος γίνονται γηπεδικά συνθήματα μίσους και πρόφασης για εκτόνωση στο συμπατριώτη μας, τότε μη περιμένεις να θεωρώ την κατάσταση, αγνή απόρροια προσωπικής βούλησης του κάθε «Κυπραίου»...
Έτσι, λοιπόν, (χωρίς να γίνομαι επιθετικός) έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ ότι οι θέσεις σου «πρώτα Κύπριο και μετά Έλληνα», δεν είναι προϊόντα κατ’ ανάγκη δικού σου αυθόρμητου στοχασμού και αναζήτησης (μάλλον: «έτσι είπεν το ΑΚΕΛ, τούτον θα λαλούμεν τζιαι εμείς»), μέχρι φυσικά αποδείξεως του εναντίον... Αγελαία, γηπεδική νοοτροπία... ενδείξεις για μία κοινωνία που νοσεί οικτρά.
-«Και ακριβώς επειδή Αγαπώ την πατρίδα μου (την Κύπρο) περισσότερο»
:-) Που πήγε το μαρξιστικό «οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα» (χεχε, αστειεύομαι...). Το προλετάριο να δεις τι φαντασιακή συλλογικότητα που είναι, btw… :-p

Stelios said...

-«Η προαιώνια επιθυμία για ένωση των Κυπρίων (και του Ακελ) οδήγησε στη τουρκική εισβολή.»
Για πόσα χρόνια θα επιμένετε σε αυτή την θέση; Ειλικρινά πιστεύεις ότι ο Τουρκικός στρατός ήρθε με αγνό στόχο να σώσει τους «ομοεθνείς» του και δεν είχε καθόλου επεκτατικές βλέψεις; Τι το κακό σ’ αυτήν μας την επιθυμία (άλλο πως ενεργήσαμε γι’ αυτήν). Ουσιαστικά... από πότε δεν έχω δικαίωμα, ως το 95% του κυπριακού πληθυσμού (του δημοψηφίσματος του 50), να απαιτήσω αυτό που θέλω... Τι; Με την Ένωση, δηλαδή, στερούσα τα δικαιώματα στην εξουσία της Τουρκίας να αλωνίζει στην Κύπρο και αυτό ήταν κατακριτέο;!! Οφείλει να απολογηθεί εκείνο το 95%, εδώ και τώρα (!!), ή απλά είναι συγχωρεμένο επειδή βρισκόταν ΥΠΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, κατ’ εσένα;!! Ως το 60 δεν υπήρχε κάτι το παράλογο σ’ αυτό, . Δεν ολοκλήρωσα περί αυτού, θα το συνδυάσω με τα υπόλοιπα σου σχόλια.
-«Μιας και αναφέρεις το ανθελληνικό Ακελ» ---->> «μάθε»..
ωπ... φίλε... τα «μάθε», σε παρακαλώ, να αποφεύγονται... δεν είσαι ο μοναδικός στον κόσμο, που άνοιξε ένα βιβλίο να... «μάθει» .. απολογούμαι για την επιθετικότητα, αλλά.. ακούγεται κάπως υποτιμητικό... σε παρακαλώ...
-«πρώτο το Ακελ ξεκίνησε τον πολιτικό αγώνα για την ένωση και μετά ακολούθησε η ΕΟΚΑ»...
Χεχε... αυτά σας λένε στις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ, εε;; (Εκεί που στρατιωτικοποιούνται οι του κόμματος σας. Έχω απίστευτες περιγραφές, γι’ αυτές τις κατασκηνώσεις...) . Λοιπόν, ελπίζω το πνεύμα που σας εμφυσά το ΑΚΕΛ, να μην επιβάλλει να σταματάτε να μελετάτε Ελλαδική ιστορία. Τι έχεις υπόψη, για τον Ελληνικό Εμφύλιο 46-49; Τι έχεις υπόψη για την σύνδεση Κ.Κ.Ελλάδος και Κ.Κ.Κύπρου;;; Δεν σας τα λένε τις κατασκηνώσεις, ε;;; Τι αυτά ανήκουν στην μαύρη ιστορία του ΑΚΕΛ;;
Λοιπόν (η ειρωνεία μου είναι παραπάνω εκφραστική, παρά επιθετική). Το ΚΚΕ μετά το δεύτερο παγκόσμιο απευθύνθηκε παντού για βοήθεια. Η Ελλάδα έπρεπε να κομουνιστικοποιηθεί, εδώ και τώρα. Η μητέρα Ρωσία, έπρεπε να μας καλύψει όλους (ακόμα τότε ζούσε ο Στάλιν). Ζήτησε βοήθεια από παντού από Βούλγαρους, ΓιουγκοΣλάβους (τους υποσχέθηκε και μέρος της Μακεδονίας)..., Κύπριους... Δεν έχω στοιχεία αν πολέμησαν στον εμφύλιο Κύπριοι τότε, αλλά ο μύθος ΑΚΕΛ και πόθος για ένωση με την Ελλάδα, κατέρρευσε πάει καιρός... Οι σκοπιμότητες του ήταν απόλυτα μικροπολιτικές... Σήμερα παραπλανά τους ψηφοφόρους του. Το ΚΚΕ ήθελε ψηφοφόρους, ήθελε στρατιώτες. Η Κύπρος ήταν πρόσφορο έδαφος
-«γιαυτό και το Ακελ κηρύχθηκε παράνομο επι αγγλοκρατίας με τη δικαιολογία του ψυχρού πολέμο»
Γιατί σε νιώθω να ταυτίζεσαι συναισθηματικά με τους τότε ΑΚΕΛικούς... Ρε φίλε μου... τότε αυτοί ήταν πραγματικοί κομμουνιστές... υποστήριζαν το ριζοσπαστικό, την κοινωνική αλλαγή στη βάση της δικής του πανάκειας, του σοσιαλιστικού κομμουνισμού. Εσύ, ο νεοΚυπραίος του ΑΚΕΛ τι σχέση έχεις με αυτούς τους ανθρώπους..;; και αυτό σχολίασε το σε συνάρτηση με την φαντασιακή σου αντίληψη περί έθνους, για το συναισθηματισμό που νιώθω εγώ για την σφαγή των Ελληνοποντίων και των Σμυρνιών. Τι σας συνδέει, σας συνδέει το ΑΚΕΛ;;!! Ένα καθαρό κόμμα εξουσίας, με άφθονα καπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Πίστεψε με όταν ο Μαρξ έγραφε το Κεφάλαιο ή το Κουμμουνιστικό Μανιφέστο, δεν... είχε στο νου του κάτι σαν το ΑΚΕΛ...

Stelios said...

-«Οι αριστεροί δεν συμμετείχαν στην Εοκα όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά διότι ο Γρίβας φοβότανε...»
;-/ ... Ο Γρίβας...είδε τους αριστερούς το ‘40 στην Πίνδο, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ (ενώ ήταν παρόντες 6 000 Κύπριοι πατριώτες, για σένα: φαντασιόπληκτοι εθνοφασίστες). Το ΚΚΕ καλούσε τους αριστερούς να μην πολεμήσουν και τους Έλληνες, γενικά, να παραδώσουν τα όπλα, όπως «οι σύντροφοι Βούλγαροι», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ριζοσπάστης. Είδε τους αριστερούς του εμφυλίου, που έσφαζαν παπάδες, που μάζευαν παιδιά και νέους από την ύπαιθρο για να τους κάμουν στρατιώτες (το παιδομάζωμα του ΚΚΕ), που αποκεφάλιζαν ολόκληρα χωριά. [οι αντίπαλοι τους φυσικά οι φιλοβασιλικοί κυνήγησαν και έσφαξαν ολόκληρα Μακεδονικά χωριά από Βούλγαρους και τα συναφή, δεν παίρνω το μέρος κάποιου...].
Άστο ρε φίλε, μην το παλεύεις. Ο Γρίβας (δεν είμαι γριβικός, δεν πάσχω από προσωπολατρίες, όπως εσύ φαντάζομαι με τον φαντασιακό σου φίλο, τον Che Guevara) δεν θα καλούσε για κανένα λόγο αριστερούς σε πόλεμο. Τον αηδίαζαν, δεν μπορούσε να τους εμπιστευτεί. Τήρησε και έκανε ότι κάνει ένας τυπικός στρατιωτικός, εκμεταλλεύτηκε τα τυπικά: πατρίδα, έθνος και θρησκεία. Μάζεψε ελληνόψυχους χριστιανούς, άσχετα αν ο ίδιος, ήδη από τότε, είχε απίστευτο αίμα στα χέρια του αθώων ανθρώπων. Ναι, είμαι απόγονος πολεμιστών της ΕΟΚΑ. Κατάγομαι από το χωριό Χανδριά της Πιτσιλιάς όπου έγινε και η ομώνυμη μάχη. Όχι, οι παππούδες μου δεν έσφαξαν αριστερούς, σε περίπτωση που είναι το πρώτο πράμα που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας την λέξη ΕΟΚΑ.
Επίσης, σταματήστε να εκρομαντικοποιείτε την αποχή του ΑΚΕΛ. Στην Ελλάδα το ΚΚΕ πολέμησε τους γερμανούς κατακτητές το 41-45 και πολέμησε σε διαφορετικά μέτωπα και διαφορετικά οργανώσεις από τους δεξιούς. Τα μικροπολιτικά δεν είχαν την όποια θέση μπροστά στην πατρίδα. Και όταν λέμε πατρίδα αναφερόμαστε στον λαό. Σαν μαζέψει, το ΑΚΕΛ, Κύπριους (Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους) να βγει στα βουνά. Αν και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ούτε κατηγορώ κανέναν. Οι Κύπριοι ζήτησαν την ελευθερία και την ζήτησαν με πάθος και αυτό μου αρκεί. Αν υπάρχουν νέοΚύπριοι που τους απαξιούν για να εξυψώσουν το ΑΚΕΛ, τι να πω.. απλά δεν είναι καλά οι τύποι... Συμφωνείς, δεν είναι;
-«Ακόμη και ο ίδιος ο Γρίβας το αναφέρει ότι ο αγώνας ήταν ουτοπικός και ανέφικτος στα απομνημονεύματά του.»
Το έχω υπόψη, με βασάνισε πολύ αυτή του η θέση. Κατ’ εμένα κρύβει την ανησυχία του ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά... Δεν ήταν απλά η ιστορία: να φύγουν οι κακοί Εγγλέζοι και τότε τελείωσε, σώθηκε η Κύπρος. Δεν ξέρω αν είχε ακριβώς υπόψη το γεωπολιτικό παιχνίδι που παιζόταν τότε με τα αγγλογαλλικά συμφέροντα στην μέση ανατολή...
Μία ερώτηση, όμως, είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο, που του έδωσαν μία δημοκρατία και ένα κράτος. Δεν πολέμησε ποτέ γι’ αυτά (Ο αγώνας της ΕΟΚΑ του 55-59 ήταν ενωτικός, όχι για ανεξαρτητοποίηση). Αυτό είναι λίγο φασιστικό, υπό μία οπτική. Τι ακριβώς επικροτείς και σε εφησυχάζει που τα πράγματα πήγαν αλλιώς από αυτό που ήθελε ο λαός. Ρώτα κανέναν παλιό, ποιά ήταν η πρώτη του αντίδραση όταν έμαθε πως.. «εεε... τελικά... λίγο πολύ δεν... ενωθήκαμε... κάναμε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα είναι λίγο εγγλεζοφανής, αλλά θα είναι ανεξάρτητη..., λέμε τώρα...».

Stelios said...

