Sunday, June 1, 2008

Ο Μονόλογος του Μώρου

Δεν ξέρεις, καημένε, τη λαική ψυχή. Οι λαοί πιστεύουν πιότερο τ' αυτιά τους, παρά τα μάτια τους. Πιότερο το μύθο, παρά τα γεγονότα. Πιότερο τη φαντασία τους από την κρίση τους.- Κ. Βάρναλης,


Σήμερα συνειδητοποίησα ότι το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ..
Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν τι ακριβώς τους έκανες και τι τους είπες, μα πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να αισθάνονται...
Αν με κυριολεκτικά το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν τόση τρομακτική προπαγάνδα και τέτοιο κλίμα τότε φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα που πραγματικά θα υποχωρήσουμε κάπου για να πετύχουμε την πολυπόθητη επανένωση του νησιού μας.
Μια ολόκληρη καλοστημένη επιχείρηση υπονόμευσης του Χριστόφια βασισμένη στο Απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ με πρόφαση ότι έπρεπε να υπάρχει κάτι γραμμένο στο τίποτα απλά και μόνο επειδή το είπε ο ΤΕΩΣ που κάθε άλλο παρά Τεως είναι στη πολιτική ζωή του Τοπού.
1)Αυτό το κάτι που έπρεπε να υπάρχει στο τίποτα δεν υπήρχε ούτε και στην 8 Ιουλίου. Το μόνο που ήταν παρόν στο κάτι ήταν το ΤΙΠΟΤΑ! (γιατί δυο μέτρα και δύο σταθμά?)
2)Αυτά που ζητάνε Υπήρχαν και στο σχέδιο Ανναν το οποίο απορρίψαν μετά βδελυγμίας.
Τι πραγματικά ήταν το κοινό ανακοινωθέν?
Απλά μια γραμμή παραπάνω από την 8 Ιουλίου.. Όταν για μια γραμμή έγινε τόσο θέμα και κινητοποιήθηκε αυτός ο τερατώδες μηχανισμός λασπολογίας από παντού Και εξοστρακισμός της αντίθετης άποψης σε μερικά μικρά μονόστηλα δεξιά και αριστερά.. Δεν τρέφω πλέων καμία ελπίδα Δεν ελπίζω τίποτε.. γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.

Διάβασα την συνέντευξη του Τ. Παπαδόπουλου και έχω να παρατηρήσω τα εξής:


Ρίχνει τα δίκτυα του λέγοντας κοινώς αποδεκτές γενικολογίες για να περάσει μετά υπογείως τις δικές του απαράδεκτες θέσεις. Ντύνει με λίγα λόγια με αθώο προσωπείο το απόλυτο κακό. Ξεκινά με το να λέει ότι θέλει τάχα λύση ομοσπονδίας όμως μετά από τα λεγόμενα του αυτοαναιρείται και γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν θέλει τέτοια λύση. Θέλει ένα καθαρό κράτος και διχοτόμηση. Θεμιτό αλλά ας το πεί ξεκάθαρα.
Η θέση ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει εξουσία επάνω στη ΤΚ είναι το λιγότερο απαράδεκτη και είναι κάτι που ούτε καν στο σύνταγμα του 60 δεν υπήρχε.
Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να αλλάξει το συγκεκριμένο πράγμα στο Συνταγμα του 60 και είχε ως αποτέλεσμα την ανταρσία των ΤΚ. Είναι απίστευτο που 30 χρόνια μετά μιλάμε με τους ίδιους ανθρώπους που εκφέρουν τις ίδιες διαχρονικές απαράδεκτες θέσεις χωρίς να έχουν καμία αίσθηση της σημερινής πραγματικότητας που για την οποία ευθύνονται οι ίδιοι.
Συμπεριφέρεται λές και δεν υπάρχει εισβολή και το κυπριακό είναι νομικίστικο πρόβλημα που θα έχει άπειρες ευκαιρίες να λυθεί και έτσι δεν χρειάζεται να υπάρξει καμία υποχώρηση΄. Χάνει παντελώς την ουσία που είναι η επανένωση η ελεύθερη διακίνηση η επιστροφή των προσφύγων και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων ΑΜΕΣΑ. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η ουσία και όχι η 'ιδανική' λύση σε βάθος χρόνου που δεν είναι τίποτε άλλο από την διχοτόμηση.
Αυτή είναι η πολιτική του Παπαδόπουλου η διατήρηση της παρούσας κατάστασης μέχρι όπως λέει να βρεθεί η ιστορική συγκυρία που θα μπορέσουμε να ‘ελευθερώσουμε’ την Κύπρο. Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι έχει κάνει κάποιο λάθος κατά την διακυβέρνηση του ο Παπαδόπουλος αμετανόητος απάντησε αλαζονικά
ότι πιστεύει ότι ήταν.. άψογος..
Τελικά το έχουν οι Παπαδόπουλοι να είναι αμετανόητοι.
Ο Σωκράτης κάποτε είπε: Τα άδεια ασκιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους ανθρώπους, η αλαζονεία.
Ο κόσμος δεν μπορεί να συνχωρίσει εκείνους που δεν φταίξανε ποτέ έτσι του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το αποδέχεται και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ρίξει την κυβέρνηση.


