Saturday, November 22, 2008

Αρρώστησεν ο Τάσσος..


Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον άνθρωπο και να διευκρινίσω ότι η όποια κριτική γίνεται λόγω της πολιτικής του ιδιότητας. Στη δημοκρατία αυτή είναι η μοίρα των πολιτικών και σε όσους δεν αρέσει ας αλλάξουν πολίτευμα.

Αρρώστησε λοιπών ο πρώην πρόεδρος Τάσσος και αμέσως έτρεξε στην ιδιωτική του κλινική για εξετάσεις και μετά με συνοπτικές διαδικασίες ίσιωσε για άλλη μια φορά στην Αμερική προς Φλόριντα μεριά για να τον ξαναγιάνουν.
Θα μου πείτε και ο Χριστόφιας έκανε μεταμόσχευση νεφρού στο Λονδίνο. Αληθές, όμως για να είμαστε δίκαιοι δεν ήταν πρόεδρος τότε, ήταν απλός πολίτης και το νεφρό του το έδωσε αδερφή του, δεν το αγόρασε, όπως έκανε πχ ο Χριστόδουλος. Σημαντική παρατήρηση είναι ότι στο Λονδίνο πήγε ουσιαστικά μέσο δημοσίου, πράγμα που έτυχε και σε συγγενικό μου πρόσωπο. Είναι σύνηθες τακτική στη Κύπρο, καλώς ή κακώς, για εξειδικευμένες θεραπείες να αποστέλλονται ασθενείς στο εξωτερικό με έξοδα του δημοσίου. Αρα κουτσά στραβά του την χαρίζουμε του Δημήτρη προς το παρών. Αν αύριο πονήσει και αυτός την μέση του και πάει στη Φλόριντα για εξετάσεις θα βράζει στο ίδιο καζάνι με τον Τάσσο.

Όσοι θυμούνται πριν 4 χρόνια έτσι καιρό ο πρόεδρος τότε Τασσος έτρεχε στα νοσοκομεία του εξωτερικού για να ξαναθεραπευτεί, μπαίνοντας και αυτός με την σειρά του σαν γνήσιος Ελλην στη λίστα με τους υπόλοιπους έλλην ηγέτες: Καραμανλή Παπανδρέου και τα λοιπά, που όταν αρρωστούσαν έτρεχαν στις Αμερικές για θεραπεία. Λέγοντας μας εμμέσως πλην σαφώς ότι ξέρετε, το δικό μας σύστημα υγείας είναι του κόλου και σιγά μην μείνω εδώ να με πετσοκόψουν φεύγω πάω στο Αμέρικα που έχουν νοσοκομεία..
Μετά επέστρεψε και μας έκανε τον πατριώτη και τον Αντιαμερικάνο.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα φιλοσοφικά ερωτήματα..

Καλά ρε κύριε ήσουν 5 χρόνια πρόεδρος γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτε να βελτιώσεις τα νοσοκομεία της Κύπρου?
Η θα μας πεις ότι τον καιρό σου τα νοσοκομεία ήταν τέλεια και τα διέλυσε ο Χριστόφιας?
Σε Ελλάδα και Κύπρο σε αντίθεση με την Αμερική δουλεύουμε μια ζωή και πληρώνουμε φόρους στο κράτος για να έχουμε σύστημα υγείας. Αμα είναι να πληρώνουμε φόρους για τούτο το χάλι καλύτερα να το κλείσουμε και να πάμε όλοι να ζήσουμε στην Αμερική.

Είναι σαν να μας λέει ο πρόεδρος, που προφανώς από τις πράξεις του νιώθει ότι είναι πολύ καλύτερος από εμάς τους υπόλοιπους, ότι αν είσαι πλούσιος κοπέλια ζεις.. Αν είσαι φτωχός πεθαίνεις. Ωραίοι οι φόροι που πληρώνετε για τα νοσοκομεία αλλά τα ριάλλια εφάμεν τα.

Και ξέρετε τι μου την σπάει περισσότερο?