-«Το ότι απλά μιλάμε μια ελληνική διάλεκτο αυτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και μέρος του Νεοελληνικού κράτους.»
Δηλαδή, ήταν ηλίθιοι οι Κρητικοί, με την ακαταλαβίστικη Κρητική τους διάλεκτο των αρχών του 20ου αιώνα που δήλωνα «Ένωσις ή θάνατος». Η Μακεδόνες Βλάχοι και οι Ηπειρώτες ξέρεις τι μιλούν;» Άσε σήμερα που η κρατική ομογενοποίηση επιβάλλει τα «Αθηναίικα», όπως περιπαικτικά τα λένε... Οι Επτανήσιοι; Μιλάμε για άλλο πολιτισμό, άλλη κουλτούρα, πλήρως ευρωπαϊκή (δεν ήταν ποτέ τουρκικά). Ένιωθαν όμως ότι κρατική τους ύπαρξη ήταν κολοβή, αν δεν προσαρτιόνταν στον εθνικό κορμό. Αυτοί γιατί ζήτησαν ένωση ή προσάρτηση και ο δικός σου λαός ήταν για σένα υπό φαντασιακές εξάψεις όταν το ζήτησε; (Παρενθετικά, στα Επτάνησα ζούσαν και πολλοί Ιταλοί..., αυτό δεν ήταν εμπόδιο, όμως...)
Ακόμα μία ερώτηση («Η Κύπρος μπορούσε να υπάρξει ώς ένα άλλο ελληνόφωνο ανεξάρτητο κράτος.»). Δεν νομίζεις ότι υπήρχαν και άλλες επιλογές εκτός από πλήρες ανεξάρτητο και αφημένο κράτος, όπως ημιαυτόνομο κράτος όπως τα καθεστώτα της Ιταλικής Σικελίας ή της Ουκρανικής Κριμαίας ή υπό προστασία: Γαλλικοί νήσοι της Αφρικής... Σε προβλημάτισε ποτέ αυτό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κρατών. Γιατί απευθείας ανεξάρτητο... Ίσως μία Ελλάδα ως την Ανατολή Μεσόγειο, δεν συνέφερε κάποιους... (Δεν πάσχω από το «Ενωτικό» σύνδρομο, δεν θέλω να δίνω τέτοια εντύπωση. Απλά προβληματίζομαι...)
-«Η πολιτική αυτή οδήγησε μοιραία στη διχοτόμησή διότι στο νησί υπήρχαν και ΤΚ», «Το 60-65 επιχειρήθηκε απο μερίδα σκληροπυρηνικών ΕΚ εθνοκάθαρση της Κύπρου και αυτό ήταν που σήμανε ίσως και την αρχή του τέλους για την Τουρκική εισβολή το 74.»
Και στη Θράκη υπάρχουν πολλοί Τούρκοι και πομάκοι. Πρέπει επιγόντας να αποσπασθεί από τον Ελλαδικό κορμό να φτιάξει και αυτό μίαν «Θρακική Δημοκρατία»;;
Οι Εοκαβιτατζίες έκαμαν πολλά. Έχασα εξάδελφο του πατέρα μου, σε τέτοιες ιστορίες. Ήταν αξιωματικός της αστυνομίας. Βρέθηκε μπροστά σε σκηνή όπου τούτα τα μούτρα πήγαν να σκοτώσουν έναν έφηβο τουρκοκύπριο, ο οποίος ήταν οπλισμένος και καθώς ο θείος μου πήγε να αποτρέψει το μακελειό, καθώς πήγε να σταματήσει τα φασιστόμουτρα, να δολοφονήσουν τον μικρό... τον πυροβόλησε ο μικρός τουρκοκύπριος. Τι να πεις ρε φίλε, ποιόν να κατηγορήσεις; Δράμα ρε φίλε και αηδία, τι άλλο ειλικρινά να πεις...;
Αλλά εσύ γιατί ακριβώς απορρίπτεις τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας; Γιατί θεωρείς a priori της δράσης μας δεν υπήρχαν κατευθυντήριες γραμμές. Που δεν βλέπεις ότι εμείς οι ηλίθιοι πιαστήκαμε στην παγίδα; Με ποιο τρόπο ακριβώς δικαιολογείς την επέμβαση της Τουρκίας; Με την έννοια ότι προκαλέσαμε την οργή ενός άγριου θηρίου και αυτό ως άγριο, τι να κάνει επιτέθηκε; Ειλικρινά δε βλέπεις ότι ακόμα και το σύνταγμα του «Republic of Cyprus», είχε μέσα ψήγματα ρατσισμού και διαχωρισμού. Τι άλλο θέλεις να δεις για να πεις ήταν παγίδα; Ότι η Τουρκία ήθελε μερίδιο; Από πότε, άλλωστε, η ενδοκρατικές διαφορές πρέπει να λύνονται με εξωτερικές στρατιωτικές επεμβάσεις στυλ ’74 Τουρκίας στην Κύπρο, ’95 Αμερικής στη Σερβία και ’08 Ρωσίας στη Γεωργία. Νόμο της ζούγκλας έχουμε. Η ειρήνη θα επιβάλλεται από τους μεγάλους...;!!!

Stelios said...

Παράλληλα, έχεις ψάξει ποτέ ποια ήταν η συμπεριφορά των Τουρκοκυπρίων βουλευτών στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων; Γιατί η Ντενκτάς μίλησε για διχοτόμηση πρώτη φορά το 63;;;!! Γιατί ο Κουτσιούκ, όταν ρώτησε τον ρώτησε ο Μακάριος στις Βρυξέλλες για το τι θα κάνουν με το θέμα της επεμβατικής πρόνοιας των εγγυητριών δυνάμεων του Συντάγματος, απάντησε, «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΤΕ», σύμφωνα με τον υπασπιστή του Μακαρίου, τον Πάτροκλο Σταύρου.
Έχεις διαβάσει νεότερη Ελλαδική ιστορία; Μπορείς να αντιληφθείς πως συναρτάτε με την Κύπρο; Καταλαβαίνεις ότι στην Κύπρο πανηγυρίστηκε η ένωση Ελλάδας και Κρήτης το 1912 (Η Κρήτη ήταν ανεξάρτητο κράτος για 3 χρόνια: Η Κρητική Πολιτεία). Μπορείς να ψηλαφήσεις τι ένιωθε ο λαός σου για την Ελλάδα του;
Έχεις ψάξει κατά πόσο αυτοί που σήμερα αποκαλούμε τουρκοκύπριους είναι όντως απόγονοι τούρκων ή απλά είναι τουρκοποιημένοι μουσουλμάνοι. Για την ιστορία της Αιγύπτου τι ακριβώς ξέρεις ή της Συρίας; Για τους πολέμους αυτών των περιοχών και κατά πόσο η Κύπρος ήταν ένα καταφύγιο για κάποιους Μουσουλμάνους Άραβες και μη. («(εδώ αξίζει να σημειώσω ότι πριν το 74 όλοι οι ΤΚ μιλούσαν Ελληνικά και πολλοί απο αυτούς ήταν απλά Ελληνες μουσουλμάνοι που δεν μιλούσαν κάν Τουρκικα)»... και εγώ να σημειώσω ότι πολλοί ζήτησαν να εκχριστιανιστούν ξανά και η Αρχιεπισκοπή τους θεώρησε πολύ αμαρτωλούς , άστα ρε φίλε...)
Για τις τακτικές διαίρει και βασίλευε των Εγγλέζων κατά το 55-59 τι έχεις υπόψη; Τοποθέτηση Τούρκων αστυνομικών και τα συναφή... Γιατί οι όποιες «παρενοχλήσεις» Τουρκοκυπρίων από την ΕΟΚΑ μεταξύ 50-55 έρχονται χρονολογικά ύστερα από την δράση των προκατόχων οργανώσεων της ΤΜΤ. Δεν προφασίζομαι δικαιολογίες για μίσος εναντίων των Τουρκοκυπρίων, αλλά τώρα... εσύ ο νεοΚύπριος... μέμφεσαι μίαν προ του 60 αυτονόητη επιθυμία των Κυπρίων...Εεε όχι ρε φίλε.. το είχε δικαίωμα ο Κύπριος, το ήθελε, το ζήτησε, το πάλεψε. Κάποιους όμως δε συνέφερε...
Συλλογιζόμενος όλα αυτά, απάντα σε παρακαλώ γιατί η θέληση ενός λαού ευθύνεται ακριβώς για τα εξουσιαστικά σχέδια κάποιων άλλων. Ήταν σωτήρες οι Τούρκοι στρατιώτες ναι ή όχι; Δικαιολογούνται, επειδή «μισούσαμε» τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ή το παιχνίδι ήταν αρκετά στημένο και εμείς και οι «σπουδαίοι» ηγέτες μας σαν πρόβατα στην σφαγή δεν ερμηνεύσαμε τα σημεία των καιρών;
-«Είμαστε στο 2009 σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία στην Ευρωπαική Ενωση»
Χαίρεσαι ιδιαίτερα γι’ αυτό; Απολαμβάνεις ιδιαίτερα τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης: ξέρεις McDonalds, Starbucks, Marx&Spenser... Είσαι ικανοποιημένος που ένας μέσος Κύπριος, ένας μέσος Αμερικάνος και ένας μέσος Ιάπωνας έφηβος περνούν με ακριβώς ίδιο τρόπο τα απογεύματα τους: ξέρεις... play station - Xbox, comics ιαπωνικά και μαλακίες, για καφέ στα Starbucks με τους φίλους τους hip hopers πάντα με rapικο στυλάκι και φλερτ μόνα με τα μοδάτα τα κορίτσια, όχι κάτι στριμμένες που ξημεροβραδιάζονται στο διάβασμα... Είσαι ok, cool with that…; yo man και τέτοια; Ικανοποιημένος; Σ’ αρέσει όταν η εθνική διαφορετικότητα καταπνίγεται στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση; Σου αφιερώνω τα λόγια εκείνου που το ΑΚΕΛ σου είπε να πάσχεις από προσωπολατρία γι αυτόν και να ανεμίζεις σημαίες με αυτόνε και να έχεις τουλάχιστον 3 φανέλες αυτού:
«Εάν οι εθνικές ιδιομορφίες δεν γίνονται σεβαστές στους κόλπους του διεθνιστικού σοσιαλισμού , τότε δεν έχουμε καμιά θέση ανάμεσα του. Η σοβιετική προστασία αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της αυτόνομης εθνικής προσωπικότητας της Κούβας»
Ernesto Guevara
Ακόμα ένας φαντασιόπληκτος... που μιλά για έθνη...

Stelios said...