Πάντα με αηδίαζαν οι πολιτικοί που χρησιμοποιούσαν την πίστη των ανθρώπων στο θεό για να κερδίσουν ψήφους. Αν θέλετε να πάτε στο Άγιο όρος κύριοι κρατήστε το για τον εαυτό σας μην το διαφημίζετε Οι δικτάτορες οι αυτοκράτορες οι Φαραώ κτλ ανέκαθεν ήθελαν να δείχνουν ότι είναι κοντά στο θεό διότι ένας δικτάτορας που υποτίθεται έχει την εύνοια των θεών προκαλεί τέτοιο φόβο στο λαό που δύσκολα ανατρέπεται. Δοκιμασμένη συνταγή κράτησε πολλές χιλιάδες χρόνια. Γιαυτό όπου βλέπετε πολιτικούς που διαφημίζουν την πίστη τους στο θεό τρεχάτε μακριά.


Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση στο Blog μου ευχαριστώ πολύ όσους μου έκαναν παρέα στην σύντομη θητεία μου στη Blogοσφαιρα.

8 comments:

Έλατο Χελιδόνι said...

Ευχαριστώ. Ήταν άκρως επιμορφωτικό το μπλόγκ σου. Καλή συνέχεια σε ότι κάμεις

Bananistanos said...

Που θα πάεις ρε φίλε τώρα που σε ανακάλυψα; Ακόμα να δώ όλα τα ντοκυμανταίρ...

Αντώνης said...

Συμφωνώ γι αυτά που λες για τον κόσμο. Δεν συμφωνώ όμως γι' αυτά που λες για τον κίνδυνο της ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης από τον ένοικο της Στράκκας. Ο Χριστόφκιας, που είναι ο άνθρωπος που κάποτε προσπάθησε να μας πείσει ότι "άλλαξε σιορ ο άδρωπος", τζιαι τον έκαμε για πέντε χρόνια εξουσία, είναι ο πρώτος πιστεύω που στην παρούσα συγκυρία καλαβαίνει γλυκόπικρα πως "ο νούρος του σίηλλου εν αλλάζει".
Γι αυτό μαζί τζιαι με τον Αναστασιάδη,(όπως μας δείχνεις πετυχημένα και στην αναρτημένη φωτογραφία)θα προλάβει να τον εξουδετερώσει πριν του δημιουργήσει νέο ρίγμα. Μην ξεχνάμε εξάλλου ένα σημαντικό δεδομένο. Ότι δηλαδή η κουτάλα της εξουσίας εδώ και τρεις περίπου μήνες πέρασε στα δικά του χέρια.

Αντώνης said...

Κυριάκο, δεν ξέρω για ποιούς λόγους αποφάσισες να εγκαταλείψεις την Μπλογκόσφαιρα. Αν πάντως είναι οριστική η απόφαση σου, να ξέρεις ότι θα μας λείψεις. Ειδικά το αστείρευτο ευρηματικό σου χιούμορ!!

Anonymous said...

ωραία! να την κάνεις σιγά σιγά γιατί αρκετά βρώμισες τον τόπο με τους κομπλεξισμούς σου.

να δει και κανένας ξένος το μπλογκ σου και να νομίσει οτι εν ο τάσσος ακόμα πρόεδρος;

γιατί τόσο μίσος άραγε; μήπως επειδή εν σε κανόνισε γραφέα του υπαρχηγού στο ΓΕΕΦ ;;;

kyriakos said...

Όχι, επειδή δημιούργησε κάτι βλάκες σαν εσένα..

stalamatia said...

Κυριάκο γι'αυτό τον έβαλες να κλάσει?Για να του φύγει η αλαζονεία? Καλό!!

Lexi_penitas said...

Κυριάκο γύρνα πίσω...