Φανταστείτε να ήταν πρόεδρος σήμερα στη θέση του Χριστόφια..
Καλά δεν λέω ότι θα διακόπτονταν οι συνομιλίες με την αρρώστια του διότι δεν θα ήμασταν σε συνομιλίες σήμερα (αυτό είναι το μόνο σίγουρο).

Όμως φανταστείτε τι θα γινόταν αν ου μη γένητο ήταν πρόεδρος και με το βεβαρημένο ιατρικό του ιστορικό.. Τελικά τα κακάρωνε..

Δεν θα μας επελλανίσκαν την κελλέ μας κάτι Κουλίας Κουτσού κτλ ότι τάχα εδολοφονήσαν τον οι Αμερικάνοι για να επαναφέρουν το Αννάν??

Σοβαρά τώρα Δεν θα μας το έλεγαν?

''Εφάααν τον οι Αμερικάνοι τον Τάσσο.. όπως και τον Μακάριο..''

Εγώ λέω θα το έλεγαν και σίγουρα ούκ ολίγοι Κυπραίοι θα το πίστευαν θέμας.

Άραγε θα βάζαν και την δική του καρδιά σε ποτσί δίπλα που το ποτσί με την καρδιά του Μακαρίου?

Ιδού η απορία..

2 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Αν αυτός που θα τον διαδεχόταν (ο Λιλλίκκας πι χι) εχρειάζετουν να ζιεί που τον μύθον που έχτισεν αυτός, σίουρα θα εδημιουργούνταν έτσι είδους urban legends (αλήθκειά πως μεταφράζεται αυτόν στα ελληνικά;).

Τωρά για το σοβαρόν θέμαν της υγείας που θίγεις παραπλεύρως, δεν λοαρκάζεις πόσα πιορώννει ο εγγλέζος τζιαι ο Αμερικάνος για να υπάρχει το σύστημαν υγείας που έχουσιν. Εγώ δακάτω στην Ελβετίαν πληρώννω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ που τον νόμον 900 € τον μήναν ασφάλειαν του γιατρού για 2 ενήληκες τζιαι 2 μωρά. Δέχεται ο Κυπραίος να πιορώσει τόσα για να έχει το ίδιον επίπεδον δημόσιας υγείας που απολαμβάννω εγώ; (αν αρρωστήσω πάντως μη γένητο δεν θα έρτω για περίθαλψην στην Κύπρον μούχτιν, προτιμώ να έρκουμαι μόνον για θάλασσαν). Ο κυπραίος θέλει να μεν πιορώννει, τα τα ξοθκιάζει στα καπαρέ, στου Ορφανίδη, στην Ικέα, τζιαι να του πιορώννει το κράτος μούχτιν τους γιατρούς. Το κράτος όμως που εν που τα βρίσκει;

kyriakos said...

Ασέρα μου νομίζω το κράτος έχει πολλές λίρες για πετάξημο..
Δεν συμφωνώ ότι το κράτος δεν έχει εισδοχές θέλεις να σου ονομάσω μια φάουσα φορολογίες που πληρώνει ο κυπραίος και οι Ελβετοί όχι?
Θες να σου θυμήσω ότι το αυτοκίνητο σε μια χώρα της ΕΕ που δεν έχει δημόσιες συγκοινωνίες θεωρείται είδος πολυτελείας και πιερώνουμε 200λιρά κάθε χρόνο?
Θες να σου θυμήσω τις μηχανές που κόφκουν λίρες ΑΗΚ και CYTA?
Θες να σου θυμήσω ένα από τους ακριβότερους φόρους κατοικίας στην Ευρώπη?

Tο κράτος έχει λίρες..
Πως αλλιώς εξηγείς ότι θα πιάσουμε καινουργιους πυραύλους και τανκσουθκια για την ΕΦ?
Απλά το να δίνεις λεφτά για την υγεία δεν έχει μίζες..
Μια χαρά το ξέρουν οι Αμερικάνοι
μια χαρά το μάθαν και οι κυπραίοι..

Σίγουρα σε μια χώρα που έχει ευημερία το δωρεάν σύστημα υγείας περνά στα ψηλά..
Αν δεν φροντίσουμε όμως τώρα που μπορούμε ασέρα στα δύσκολα τι θα γίνει?