-«Ποιός ο λόγος να καλλιεργείτε στα σχολεία όλο αυτό το μίσος για τους ξένους και ο εθνικισμός?», «Σήμερα χάρη στα εθνικιστικά μας πάθη η Τουρκία φρόντισε να τα ισοπεδώσει όλα. »
Δανείζομαι τα λόγια κάποιου άλλου να σου πω ότι... η Ελληνική Ιστορία είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο, πολύ πολύ επικίνδυνο. Είναι τεράστια και πολύ εντυπωσιακή σε πολλές εκφάνσεις της και αυτό δε το λέω μόνο εγώ, το λένε πολλές φορές οι ξένοι. Και όταν προκαλεί εντυπωσιασμό στους ξένους φαντάσου τι μπορεί να προκαλέσει σε έναν Έλληνα, όταν στερείται ειδικά κάποιον τυπικών στην γενικότερη ανθρωπιστική αντίληψη των πραγμάτων.
Ο εθνικισμός είναι όντως μία κατάσταση όπου πραγματικά ο άνθρωπος δεν ταυτίζεται με το έθνος = άνθρωποι... αλλά με κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ φαντασιακό. Ρωτώ καμιά φορά την γνώμη αυτών Ελληναράδων και οι τυπικές απαντήσεις τους είναι ότι όλος ο κόσμος πρέπει να σέβεται τους Έλληνες γιατί... «γεννήσαμε» την δημοκρατία και τους «δώσαμε» το αλφάβητο και την γλώσσα μας και «γεννήσαμε» το Μέγα Αλέξανδρο και «είχαμε» κάποτε και ένα Βυζάντιο (:-\ ΕΜΕΙΣ όλα αυτά)..., άσχετα αν αυτός δεν έχει ανοίξει ποτέ να διαβάσει ελληνική λογοτεχνία και ιστορία και γενικά γράφει λάθος ακόμα και το όνομα του...
Πρόσεξε την ψυχολογία του. Είναι μία ταύτιση με κάτι φαντασιακό που γίνεται μέσω του προσδιορισμού Έλληνας. Δεν μπορείς να του απαρνηθείς τον προσδιορισμό. Άλλωστε γιατί ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος έλεγε ότι ήταν Έλληνας (και γι’ αυτό όφειλε να προστατέψει την Πόλη) και δεν είναι Έλληνας ο Κύπριος; Δεν έγκειται στον προσδιορισμό η διόρθωση.
Έγκειται στην επαναφορά στο σήμερα, στην γενικότητα του εθνικού προσδιορισμού, ότι δεν είναι κάτι σαν εγγενής προσδιορισμός αλλά επιλογή... έγκειται, η διόρθωση, σε ένα δυνατό σοκ του στυλ «τι σόι Έλληνας είσαι ρε μαλακισμένε, όταν δεν ξέρεις καν ορθογραφία; για το γήπεδο ή σαν φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ;»
Αυτά για τους Ελληναράδες. Ας μιλήσουμε και για τους ακραίους ΑΚΕΛοιημένους γραικύλους.
Ρε φίλε, δεν βλέπω ως προϋπόθεση αναγκαία να γίνω Κύπριος και μόνο Κύπριος και τίποτα άλλο από Κύπριος... και να σταματήσω να ασχολούμαι με οτιδήποτε ελληνικό... και γενικά να επιδιώκω μανιωδώς την καταστροφή του ελληνισμού στην Κύπρο... για να ζήσω ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας τους Τουρκοκύπριους, αυτά είναι οι παρανοήσεις αυτών που η γλυκεία αγαπησιάρικη φατσούλα του ΑΚΕΛ προσπαθεί να προβάλει στον κόσμο, στήνοντας πωρωμένους ανθέλληνες άσχετα αν ζουν στην νοοτροπία πιο ελληνικά από πολλούς. Αυτό και αν είναι φαντασιακό φίλε μου και αλλοτριωμένο και προϊόν αγελαίας νοοτροπίας.
Εθνικισμός ή ανθελληνισμός.. τα ίδια πράματα...
-«Δεν είναι πλέων καιρός να αντικαταστήσουμε την Εβραϊκή παιδεία με την Ελληνική?»
Αχχχ και αν ανοίξει ποττέ το κεφάλαιο Ελληνισμός και Εβραϊσμός... θα πέσουν κατάρες και οδυρμοί... εκεί να δεις ρατσισμός που θα ππέσει...
-«Η Κύπρος δεν είναι Κρήτη»
Πόσα ξέρεις για την ιστορία της Κρήτης; Για τους τουρκοκρητικούς έχεις ξανακούσει δεν είναι; Οι Ελληνοκρητικοί πρέπει να έσφαξαν καμιά δεκαριά χιλιάδες τέτοιους... αφού οι τούρκοι έσφαξαν μέσα σε έναν αιώνα (19ο) κοντά στους 200 000 ελληνοκρητικούς. Σκέτη γενοκτονία...
Αλλά τι να πεις... Δικαιοσύνη ποτέ και πουθενά. Όχι, η Κύπρος δεν πρέπει να γίνει Κρήτη. Όλοι οφείλουμε να το αποτρέψουμε αυτό. Όλοι...
-«Η χαριστική βολή δόθηκε φυσικά από το ενωτικό Πραξικόπημα της χούντας όμως καλό θα ήταν να βλέπουμε τα πράγματα λιγότερο απομονωμένα.»
Είπες την σωστή λέξη. Όχι απομονωμένα. Αν νομίζεις ότι το πραξικόπημα είναι προνόμιο της Κυπριακής ιστορίας, τότε βλέπεις πολύ απομονωμένα τα πράγματα. Απλά να αναφέρω μερικές χώρες με αυτό το «προνόμιο» στην ιστορία τους επί ψυχρού πολέμου: Ελλάδα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βιετνάμ, Τουρκία, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιράν, Κορέα... και πολλές άλλες... Η ΕΣΣΔ τότε δρούσε πιο αποφασιστικά. Εισβολή κατευθείαν σε όποιον αντιστεκόταν π.χ. Τσεχοσλοβακία... Τα πραξικοπήματα ήταν χαρακτηριστική δράση των Η.Π.Α.. Δικά σου τα συμπεράσματα κατά πόσον το προδοτικό πραξικόπημα είχε σαν μόνο αγνό και πατριωτικό στόχο την ένωση των δύο κρατών... Ενός βρετανοκρατούμενου (Ελληνική Δημοκρατία) και ενός ψεύτικου (Κυπριακή Δημοκρατία).

Stelios said...

-«η απουσία της κυπριακής συνείδησης»,
Τι είναι αυτό; Από το ένα φαντασιακό να πάμε στο άλλο; Και σε ερωτήματα του στυλ γιατί στο κυπριακό τύπο και φυσικά στα φύλλα της Χαραυγής ως το 65 νομίζω η λέξη Ελληνοκύπριος απουσιάζει, υπάρχει μόνο το Έλληνας (και που δεν αναφέρεται σε Ελλαδίτες, σε ποιούς να αναφέρεται άραγε;) τι θα απαντούμε; Ότι κάποτε ήμασταν Έλληνες και τώρα δεν είμαστε...!!! Ότι αλλάζουμε ταυτότητα αν 50ετία, τι θα απαντάμε;
-«της Κυπριακής ταυτότητας του κυπριακού λαού ως ένα ενιαίο σύνολο και όχι ως δύο ξεχωριστές κοινότητες.»
Αυτό δεν είναι ταυτότητα. Είναι αρμονικότατη και ευκταία συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά μεν γλώσσα και έθιμα (αν υπάρχουν ακόμα) αλλά με έντονο το αίσθημα της συνεργασίας της φιλίας, της ανθρωπιάς. Οι αντιπαλότητα ελληνοκυπρίων-τουρκοκυπρίων είναι φτιαχτή, και έχει ακριβές χρονολογικό εφαλτήριο: 55-59, θύτες: οι Εγγλέζοι. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί στην περιοχή τούρκικα της Λεμεσού, όπου κατοικούν Τουρκοκύπριοι σήμερα, εδώ και τόσα χρόνια δεν παρουσιάζονται οι όποιες αντιπαλότητες. Μήπως η αντιπαλότητα σήμερα έχει μικροπολιτικές σκοπιμότητες;;; Μήπως για να συντηρείται ο μύθος του «αγαπησιάρικου» ΑΚΕΛ;;;!!!
-«Τι είναι οι Αμερικάνοι»
Κρατικοί υπήκοοι-δούλοι, τι είναι οι Αμερικάνοι;!! Τι σύγκριση είναι αυτή;!!! «Αυτό που τους ενώνει είναι μια κοινή ιδέα συνύπαρξης.» Ακριβώς η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που η λέξη έθνος έγινε κάλπικη, παντελώς ψεύτική. Ένα έθνος με ηρωοποιημένο παρελθόν, σε μια χώρα που οι founding fathers ήθελαν όλοι να ζουν ευτυχισμένοι σε ένα κράτος προνοίας.... Τώρα με κοροϊδεύεις...; « οι Αμερικάνοι μιλάνε Αγγλικά αλλά τους Αγγλους τους πέταξαν στη θάλασσα »... Οι λαοί κάνουν επαναστάσεις κάτω από βάναυση εξουσία, όχι γιατί τους πέφτει ακριβό το τσάι...!!! έλα σε παρακαλώ..! Ξέρεις σε τι κατάσταση ήταν ο γαλλικός λαός για να φτάσει στο σημείο να επαναστατήσει, (για την Ρωσική επανάσταση, που το ΑΚΕΛ σου είπε να μάθεις απέξω και ανακατωτά, δεν θα αναφερθώ...). Τώρα τι συγκρίνουμε, να πούμε; Την αγνή αντίδραση ή τις προφανείς διαθέσεις δημιουργίας ενός ισχυρότατου καπιταλιστικού οχυρού, κάτω από ένα nation των founding fathers blessed by God… και συναφή μαλακίες... Με συγχωρείς, αλλά θεωρώ αυτή σου την τοποθέτηση άστοχη.
-«Ιρλανδοί και οι Σκοτσέζοι μιλάνε την ίδια γλώσσα όμως ζητούν αυτοδιάθεση.»
Αυτοί είναι Κέλτες, οι Άγγλοι ανήκουν στα γερμανικά φύλα. Μιλάμε για διαφορετικούς λαούς. Άλλες συνήθειες. Θέλω να μου πεις μία τεράστια διαφορά, στη γενικότητα, μεταξύ του λαού σου και του Ελλαδικού λαού: ότι λέμε το παστίτσιο: μακαρόνια του φούρνου ή τον κουβά: σίκλα, τι;!!!!! Εσύ τρως το φαγητό με chop sticks, παίρνεις το απόγευμα την ισπανική σου siesta, πριν το tea time και τρως κυρίως fajitas και καρμπονάρα, ενώ ως τις 10 την νύχτα έχεις πιεί τον άμπακο σε μπίρα, όπως οι Εγγλέζοι; Ε μα τώρα τι λέμε...;; Αυτό που κάνεις, φίλε μου, ονομάζεται απορριπτισμός, όχι ανάλυση των καταστάσεων και είναι εντελώς αχρείαστος...Και... σκέψου... ότι αυτό το κάνει η «αριστερά» στην Κύπρο... που γμτ η αριστερά στην Ευρώπη πάλεψε κατά των ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, κατά της δικαιολογίας των διαφορών... Γιατί εσύ ο τάχα «αριστερός», βασίζεσαι στην διαφοροποίηση για να αμβλύνεις μία άλλη διαφορετικότητα. Είναι αχρείαστη πίστεψε με.
-«Τόσο τα κυπριακά τόσο και η νεοελληνική είναι και οι δύο παραλλαγές της Αρχαίας ελληνικής που είχαν μια διαφορετική ιστορική πορεία στο χρόνο, εξού και οι γλωσσικές τους διαφοροποιήσεις.»
Ποντιακά, ξανάκουσες; Ελληνοβλαχικά-Ηπειρώτικα, καθαρά Κρητικά, Κερκυραϊκά (απίστευτα κοντινά στην κυπριακή); Σικελικά Ελληνικά, Μακεδονικά («εντόπια», τα λεγόμενα). Οι Ροδίτες πριν 50 χρόνια μιλούσαν Κυπριακά περίπου... Έχω ακούσει στο στρατό «σειρά» μου καλαμαρά από Σέρρες να μιλά στο τηλέφωνο..., έμεινα με το στόμα ανοιχτό, που δεν καταλάβαινα τι έλαλεν στους συγγενείς του...

Stelios said...

