Wednesday, July 2, 2008

No To lisbon?

Στις αρχές Ιουνίου η Ιρλανδία ψήφισε ΟΧΙ στη συνθήκη της Λισαβόνας..

Την εκστρατεία υπέρ του όχι των Ιρλανδών στη Λισαβόνα την στήριζε το ακροδεξιό Ιρλανδικό κόμμα και διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις που μάλλον ένιωσαν να κινδυνεύει το μαγαζάκι τους από την ανεξιθρησκία της ΕΕ.
Μερικοί από τους λόγους του μεγάλου όχι των Ιρλανδών ήταν:
*Η εναντίωση τους στην εσωτερική μετανάστευση μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών.
*Η άρνηση τους στην υποχρέωση να δώσουν πολιτικό άσυλο σε ανθρώπους έξω της ΕΕ αν χρειαστεί..
*Η νομιμοποίηση του δικαιώματος της έκτρωσης.
*Η εναντίωση τους στους Γάμους και τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων.
*Επειδή το ευρωπαϊκό σύνταγμα θα ήταν πάνω από το ιρλανδικό. (κάτι το οποίο εμείς πραγματικά έχουμε ανάγκη για να μας προστατεύσει από το υβριδικό σύνταγμα της όποιας λύσης)
Και άπειροι άλλοι συντηρητικοί καθαρά ακροδεξιοί μέχρι και ρατσιστικοί λόγοι.

Και στη κύπρο έχουμε το υποτιθέμενο Αριστερό μας κόμμα (ΑΚΕΛ) να συμφωνεί (εκ του ασφαλούς) με την απόφαση των Ιρλανδών..
Καλά μόνο εγώ βλέπω το οξύμωρο της υπόθεσης?

10 comments:

Rose said...

πω πω πω !
Σαν τον Τάσσο ένα πράγμα και το ΟΧΙ..

Aceras Anthropophorum said...

Aν πάεις στου προλετάριου τζαι δεις τα προτελευταία του ποστ θα δεις ότι εκατάλισα το κκίπορτ μου να φωνάζω μόνος εν τη ερήμω.

Proletarios said...

Πάτε καλά; Είσαστε σοβαροί; Πιάστε κάθε χώρα ξεχωριστά και πείτε μου τη θέση του Κομουνιστικού Κόμματος κάθε χώρας για τη συνθήκη...

kyriakos said...

Προλετάριε πας εσύ καλά?
Τα αριστερά κόμματα της κάθε χώρας είναι κόμματα εξουσίας?
Όταν είσαι μικρό κόμμα Δικαιούσαι να κάνεις μικροκομματισμό..
Το Ακέλ είναι μικρό κόμμα?
Δεν έχεις κριτική σκέψη? Ότι πει ο κάθε αριστερός μούτσος είναι σωστό και πρέπει να ισχύει για όλους? Θυμήσου τον Τρότσκι..

zappa said...

Στην Ιρλανδια η καμπάνια ενάντια στη Λισαβόνα ξεκίνησε από το Socialist Party (το οποίο κάθε άλλο παρά εθνικιστικό είναι, ίσα ίσα βοηθά μετανάστες στους αγώνες τους για ίση μεταχείρηση από τους εργοδότες (βλέπε απεργία GAMMA)), και άλλα κόμματα της αριστεράς. Οι ακροδεξιοί μπήκαν στο παιχνίδι σχεδόν στο παραπέντε.

β)Στους υποστηρικτές της καμπάνιας ήταν το Εργατικό Κόμμα (κάτι σαν το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα), το Finne Gael (οι συντηριτικοί), και το Sin Fein (πολιτικό σκέλος του IRA). Μάλιστα όταν ένας αγρότης ρωτήθηκε γιατί ψήφισε όχι στη Λισαβόννα, είπε ότι δεν ήξερε τι προωθούσε η συνθήκη, αλλά ήξερε πιοί πολιτικοί την υποστήριζαν, και ήξερε το ποιόν τους.
Υπάρχουν όχι και όχι για το ευρωσύνταγμα.

Και κάποια από αυτά τα όχι δεν είναι αποτέλεσμα της όποιας ευρωφοβίας. Οι Ιρλανδοί δεν είναι επ' ουδενί Άγγλοι.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία συνθήκη που έχει πολύ λιγότερα ωφέλη για τον μέσο Ευρωπαίο ή τον μέσο μετανάστη, ενώ αφήνει ουσιαστικά τις εταιρίες να κάνουν ότι γουστάρουν.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων αυστηρότερους ελέγχους στη νόμιμη μετανάστευση (δηλαδή το κάνουμε πιο δύσκολο σε κάποιον μη ευρωπαίο να έρθει ως μετανάστης), αφήνει εταιρίες να δηλώνουν ως έδρα τους μια οιαδήποτε χώρα της ΕΕ και να δραστηριοποιούνται οπουδήποτε στην ΕΕ, και να εργοδοτούν κόσμο με βάση το εργατικό δίκαιο της χώρας που εδρεύουν (δηλαδή έχω την έδρα μου στη Βουλγαρία, και εργοδοτώ κόσμο στην Κύπρο δήνοντας του μισθούς Βουλγαριάς), ιδιοτικοποιήσεις των πάντων, κλπ κλπ

dokisisofi said...

POU EXATHIKES RE GARE???

Σταρχεία μου said...

Συμπέρασμα: τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα.

Greekstories said...

Δεν εχω διαβασει ακομα τις αλλες αναρτησεις επι του θεματος. Ενα εχω ομως προκαταρκτικα να πω. Θεωρω το αποτελεσμα της Ιρλανδιας ορθοτατο. Πολλοι δεν εχουν καταλαβει σε ποια παγιδα και σε ποια αδιεξοδα οδηγει μακροπροθεσμα η ΕΕ και ποσο μεγαλο θα γινει το χασμα αναμεσα σε αυτους που ευημερουν και σε αυτους που υποφερουν. Και αν ακομα επικρατει στην Κυπρο η αποψη οτι μεσω της ΕΕ θα λυθει το Κυπριακο, τοτε κανεις δεν καταλαβε ακομη οτι πισω απο την ΕΕ κρυβεται μια Αμερικη κι' οτι ουδεις χεστηκε για την Κυπρο.
Αυτα επι του παροντος.

kyriakos said...

Πάντως έτσι για την ιστορία το κόμμα libertas που ήταν υπεύθυνο για την εκστρατεία υπέρ του όχι στην Ιρλανδία αποδείχτηκε ότι χρηματοδοτήθηκε με 200 εκατομύρια δολάρια από την CIA..


http://www.examiner.ie/irishexaminer/pages/story.aspx-qqqg=ireland-qqqm=ireland-qqqa=ireland-qqqid=72616-qqqx=1.asp

Raftis said...

Προσέξτε τις ατάκες των υποστηρικτών του όχι: Die for your freedom .. παρομοίαση της Ευρωπαϊκής ένωσης με σοβιετική ένωση κτλ είναι προφανές ότι κρύβονται αμερικάνικα μυαλά από πίσω..

Δεν χρειαζόταν να αποκαλυφτεί το σκάνδαλο..