-«Και μην ξεχνάς ότι και στην αρχαιότητα οι έλληνες προσδιορίζονταν ως Σπαρτιάτες, Αθηναίοι, Μακεδόνες κτλ και όχι ως Ελληνες. »
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!! Ο Όμηρος ήταν ξεκάθαρος «ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ»!!! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΕΣ τους ξεκίνησαν περίπου το 700 π.Χ.. Ο Μέγας Αλέξανδρος, είπε σύμφωνα με τον Ηρόδοτο: «αὐτός τε γὰρ Ἕλλην γένος εἰμὶ τὠρχαῖον καὶ ἀντ᾽ ἐλευθέρης δεδουλωμένην οὐκ ἂν ἐθέλοιμι ὁρᾶν τὴν Ἑλλάδα» (Ηροδότου Ιστορίαι, 45) (Είμαι Έλληνας, δεν θέλω να δω την Ελλάδα υποδουλωμένη). Ακόμα και το πας μην Έλλην, βάρβαρος είναι πανάρχαιο. Ακόμα: Σωκράτης «Δεν είμαι αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου.» («Περί Φυγής», 600 F) Η εθνική συνείδηση των Αρχελλήνων είναι δεδομένη, αν και ιδιότυπη λόγω των εξουσιαστικών συγκρούσεων τους. Δεν έχεις δικαίωμα να παρεμβαίνεις στην δική τους ταυτότητα. Άλλες εποχές, άλλες καταστάσεις... Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να αναπροσδιορίζεσαι, όχι όμως να ετεροπροσδιορίζεις. Σταματήστε αυτό το ανιστόρητο παραμύθι, που ακούω συνεχώς... δεν σας τιμά ειλικρινά τώρα...
-«Το ελληνικό κράτος και η ελληνική σημαία σε μια ιστορία 4000 χρόνων μετρά μόλις 200 χρόνια.»
Η λέξη κράτος και έθνος τι σχέση έχουν; Κάποτε, το κράτος ήταν η σωτήρια πλατφόρμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης του έθνους. Τώρα είναι κράτος ίσον εταιρία και η σχέση του με το έθνος αμφιλεγόμενη. Μάλλον καθαρά σχέση εκμετάλλευσης. Να θυμάσαι ο Μαρξ έλεγε, ήδη από το 1850, ότι το κεφάλαιο «επαναστατεί» τα πάντα σε μία κοινωνία: τα ήθη, τις συνήθειες, τις δράσεις της, τα πάντα. Ακόμα και την «αριστερά» εκμεταλλεύεται και την επαναστατεί ο καπιταλισμός, π.χ. ΑΚΕΛ-αριστεροκαπηλία, το μοναδικό «κομμουνιστικό» κόμμα στην Ευρώπη με επιρροή επί του κρατικού πληθυσμού πέραν του 8% (τζιαι με μου πεις ότι εν λόγω του ότι οι Κυπραίοι εν απίστευτα επαναστάτες και προλετάριοι...)

Stelios said...

-«''έθνος'' η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για αφηρημένη έννοια στα όρια της ψευδαίσθησις η οποία έχει καλλιεργηθεί.»
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις. Η καλλιέργεια της επικροτείται από την κρατική εξουσία για σκοπούς ομογενοποίησης του πληθυσμού για αποφυγή εσωτερικών συγκρούσεων ή διαφωνιών μεγάλων διαστάσεων. Ακόμα και για κεφαλαιακή εκμετάλλευση... Ας δούμε όμως την γενικότητα της κατάστασης.
Η τυπική σου αριστερίστική άποψη, αναφέρεται ουσιαστικά στην εθνική ενότητα, δεν αναφέρεται ουσιαστικά στην έννοια του έθνους (σύνολο ατόμων-φορέων είδους πολιτιστικής πολλαπλότητας στο γενικότερο παγκόσμιο πληθυσμό). Η εθνική ενότητα για τους αριστεριστές, στις απαρχές του σοσιαλισμού, έπρεπε να πεθάνει μαζί με τον όποιο ενδοιασμό για επανάσταση, μαζί με την όποια συναισθηματική σύνδεση κεφαλαιοκράτη και εργάτη. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μαρξ πολέμησε πρώτα τη θρησκεία, η οποία έλεγε στον εργάτη «γύρνα και το άλλο μάγουλο» ή «θα βρεις κάποτε δικαιοσύνη» και γι’ αυτό οι αριστεριστές όπως ο Bakunin εξύμνησαν την καταστροφή. Η καταστροφή δεν έπρεπε να έχει οίκτο. Έτσι, λογικά, ρωτούσαν οι θεωρητικοί της αριστεράς, ποιος είναι ο φαντασιακός συνδετικός κρίκος κεφαλαιοκράτη-εργάτη. Ότι έπιναν και οι δύο τσάι στις 5 (τάχα κοινές συνήθειες), ενώ την υπόλοιπη μέρα ο ένας είχε τον άλλο για δούλο;!! Ε αυτό είναι φαντασιακό και καλλιεργείται για να σκάζει και να δουλεύει ο λαός.
Όμως η αριστερίστικη φιλολογία μαζί με τα ξερά έκαψε και τα χλωρά. Οι εθνικοί πόλεμοι αν και προϊόν εξουσιαστικής μανίας, σκλάβωσαν λαούς, οι λαοί σε τέτοιες συνθήκες δεν ένιωσαν και τόσο παγκοσμιοποιημένοι, ούτε και φαντασιόπληκτοι. Οι πόντιοι καθώς έφευγαν από τα χωριά τους στο Πόντο να πάνε να βρούνε την ασφάλεια των υπολοίπων (ποιών υπολοίπων άραγε), δεν ένιωθαν και ιδιαίτερα φαντασιόπληκτοι...
Οι πολιτισμοί δεν συγκρούονται αυτό είναι το παραμύθι, δεν πάλεψαν Έλληνες και Τούρκοι. Ελληνικός στρατός με τουρκικό πολέμησε. Και τα παιχνίδια ήταν εξουσιαστικά, όχι πολιτιστικές, εθνικές διαφωνίες. Αυτό είναι το παραμύθι...
Αλλά, τώρα, εγώ είμαι φαντασιόπληκτος να νιώθω ότι αδικήθηκαν οι Πόντιοι που εξορίστηκαν γιατί απλά είχαν την ταμπέλα Έλληνας; Φαντασιόπληκτος είμαι όταν νιώθω ότι ένας Έλληνας μπορεί να με διοικήσει καλύτερα από ένα ξένο, γιατί απλά η εξουσία είναι εξουσία. Είμαι φαντασιόπληκτος όταν βλέπω τώρα που ζω στην Ελλάδα να μην με θεωρεί κανένας ξένο ή κάτι; (για την λέξη «ξένος» ας μην είμαστε σχολαστικοί...). Το έθνος είναι ασαφές, γιατί αν ήταν σαφές θα ήταν και δικτατορικό. Μην ενστερνίζεσαι το μηδενισμό, απόφευγε τα άκρα....
Όμως αυτός σου ο προβληματισμός δεν είναι και αυτός απόρροια ουσιαστικά της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Ας πούμε, όντως, τι σόι Έλληνας, είναι ο έφηβος του hip-hop, Starbucks, McDonalds, Xbox. Δικαίωμα του φυσικά να ζει έτσι!! Αυτό που φωνάζω είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί κατά πόσο αυτά είναι αποτέλεσμα.. δικών του.. μα εντελώς δικών του επιλογών... ;-/ Θα σου άρεσε μία εντελώς παγκοσμιοποιημένη κοινωνία; Όλοι τις ίδιες συνήθειες, ρούχα, νοοτροπία, θρησκεία (είσαι φανατικός άθεος φαντάζομαι. Αν θες να επαναφερθείς στον αγνωστικισμό τουλάχιστον, γράψε μου και το συζητάμε..., έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα) τρόπο σκέψεις, μέχρι και ομιλία; Δεν προβληματίστηκες ποτέ ότι κάτω από μία τέτοια κατάσταση, η εξουσιαστική επιβολή είναι πανεύκολη. Γιατί θα περνούσαμε από την κρατική ομογενοποίηση στην παγκόσμιο; Μπρος γκρεμός, πίσω ρέμα, λοιπόν. Δικές σου οι επιλογές. Πάρε παράδειγμα πως «η μόδα» εξαπλώνεται τόσο εύκολα στο παγκόσμιο...

Stelios said...

Στην Κύπρο η κατάσταση είναι χάλια. Η πολιτιστική ανάπτυξη είναι απούσα αντίθετα με την επιχειρηματική. Ο Κύπριος έχει γίνει ο πλέον Αμερικανόδουλος. Ο αρχοντοχωριατισμός του είναι απίστευτος, ελεεινός, προϊόν καθαρά αγελαίας νοοτροπίας, έχει μαζικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό από το χρήμα, που αδυνατεί να αντισταθεί σε οτιδήποτε του επιβάλλουν, δεν έχει ουσιαστικό προσδιορισμό, μόνο κομματικό, δεν έχει καν βούληση, παπαγαλίζει... Τι άλλο να σου πω... Πιστεύεις ειλικρινά ότι είμαστε «οι πιο ικανοποιημένοι από την ζωή μας πολίτες της Ευρώπης» (σύμφωνα με μία πρόσφατη πανευρωπαϊκή στατιστική) γιατί είμαστε «δουλευταράες», όπως νομίζει ο χωρκατοκυπραίος... ;;;!!!!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΥΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Έχεις προβληματιστεί γι αυτό ποτέ; Σχεδόν στο νησί δεν έχουν μείνει Ελληνικά πράγματα, μόνο κανένα Πάσχα ελληνορθόδοξο και μερικά πράγματα στην φαντασία των εθνικιστών; Αυτό σου αρέσει; Απάντα μου ειλικρινά... Ποιος διαβάζει ελληνική λογοτεχνία, κάτι φιλόλογοι, που οι συνάδελφοι τους αποκαλούν φασίστες, όπως με ενημερώνουν... Επιμένεις ότι αυτή η κοινωνία είναι καλά...;;;!!!! και το μόνο μας πρόβλημα είναι η ελληνορθόδοξη παιδεία και ύστερα κλείσαμε, όλα καλά...;;;!!!
-«Αν δηλαδή (λέμε τώρα) στα κυπριόπουλα στο σχολείο διδασκόταν μια κουλτούρα ειρηνικής συνύπαρξης κατω απο την αφηρημένη ιδέα του Ανεξάρτητου πολυεθνικού Κυπριακού κράτου»
Αυτή η κυπριακή ταυτότητα που λες (αυτά που λέει το ΑΚΕΛ...) που θα οδηγήσει...; στην καταστροφή του ελληνισμού και στην δημιουργία του πρώτου ελληνόφωνου αμερικανικού κράτους στον κόσμο...; Είμαι υπερβολικός, εε; Οι Εκκλησίες και τα τζαμιά παλιά εχτίζουνταν δίπλα δίπλα... Γιατί τζίνοι ήταν οι Κυπραίοι ήταν Έλληνες τζιαι εγώ πρέπει επειγόντως να το απαρνηθώ για να ζήσω με το συμπατριώτη μου.. Είμαι παράλογος και καταστροφολόγος ναι ή όχι;
Ναι στην ειρηνική και αγαπημένη συνύπαρξη. Οι πολιτισμοί δεν συγκρούονται, ούτε αντιμάχονται, συμβιώνουν και αλληλοεπηρεάζονται πολύ όμορφα. Όχι στην καταστροφή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει αυτό το «κουλτούρα ειρηνικής συνύπαρξης κάτω από την αφηρημένη ιδέα του Ανεξάρτητου πολυεθνικού Κυπριακού κράτους»
-«DNA των Κυπρίων»
Όπως τα λες είναι.. αλλά κοίταξε αυτή την γενετική μελέτη από τον Καθηγητή Γενετικής Κωνσταντίνο Δέλτα.

http://www.ucy.ac.cy/~fpas/DNAkipriwn.pdf

Η μεγαλύτερη δεξαμενή προέλευσης χαρακτηριστικών στο DNA μας είναι ο Ελλαδικός χώρος. Δεν είναι, λοιπόν, πολύ αβάσιμο ότι έχουμε κάποια κοινή καταγωγή με τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο... αλλά ας μην υιοθετούμε, όμως, ναζιστικές τακτικές. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο καθένας είναι ότι του γουστάρει...
-«θα αγαπούσαν και θα ανέμιζαν κυπριακές σημαίες στα γήπεδα»
Καλά το κατάλαβα φανατικός ομονοιάτης...
-«Νομίζεις ξεχωρίζει εμφανισιακά ένας μέσος ΤΚ απο ένα ΕΚ»
Καθόλου, μου έχει τύχει πολλές φορές να περάσω κάποιον για κόντρα Κυπραίο και να του πω κάτι αλλά ο άνθρωπος τελικά να ήταν Τουρκοκύπριος ... :-)

Stelios said...

-«Πραγματικά γελοίο είναι να βλέπεις κάτι Ακροδεξιούς ΕΚ να ανεμίζουν την Ελληνική σημαία με πάθος και να μιλούν με τον πιο απαξιωτικό τρόπο για τους ξένους»
Τούτοι οι άνθρωποι θέλω να σε διαβεβαιώσω που την εμπειρία μου στην Ελλάδα τόσο τζιαιρό, τούτοι οι... Ελληναράδες Κύπριοι... δεν αποδέχονται το διαφορετικό, σε σημείο που δεν αποδέχονται τους ίδιους τους υπόλοιπους Έλληνες... γιατί μιλούν απλά την καθαρή δημοτική...; Τόσο ελεεινή είναι η κατάσταση τους... Ξέρεις πόσες φορές άκουσα το κυπριακό κομπλεξικο «πουστοκαλαμαράες» που τούτους τους ανθρώπους, τους Ελληναράες. Παράλογο δεν είναι;!!
Αυτή είναι η πλέον φαντασιακή κατάσταση. Καμία επαφή με την πραγματικότητα.Μόνο Μεγάλη Ελλάς και Μ. Αλέξανδρος... Λες και θα αλλάξει κάτι για τον τόπο μας η επέκταση του κράτους Ελλάδα... Και επίσης. Αυτό δεν είναι πολιτική θέση. Καθόλου πολιτική θέση. Είναι μία καθαρή έλλειψη διάθεσης για κοινωνία, για ειρήνη, για ανθρωπιά.. μόνο ένα εγωιστικό, απολιτικό, φαντασιακό Ελλάς. Δεν ξέρεις πόσες φορές έχω διαπληκτιστεί με τέτοιους. Εμένα η θέση είναι ξεκάθαρη: διαιώνιση του Ελληνικού πολιτισμού, ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Δεν υπάρχει και υφίσταται η οποιαδήποτε αντιπαλότητα μας με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Είμαι σίγουρος ότι σ’ αυτούς υπάρχουν άνθρωποιπου θα αγαπήσω περισσότερο από τους Αμερικανόδουλους Κυπραίους...
-«να διατηρήσω το δικαίωμά της αυτοδιάθεσης»
Όχι αυτοδιάθεση... αυτοπροσδιορισμός δεν είναι η λέξη που θέλεις;;; Αυτοδιάθεση λαών είναι το δικαίωμα, να αυτεξουσιάζεται. Όπως θέλουν τώρα οι Παλαιστίνιοι και κάποτε οι Βάσκοι. Στον Κυπριακό λαό ποτέ δεν δόθηκε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Ποτέ. Του έδωσαν ένα κράτος, με τα καλά και τα κακά του. Γι’ αυτό όταν σου δίνει η ΕΔΟΝ παλαιστινιακό μαντίλι για να το φορείς και να παίζει τον αγωνισταρά και τον διεθνιστή να τους λες όχι, αφού δεν είναι αυτό που πρεσβεύει το κόμμα σας... Και να τους κοροϊδεύεις.. γιατί είναι πολύ κάλπικοι, καμία ουσία στις πράξεις τους, γηπεδική συμπεριφορά μόνο.
-«επέτρεψε μου ως γνήσιος Ελληνας»
Νιώθω ότι το λες για να μην με προκαλείς και να μην είσαι επιθετικός σε μένα και αυτό δεν το θέλω... Είσαι ότι θέλεις φίλε μου. Μην το κάνεις με βαριά καρδιά. Σε έχουν επηρεάσει αφάνταστα, οι ΑΚΕΛικοί υπάνθρωποι καταλαβαίνω, αλλά ντάξει τελείωσε, είσαι ότι θέλεις. Μην το κάνεις για μένα.. Όπως το νιώθεις το πράμα.. Κυπραίος τέρμα... Κάμε, όμως την αυτοκριτική σου, ξεκαθάρισε αν μιλάς εσύ ή το μπερδεμένο το κόμμα σου...
Τζιαι τι είναι ο Κυπραίος για μένα; Εμένα ο νεοΚύπριος με αηδιάζει με την Αμερικανοδουλεία του (κάτι που έχουν σε πολύ λιγότερο βαθμό οι καλαμαράες, σε πολύ, πολύ λιγότερο βαθμό...). Δεν ξέρω... δεν θέλω να ταυτίζομαι με αυτήν την νοοτροπία όσο και αν αγαπώ το νησί μου. Μπορεί να είμαι κομπλεξικός... αλλά γμτ ξυπνάτε που θα καταλήξουμε...; Εδιεσώθη μες τις σφαγές και τον πόλεμο... Γιατί να πεθάνει στην ειρήνη; Είμαι Έλληνας ρε φίλε, ούτε εθνικιστής, ούτε ναζί, ούτε των πατριδοκάπηλων του ΔΥΣΗ, ούτε των φαντασιακών Ελληναράων του ΕΥΡΩΚΟ. Λατρεύω την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό σε κάθε έκφανση του: που τα «παφίτικα» (την ομιλία του, που οι κομπλεξικοί Κυπραίοι περιπαίζουν, είμαι Λευκωσιάτης btw) ως το μινιμαλισμό των σπιτιών στο Αιγαίο. Εν μοναδική κουλτούρα. Δώσε μου ένα λόγο γιατί οι άνθρωποι να σταματήσουν να τον ενστερνίζονται (όχι απομονωτικά και πωρωμένα) για να ζήσουν με κάποιον άλλο άνθρωπο. Εγώ δεν βλέπω λογική ρε φίλε..
Αν έχεις φτάσει ως εδώ... απολογούμαι για την φλυαρία μου.. Να σε καλά φίλε μου. Χαιρετώ. Μακάρι να το λύσει ο Χριστόφκιας τζιαι εγιώ... τι να πω... ειλικρινά... φορώ τζιαι φανελλούα με τη φάτσα του, άμα λάχει.. Πέρκει το λύσει... Πίστεψε με, θέλω το πάρα πολλά... ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΟΥΛΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΑ...

Στέλιος, Αθήνα.

kyriakos said...

Φίλε Στέλιο γεια σου ξανά, ελπίζω να μου συγχωρέσεις την τεράστια καθυστέρηση να ανταπαντήσω στα σχόλια σου. Δεν ολιγώρησα απο αδιαφορία, ειλικρινά δεν είχα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με το ίντερνετ μπορείς να το επιβεβαιώσεις αυτό και απο την κατάσταση του blog μου, πάει ένας μήνας να κάνω νέο post.

Τώρα στα καθ ημάς φίλε τι να σου πω; Έχεις ξεκινήσει απο μια λανθασμένη αφετηρία. Δεν είμαι ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ και δεν έχω πάει ποτέ ούτε σε κατασκήνωση του Ακελ ούτε σε κατηχητικό της εκκλησίας ούτε σε προσκοπείο του Δησυ.
Είμαι όμως Ομονοιάτης αυτό στο αναγνωρίζω! Αλλά και πάλι έχω πάει πιο πολλές φορές στη κερκίδα του ΑΠΟΕΛ παρά της ομόνοιας αφού ο ξάδελφος μου είναι με το ΑΠΟΕΛ και πέρνουμε μαζί seasonticket για να μην πηγαίνουμε μόνοι μας σαν του κούκκουφους.. Aπεχθάνομαι εξίσου τα άκρα (την θύρα9 τους Πορτοκαλί τους Ανάρχες και τους Χρυσαυγήτες)
Για μένα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα: ΠΊΘΗΚΟΙ
Με την ομόνοια έγινα διότι ο Τατάς μου έφερνε σιαλούδι (κασκόλ) και φανέλα.. και επιπλέων πάντα μου άρεσε αυτή η 'επαναστατική' ιδέα ειρηνικής συνύπαρξης που υποστήριζε (και καλά) η Ομόνοια (....αυτά ως προς την προϊστορία δημιουργίας της πολιτικής μου ταυτότητας....)
..Στο γήπεδο όμως πάω απλά επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο.. Μου αρέσει και το Αγγλικό ποδόσφαιρο να σου πω την αμαρτία μου... είμαι με την liverpool...

Τέλος πάντων..

.....

Δεν είμαι κουμουνιστής θεωρώ τον κομμουνισμό περισσότερο ανέκδοτο παρά ιδεολογία και φυσικά θεωρώ το ΚΚΕ ως το απεχθέστερο κόμμα στην Ελλάδα και υπαίτιο σε μεγάλο βαθμό (αλλά όχι αποκλειστικό) για την διάσπαση που υπάρχει στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδος και ως έναν απο τους λόγους που διαιωνίζονται σοβαρότατα προβλήματα του ελληνικού κράτους όπως το Ασφαλιστικό και η εκπαιδευτική μεταρρύθμισή γενεές τώρα . Είναι ένα κόμμα που απλά απορρίπτει και δεν προτείνει εναλλακτικές διεξόδους γιαυτό και δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά.

Για ακριβώς τους ίδιους λόγους λοιπών φίλε δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κόμματα στην Κύπρο που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, Απορρίπτουν, πυροβολούν, δίνουν μαθήματα πατριωτικής ηθικής και δεν προτείνουν Τίποτε για να επιλύσουν τα προβλήματα.

Απλά θα σου αναφέρω ατάκες του αρχηγού του Δηκο Μάριου Καρογιαν απο τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και θα καταλάβεις περι τίνως πρόκειται..

-ΝΑ ΣΠΆΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΌ! ΜΑΎΡΟ ΣΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ!

-ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ!

-Το Δημοκρατικό Κόμμα, στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στην Ευρώπη: ΟΧΙ άλλες πιέσεις, ΟΧΙ άλλες υποχωρήσεις,, ΟΧΙ άλλα ασφυκτικά ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΆΜΜΑΤΑ!!

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ...

Μπες μέσα στη σελίδα τους και διάβασε αν δεν με πιστεύεις...
http://www.diko.org.cy/easyconsole.cfm/id/372

Σου θυμίζουν κάτι οι ατάκες τους φίλε?

Είναι όπως τα συνθήματα που διασκευάζουν αναμεταξύ τους οι πορτοκάλι και η θυρα 9

..οποιος είναι γαλανός λέει ο ένας..
..όποιος είναι αριστερός... λέει ο άλλος..

Η φιλοσοφία της αδιέξοδης ακρότητας είναι ταυτόσημη και στους δύο.
Γιαυτό και γω φίλε ψηφίζω Δησακελ...

Στις πρώτες εκλογές που απέκτησα δικαίωμα ψήφου έπιασα υπηρεσιακό και ψήφισα Κληρίδη
μετά ξαναψήφισα Κληρίδη για δεύτερη φορά. Το 2003 ψήφισα Τασσο που υποστήριζε τάχατες διαπραγματεύσεις και δεσμευόταν για λύση Γενικά ένιωθα ότι δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση με το Δησυ λόγο σκανδάλων και διαφθοράς (τα οποία φυσικά και είναι αναμενόμενα μετά απο 8 χρόνια διακυβέρνησης) .. Στο δημοψήφισμα όμως ψήφισα Ναι με βαριά καρδιά για λόγους που αν θες τους συζητάμε σε άλλο χρόνο.

Δεν σου κρύβω ότι εκ των υστέρων χαίρομαι που δεν πέρασε τελικά το Ανναν διότι αν εφαρμοζόταν τότε η οικονομική κρίση σήμερα θα μας έβρισκε με άδεια ταμεία και πολλαπλάσιο δημοσιονομικό χρέος και ίσως να μην προλαβαίναμε να υιοθετήσουμε εν τέλη καν το Ευρώ. Φαντάσου τι καταστροφικές επιπτώσεις θα είχαμε απο την κρίση.

kyriakos said...

Οπως και να έχει όμως με έχει κουράσει αφάνταστα το κυπριακό. Νιώθω ότι όσο διαιωνίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία η Κύπρος πλέων πάει πίσω πίσω.

Φυσικά κατανοώ ότι δεν είναι αποκλειστικά απο το χέρι μας η λύση, όμως χωρίς διαπραγματεύσεις και καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης πως στο διάολο θα αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα μας? Απλά με λόγια δεν κάνουμε δουλειά. Χρειάζεται κινητικότητα για να ενδιαφερθεί ο διεθνής παράγοντας και να πιέσει την Τουρκία να αποδεχθεί μια λύση που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά και το διεθνές δίκαιο.

Χωρίς κινητικότητα η Τουρκία θα λέει:

''Εμείς θέλουμε λύση αποδεχθήκαμε και το Ανναν που στόχευε στη μετακίνηση 100χιλιάδων ΤΚ απο τα σπίτια τους και την παραχώρηση της Μόρφου και της Αμμοχώστου καθώς και την αποχώρηση των στρατευμάτων, όμως οι ΕΚ είναι αδιάλλακτοι δεν θέλουν πραγματικά λύση''

Αυτά λένε φίλε δυστυχώς και κάποιοι στην Ευρώπη τους πιστεύουν εξ ού και μετά την απόρριψή του Ανναν έχει συσταθεί στην Ευρώπη ομάδα επικοινωνίας με τους ΤΚ και έχουν εγκριθεί κονδύλια απευθείας χρηματοδότησης και άλλα πολλά.. Ούτε εμένα μου αρέσει φίλε όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

kyriakos said...

Τώρα τα περι ελληνικότητας.

Φίλε και εγώ αγαπώ τον ελληνικό πολιτισμό και γενικά την ελλάδα και όλα τα νησιά.
Μακάρι να μπορούσα όμως να πω το ίδιο για το σύγχρονο νεοελληνικό οικοδόμημα.
Ειλικρινά σου μιλάω δεν μπορώ καν να αρχίσω να περιγράφω το πόσο λάθος είναι για μένα σήμερα σύγχρονη Ελλάδα ..η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης μετά την Βουλγαρία βατοπέδια siemens σκάνδαλα χρυσαβγήτες ανάρχες.. ένας εμετός..

Σύμφωνοι οι Σπαρτιάτες οι Μυκηναίοι και οι Μακεδόνες θεωρούσαν τους εαυτούς τους μέρος της ελληνικής Φυλής δεν αντιλέγω και εγώ πιστεύω το ίδιο όμως πρέπει να αναγνωρίσεις ότι ήταν αυτοδιοικούμενοι...

Αυτό σου είχα γράψει και πριν και επιμένω σε αυτό. Ως γνήσιος Έλληνας ζητώ την αυτοδιάθεση μου.

Ισως εδώ να κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας φίλε σκέψου το.

ο ευγενής ανταγωνισμός οδηγεί στην πρόοδο..

οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής είναι αυτοδιοικούμενες ή κάθε μια πολιτεία έχει τους δικούς της οικονομικούς και θεσμικούς κανόνες διαχειρίζονται μόνες τους τα οικονομικά τους και την πολεοδομική τους ανάπτυξη και παράλληλα ανταγωνίζονται πολλές φορές μεταξύ τους,
Το ίδιο ισχύει και στη Γερμανία φίλε..

Αυτό το εθνοκεντρικό οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και όλα τα αποφασίζει η αθήνα ως πρωτεύουσά δεν ξέρω αν έχει οδηγήσει πουθενά σε προκοπή..

Φαντάσου τώρα η Κύπρος να είναι απλά ένα ελληνικό νησάκι και να περιμένουμε έγκριση απο τον Καραμανλή για να χτίσουμε δρόμους..

Ε δες ρε φίλε πόσους και τι ποιότητας δρόμους έχει η Κρήτη και τι δρόμους έχει μια διχοτομημένη Κύπρος.

Απλά θα σου γράψω μερικά απο τα έργα ανάπτυξης που γίνονται αυτή τη στιγμή στη Κύπρο θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά πόσα απο αυτά πιστεύεις ότι θα γίνονταν αν ανήκαμε στη μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας.

Σου γράφω ότι θυμάμαι πρόχειρα..

kyriakos said...

*Νεο κτίριο της βουλής (120εκατομύρια)

http://i583.photobucket.com/albums/ss277/gli_koullis/Picture1.jpg

*Πολιτιστικό κέντρο Κύπρου (60εκατομμύρια)

http://www.ccf.org.cy/ccf/culturalcentre.php

*Νέο αρχαιολογικό Μουσείο (60 εκατομμύρια)

*Νέο εθνικό θέατρο ΘΟΚ (40εκατομμύρια)

http://www.thoc.org.cy/images/gallery/new_theatre/new_theater_01_small.jpg


*Διαπλάτυνση κύριου δρόμου Λαρνακας-Λευκωσίας απο 4 σε έξι λωρίδες)
*Δημιουργία ανισόπεδου κόμβου παρα το ΓΣΠ
*Δημιουργία 4ου Highway Παφος- Πόλης χρυσόχού (120εκατομμύρια)
*Δημιουργία υπέργειας διάβασης στα φώτα του καλησπέρα
*Ανάπλαση της πλατείας ελευθερίας απο τη διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα saha hadid (10 εκατομμύρια)
http://www.bdonline.co.uk/story.asp?storycode=3129263

*Νέα βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου απο τον Jean nouvel (40 εκατομμύρια)

http://library.ucy.ac.cy/massmedia/building_lib/2009/build_index_2009.htm


*Ανάπλαση Μαρίνας Λάρνακος

http://media.photobucket.com/image/%2525CE%2525BC%2525CE%2525B1%2525CF%252581%2525CE%2525AF%2525CE%2525BD%2525CE%2525B1%20%2525CE%2525BB%2525CE%2525AC%2525CF%252581%2525CE%2525BD%2525CE%2525B1%2525CE%2525BA%2525CE%2525B1%2525CF%252582%20%2525CE%2525BD%2525CE%2525AD%2525CE%2525B1/spy78/Larnaca1g.jpg

*Ριζική Ανάπλαση Μαρίνας Λεμεσού (300εκατομμύρια)

http://www.marina-limassol.com/

Αυτά είναι μερικά απο τα έργα που θα γίνουν στα επόμενα 3-4 χρόνια, έξω οι αφαλατώσεις έξω τα αεροδρόμια και τα νοσοκομεία έξω οι ιδιωτικές επενδύσεις Πόσα απο αυτά πιστεύεις ότι θα γίνονταν αν ήμασταν ελληνικό Νησάκι?

Δεν στα λέω αυτά με επαρχιώτικο κομπασμό φίλε, ειλικρινά πόσα απο αυτά πιστεύεις ότι θα γίνονταν αν δεν ήμασταν ανεξάρτητοι?
Είμαστε λιγότερο Έλληνες απλά επειδή δεν ενταχθήκαμε στο νεοελληνικό κράτος
και είναι δηλαδή περισσότερο απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου ο Καραμανλής και η Παπαρήγα?
Τα ίδια σκατά είμαστε ρε φίλε.. σημασία έχει η ευημερία των λαών όχι τα δόγματα τα έθνη και οι ρομαντικές ιδεολογίες,,
Ακόμα και ο Τασσος παπαδόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη ότι εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερη η ανεξαρτησία απο την ένωση..

Επισκέπτομαι συχνά την Αθήνα και πάντα πάω μια βόλτα απο την ακρόπολη με την ελπίδα να δώ τελειωμένο αυτό το Νέο αρχαιολογικό μουσείο.. Αν δεν κάνω λάθος ανοίγει σε λίγο καιρό έτσι?
..κανονικά έπρεπε να ανοίξει το 2004 με τους ολυμπιακούς αγώνες.. αλλά είχε ...καθυστέρηση...
Τόσα χρόνια πόλεμος για ένα μουσείο....
θυμάσαι τι πόλεμος είχε γίνει ενάντια σε εκείνο το μουσείο φίλε?

ότι ήταν,... πολύ μοντέρνο τάχατες...

ότι δεν ήταν έλληνας ο αρχιτέκτονας τάχατες...

Και την ίδια ώρα είχαμε τα αρχαία του Παρθενώνα να κάθονται στα κουτιά.. μιας σκουριασμένης αποθήκης

Αυτή είναι η Ελλάδα φίλε..

Θα ρθω λοιπών ξανά.. θα πληρώσω 20 ευρώ να ανέβω στον Παρθενώνα, άλλα 10 αν με το καλό ανοίξει το μουσείο.. θα πιω τον καφέ μου θα χαζέψω λίγο το χάος και θα φύγω..

Stelios said...

Χαιρετώ Κυριάκο, φίλε μου, αυτά είναι τα τελευταία σχόλια, δεν θέλω να σε απασχολήσω άλλο, δεν χρειάζεται να απαντήσεις πίσω.. απλά το ένιωθα ότι έπρεπε να απαντήσω...
-"Είμαι όμως Ομονοιάτης αυτό στο αναγνωρίζω"
Ούτε είμαι φίλαθλος, ούτε με συγκινεί το ποδόσφαιρο.. ειδικά το κυπριακό που έχει καταντήσει προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Αρνούμαι να συμπράξω. Κατηγορούσαμε το ναζιστικό χαρακτήρα της Λάτσιο στην Ιταλία, αλλά ποιά διαφορά με την συμπεριφορά των οπαδών ΑΠΟΕΛλάκκας-ΟΜΟΝΟΙΑκκας στον τελευταίο αγώνα.. και αναφέρομαι ουσιαστικά στην πολιτικο-ιδεολογική (λέμε τώρα) απόχρωση του καφκά [αριστεροί τάχα τάχα με πατριώτες, τζιη που το τάχα...].. Ηλίθιοι Κυπραίοι, απολίτιστοι.. Αρνούμαι να συμπράξω... Σε Ελλάδα και Ευρώπη, ποδόσφαιρο και πολιτική δεν πάνε μαζί (εκτός από κάτι Βγενόπουλους και Κόκκαλη που πληρώνουν υπουργούς).. Συμπέρασμα: Η Κύπρος δεν είναι Ευρώπη...
-"η 'επαναστατική' ιδέα ειρηνικής συνύπαρξης που υποστήριζε (και καλά) η Ομόνοια"
Ουδέν σχόλιο... όσο θυμάμαι το video (δεν ξέρω αν το είδες) του ομονοιάτη που κρατά το πανό "ΚΑΤΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ" και συνάμα φωνάζει "ΡΕ ΠΙΘΗΚΟ!!" τζιαι" ΠΟΥΣΤΟΜΑΥΡΕ!!" του μαύρου παίκτη της Ομόνοια (μη με ρωτήσεις όνομα παίκτη, αδιαφορώ).. ε λοιπόν τέτοιους γαλατζί επαναστάτες... και κάτι διεθνιστές για τα μπάζα και κάτι αντιεθνικιστές για τα γήπεδα.. εγώ απαξιώ.. [Μη με πεις φιλοΑΠΟΕΛίστα θα σε βρίσω...]
-"σοβαρότατα προβλήματα του ελληνικού κράτους όπως το Ασφαλιστικό και η εκπαιδευτική μεταρρύθμισή γενεές τώρα", "Ειλικρινά σου μιλάω δεν μπορώ καν να αρχίσω να περιγράφω το πόσο λάθος είναι για μένα σήμερα σύγχρονη Ελλάδα"...
Κυριάκο, θέλω πρώτα να ξεκαθαρίσεις κάτι: ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, οι "καλαμαράες" ( που δεν ξέρω αν τους πας... γιατί οι πλείστοι κκεπραίοι, δεξιοί αριστεροί... εν με την κομπλεξική κουβέντα στο στόμα γι’ αυτούς τους ανθρώπους... που εν 900 ΣΚΑΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ σε σύγκριση με τους καπιταλοαμερικανοκκεπραίους... πάλε ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!!) εν εκαρτερούσαν κανένα καπιταλοκκεπραίο να τους εξηγήσει ότι η χώρα τους έσιει προβλήματα... Πίστεψε με... Όσο τζιαι αν ειρωνεύκουνται οι απολίτιστοι κυπραίοι... αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ έχουν λόγο που κάθε 3 και λίγο εν στους δρόμους και διαμαρτύρονται... Η Γαλλία και η Ελλάδα είναι οι δύο χώρες στην Ευρώπη που πολιτικά "βράζουν" πιο πολύ, ακολουθούν η Ισπανία, η Γερμανία, η Βρετανία... Όσο για την Κύπρο... ουδέν σχόλιο...
Για μπες σε παρακαλώ στα ενάμιση εκατομμύριο blogs των Ελλαδιτών (που έγιναν θέμα και στην Ελληνική Βουλή....) να δεις τι γίνεται.. και κατά πόσο εκαρτερούσαν τον κκεπραίο τούτοι οι άνθρωποι να τους εξηγήσει....
Οι κκεπραίοι... "οι πιο ικανοποιημένοι κάτοικοι της Ευρώπης" (!!!!) σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ... !! Θα μου πεις γιατί να μην είναι αφού έχουμε τους δρόμους και τις μαρίνες μας σύμφωνα με σένα... Λοιπόν ας εξετάσουμε την άποψη σου...

Και η Κύπρος Κυριάκο μου έχει εντονότατα προβλήματα.. αλλά επειδή ο Κκεπραίος έσειει την "μαυρού" του να του κάμνει το φαίν άμα κάθεται πάνω στην τηλεόραση ή την ώρα που μαλώνει με τον άλλο το κυπραίο ΓΙΑ "ΣΥΓΧΡΟΝΑ" ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (!!!!) όπως αν ήταν τελικά εν ο Μακάριος που έφταιξε παραπάνω ή ο Γρίβας.. Αν ήταν πιο αγαπησιάρικο το ΑΚΕΛ που τους άλλους ή οι αν ή Κύπρος εν ελληνική ή του λαού της..(;;!!!) :-/ ή ποιος τελικά αδελφός σου, ανιψιός σου κουμπάρους, μπατζανάκης και τα συναφή... τζιαι btw… λοιπές ΠΙΠΠΕΣ!!! Εν έτσι που γίνεται πάντα;; Κάτι σου ελάλουν για μικροπολιτικούς μύθους... Με πιάνιεις;;
Ο Κυπραίος όι εν ικανοποιημένος... απλά τζοιμάται...!!!!! Παρακολούθα με...

Stelios said...

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σκηνή που είμαστε στο αμφιθέατρο της σχολής μου κοντά 4 ώρες πάνω από 400 άτομα και προσπαθούσαμε να βγάλουμε μία άκρη για το αν πρέπει να συνεχιστούν οι καταλήψεις και το Φεβράρη μετά τα του Δεκέμβρη φέτος.. Και σε μία στιγμή αναζητώ ένα Κυπραίο συμφοιτητή μου τον Αντρέα.. btw.. γιατί του είχα δώσει το κινητό μου.. btw.. btw.. Και όταν τον βρήκα, τι βλέπω ρε Κυριακό μου...;!!! Ο κόσμος να χάνεται στο αμφιθέατρο, να κρίνεται η χρόνια και τα ιδεολογική-πολιτική δράση του συλλόγου της σχολής... και (ξανά...) Τι βλέπω ρε Κυριακό μου;;!!!: Έξω στο διάδρομο να βλέπω δύο κκεπραίους.. ο ένας τάχα "αριστερός" και άλλος τάχα "δεξιός" να μαλώνουν για το Γρίβα... Αντιλαμβάνεσαι πως ένιωσα... Αντιλαμβάνεσαι;;;!!! Λοιπόν ακούσαν τζιαι οι θκιο τζιαι που πόθεν εφκήκαν τζιαι που πόθεν εμπήκαν... μπήκα
Τίποτε Κυριάκο μου... Πάσχουμε Κυριάκο... το καταλαβαίνεις;; ΠΑΣΧΟΥΜΕ...!!!! Δεν επικοινωνούμε με το έδαφος...!! Πάσχουμε.. μιλάμε για παθολογικές καταστάσεις...!! Μιλάμε για τον πιο απολίτιστο, τον πιο απολιτικό, τον πιο άβουλο, τον πιο χρηματόπληκτο λαό της Ευρώπης = ΚΥΠΡΑΙΟΙ...!! Όταν ακούω βρομοκυπραίο να περιπέζει καλαμαρά... ειλικρινά μου ανάβουν τα λαμπάκια...!! Έχω κάμει σκηνή για τούτο το θέμα στους πιο απίθανους χώρους.. Ακόμα και προχτές.. στο εκλογικό κέντρο των ευρωεκλογών για τους Κυπρίους στην Αθήνα... Ρώτα κανένα γνωστό σου αν σε μία στιγμή άκουσε κάποιον να παουρίζει όπως τον καθυστερημένο... Εγώ ήμουν γιατί άκουσα τι λέξη "πελλοκαλαμαράς" που έναν κυπραίο [ντυμένο κιρελλέ με τις απαραίτητες μάρκες σε παντόφλες μέχρι φανέλα...]... (Ναι σε τέτοιες φάσεις γίνομαι απολίτιστος...).
-"Γιαυτό και γω φίλε ψηφίζω Δησακελ"
Ζύγισα τα πράματα τζιαι εψήφισα ΕΔΕΚ προχτές... Όχι για προτίμηση αλλά γενικά για την στάση του σε θέματα.. btw… Κύπρος και πολιτική δεν πάνε μαζί.. Μαζί πάνε Κύπρος και Επιχειρήσεις...!!!
Σε παραπέμπω σε αποκαλυπτικότατο παλαιότερο άρθρο της Ελλαδικής Οικονομικής εφημερίδας Free Sunday για το τι είναι η Κύπρος:

http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/33/24.pdf

"Η Μεγαλόνησος έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε θελκτικότατο φορολογικό παράδεισο για νόμιμες και μη δραστηριότητες. "
Πολιτιστικά μαραίνεται, επιχειρησιακά ανθίζει και οι Κύπριοι το Γρίβα τους...
-"δίνουν μαθήματα πατριωτικής ηθικής"
Καλά ο πατριωτισμός πάντα ήταν προϊόν καπήλευσης.. μόνο το ΑΚΕΛ προήγε πρωτοποριακά την ταμπέλα αριστερά στην κατάσταση "αριστεροκάπηλος".. Επιμένω ο Che… δεν θα αποκαλούσε συντρόφους του κάτι καπιταλιστάκια όπως του ΑΚΕΛ. Όσον πάσχουν στην Ελλάδα που τον δικομματισμό πάσχει τζιαι η Κύπρος αλλά ο Κκεπραίος βαστά ριάλλια πολλά τζιαι εν τον κόφτει.. αναλώνεται στα περι Μακαρίου και Γρίβα... Περαστικά μας Κυριάκο μου...
-"Στο δημοψήφισμα όμως ψήφισα Ναι με βαριά καρδιά για λόγους που αν θες τους συζητάμε σε άλλο χρόνο"
Σοβαρά;; Επιτελούς.. ένας!! Νόμιζα δε θα συναντήσω κανένα.. Είπα ΟΧΙ αλλά ο κυπριακός λαός.. ΔΕΝ ΕΙΠΕΝ ΟΧΙ.. ΕΙΠΕΝ ΟΤΙ ΕΙΠΕΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ως άβουλο ζώων που είναι.. και γι' αυτό.. άλλη μια φορά.. Περαστικά μας Κυριάκο μου...
-" η οικονομική κρίση σήμερα θα μας έβρισκε με άδεια ταμεία και πολλαπλάσιο δημοσιονομικό χρέος"
Ίσως το ψιλοπαρακαλούσα αυτό... Έτσι μία ψιλοδυνατή οικονομική κρίση στην Κύπρο... έτσι να καταλάβει ο κυπραίος.. (ο πιο ικανοποιημένος ευρωπαίος πολίτης τάχα..) ότι τα λεφτά εν αξίζουν.. έτσι για να σφίξουν τα ζωνάρια λίγο.. αλλά που γμτ... [δεν κάνω μαθήματα ηθικής, εκδηλώνω αηδία].
Κάποτε είχα δει σε ένα τοίχο γραμμένο το:
ΚΥΠΡΑΙΟΣ = ΕΒΡΑΙΟΣ...
Τώρα.. στη φάση που είμαι ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ...

Stelios said...

-"Οπως και να έχει όμως με έχει κουράσει αφάνταστα το κυπριακό. Νιώθω ότι όσο διαιωνίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία η Κύπρος πλέων πάει πίσω πίσω."
Χεχε.. αν πάει πίσω λέει... ο συνδυασμός είναι απίστευτος... καπιτάλας κυπραίος τάχα πρόσφυγας.. τάχα καταπονημένος.. απολίτιστος να μαλώνει με τον άλλο το κκεπραίο για αν τελικά εν ο Γρίβας που φταίει... αδιαφορώντας για την σύγχρονη πραγματικότητα...!!
Έλα γιε μου..!!!
Άκου άλλη συγκεκριμένη περίπτωση... ο πατέρας ενός γνωστού μου είναι διευθυντικό στέλεχος τράπεζας.. με θκιο "μαυρούες" έσσο (άκουσα ότι δέρνει τες αν δεν είναι υπάκουες, αλλά μπορεί και να είναι φήμες), κόντρα ΑΚΕΛίστας..(!!!) μου επαρουσιάστηκε σε συζήτηση μας ως... "θεωρητικός του αριστερισμού"!!!! Άλλη μία φορά... καλά κρασιά Κυριάκο!!!
-"Μακάρι να μπορούσα όμως να πω το ίδιο για το σύγχρονο νεοελληνικό οικοδόμημα. "
Γιατί ακριβώς θεωρείς την χώρα σου υπόδειγμα, είπαμε...;;!!
-"Φαντάσου τώρα η Κύπρος να είναι απλά ένα ελληνικό νησάκι και να περιμένουμε έγκριση απο τον Καραμανλή για να χτίσουμε δρόμους.. "
Εμμμ σε ποιο βαθμό έχεις κατανοήσει.. ότι οι Κυπριακή ολιγαρχία που ανέλαβε την Κυβέρνηση του νησιού το 60... είχε παραλάβει ΕΤΟΙΜΟ ΚΡΑΤΟΣ...;;;;
Ξέρεις τι παρέλαβε ο Καποδίστριας το 1828;; Διάβασε στα Απόλογα Για τον Καποδίστρια του Τερτσέτη για το τι βρήκε ο Καποδίστριας κατεβαίνοντας στην Αίγινα... Στάχτη και καμένη γη, όπως αναφέρει... τίποτα... ανθρώπους φαντάσματα και ανάπηρους πολέμου να εκλιπαρούν για φαί...
Θέλεις να σου θυμίσω την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, του 20ου αιώνα: Μακεδονομαχίες, Πρώτος Εμφύλιος, 2 Βαλκανικοί, 2 Παγκόσμιοι, Μικρασιατική καταστροφή: 2 εκατομμύρια πρόσφυγες..., η κατοχή του 41-44, 46-49: Δεύτερος Εμφύλιος Πόλεμος, 67-74: η τελευταία της δικτατορία από τις πάμπολλες του αιώνα...
Κυπριακή ιστορία: ... 33’ ψιλοεξέγερση... 55-59... αμφισβητείται το τι έγινε από το 80% το κκεπραίων... γιατί κάτι ηλίθιοι εθέλαν ένωση με την Ελλάδα μισιημου... τζιαι κυρίως εσκοτώναν αριστερούς... ’74 η εισβολή... Το κράτος ήταν έτοιμο... καταστροφές ελάχιστες... ο Κύπριος κοιλιόδουλος, χρηματόπληκτος... με τον τουρισμό ακμαίο και το εισόδημα από αυτόνε ασταμάτητο...
Νομίζεις π.χ. το κτηματολόγιο της Κύπρου... εστήσαν το οι εργατικοί κκεπραίοι...;;;; Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουν κτηματολόγιο... και πίστεψε με.. δεν είναι γιατί οι καλαμαράες δεν είναι αρκετά εργατικοί όπως οι κκεπραίοι (ψευδαίσθηση που καλλιεργείται από τους αρχοντοχώρκατους απολίτιστους βάρβαρους χρηματόπληκτους αμερικανοποιημένους κκεπραίους...)
Και μην μου πεις δεν είναι όλοι οι Κύπριοι έτσι;; Σου αφιερώνω τα λόγια του Λεωνίδα Λοϊζίδη ενός επιτυχημένου Έλληνα Κύπριου (όχι Ελληνοκύπριου, άλλο πράμαν τζίνο. Όπως άλλο Ελλαδίτης, άλλο Έλληνας...):
"Η Κύπρος αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης... Ο κόσμος (όμως) εκεί έχει θέσει τις πνευματικές του ανησυχίες σε δεύτερη μοίρα..
[Συγχώρα με δεν έχω βρει στο διαδίκτυο την σελίδα του περιοδικού με την συνέντευξη του σκηνοθέτη..]

http://www.loizides.gr/index.php

Stelios said...

-"οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής είναι αυτοδιοικούμενες ή κάθε μια πολιτεία έχει τους δικούς της οικονομικούς και θεσμικούς κανόνες διαχειρίζονται μόνες τους τα οικονομικά τους και την πολεοδομική τους ανάπτυξη και παράλληλα ανταγωνίζονται πολλές φορές μεταξύ τους, Το ίδιο ισχύει και στη Γερμανία φίλε.. ", "ο ευγενής ανταγωνισμός οδηγεί στην πρόοδο"
Καταλαβαίνεις ότι μιλάς για χώρες όπου μία περιοχή τους είναι ίση σε έκταση με την Ελλάδα..;;. Ρε Κυριακο μου.. τώρα προσπαθείς να στήσεις μία επιχειρηματολογία για το ότι ευτυχώς.. εν ενωθήκαμε με την Ελλάδα τζιαι το ίδιο πρέπει να κάμουν, να αυτονομηθούν τζιαι η Κρήτη τζιαι η Μακεδονία (να την ενώσουμε τζιαι με τα Σκόπια να ευχαριστηθούν οι ΣλαβοΒουλγαροι) τζιαι τα επτάνησα...;; Τι θέση εν τούτη... Ποιος ακριβώς σου είπε ότι το μυστικό της διακυβέρνησης εν στην τμήση, η διαίρεση...;;; Άλλο αποκέντρωση άλλο τμήση...
Δεν πάσχω από το ενωτικό σύνδρομο... είμαι άνθρωπος που κινείται στην σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα και ο μόνος λόγος που βλέπω ότι τίθεται καθόλου το θέμα ιστορικά της ένωσης είναι στο ερώτημα: αν και κατά πόσο η Ένωσις θα απότρεπε την τουρκική εισβολή... αλλιώς ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να συζητείται πολιτικά... μόνο ιστορικά...
-"Δεν στα λέω αυτά με επαρχιώτικο κομπασμό φίλε"
Καταλαβαίνεις ότι μου έστησες μία ολόκληρη επιχειρηματολογία για το ότι ευτυχώς αποτρέψαμε τούτον ούλλο το κακό που ήταν να μας έβρει αν ενωνούμασταν με την Ελλάδα τζιαι τωρά που εν είμαστεν ενωμένοι, είμαστεν ok...;;!! Και θέλεις ακόμα να πιστέψω ότι δεν εκφράζεις ομονοιάτικες τάσεις... ή επαρχιώτικο κομπασμό...;; Απολογούμαι για την επιθετικότητα δλδ..
- "Ε δες ρε φίλε πόσους και τι ποιότητας δρόμους έχει η Κρήτη"
Εεε παρακάτω!!!! Φτωχός και άνθρωπος παρά κυπραίος και ζώον... Λακωνικότατα...
Ο καλαμαράς λαλεί σου καλημέρα γιατί γουστάρισε, πάει σε, όι γιατί εν πολλά κονωνικό τζιαι έτσι της μόδας να είμαστεν κοινωνικοί με τα ωραία μας τα ρουχούθκια.. Ηλίθιοι κυπραίοι γμτ...
Καλά ρε Κυριακο μου, η ποσοτική σύγκριση του πόσο αναπτυγμένος εν ένας τόπος, εν που το τι δρόμους έσιει ..;; Τι προσπαθείς να μου πεις: τι ευλογία που είναι για τον τόπο ο Χριστόφιας σας... Προχτές που επούλησε την Κύπρο στον καπιταλά τον Βγενόπουλο εν το επήρατε χαπάριν έννε;;;;:

http://www.sigmalive.com/news/local/132649

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ...!!!! ΕΛΕΟΣ!!! Απορώ τι όρους είχε μέσα το συμβόλαιο Κύπρου-Βγενόπουλου... Έτσι για να έχεις υπόψη παίζουν πολλά φήμες ότι οι δουλέμποροι που παζαρεύκουν τουτες τις χιλιάδες ψυχών και μεταναστών στην Αθήνα και Πάτρα, οι μισοί που τούτους εν άνθρωποι του Βγενόπουλου...

Stelios said...

-"Απλά θα σου γράψω μερικά από τα έργα ανάπτυξης"
Είμαστε στο 2009 και δεν έχουμε Πολιτιστικό Μέγαρο...!! Ποια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πολιτιστικό μέγαρο...;; Η Ελλάδα μόλις έππεσεν η χούντα ήταν που τα πρώτα πράματα που έκαμε: Πολιτιστικό Μέγαρο. Ως και η μικρή Μάλτα έχει... Αλλά θα μου πεις... και όταν γίνει το Μέγαρο.. οι Κύπριοι θα προτιμούν το Mall των Λατσιών παρά κάτι αθκιασερούς μουσικούς και καλλιτέχνες στο μέγαρο... :-/
Συνεχίζοντας, θα σε παραπέμψω στις στήλες κυπριακών εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων για να μου βρεις την ομοιότητα:

http://www.philenews.com/main/76,0,0,0-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.aspx

http://www.haravgi.com.cy/site-articles-26-gr.php

http://magazine.homeboy.gr/

http://www.cyprusevents.net/

Σε κυπριακά site βρίσκεις στις στήλες για τον πολιτισμό παραπάνω αναφορές σε Ελλαδικές εκδηλώσεις παρά σε Κυπριακές...!!!! Οι εκδηλώσεις στην Κύπρο είναι ελάχιστες... το μέγαρο μουσικής Αθηνών κάμνει παραπάνω εκδηλώσεις από ότι η ίδια Κύπρος...

http://www.megaron.gr/

-"απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου ο Καραμανλής και η Παπαρήγα"
Σιγά μην είναι απόγονοι και του Σωκράτη...!! Δεν πρέπει να είναι μεγάλη η γενετική μας σύνδεση με τους αρχαιοΈλληνες... Χωρίς το θέμα να έχει ιδιαίτερη σημασία....
-"Ακόμα και ο Τασσος παπαδόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη ότι εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερη η ανεξαρτησία από την ένωση"
Ο ολιγάρχης από την προνομιακή του θέση, σίγουρα προτιμά το αξίωμα του παρά να έχει τον συναγωνισμό για την θέση βουλευτού της ελληνικής βουλής... που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια και γλείψιμο η διαδικασία... Δεν με ενδιαφέρει το θέμα της Ένωσις...
-"Επισκέπτομαι συχνά την Αθήνα"
Και δεν έχεις πάει ποτέ σε μία από τις τόσες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ εκδηλώσεις, διαλέξεις, ομιλίες, συνομιλίες πολιτικές ή πολιτιστικές που λαμβάνουν χώρα στην πόλη... Δεν έχεις πάει ποτέ στο μέγαρο μουσικής Αθηνών ή τουλάχιστον σε μία τυπική καθημερινή διάλεξη στους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών...
Αλλά ξέρεις πολύ καλά την Ερμού και 3-4 συγκεκριμένα club που σου είπαν ότι εν στέκια Κκκκκκπεραίων... γιατί ο κάθε σοβαρός κκεπραίος που σέβεται τα ζωώδη ένστικτα του έχει το στέκκι του... ΚΥΠΡΑΙΟ =ΕΒΡΑΙΟΙ (εκφράζω βαθιά απογοήτευση φίλτατε...)
-"Αυτή είναι η Ελλάδα φίλε"
Αυτή είναι η Κύπρος φίλε... (Δεν σε ειρωνεύομαι...). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ!!
-"θα χαζέψω λίγο το χάος"
Όποτε έρχομαι Λευκωσία νιώθω μία αηδία να με συνεπαίρνει καθώς βλέπω τους κκεπραίους συνάμενοι στο Starbucks να το παίζουν κάποιοι... Παρακαλούσα η οικονομική κρίση να μας κάμει ανθρώπους... αλλά τελικά μας έκανε.. τους πιο ευτυχισμένους πολίτες της Ευρώπης...!!! (τι χαρά!!!!) Μες την μαστούρα Κυριάκο... Μες το κατά Μαρξ όπιο του λαού...!!! Αλλά όχι λόγω θρησκείας... Μακάρι να ένιωθαν λλίον την θρησκεία τους οι κκεπραίοι (πρέπει να είσαι άθεος, μιας και ομονοιάτης..., αν θέλεις το συζητάμε)... τουλάχιστον ως πολιτιστική έκφανση... όι ως το βάλλω σελινούθκια στο παγκάρι...

Συμπέρασμα... τούτος ο συνδυασμός νεοκαπιταλισμού και νεοπροοδευτισμού, τι έφερε στην Κύπρο...;;; That’s the question…
Κύπρος…: χρυσοπράσινο φύλλο τράπουλας ριγμένο στο... τραπουλόχαρτο...
Περαστικά μας Κυριάκο μου...